Shape Up shoot og reps-pers

Hei!

Jeg har vært på ny shoot med Shape Up igjen, denne gangen om foam roller 🙂

Location var faktisk mitt treningssted Fitness Xpress Storo og i saken bidrar personlig trener Ulrik Ask Fossum med tips og råd for hvordan og hvorfor massasjeruller kan være gunstig. 

Jeg er litt usikker på hvilken Shape Up-utgave saken kommer i, men jeg skal holde dere oppdatert 😉 I tillegg skriver jeg også på en sak kompresjonstøy og naturlig muskelmat: spis deg sterkere som også skal inn i Shape Up en gang i nærmeste fremtid! 

 

Dagens treningslogg:

3x3x110 kg markløft, 10 pullups + 2settx6reps med 2,5 kg ekstra, 47,5kgx5-4-5 reps i benkpress, 5 dips med 5 kg ekstra + 10 dips og 8 dips med 10 kg ekstra, skulderpress, hammer curl, fransk press og rack chins.

Markløften og dipsen (og benk forsåvidt) var reps-pers, og jeg ble faktisk så overrasket (og glad) at jeg fikk tårer i øya! Haha, det er TRENINGSGLEDE og følelsen av mestring det. I tillegg er jeg i disse tider ekstra bevisst på å spise nok og å ligge i kalorioverskudd, noe som tydeligvis, og ikke overraskende, bidrar til mer trykk på trening. 

 

I morgen er det 1.mai og fridag for omtrent hele Norge, men jeg skal faktisk jobbe på Side2. Helt greit å jobbe på helligdager med de godene det fører med seg. Så blir det trening etter jobb og deretter er det helg!

Ha en fin kveld!

– Silje Bjørnstad – 

“Sharp-diet”

Hei!

I dag har jeg vært på seminar arrangert av Opplysningskontoret for meieriprodukter i samarbeid med European Milk Forum. 

Det overordnede temaet var “Melk og meieriprodukters rolle i et helsefremmene og bærekraftig kosthold”. 

Det var forelesere fra både England, Norge, Danmark og Nederland og temaer som ble tatt opp var blant annet melk og hvorfor dette blir sett på som er næringsrik drikk, konsum av melk og meieriprodukter de siste årene, forskning om mulig sammenheng mellom melk og kardiovaskulære sykdommer og slag, hva sier forskningen om melkefett, valg av magre meieriprodukter versus originale meieriprodukter, etc. Med andre ord en herlig dag med faglig påfyll samtidig som man får bekreftelse for at man som ernæringsrådgiver i alle fall tenker noenlunde riktig – nemlig at det ikke er ett produkt alene som kan klassifiseres som sunn eller usunn, men at man må se på helheten i kostholdet. 

 

Så synes jeg denne dietten hørtes ganske så smart ut, nemlig “SHARP-diet” 

Oversatt til norsk: bærekraftig, helsefremmende/sunn, økonomisk lønnsomt, pålitelig, velsmakende. 

Med andre ord, et sunt og variert kosthold som er bærekraftig (både økonomisk og miljømessig) samtidig som det skal smake godt – det høres kanskje ut som en selvfølge, men utfordringen her er å få teori gjort om til praksis. 

Vel, et sitat som jeg uansett synes var en av de beste slidsene i dag (og som forsåvidt ikke kom som en stor overraskelse for meg, siden jeg har påpekt dette utallige ganger tidligere – mihi.) 

Og som jeg uttalte i en artikkel på Side2 tidligere i år: 

– Jeg liker ikke begrepet «å skeie ut» fordi det gir en så negativ tone. Det er selvfølgelig helt greit å ta seg en sjokolade eller litt potetgull en gang iblant, så jeg håper ikke at folk får dårlig samvittighet eller panikk hvis de får lyst på dette. Det er ikke det ene «usunne» produktet eller måltidet som avgjør om du har et sunt og variert kosthold. Man må se på helheten i kostholdet, og det totale matinntaket og matvalget for å kunne si noe om hvor sunt og næringsrikt man spiser. 

