Boka vår: “Slik former du kroppen”

Endelig, ENDELIG kan vi avsløre tittel og forside på boka vår som kommer i salg 04.01.2018.

SLIK FORMER DU KROPPEN – MED STYRKETRENING OG KOSTHOLD

Dette er fremsiden vår, som ble ganske så fresh om jeg kan si det selv 😀

Her er også en liten sneakpeak av innholdet i boken – og dette er bare en brøkdel av hva vi har å komme med 😉 Fy søren jeg gleder meg til denne er i butikk i 04. januar!!!

FORORD:
Interessen for trening, kosthold og helse har utvilsomt eksplodert de siste årene. Mange jenter kommer til oss og sier de ønsker «å komme i form». Med det mener de gjerne å forme kroppen gjennom å stramme opp lårene, få en spretten rumpe og en mer definert mage. Det finnes utallige dietter og treningsprogrammer som påstås å være fasiten på hvordan du former og strammer opp kroppen. Og som en følge av dette florerer det av myter og feilaktig informasjon. Dette er boken for deg som ønsker å forme kroppen gjennom styrketrening og helt vanlig, næringsrik mat. Her deler vi vår kunnskap og erfaring, for å gi deg større utbytte av tiden du legger ned på trening og kosthold og bringe deg nærmere de resultatene du ønsker. Det kan oppleves litt tabubelagt å si høyt at man trener for å endre kroppsfasong. Vi mener at dette bør være greit, ikke minst fordi god helse også omfatter psykisk velvære. Hvis du har det bra når du trener for å forme kroppen, gjør det noe positivt for helsen din. Men dersom tanker om mat og kropp tar overhånd, og adferden blir tvangsmessig, har det ikke lenger noe med helse å gjøre. Det er heller ikke vår intensjon at du skal ende opp i et slikt tankemønster. “Slik former du kroppen” er boken vi selv skulle ønske vi hadde lest da vi begynte å interessere oss for
trening og kosthold. Mange jenter vet ikke alltid hva som skal til for å nå målet sitt, og det er lett å la seg påvirke av alle de «nye og revolusjonerende» metodene man blir eksponert for gjennom medier og markedskrefter. I denne boken vil vi lære deg helt basis styrketrening og gi tips til hva slags mat du bør spise for å oppleve framgang. Bra kosthold og trening er ikke så komplisert som det kan fremstå som. Vi ønsker at boken skal bli et nyttig verktøy i hverdagen din, og gi deg inspirasjon og motivasjon.

Og her er et lite utdrag fra 1.kapittel: 
Mange jenter ønsker å trene for «å forme kroppen». Dette er et vidt begrep som rommer forskjellige typer målsettinger. For én person kan det å forme kroppen bety å bygge muskelmasse i ben og rumpe, mens det for en annen er å få definerte
armer og flatere mage. Andre igjen ønsker å forme kroppen ved å redusere fettprosenten, og samtidig beholde en kvinnelig og veltrent fysikk.
Det som gir kroppen og musklene form, er styrketreningsmetoder som fremmer muskelvekst, kombinert med et variert og næringsrikt
kosthold. Vi forstår at mange lett kan forvirres av alle treningsprogrammer, såkalte superdietter og kosttilskudd som lover både det ene og
andre. Mange hopper stadig på nye trenings- eller kostholdsprogrammer, uten å vite hva de egentlig har som mål. Det er flott å la seg inspirere av for eksempel spreke bloggere, men hvis du bytter program ofte, kommer du mest sannsynlig ikke til å forme kroppen slik du ønsker. Og når de forventede resultatene uteblir, er det lett å bli forvirret og frustrert, og kanskje miste motivasjonen.

Før du setter deg mål som innebærer å forme kroppen, vil vi at du er klar over dette:
– Å bygge muskler eller stramme opp kroppen tar tid, og det krever at du er konsekvent over en lengre periode.
– For å få resultater bør styrketrening og næringsrik mat bli en naturlig del av din livsstil, som tilfører deg noe positivt.
– I tillegg til å forme kroppen er gode trenings- ogkostholdsvaner med på å gi deg en bedre helse!

