Snart helg.

Torsdag i dag, og siden vi har fri fra skolen i morgen er det bare 6 timer til helg. 😀

Og jeg kan ikke få sagt det nok, men jeg virkelig et et varmt-lands-dyr, for jeg elsker å stå opp å bare sette på meg en sommerkjole eller shorts og singlet, flipflops og selvfølgelig et par solbriller og bare daffe bort til skolen.For ja, det er fortsatt varmt og godt her med rundt 25-27 varmegrader.

Uansett, ha en flott torsdag!

– Silje Bjørnstad –

Pakke-lykke i Spania

Etter et par ukers ventetid og vel så det så fikk jeg endelig pakke fra Joakim i går! 😀

Rundt 21-tiden, dypt konsentrert og midt i lesinga, banka det plutselig på på døra mi og under dørsprekken kom det seilendes en lapp med følgende beskjed: Silje Bjørnstad, please come to the reception. You got mail.

Jeg løøøøøp ned og henta DEN SVÆRE pakka og var så glad for at pakka endelig hadde kommet.

Check out this baby!:D

I pakken var det blant annet 3 Se og Hør, Her og Nå, Kryssordblader og Costume.

Og tre filmer, Fatso, Big Fish og Pirates of the Caribbean.

Og intet mindre enn 6 vanlige leverposteibokser, samt 4×6 porsjonsleverposteibokser.

Og TJUEFIRE tyggispakker av min favoritt: extra liquid blå.

Også hadde han sendt med puta si(!), fordi det er verdens beste pute, og som igjen gjør han til verdens beste kjæreste. <3

Samt 2 tskjorter. 🙂

Jeg er i lykkeland. Så igjen, takk til Joakim. Best <3

 

– Silje Bjørnstad –

Inspirasjon?

Jeg har etter noen nødvendige måneder med treningstørke endelig kommet inn i en god steam igjen, og jeg må quote Silje Aalands utsagn:

“En dag uten trening, er en dag uten mening.”

For det finnes virkelig ikke noe bedre enn å løpe ut i naturen alene med iPoden og dine egne tanker en sen ettermiddag med frisk bris og solnedgangen i horisonten. Eller bare å tilbringe en times tid på et treningssenter, noe som ikke betyr at du MÅÅ slite deg ihjel. Men bare det å bevege litt på seg gir deg så mye i bonus!

Hvorfor trene?
Jo min største inspirasjon for trening er bare den deilige følelsen man har etterpå. Ikke nødvendigvis “yes, jeg har trent”-følelse, men jeg blir bare mer opplagt og i bedre humør fordi jeg sover bedre, bedre konsentrasjon og man i det hele tatt kjenner at kroppen fungerer bedre. Begrepet “trene” kan for mange høres slitsomt ut, men bare det å gå en tur er trening, det handler om mosjon. Meld deg på dansetimer, saltimer, corebar, styrketrening, manualer, rockering, hoppetau, fotball, squash, svømming, klatring – man har jo uendelig muligheter! Bare man bruker kroppen og ikke sitter stille så skal det ikke mye til før endorfinene (“kroppens eget lykkehormon”) bobler rundt i kroppen din.

 

Noe av det beste jeg vet er å gå tur i skogen eller på små fjelltopper. Det er en så ubeskrivelig herlig frihetsfølelse og jeg føler meg så utrolig heldig som har den muligheten både i Norge og her i Spania, enten om man er alene eller flere så er det å gå tur alfa og omega for min del.

Og nå er jeg kommet tilbake i rytmen der jeg bare blir heeelt rastløs om jeg ikke får gått eller løpt litt fra meg med god musikk og følelsen av å ha beveget litt på seg. Men det er to ting jeg trenger, gode sko og musikk. Noen av mine favorittsanger for øyeblikket da jeg er på treningsstudioet eller ute på tur er: Bulletproof med La Roux, Telephone og Bad Romance med Lady Gaga, Rock This Party med Bob Sinclair, Baby did a bad bad thing med Chris Isaak, Pretty Fly med The Offspring, This Fire med Franz Ferdinand, Project Well med Beatraxx, Thats not my name med The Tings Tings, When Loves Takes Over med Kelly Rowland og David Guetta. Tja, det var et fåtall av de sangene som ligger på iPoden for øyeblikket i hvertfall. 😀

Og bare en tanke til. Jeg kan ikke huske sist gang jeg var syk, med unntak av en kink i nakken tidlig i år, men det tror jeg faktisk var fordi kroppen fikk sjokk av å sitte rolig 8 timer om dagen og skrive på en datamaskin, så den ville bare si ifra at det ikke var akseptabelt. ;p Men helt seriøst, jeg har ikke vært forkjøla, ikke hatt noe uforklarlig smerte i mage, hode eller noen andre steder, ikke hatt “oppned-mage” eller lignende de siste åra. Mye av dette har nok også med kostholdet mitt å gjøre. Man har bare en kropp, og den akter jeg å ta godt vare på. Jeg elsker livet og fungerer best psykisk når jeg har det bra fysisk, det vil si at kroppen min har det bra. 😀

Også  spiser jeg sikkert 6-8 frukt om dagen, for meg så er dette godteri, jeg er totalt avhengig av både epler, pærer, melon, fersken, nektariner, ananas, ja bare masse masse digg! Også er jeg veldig glad i grønnsaker, særlig gulrot og brokkoli, og kan også nevne paprika, mais, blomkål, bønner osv. Både kokte, stekte, ovnsbakte eller råe. Ja, jeg synes faktisk det er supergodt, det er rene, “kraftige” smaker som gjør at kroppen fungerer som den skal, så for min del er det jo bare bonus at jeg kan knaske gulrøtter og epler dagen lang.

Så det så! 😀

– Silje Bjørnstad –

Studieteknikk alà Silje

Hvor digg er det ikke å ha ettermiddagssola steikende  på kroppen din mens du sitter i sofaen innendørs fordi det er altfor varmt å sitte på de plastikkstolene som er på balkongen? Jo, det er faktisk noe av det diggeste av det diggeste. (ja, jeg vet jeg må slutte å si “digg” i omtrent annenhver setning..)

Det er sykt mye nytt man skal lære seg, pugge, lese, forstå og ikke minst kunne når det gjelder anatomi og fysiologi.
Så det sier seg selv at mye lesing må til, og det å skrive notater for meg er et must. Derfor så har jeg nå slått “to fluer i en smekk” ved å lese stoffet flere ganger og “renskrive” notater som jeg henger opp rundt i leiligheten som veggpryd. Så nå henger det informasjon om celledeling, proteinsyntese, ATP, aksjonspotensiale og lignende rundt omkring på veggen og på kjøkkenskap som selvfølgelig er utrolig dekorativt…
Det samme har jeg gjort med spanske gloser og grammatikkregler, så nå har jeg jo noe å lese på når jeg lager mat, vasker opp eller rett og slett om jeg trenger å finne ut noe kjapt om enten det spanske språket eller om menneskekroppen.

Noen herlige ark sammen med periodesystemet og flotte tegninger av menneskekroppen der ulike kroppsdeler står på spansk.

Også en ting til, mamma og eirik og forøvrig alle andre som skal besøke meg, dere må ta en ekstra koffert til shopping.. for ja, det er mye kult her, og ja det er billig, og ja jeg har kanskje et lite shoppingproblem, men alle klærne, skoene, smykkene og ikke minst KLOKKENE skriiiiker navnet mitt bare jeg går forbi de ulike butikkene.. Det fikk jeg erfare i går da jeg bare “skulle en liten halvtimestur i byen for å titte”. 2,5 time, 5 bæreposer og en del euro fattigere var jeg hjemme igjen liksom. Men selvfølgelig superfornøyd 😀

God lørdag!

– Silje Bjørnstad –

Fri, sol, varmt

I dag er det fredag, og vi har fri etter fire intensive dager på skolen. Lærer jo så mye nytt at jeg føler meg totalt overloaded, men er jo gøy og interessant da, så klager ikke! 🙂

I dag er det strålende sol, blå himmel og varmt, med andre ord, i dag prioriteres solsenga. 😉

Og da trengs det solkrem, en god bok og selvfølgelig solbriller. 😀


God fredag og god helg! 🙂

– Silje Bjørnstad –

 

Jeg har lært følgende:

Etter to uker i Spania har jeg blant annet lært/erfart/skjønt:

– Det er ingen skam å bruke solkrem, og at å bli solbrent fortsatt er vondt.

– Esel lager høye lyder som er som lange “iiih-ooooooh” på innpust.

– Alle spanske gutter, ja ALLE uansett om de er 10 eller 90, er alltid keen og tar hvem som helst, når som helst, hvor som helst.

– Ingen spanjoler snakker engelsk, forstår engelsk eller VIL forstå engelsk.

– Spanjolene eier ikke stress-symptomer eller bryr seg noe særlig om “ting går litt tregt”.

– Ingen går ut på byen før 01-02.00-tiden.

– Det er altfor mange shopping-fristelser her, og jeg kan aldri få for mange sko eller for mange klokker..

– Hotellet setter forståelig nok ikke pris på vors, toga-party eller høy musikk i gangene.

– Og ikke minst så har spanjolene stum H, det vil si at det ikke heter “Hola!” men “Ola” (Utales Å-la!). Det var det første jeg lærte på spansk-kurset liksom, hehe.

 


Den elskede “Wok`n” er kjapt blitt en favorittrestaurant. Vi feiret Christinas bursdag ved å spise her på fredag. NAM!

Også har vi prøvd ut tennis, det er faktisk veldig gøy, men en del vanskeligere enn man skulle tro. ;pDet er så utrolig nydelig og deilig å gå tur i “fjellene” her om kvelden. <3

Også måtte jeg bare ta med et bilde av han her som satt på toget da jeg og Ane skulle på shopping, han hadde det samme uttrykket heeele jævla veien. Fantastisk underholdende!:D

Ciao!

– Silje Bjørnstad –

Og sånn går no dagan! :D

Shopping, sol, skole og trening er vel det som er å rapportere om, og akkurat det livet jeg elsker. Med andre ord, ingen endring i lykkefølelsen om å være her det er varmt og deilig og nok å bruke penga sine på.

Ane og Silje fant shoppingmekkaet “Plaza Major” med blant annet Nike Outlet Store, Zara, H&M osv. 😀

Det er MYE lesing som må til og MYE ukjent stoff som man skal igjennom og ikke minst å forstå, så har i hvertfall ingen problem med å få dagene til å gå her i Fuengirola.
Også blir det jo litt uteliv innimellom, samt gåturer i “fjelltoppene”, biljardspilling, shoooopping og bare ting som er gøy.


Utsikt over Fuengirola en ettermiddag fra en “topptur”. <3

Er det forresten noen som er keen på å ha kjemikurs med meg i løpet av neste sommer så er det bare å si ifra, hehe, for det er nok ikke dumt å ha i dette studiet har jeg skjønt. 😉

Ellers så har spanskkurset begynt, og jeg meldte meg på i siste liten. Tenkte at det sikkert ikke var dumt å lære litt da man først er her, og ja, pugging av gloser må til, men er jo morsommere å lære seg et språk når man faktisk kan bruke det i praksis der man befinner seg.

Hasta luego!

– Silje Bjørnstad –

Spanien

Fra stranda:Bildene er dessverre veldig små, men er det eneste som funker å laste opp på dette nettverket her.

På fredag var det togaparty, og mange sperret opp øynene når det dukket opp en gjeng med “laken-mennesker” i gatene og på diverse utesteder her i byen 😉

Og i dag har jeg og 3 andre vært å besøkt Sjømannskirken i Calahonda, cirka 15 min med buss fra Fuengirola. Der serverer de grillmat hver søndag, så ble grill-lunsj i dag. Ellers så har de seriøøøøst verdens beste vafler!! <3
Det var skikkelig pent der og kjempehyggelige mennesker. De har bibliotek, TV m norske kanaler, cafe, internett, bruk av gratis telefon når du ringer til fasttelefon, norske aviser, biljardbord, nintendo wii, x-box og det er bare så utrolig vakkert der samtidig som man bare fikk en skikkelig ro og behagelig følelse i hele seg! 🙂 Dit skal jeg flere ganger for å si d sånn 😀

Ellers så er det jo fortsatt utrolig varmt og deilig. Jeg lever i flipflops og shorts, singlet og kjoler, og jeg digger det. 🙂

Fra bassenget på hotellet vi bor på. 🙂
Planene for dagene fremover: Lese, sole, skole, sole, bade, sole, spanskkurs, sole. 🙂

– Silje Bjørnstad –

Første uka

Da har vi vært igjennom de tre første skoledagene og tre dager med kjemi!

Hodet er fylt opp av både forståelige og uforståelige upolare kovalente bindinger med kationer, oktettregelen, hydrogenbindinger og likevektsformler.
Men selv om man ikke forstår absolutt alt er det gøy og gleder meg bare enda mer til vi skal gå dypere inn i de kjemiske reaksjonene som skjer i kroppen og så videre.
Ellers så er det jo fadderuka, og jeg har blant annet vært med på volleyball på stranden på kveldstid i herlige 25-30 grader, i går var vi og spiste på "Wok`en", en restaurant like ved hotellet som er en buffet-restaurant med ferske råvarer, grønnsaker, kjøtt, desserter, frukt og alt digg du kan tenke deg woket eller grillet i ulike type sauser for bare 13 euro. Alle som kommer og besøker meg skal hvertfall bli med dit for å si det sånn!
I kveld er det Togaparty, noe som kan bli veldig underholdende 😉
Jeg har tatt noen få bilder, men har ikke tålmodighet til å laste de opp akkurat nu, så derfor ble det et heller random bilde som bare viser at jeg lever og har det veldig bra!
Så skal jeg prøve å laste opp noen fler i løpet av helga:)
– SIlje Bjørnstad –