Nemlig 😉  Mat og ernæring ER personlig, og for mange er det også voldsomme følelser involvert når det gjelder mat- og drikkeinntak. Og skulle du få den derre dårlige samvittigheten, ja, så unn deg for all den GODE samvittighetsfølelsen hver gang du føler du spiser noe som er “riktig” da – det handler om balanse.

 

Skap matglede – ikke matfrykt! 

– Silje Bjørnstad – 

Vegetar fastfood

Hei og god tirsdag!

Denne dagen har gått i ETT og den går fortsatt i hundre, men det er i alle fall en kjøttfri tirsdag, slik som jeg lovte i går 😉

 

Ukas vegetarmattips er pita fylt med stekte grønnsaker og coleslaw. Som proteinkilde på kjøttfrie dager jeg stor fan av quorn: sopp-protein.

Dette ble en skikkelig snadder-fast-food-lunsj der både pitabrød og coleslaw var ferdiglagde, men godt var det 😀 (Hadde det vært fullkorn-pitabrød på butikken så hadde jeg valgt det, men det fantes ikke i frysedisken denne gangen). 

I tillegg til stekte grønnsaker er det også litt grønnsaker i coleslaw-dressingen, og dette produktet bidrar også med sunne fettsyrer. 

Elsker kombinasjonen av rødløk, champignon og paprika stekt i smør! 😀

Quornbitene steker du i litt olje/smør til de har fått en litt gylden-brun-farge. 

Dette mattipset lager du på under 10 minutter – noe som passet meg ganske greit på denne travle tirsdagen.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Smaken av PinaColada – beste yoghurten!

God mandag!

Det er (egentlig) “kjøttfri mandag”, men da det er roastbiff i kantina på Nettavisen så må ukas kjøttfrie dag utsettes til senere i uka – haha! Det er bare litt mer praktisk å kunne friste med en god vegetarrett når man faktisk har litt tid og kan planlegge måltidene sine, slik som jeg kan gjøre i morgen. Så i morgen blir det kjøttfri tirsdag – lover! 😉

Apropos mat – en av mine jobbgoder er jo å få tilsendt vareprøver av både det ene og det andre, og i mai lanseres det flere nye mat- og drikkeprodukter i dagligvarebransjen.

TINE sendte meg en fin pakke bestående av dette:

Jeg har allerede smakt på Ananas&Kokos-yoghurten og 90kcal-sitron&lime-yoghurten, og seriøst – Y U U U M!!! Begge var helt nydelige, terningskast 6 til den med ananas og kokos (vi snakker liksom smaken av alkoholfri pinàcolada i yoghurtbeger <3 ) og terningkast 5 til sitron&lime 😀

Gleder meg også til å smake på kesam med pasjonsfrukt og ikke minst prøve å lage min egen softis – altså, kan det bli bedre! 😀

Dagens treningslogg fra “rush hour”-perioden: Knebøy speedreps 6x3x55kg, frontbøy 2x10x47,5 kg, rumenske markløft 75 kg (12 reps – 10 reps – 10 reps), beinpress, knebøy i smithstativ, utspark, sittende og liggende leg curl, sittende og stående tåhev. 

Og etter trening blir man sånn:

Happyface! 😀 (med antennehår tydeligvis…)

Ha en strålende mandag og uke!

– Silje Bjørnstad – 

Søndagssysler

Hei søndag! <3

Ah, jeg har sittet med hjemmekontor (i dag også), men NU begynner jeg å bli ferdig og har dermed begynt å se hva som skjer neste uke. Det er ikke sommerferie ennå for å si det sånn.

Neste uke består av blant annet Side2-jobbings, ShapeUp-jobbings, jobbmøte om fremtiden (det høres seriøst ut, men det er egentlig bare et videre samarbeid med noen jeg allerede samarbeider med altså 😉 ), fagseminar arrangert av Melk.no, 1.mai-jobbings (helt frivillig altså, men det som er helligdag (og hviledag ;p) i kalenderen betyr ikke automatisk at det er fri for alle oooooog styrkeløftstevne på lørdag (selvfølgelig som publikum ja). 