Foto: Ann Kristin Engebakken

Boka er lagt ut til forhåndssalg flere steder som for eksempel Bokklubben, Notabene og Tanum. 

– Silje Bjørnstad – 

Ny podcast-episode ute nå!

Jeg og Susanne er ute med en ny podcast-episode hvor Jon Yuen er gjest. Jon har bakgrunn som blant annet danser og personlig trener, og nå for tiden reiser han rundt og holder workshops med fokus på bevegelighet og mobilitet. Han holder workshops både her i Norge og i utlandet. Jeg har selv hatt gleden av å trene sammen med Jon i forbindelse med en sak på Side2 da jeg jobbet som journalist der.

Les artikkelen her: Dette var en ganske annerledes treningstime

I podcastepisoden snakker Jon blant annet om hva motivasjon og helse betyr for han, og hvordan han selv trener og spiser – for å nevne noe. I tillegg snakker Jon om at han tror mange blir begrenset av enten sine personlige trenere eller treningssentermentaliteten, slik at det blir for stort fokus på prestasjon og det evige jaget om å aldri være god nok/sterk nok/rask nok. Jeg og Susanne svarer på lytterspørsmål om blant annet treningsmål, løftesko og hva som motiverer oss til å trene. Dette er virkelig en av de fineste episodene vi har laget til nå <3 Så mange fine tanker og tips fra Jon!

Hør episoden her.

BamBUS4HpNI
BamBUS4HpNI

– Silje Bjørnstad –

145 kilo i markløft

Det er vel ingen hemmelighet at markløft i mange år har vært min favorittøvelse nummer 1. Dette er en baseøvelse (øvelse som går over flere ledd) som kort fortalt handler om å løfte noe opp fra bakken – med god teknikk!

Når du trener markløft aktiverer du flere muskelgrupper i kroppen – blant annet ben, sete, rygg og kjerne. Det finnes mange varianter av markløft, for eksempel klassisk markløft, sumomarkløft, rumenske markløft og ettbens markløft for å nevne noen. Uansett hva slags markløftøvelse du velger å trene så er det naturligvis viktig å bruke tid på å bli trygg på teknikken og utførelsen av bevegelsen.

Jeg har inntrykk av at mange gir markløft et ufortjent rykte om å være “farlig” og “skadelig for ryggen” – kanskje fordi de selv har hatt en dårlig erfaring med øvelsen, eller har hørt eller lest at markløft er farlig. Først og fremst så er det viktig å kunne skille mellom egne personlige erfaringer og selve markløftbevegelsen. Selv om en person selv har hatt dårlige erfaringer og fått smerter eller skader på grunn av en bestemt øvelse eller bevegelse, så er ikke det synonymt med at “ingen burde gjøre denne øvelsen – denne er farlig”. Ofte handler det mer om personlige utførelsen, belastning og dårlig teknikk fremfor selve øvelsen som er årsak til dårlige opplevelser og eventuelle smerter. Tålmodighet og riktig tilpasning er selvfølgelig viktig for å utføre gode løft som er med på å holde deg frisk og skadefri, i stedet for at løftingen gir deg skader. Avdramatisering er et viktig nøkkelord her. Er du usikker på teknikk, utførelse og hva slags belastning som passer deg og ditt nivå så oppsøk gjerne hjelp hos en styrkeløfter, personlig trener eller behandler.

Jeg selv har de par siste årene trent sumomarkløft med fokus på å øke i styrke i denne øvelsen. For meg er det å trene tunge markløft noe som gir meg en helt egen mestringsfølelse og treningsglede.

