What-To-Do?

Hva gjør man når man er ferdig med det man skal gjøre i forbindelse med en arbeidsdag? 

Jo, man leker litt på photobooth før man faktisk stikker fra jobb. Enkelt og greit. 
bilde 1
Dette fant jeg ut kunne være "Ja-jeg-har-jobbet-kjempehardt-og-er-ferdig-med-alt-jeg-skal-gjøre-så-kan-jeg-gå-litt-tidligere-hjem-idag-blikket" man tar på seg før man går inntil sjefen og sier på en pen måte at "JEG VIL HJEM!"
I kveld er det show med Raske Menn, endelig! 😀 Looking forward 🙂 
Ha en trivelig ettermiddag folkens.
-Silje-

Nytt byrådstyre og feiring av jul i Tenerife

getattachment1aspx

getattachmentaspx

Say chee-eeese..

2.praksisuke hos Oslo kommune i Oslo Rådhus:
Tirsdag morgen kl 10.00 ble det arrangert pressekonferanse i forbindelse med tiltredning av nytt bystyre og ny byrådsleder. Pressen var selvfølgelig på plass sammen med alle de dresskledde herremennene og de stakkars turistene som bare gikk rundt som store spørsmålstegn.
Ellers var det jævlig kaldt i dag morges, og jeg er redd for at høsten har kommet for alvor.
MEN müslibrødet og dagens kaffe fra Kaffebrenneriet smakte like nydelig som alltid, og inne i Oslo Rådhus er det gudskjelov en høyere temperatur, så jeg lever da ennå.
Apropo temperaturer; jeg skal i år arbeide 20.-27.desember, dvs jeg skal være med som personlig assistent til en arbeidsgiver til Tenerife på et 5-stjernershotel og tilbringe jula i plussgrader og sommerkjole! Flybillett, hotell og mat er selvfølgelig dekka av arbeidsgiver, og jeg får jo også i lønn i tillegg for disse dagene. Blir nok en grei lønnsslipp med litt herlig miks av helligdagstillegg, kveldstillegg og helgetillegg. Jeg digger jobben min. 😀
check this out: http://www.apollo.no/NO/hvor-vil-du-reise/Europa/Spania/Tenerife/PlayadelasAmericas/Accomodations/Pages/LaPlantaciondelSurVincci.aspx
Men nu er det tilbake til jobb med sosiale medier og strategiplan for Oslo kommune! 🙂
-Silje-

Müslibrød og prevensjon

Tenk at brød med brunost kan smake så herlig!?

Jeg har fått helt dilla på müslibrød med brunost som kan kjøpes på kjeden Kaffebrenneriet. Om det er så gunstig i forhold til en students økonomi er en annen ting, men det er så lett verdt det, for de her knuller i kjeften for å si det rett ut.
getattachmentaspx
Jeg forstår de som er skeptiske, for det ser kanskje ikke så utrolig innbydende og fristendes ut med to skiver brunost smelt sammen av brød av den litt grovere typen. Men brødet er utrolig godt! Det inneholder blant annet nøtter, rosiner, aprikos og sikkert litt sirup og sukker for det er relativt søtt. Så prøv et müslibrød før du dømmer det;) Det smaker himmelsk og holder deg mett leeeenge utover dagen. Man blir rett og slett hekta.
Et tips er å stikke innom Kaffebrenneriet tidlig på morgenen, hvertfall før lunsjtider, for de her blir fort utsolgt!
Forresten, United Bakeries har også begynt med müslibrød og müslirundstykker. De er også bare supergode. Saftigere og bedre fiberfór skal du lete lenge etter!!
Så litt reklame: I dag skal jeg igjen være med i panelet på Juntafil på NRKp3. Det er verdens prevensjonsdag i dag, så temaet for sendingen er naturligvis prevensjon. Fra kl 14.00 på NRKp3 altså.
Nyt lørdagen i sola! 🙂
-Silje-

Bondens marked!!

I Oslo og Karl Johans gate er det i helga Bondens Marked, og det er verdt å ta turen ned til alle teltene, til alle luktene, til alle smaksprøvene og det er mye å se på og å kjøpe! Alt i fra ost, plommesaft, potetsuppe, grønnsaker, vårruller, grillspyd, maiskolber, rakefisk, finnbiff, sjokolade, iskrem, cremebrulee, brød og kaker og lefser som kommer fra over hele landet. Dette er bare en brøkdel man kan bli fristet av 😉

I tillegg er det flere anerkjente kokker som har stands, mulighet for hesteriding, gåing på stylter og mye mer. Gikk her fredag ettermiddag og var nydelig stemning med nydelig vær med masse fristelser. Så ta en tur, and ENJOY! 😉
getattachment2aspx
getattachment1aspx
Hjemmelaga økologiske grillpølser!!
getattachment3aspx
Kokk forklarer og forteller ivrig om oste-produksjon og fremheving av smak og diverse og diverse og diverse ;p
getattachment4aspx
Svele som ble kjøpt på Bondens Marked, og overstrødd med sukker og som smakte digg selv om det muligens ikke ser sånn ut på bildet. 😀

Gjørmemaske fra New Zealand i trynet!