Så her går det som vanlig for det meste i jobbings og trenings, men i kveld skal jeg og Fredrik faktisk på kino. Filmen vi skal se heter “It Follows” og har flere steder fått terningskast 5 og 6, samt blitt kåret til årets beste horrorfilm. Jeg vet egentlig ikke helt om jeg gleder eller gruer meg. Jeg er jo en av dem som lukker igjen øynene og holder henda for øra når jeg ser på skrekkfilm… Med andre ord så kan det bli interessant å se når jeg sovner i kveld! 

Nu skal denne kontorrotta (med halvmørke ringer under øya visstnok) lage seg middag. 


God søndag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Film: pers i dips, og fail i dips

Hei og god lørdag!!
Jeg har eeeegentlig hviledag på lørdag, men når lørdagen består av nødvendig hjemmekontor-jobbedag så trenger jeg en pause. Og den beste pausa er å ta en tur til det beste “fristedet” – nemlig treningssenteret. 
Så da ble det en utvidet “lunsjpause” med 60 minutter på Fitness Xpress med blant annet rygghev, 2500 meter roing, 50 chins (fordelt på flere sett så klart hvis noen skulle være i tvil! haha!) og spontan-dips-pers med 22,5 kg. 
Dips 22,5 kg:
video:dips225kg
Men det er ikke alltid perse-forsøk går like bra hver gang man prøver, noe jeg også synes er viktig (og underholdende for den saks skyld) å kunne vise frem.
Jeg angrer på at jeg ikke gikk rett på 25 kg etter å ha “varmet opp” frem til 20 kg, for det gikk akkurat ikke, men på en annen side så har jeg jo da neste mål ganske klart. 
Forsøk på 25 kg:
video:dipsfail25kg
Tror som sagt at jeg faktisk hadde tatt denne om jeg ikke hadde slitt meg ut på 22,5 kg først, for det var ganske nære :p Men igjen: fails er også lærerikt og en erfaring rikere, så da vet man hvordan man bedre kan legge opp oppvarmingen frem til “perse-forsøk” next time. I tillegg så var det kun to dager siden jeg hadde trent dips der jeg blant annet hadde tatt reps-pers med 10 kg ekstra, så litt mer hvile og litt mer strategisk planlegging av økta hadde nok vært greit. :p
Loggfører gårsdagens økt også:
3x5repsx72,kg i knebøy, 2x7repsx50kg i frontbøy, utspark, leggcurl, stående og sittende tåhev, strake markløft (75 kg 3x8reps) og beinpress.
Nu skal jeg tilbake i jobbingsmodus. Ha en herlig lørdag videre 🙂
– Silje Bjørnstad – 

 

Mer action på Instagram

Hei!

Det er veldig travle dager for tiden så det har vært litt stille på bloggfronten et par dager, så det skjer mer action på Instagram! 🙂

Jeg har blant annet vært en jobbtur i Molde og ellers så er det kostveiledninger og frilans-jobbing i tillegg til Side2 som gjør at det blir litt ekstra akkurat nå – men det er jo bare gøy. Gudskjelov så elsker jeg jobben min, så jeg er bare fornøyd med at dagene blir fullt opp og vel så det! 😉

Her er noe av det som har skjedd på Instagram den siste tiden:

1) På jobb og filmopptak for Proteinfabrikken.no (Jadda, hva er det jeg ikke gjør liksom… ;D Mer info senere 😉 )
2)  Fant lyset. Enough said.
3) Fortsetter testingen av Kulinaris-is. 6 down, 9 to go! 
4) Mmmmmm- Biffmiddag med brokkoli og fersk mozzarella.