I tillegg til å kjenne at kroppen jobber fysisk så må også hodet og det mentale være på plass før tunge løft. Markløft for meg er skikkelig avhengig av dagsformen og den mentale innstillingen. Jeg kan ikke begynne å tvile på arbeidssettene mens jeg varmer opp, jeg “tvinger” meg selv til å tenke at “dette er lett”, og “dette blir lett!”. Under oppkjøringen til et maksløft på 1 repetisjon visualiserer jeg løftene mine flere dager, ja kanskje uker, i forveien. Jeg har de siste ukene fått flere spørsmål om hvordan jeg legger opp markløft-treningen min. I de periodene jeg har hatt fokus på å øke 1 repetisjon maks har jeg enkelt og greit lagt opp 4-5 uker med 5 sett x 5 reps og deretter en “deload-fase” med 4-5 uker med 3 sett x 3 reps, med cirka 2,5 kilos økning på stanga fra uke til uke. Jeg har hatt 1 markløftøkt i uken og har hatt såpass tunge vekter som gjør at jeg kanskje kunne tatt 1 repetisjon til, eller 0 repetisjoner til. Med andre ord så jobber jeg “så tungt som mulig” i 5 sett med 5 repetisjoner de første ukene, og deretter 3 sett med 3 repetisjoner. Så blir det makstest etter 8-9 uker. Startvekten den første uken regnes utifra min tidligere 1 RM – da starter jeg med arbeidsvekter på 70-75 prosent av dette. Dette er det som har fungert for meg i de årene jeg har trent styrke når jeg har som mål å øke 1 repetisjon maks og det er enkelt for meg å huske vektene fra uke til uke. Jeg sier ikke at dette er det som fungerer for alle, men kroppen min responderer bra på dette samtidig som jeg også trives med det, så derfor har jeg også bare fortsatt på denne måten.

Nylig tok jeg 145 kilo i markløft på 57 kilos kroppsvekt som var 5 kilo pers. Men den store milepælen er selvfølgelig å løfte 150 kilo, og om det ikke blir i løpet av 2017 så skal det hvertfall skje i løpet av 2018. Dette er en øvelse som gir meg den ultimate følelsen av løfteglede og treningsglede!

BacFhhaBvGV

– Silje Bjørnstad – 

Ny podcast-episode: Intervju med supersterke Inger In Dubai

Da har jeg og Susanne publisert en ny podcast-episode i regi av BedreTrent Podcast. Denne gangen er det Inger Houghton, også kjent som IngerInDubai, som er gjest og som har blitt intervjuet via skype. Denne dama har mer enn 146.000 følgere på Instagram, og hun blogger også på IngerInDubai.com.

Den populære treningsprofilen er både personlig trener, kostholdsveileder og foredragsholder. I intervjuet med BedreTrent får vi vite mer om Ingers trenings- og kostholdsvaner, sosiale medier og hverdagslivet i Dubai. Jeg og Susanne svarer på lytterspørsmål om blant annet treningshansker, markløfttrening og våre “gulity pleasures”.

(Foto: Ann Kristin Engebakken)

Hør episoden på Soundcloud og på iTunes.

Sjekk her:

 

Vektklubb, styrketrening, podcast og sykkeltur

Jada, dagene ruller og går de! Jeg starter mandagen med en sykkeltur til i marka, nærmere bestemt til huset jeg og Fredrik flytter til senere i år. Værforholdene var upåklagelige og hellandussen for en fantastisk frisk og deilig start på en ny uke dette var! Nydelig høstsol, minimalt med vind og noen kilometer på sykkelen resulterte i nesten to timer på sykkelsetet denne formiddagen.

Ellers har jeg de siste dagene jobbet som både PT, og PT-smallgroup-instruktør i helgen, vært på redaksjonsmøte sammen med resten av “VG Vektklubbs ekspertpanel”, trent bra styrkeøkter, spilt inn ny podcast med Susanne hvor Inger Houghton aka “Inger In Dubai” var gjest, ryddet og vasket leilighet (visning førstkommende onsdag), og vært på en fantastsisk 3-retters med Fredrik i regi av Flying Culinary Circus og AEG (Bakt kveite til forrett, indrefilet til hovedrett og sjokoladefondant med bringebærsorbet til desser) – sånn, det var noe av det som skjer i mitt liv for tiden, hehe!

Med andre ord: det er aldri noe vanskelig å få tiden til å gå, fordi det er ALLTID noe som kan/bør/må gjøres 😉

Ey, forresten – jeg ble intervjuet av Nettavisen for litt siden hvor jeg skulle si noe om 5 matvarer som ofte kan bli “misforstått” – eksempelvis mørk sjokolade som mange tenker at man kan spise så mye man vil av fordi det er “sunnere” enn vanlig melkesjokolade.*

Et par sitater fra meg i artikkelen:

– Det vil alltid være noen produkter og matvarer som er bedre og sunnere enn andre på grunn av et høyere innhold av gode næringsstoffer, men det kommer jo også an på hva man sammenligner matvaren med, og ikke minst mengden man spiser og hvor variert kosthold man har, sier Bjørnstad.
– Om en mat- eller drikkevare er sunn eller ikke må settes i en helhetlig kontekst der man ser på sitt totale matinntak og kosthold.

Les hele saken her.

Nå er det møte og PT-timer som gjelder for resten av mandagsplanen! Ha en fin uke 🙂

– Silje Bjørnstad –

Leiligheten vår er ute til salgs!

Da er salgsoppgaven til leiligheten ute på nett – klikk her.

For litt over tre år siden flyttet vi inn hit og vi har virkelig stortrivdes på Disen. Det beste med stedet har helt klart vært beliggenheten – så rolig (har aldri vært plaget med generelt støyt fra naboer, hunder, billyder eller lignende!) og ikke minst nærheten til både marka og sentrum har vært et stort pluss. Faktisk så var denne leiligheten min og Fredriks første visning sammen – vi fulgte magefølelsen og slo til, og har aldri angret på det. Takstmannen konkluderer med at “leiligheten er meget godt vedlikeholdt” og det er ikke funnet noe feil eller mangler med tanke på vannsystem eller lignende.

Det blir utrolig trist å skulle flytte herfra, men samtidig så ønsker vi flere rom og litt større plass, og da må vi ut av byen med vårt budsjett. De som ender opp med den leiligheten vil garantert ikke angre. Neste uke er det satt opp visning – dette blir spennende 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Derfor er det stille på bloggen

Wow – det går visst flere dager mellom hvert blogginnlegg her nå for tiden, men det er en god grunn til det: jeg har rett og slett ikke tid til å oppdatere bloggen daglig ;p

På dagtid og mye kveld er det PT-jobbings som skjer (og i helgen var det Åpent Hus på Sterk Helse & Trening, så da gikk det noen jobbtimer her også), og når jeg kommer hjem er det rydding og vasking som har vært førstepri fordi leiligheten gjøres i stand til salg. Og i dag har vi hatt besøk av både takstmann og fotograf! Jeg er superfornøyd med at boligen ikke hadde noen fuktskader etc (ikke at det er noen grunn til at det skulle vært det, men man vet jo liksom aldri selv om det ikke er noe synlig på overflaten, så det var veldig greit å faktisk få bekreftet at alt er i orden her – sitat takstmann: “Her er det knusktørt, og ingen tegn til noe skader!”, og jeg er ganske sikker på at bildene til prospektet også ble kjempefine. Men det skulle jo bare mangle – leiligheten er faktisk ganske fin, og jeg har stylet den selv nå i forbindelse med fotografering, so its all good ;p Haha!

Jeg har ikke rukket (eller orket) noen treningsøkt i dag – jeg merker at hele kroppen konstant går på høygir for tiden, og jeg er ekstremt sliten når jeg først setter meg ned. Jeg har jo det siste året også slitt en del med migrene, og jeg var faktisk hos fastlegen min på fredag som nå ha henvist meg videre til en øre-nese-hals-spesialist for videre undersøkelse. Innerst inne vet jeg jo at det er lite søvn og mye stress som utløser de migreneanfallene jeg har, men de siste månedene har hodepinen vært skikkelig karusell-migrene, så legen mente det var greit å sjekke opp dette nærmere i tilfelle det kunne være noe krystallsykesymptomer etc. Anyway – jeg lytter til kroppen og dagsformen, og kjente at i dag var det helt innafor med en treningsfri dag, selv om jeg egentlig liker å starte en ny uke med en skikkelig økt – bare for å liksom sette standarden for resten av uka 😉
Uansett så ble det noen bra økter i løpet av helgen hvert fall. Først 3x3x130 kilo i markløft på fredag, og på søndag ble det en økt med Fredrik som utfordret meg til å ta en pushupsvariant med rullende manualer for å jobbe ekstra med stabilitet.

Sånn går nu dagan!

Ha en sporty uke!

– Silje Bjørnstad –

Helgetilbud på Personlig Trening og kostholdsrådgivning

Hei!
Førstkommende helg 6.-8.oktober har STERK åpent hus med masse gode tilbud, workshops, rabattert kroppsanalyse, kostholdsstand og åpne gruppetimer (OBS – begrenset med plasser) og mye mer. I helgen vil jeg og andre personlige trenere på STERK også kunne tilby mulighet for gratis PT-prøvetime, og alle PT-pakker over 10 klipp inkluderer en gratis konsultasjon med STERKs kostholdsrådgiver Anette Sexe! Så hvis du ønsker mer informasjon, og er interessert i personlig trening med meg og vårt helgetilbud – send meg en mail [email protected]

LES OGSÅ: Kroppsanalyse som motivasjonsverktøy

Her er noen ord fra min superkule og sterke PT-kunde Linda (32) om hvorfor hun har PT (hele innlegget finner du på Instagram her.) Vi har trent sammen siden august i år, og nå er målene fremover blant annet å øke styrke i markløft og å øke antall repetisjoner i chins. 

– Jeg begynte å trene med PT av mange grunner; jeg ønsket å bli sterkere, bedre teknikken, få mer definerte muskler og mer overskudd i hverdagen. Alt dette har jeg oppnådd, og i tillegg har jeg fått enormt mye motivasjon og treningsglede. Silje er en fantastisk inspirator og får meg til å strekke meg lenger enn jeg trodde var mulig.

Anette Sexe som er vår kostholdsrådgiver på STERK har en mastergrad i idrettsernæring og har lang erfaring fra toppidrett, både som utøver og trener i kickboxing. Hun har erfaring fra å veilede idrettsutøvere som ønsker å optimalisere kroppssammensetning og øke prestasjon. I tillegg har hun erfaring med å veilede personer som ønsker en bedre helse, mer kunnskap om et fornuftig sammensatt kosthold eller en varig vektreduksjon. Hun står også bak konseptet STERK Livsstil – les mer om dette prosjektet her. 

Selv om jeg hovedsakelig konsentrerer meg om trening når jeg jobber på STERK, så har jeg selvfølgelig ikke lagt ernæringsjobben på hylla! Men jeg ønsker hovedsakelig å fokusere på treningsbiten når jeg er på STERK. Jeg har jo flere online-kunder som jeg følger opp ukentlig med både kosthold og trening, og i går onsdag hadde jeg og Anette en workshop sammen om ernæring for våre kollegaer på STERK, med fokus på vektreduksjon hos PT-kunder.

Til helgen holder vi kostholdsstand med fokus på kalorier og sukkerinnhold i ulike matvarer – her er det nok mange som kan få seg en overraskelse eller to 😉 Kom innom STERK til helgen – ta med deg en venninne eller 10, så kanskje vi ses! 😉

– Silje Bjørnstad – 

Søtningsstoffer, lavkarbo og proteiner

Endelig er det publisert en ny episode av BedreTrent Podcast med meg og Susanne Soydan. Etter noen måneders opphold er vi i gang igjen og i episode 17 har vi intervjuet Juma Iraki. Det blir blant annet snakk om ernæring for optimal muskelvekst, lavkarbo, søtningsstoffer og kostholdsmyter. Med andre ord er det kosthold og ernæring som er hovedtema. Juma driver Iraki Nutrition og er utdannet personlig trener i tillegg til å ha en bachleorgrad i ernæring og mastergrad i Sports Nutrition fra The University of Stirling.

Ellers så tar jeg og Susanne en oppdatering på vår hverdag, treningsstatus, jobb og skole

Hør episoden her.

Ha en fin onsdag!

– Silje Bjørnstad –

Gratis trening og PT-timer, og ukas fineste kunde-tilbakemelding

Hallo mandag! 😀

Jeg startet uken med en superdigg treningsøkt med fokus på rygg og ben på favorittstedet: Sterk Helse & Trening. Det ble chins, knebøy, bulgarsk splittknebøy, roing i slynge, fremoverlent roing i apparat, nedtrekk med underhåndsgrep og biceps curl i kabel.

 

Sterk Helse & Trening har åpent hus den kommende helgen 6.-8.oktober og jeg er på plass på lørdag og søndag ettermiddag. Det blir blant annet kostholdsstand, mulighet for å teste Sterks unike gruppetreningskonsept PT Smallgroup, kroppsanalyse-tilbud og workshops. LES MER om alle våre tilbud på åpent hus på Sterks hjemmesider her.

I tillegg har du mulighet til å teste en økt med en personlig trener – og hvis du er interessert i å trene med meg så send en mail på [email protected] 🙂

Og her er Gørils versjon av hvordan det er å ha meg som coach – jeg blir altså helt målløs og så stolt av klientene mine. Fy søren for ei dame. Gøril har økt i alle styrkeøvelser (hun tok nettopp pers med 5 chins (fra 1-5 på under 20 uker) og 120 kilo i markløft!) i tillegg til å gå ned i vekt og fettprosent de siste månedene, for å nevne noe. Vi har hatt fokus på matvarer Gøril selv er glad i, og denne dama har spist både smågodt og takeaway-pizza, og vært på ferie underveis i oppfølgingsperioden. Det trenger ikke å være enten eller – jeg er så ekstremt opptatt av å finne endringer og opplegg som funker for DEG og DITT liv, og som man faktisk kan leve med også etter at oppfølgingen er over.

BZs74hcH828

@gorilporil: -10 kilo sexylubben på fem måneder.
Da all den ostepopen jeg jobbet hardt med å spise ikke la seg på puppene, men alle andre plasser, så var det på tide å bytte dén ut med noe mer næringsrikt og bytte sofamarinering med styrketrening.
Jeg fulgte @silje_bjornstad på instagram og en dag så solgte hun seg selv som online PT og jeg bare “dæven schteike ta, karpe diem, karpe Silje”. Så jeg karpet både dagen og Silje og bare “du. meg. hjelp. nå-ish. Litt mindre lubbyness, keepin’ the sexyness, make dis thing stronk.” Og hun bare ja sæff og, Voila! oppskriften fra henne til meg ble; kunnskap, fornuft, vennlighet, energi inn – energi ut, heiarop, pep-talk, motivasjon, ærlighet, pommes frites og bernaise, omsorg, ekte, lærerikt, smil, støtte, smågodt, “det totale inntaket over tid”, ros, tilgjengelig.
Jeg vet ikke om det er lov å si om vekttap, men Silje har gjort det enkelt. Enkelt og veldig, veldig gøy. Dette er ei dame som er journalist, persolig trener, ernæringsrådgiver, online PT, løfter schtyggmange kilo i mark, får dips til å se lett ut og som lager podcast og skriver bok – i tillegg til å gjøre hverdagen (les: vekta mi) lettere for meg (og unektelig mange fler).
Jeg hadde det veldig bra med meg selv som mer lubben. Det er ikke slik at chubby = ulykkelig. Det er dog en helt annen type lykke i en litt mindre dvask, aldeles mye sterkere kropp, spesielt når også hodet styrkes i prosessen.
Takk Silje ❤

Og derfor elsker jeg jobben min 🙂

– Silje Bjørnstad –