Endelig fredag, og tok muligens helg litt tidligere enn det jeg egentlig skulle, men men!
Fordi jeg da fikk et par timer til overs midt på dagen, uten å ha noen spesielle planer, så fant jeg frem ansiktsmaske-kremen jeg kjøpte på New Zealand for en stund tilbake. Den her er så digg!! Fløyelsmyk gjørme smurt i trynet for å rense, friske og stramme opp den stakkars huden min som nå daglig blir utsatt for iskald høstvind og heftige temperaturforskjeller fra omtrent 20 minus til 20 pluss. 
getattachment2aspx
Ekte gjørme-smørje fra New Zealandske gjørme-pøler. <3

bilde 37
På grunn av at masken stivner er det relativt vanskelig å trekke på smilebåndet, men om det skulle være noen tvil så er jeg mer fornøyd enn bildet tilsier altså.

En deilig start på det som kommer til å være en deilig og avslappende helg med mye etterlengtet søvn!
Så, god helg 😉
-Silje-

Ny plakat

I min oppgang er det til tider mye irritasjon av mye, og da er plakat tingen for å uttrykke sine følelser og tanker.

Den nyeste er følgende:
getattachment1aspx
Men jeg har eksempler på at beskjeder i skriftform også kan være koselig. Jeg digger det hvertfall veldig godt når man kommer hjem og leser følgende på tavla si:
getattachmentaspx
En supernydelig beskjed fra han som sov videre i senga mi da jeg stod opp for å utføre min plikt i arbeids-Norge, for noen er nemlig nødt til det også. (selv om jeg ikke er sååå ofte kan sies å tilhøre den gruppa:p)
Uansett så var det veldig stas å komme hjem å lese dette på tavla som ellers inneholder kjedelige meldinger til meg selv som skal minne meg om arbeidstider og skoleforelesninger.
Takk for at DU er til. 
-Silje-

Skjera?

Jeg arbeider som sagt  i praksis i Oslo kommune i to uker nå, og i går var det jo skikkelig action da vi var med i byrådssalen. Budsjettfremlegging var den opprinnelige grunnen for samling av politikere, pressefolk, ansatte, og andre nysgjerrige. Men istedet for kjedelige fakta om hva penger skal brukes til så hadde visst funnet Erling Lae funnet ut at han ikke ville arbeide mer og sa  opp som byrådsleder. Dette var totalt uventet og kom overraskende på alle, og pressekonferansen som skulle omhandle budsjett fikk jo naturligvis et annet hovedperspektiv. Med kameramenn fra TV2 og NRK, reportere fra P4 og TVNorge, pågående journalister fra Aftenposten og Dagbladet og uvitende tysker-turister som vitner ble det mye trafikk på Oslo Rådhus i går. Gøy gøy gøy!! 🙂

I dag har vi vært med på beredsskapsmøte med tanke på svineinfluensa, og lunsjpause med gulrotmuffins, kaffe og pepsi max på glassflaske var egentlig høydepunktet for min del. Det var mye kjedelig prat og gjentagelser, men allikevel så er det så lærerikt og gøy å få se hvordan ulike prosesser foregår, både internt og eksternt. Og ikke minst HVA som fungerer, og HVA som IKKE fungerer. Jeg er sikker på at jeg at kunne har holdt et lynkurs med navnet: "Formidling og kommunikasjon i gruppesammenheng", og at dette hadde forbedret kvaliteten til maaaange, og dermed også fått opp oppmerksomheten til deltagerne som deltok i møtet. Ikke for å hetse noen altså, men man ser jo potensiale for forbedring til den eldre generasjonen som står der og taler, og skal prøve å engasjere lytterne og sine ansatte.. Og jeg studerer jo nettopp kommunikasjon, hehe 😉
getattachment2aspx
getattachment3aspx
Fra dagens møte og gathering i Formannskapssalen.
Uansett, life`s good! -Silje-

Første dag i Oslo kommune

Opp kl 07.15, på plass i Oslo Rådhus kl 08.35. Morgenmøte, kaffe og avis-quiz kl 08.45. Jeg var noenlunde våken etter kaffekopp nr 2, sånn ca 10.30 tenker jeg.

Praksisperioden er i gang, og første dagen gikk over all forventning. Jeg og Louise (som jeg er evig takknemlig for også er i praksis hos Oslo kommune) har fått i oppgave å revolusjonere Oslo kommunes bruk av sosiale medier, dvs tenke ut strategi, mål og metoder, ressurser og etc i forhold til å nå ut til innbyggerne i Oslo kommune. Og med tanke på 45.000 ansatte i kommunen, flere ti-talls ulike etater,  og over en halv million innbyggere som er målgruppa, så er det jaggu litt av et prosjekt vi skal bryne oss på de neste to ukene!
Jeg tror uansett det vil bli veldig bra og lærerikt, og vi er begge skikkelig gira på å oppgradere og engasjere crewet i informasjonsavdelingen til Oslo kommune. Hell yeah! 
Vi har også fått personlige nøkkelkort, håndhilst på Fabian, fått tildelt kontor, og har ikke stått ved noen kopimaskin eller kokt no kaffe (ennå), så har troa på en god praksisperiode på Oslo Rådhus.
getattachmentaspx
My personal key-card with my personal code.  (Bildet er tatt med mobilkamera, så er litt bad oppløsning)
Forresten, tenk deg et liv uten sosiale medier nå. Da hadde du ikke du kunne sittet og lest det her nå! Hah! Da snakker vi  tap av høy kvalitetsunderholdning og avgjørende livs-informasjon, eller hur? :p 
-Silje-

Mine artikler

Her er er bittelite utvalg av artiklene som jeg har skrevet og er publisert på nett.

MOTE:
Side2: Sparkebuksa for voksne
Side2: Elsker norsk design
Side2: Nakent og naturlig
Side2: Lekre og fargerike ben
Side2: Vi har fått kakedilla!

UNDERHOLDNING:
Side2: – Det er et helvete (Intervju med Sig Hansen, kjent fra “Deadliest catch” på Discovery Channel)
Side2: 8 liter vann om dagen (Intervju med glamourmodell og tidligere Robinsondeltager Cathrine Aschim)
Side2: Hva har hun operert?
Side2: Tynnere og tynnere
Side2: Linni går birken (Intervju med Linni Meister da det ble kjent at hun skulle gå Birkebeinerrittet)
Side2: Feirer de jul sammen?
Side2: – Det er et helvete

TESTER:
Side2: Ikke for pingler (Test av thaiboksing)
Side2: Påskens billigste handlekurv
Side2: Det beste påskegodtet

KOSTHOLD:
Side2: – Du fyller ikke bensin på en dieselbil
Side2: Gjør hverdagsvanene litt sunnere
Side2: Hvor usunn er ferdigdesserten?
Side2: Beste og verste takeaway  
Side2: – Handler om livsstilsendring 
Side2: På lavkarbodiett? 

TRENING
Side2: – Jenter trener ikke tungt nok
Side2: Kjøper du proteinpulver?
Side2: Styrketrening hjalp henne ut av spiseforstyrrelsen
Side2: Kvinner vil ikke ha sofagriser

SKAL VI DANSE 2012:
Side2: – Rumpa er tilbake på plass!
Side2: – Har fått spørsmål om å være med i sjekkeprogram
Side2: Har gått ned 20 kilo
Side2: Hun fødte for seks måneder siden

FRA NETTSIDEN UNGELESERE.NO:
Blogging – en innføring for deg og meg
13 år og verdensberømt for sin blogg
Fra ukjent 16-åring til homofil bloggekjendis

 

BOKOMTALE:
– Trenger vi aviser når vi har Facebook? 

Skomysteriet

shoesonwire
I Oslo er det stadig blitt ett vanligere syn å se sko som henger etter lissene i telefonledninger og lignende. Bare utenfor døra hos meg henger det faktisk to par på en og samme wire.
Og mellom meg og på vei til skolen passerer jeg flere sko-par som dingler der oppe i ledningene. Hvorfor?
I følge solguru: "Jeg har hørt at sko som henger etter lissene på en telefonledning, er et signal om at det fins dop å få kjøpt i området, om det stemmer, har jeg ikke fått bekreftet. Ellers havner vel sko på veiene som et resultat av fyll og fest, tenker jeg."
Ifølge rykksekkturisten.com står det blant annet følgende:
"Det er foreslått at sko er kastet opp over linjene av mennesker som vil markere noe, av mennesker som vil feire noe som f.eks. bryllup, universitetsgrad, avtjent militærtjeneste osv."
"Det er hentydet at sko over kabler også minnes drap i gjenger og gjort for å markere sitt område."
" I USA er det i noen områder forklart at mengde sko som henger over kablene kan henvise til hvor mange medlemmer i dette nabolaget som er i fengsel eller hvor mange typer stoff man kan kjøpe"
Har dere sko hengende utenfor døra deres? I så fall, hvor, og hva tror dere er grunnen til denne nye dekorasjonen?
Jeg vet ikke om det er fascinerende, stygt, dekorativt eller bare helt meningsløst. Men mest av alt lurer jeg på hvordan de har klart å fått de dit? Hvor mange forsøk har personen som står bak dette brukt på å kaste opp skoene i været før de faktisk snurra seg rundt og ble hengende?
shoesonwire1
Gi meg noen svar a.. Merker nattesøvnen begynner å minske pga disse jævla skoene som henger i lufta uten noen større, tydelig forklaring.
-Silje-