5) Ute på tur med Lexie 😀
6) Kjøttfri mandag med mozzarella&fersken-salat
7) Saftig sjokoladekake uten tilsatt sukker  – oppskrift her. 
8) Nabokatten Torstein er på besøk (jepp, han heter det)

9) Rumenske markløft
10) Dips med ekstra vekt
11) Pullups 
12) Knebøy  

Må også bare loggføre dagens trening, som forresten ble utført på SatsElixia i Akersgata (midt i Oslo sentrum) siden det var åpent hus. Min erfaring: Jeg kommer til å fortsette som trofast kunde på Fitness Xpress!!!! ;p

Markløft: 3x3x105 kg (uten belte siden jeg hadde glemt det), 7-7-6 (super)brede pullups, 3x4repsx47,5kg i benkpress med stopp, rack-chins, skulderpress med manualer, franskpress, hammercurl og dips med ekstra vekt (10 kg x 7 reps og 6 reps – forøvrig reps-pers og første gangen jeg har turt å trene med 10 kg ekstra siden skulderen slo seg vrang i november. Kjente ingenting i dag så da fortsetter jeg med disse vektene fremover 😀 😀 Endelig!!!)

Ha en fin torsdag!

– Silje Bjørnstad – 

Film: Frontbøy, chins med ekstra vekt, rumenske markløft

Hallooo tirsdag!
Jeg står på farten til å reise til Molde i forbindelse med jobb, men tar en kjapp treningslogg fra de siste to dagene.
I går ble det blant annet knebøy, knebøy med stopp, frontbøy, beinpress, rumenske markløft, utspark, legcurls og tåhev – her er ett sett fra frontbøy med 10 reps på 42,5 kg (nesten som cardio-trening for meg det her… haha! UVANT med sett med flere enn 5 repetisjoner, men forandring fryder 😉 )
video:frontby10x425
Ett sett med rumenske markløft fra 3x10x70 kg:
video:rumenskmark70kgx10

I dag ble det blant annet 4x5repsx5kg ekstra med chins, benkpress, skulderpress med manualer, ulike curls-øvelser og triceps-øvelser. 

Siste settet fra chins-moroa:

video:chins5kgx5
Seig sisterepetisjon da arma mine var relativt ødelagte på siste settet her, men jeg kom meg opp. 🙂

Eller så kan dere jo lese om matnyheter og test av polarbrød som jeg var med på å skrive i forrige uke.

Ha en nydelig tirsdag i sola – det er skikkelig sommerfølelse i Oslo for tiden <3 Har på følelsen at det kanskje ikke er like varmt i Molde, men fint er det der uansett.

– Silje Bjørnstad – 

Superenkel og supergod pina-colada-smoothie, uten tilsatt sukker

Hei!

Kjøttfri mandag i dag og i dag blir det kjøttfri-mellommåltid-tips, nemlig en pina-colada-smoothie som smaker helt nydelig og som er helt uten tilsatt sukker.

Alt du trenger til 1 porsjoner er:
1 boks kokosmelk
1,5 boks ananas (med cirka halvparten av juicen) / 200 gram ananas, gjerne fryst.
2 ss sukrinmelis

 

Bland alt i en blender og sett i fryseren i cirka 45 minutter og nyt en iskald smoothie med smaken av pina colada. 

Denne er seriøst så yum, og metter godt gjør den også 🙂

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Treningslogg og hjemmelaget sunn ferskensorbet

God lørdag og god helg!
Bare litt hovedoppsummering fra treningslogg fra de par siste øktene: 
3x5x70 kg i knebøy + 10repx40kg frontbøy og 2x6x50kg frontbøy, 3x5x46kg i benkpress, pullups (reps + 2x6reps med 2,5 kg ekstra + 6 reps), sumomarkløft 3x5x100kg, strake markløft 3×6-8repsx70kg.
Det er liksom hovedøvelsene.
Ja, jeg vet, trynet…. :p
Ja, også dips da så klart. Her med ett sett fra gårsdagen:
7reps med 7,5 kg ekstra.  
video:img3623

Ellers så blir det stadig varmere i været og det betyr is-tid for mange. (For meg er det iskrem-sesong året rundt da…. ;D )

Derfor får dere her et tips til en sunnere is-sorbet-variant med fersken smak:
1 beger gresk yoghurt med ferskensmak
2 halve hermetiske fersken
0,25 dl ferskenjuice (Bruk laken som de hermetiske ferskenbitene ligger i) 
1 ss sukrinmelis

Ha alt i en blender og deretter har du blandingen over i en skål/glass og sett i fryseren et par timers tid. Så er det bare å nyte en deilig, forfriskende ferskensorbet i sola.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –