Tips til enkel og effektiv styrkeøkt utendørs

Jeg er en av de som bare får en helt ny treningsglede og energiboost når våren kommer, sola skinner og temperaturen stiger. Og jeg vet godt jeg ikke er alene om det!

Det er flere fordeler ved å ta en økt ute i det fri. Her er det ingen kø eller venting på ledige apparater. Du trenger nemlig ikke mye utstyr for å få en enkel og effektiv styrkeøkt. I tillegg er det helt gratis samtidig som du får frisk luft. Det er også enkelt å kombinere med annen type trening som foregår utendørs.
På VG Vektklubb kan du lese mine tips til syv styrkeøvelser som enkelt kan tilpasses ulike nivåer.  Øvelsene kan du utføre som en ren styrkeøkt eller kombinert med en joggetur. Så finn deg en benk neste gang du er ute på tur, og test ut programmet!

Øvelsene er spensthopp, bulgarske splittknebøy, hipthrust, sideplanke, dynamisk planke, step-up og pushups – med andre ord så får du trent så godt som hele kroppen i denne økta; Lår, legger, sete, kjerne, bryst, ankelstabilitet, skuldre og skulderstabilitet. I tillegg får du også trent eksplosivitet og balanse.

Test økten ute i finværet da vel 🙂 God trenings!

Ha en sporty søndag!

– Silje Bjørnstad –

 

Dette gir meg tårer i øynene

God fredag!

Tidligere denne uken publiserte jeg et innlegg på Instagram der det står følgende:
Av ulike hensyn er det ikke ofte jeg publiserer før-og-etter-bilder av kunder (dette er alltid noe man eventuelt skal avklare med vedkommende! Det er for eksempel ikke alle som synes det er like kult å få private formbilder av seg slengt ut i sosiale medier. Noen andre ønsker kanskje ikke at “deres vektnedgangsprosjekt”, eller hva det målet er, blir delt med “resten av verden” etc. Så sørg for å ha dette på plass før du eventuelt deler noe du ikke skulle ha delt!). Men dette innlegget er avklart med personen som er på bildene, og når man blir megaoverrasket av en online-kunde som har tatt kontakt med en felles bekjent for å ordne nydelige blomster til meg som takk så må jeg få skryte av vedkommende.

Dette er Siv som i 2012 tok en gastric sleeve operasjon og gikk ned flere titalls kilo. Tidligere i år tok hun kontakt med meg med mål om å redusere fettprosenten og å gå ned “de siste kiloene”. Når man veileder mennesker som har gjennomgått et slikt inngrep Siv har gjort så er det en rekke faktorer å ta hensyn til når man setter opp individuelt tilpasset kostholdsplan, noe som jeg vil at folk i bransjen skal huske på; vær ærlig på hva du kan og har kompetanse til, og ikke. 

Jeg er så ydmyk og takknemlig for tilliten til denne dama, og ikke minst så sykt imponert! Og ikke bare har Siv tydelig redusert fettprosent og gått ned i vekt, men dama har jo virkelig fått en nydelig timeglassfigur og naturlig rumpeløft med på kjøpet når man ser på disse før-og-etter-bildene i dette innlegget. En ting er å klare å redusere fettprosenten og gå ned i vekt ved hjelp av smarte matvalg, gjerne i kombinasjon med økt fysisk aktivtet. Men jeg legger også merke til så mange andre positive ting på veien, og nå opplever jeg en helt annen gnist og energi fra Siv nå enn bare for noen uker tilbake. Her snakker vi treningsglede, mestringsfølelse og selvtillit – og DET er da virkelig vel så viktig i en slik prosess! 😀 Og da jeg ser at kundene mine er fornøyd så blir jeg fornøyd også – og det er derfor jeg elsker å jobbe med mennesker på denne måten.

Nå har jeg og Siv samarbeidet med online-oppfølging i 8 uker og jeg har fått lov til å dele noen av formbildene som er blitt tatt underveis, og jeg synes disse bildene taler for seg selv. Jeg blir så stolt!!!

Dette er et av de nyeste bildene Siv har delt på sin Instagram-konto:

BOOM!

Og tidligere denne uken møtte jeg Susanne som hadde med seg en fantastisk blomsterbukett, men den var ikke fra hun. Nei, det var fra nettopp en av mine online-klienter som bor på andre siden av landet som hadde tatt kontakt med Susanne for å gi meg blomster fordi hun (ifølge Susanne hvertfall 😉 ) var så fornøyd med oppfølgingen. Og jada, dette var det beste Siv som hadde fiksa! 😀 <3 Og jeg blir virkelig bare helt satt ut av sånne overraskelser fordi det bare kommer heeeeelt utifra intet og jeg fikk umiddelbart en klump i halsen fordi jeg blir så ydmyk, så takknemlig og så utrolig rørt.

Og siden selvskryt er velskryt, takk for flotte ord Siv:

“Denne dama!!! anbefales på det sterkeste! En dyktig, reflektert, erfaren og veldig individfokusert rådgiver. Motiverende og har alltid ei lita gulrot i ermet 👍 et råskinn av ei dame- som jeg er glad jeg har blitt kjent med!”

Først og fremst så er det kundene selv som gjør den jobben som skal til for at de skal nå sine mål. Som jeg pleier å si så stiller jeg med verktøykassa som er individuelt tilpasset for hver enkel kunde, inkludert kostholdsmeny, treningsprogram/oppfølging i forhold til fysisk aktivitet, men også det å kunne gi mental oppmuntring og holde fokuset på rett spor underveis i oppfølgingen. Jeg er ekstremt opptatt av kvalitet fremfor kvantitet og bruker mye tid på å tilrettelegge individuelle og realistiske opplegg fremfor å spy ut samlebånd-program. Derfor har jeg også begrenset kapasitet og mulighet til hvor mange klienter jeg kan ha i kundebasen til enhver tid. Selv om jeg synes det er utrolig kleint og nesten virkelig litt arrogant å si det, så har jeg dessverre ikke kapasitet for å starte oppfølging av nye online-kunder akkurat nå. Tidligst oppstart for nye kunder blir da i midten av mai, eller begynnelsen av juni. 

Men tidligere denne måneden annonserte jeg at jeg kjører en aprilkampanje med 4 ukers oppfølging inkludert individuelt tilpasset matplan og treningsprogram til 1300,- (orginal pris er 1800,-), fordi jeg denne måneden feirer 4 år som selvstendig næringsdrivende hvor jeg disse årene blant annet har jobbet med online-coaching! Dette tilbudet gjelder fortsatt og det gjelder frem til 1.mai, så hvis du er interessert så send meg en mail til [email protected]

Tilbudet gjelder selvfølgelig selv om vi da starter oppfølging i midten av mai eller i løpet av juni måned. 🙂
Les mer om hvem denne kampanjen kan passe for, hva som er inkludert og hvordan jeg setter opp kostholdsmenyer her.

GOD HELG! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Ny podcast: Diett, kroppspress og bilder i sosiale medier

Hei!

BedreTrent Podcast med meg og Susanne Soydan har publisert en ny episode! 😀 Denne gangen er det personlig trener og webcoach Sigvar Garfors som er gjesten vår. Han jobber på Optimal Trening i Oslo, og har blant annet konkurrert i flere kroppsbyggerkonkurranser, men de siste årene er det styrkeløft som har vært hovedprioriteringen i forhold til treningen. Bergensmannen forteller blant annet om diett og styrketrening, hvorfor han vurderte å tappe blod for å gå ned i vekt før en styrkeløftkonkurranse og kroppspress blant gutter. I tillegg diskuterer vi alle tre bilder og kropp i sosiale medier – hva er “greit” og “ikke greit”?

Episoden kan du høre her, og den blir også tilgjengelig på iTunes i løpet av uken! (Søk opp BedreTrent)

Sigvar finner du også under @coachsigvar på Instagram!

– Silje Bjørnstad –

 

Tilbud på PT-timer (med verdens diggeste PT ;) )

God tirsdag!

Treningskjeden SatsElixia har i disse dager PT-dager med ulike happenings og tilbud som blant annet inkluderer 10% rabatt på PT-timer. Og i den forbindelse kan jeg trygt anbefale (helt objektivt så klart ;p ) Fredrik Aasgaard som er personlig trener på Sats Storo i Oslo. Dette er “tilfeldigvis” samboeren min og mannen som gjorde at jeg fikk øynene opp for styrketrening. Hadde det ikke vært for han hadde jeg garantert ikke vært der jeg er i dag, med tanke på både styrke, treningsglede, mestringsfølelse og selvtillit.

Dere finner han på @freaa på instagram eller på mail: [email protected]

Hentet fra SatsElixias hjemmesider:

Over 16 års erfaring med styrketrening. Erfaring fra flere tusen timer som personlig trener. Konkurrende utøver i styrkeløft og konkurrert i Athletic Fitness.

Utdanning:

 • Personlig Trener – AFPT (Akademiet For Personlig Trening)
 • Bachelor i ernæring AMH (Atlantis medisinske Høgskole)

Videreutdanning:

 • Avansert buk og rygg – AFPT
 • Calisthenics (trening med kroppsvekt) – AFPT
 • Lower cross syndrome (korrigering av ubalanser) – AFPT
 • Trening før, under og etter graviditeten – AFPT
 • Fettforbrenning – AFPT
 • Hypertrofi (muskelvekst) – AFPT
 • Kettlebells kurs nivå 1 – NKGF (Norges Girevoy og Kettlebell Forbund)
 • Coaching – SATS
 • Coaching – AFPT
 • Ernæring for ekstreme resultater – AFPT

Så burde det vel stått et eget punkt med “Prosjekt Silje” der også… ;p Hehe! Men et lite tips der altså 🙂

BD-_NXoCuxQ
BJAiAzzgqkJ

 

 

 

 


 

– Silje Bjørnstad

Mandag got me like…

…happy! Ikke fordi jeg har savnet snø, slaps og minusgrader, og det bare kom typ 3 måneders snøvær på 1 døgn her på Østlandet midt i vår-sesongen…, men fordi jeg har fått nye treningsklær, fra supre, snilleste og beste Hanne Lulu. (@luluholst på Instagram) Og disse tightsene var det første paret jeg prøvde, og jeg gadd ikke å prøve resten en gang for dette var kjærlighet ved første blikk! Altså, man kan si mye om “å kjøpe seg glede gjennom klær og andre materielle ting”, men for meg er det en skikkelig motovasjonsboost med nye treningsklær i huset! Det er jo tross alt med på å bidra til enda større treningslyst, noe som igjen bidrar til fysisk aktivitet, velværefølese og bedre helse i det store og det hele. Så det så.

Så da kan det snø så mye det vil. Det hjelper lite å starte en ny uke sjokkert og frustrert over snø-kaoset når man ikke får gjort noe med været uansett. Husk at mandag gjerne setter utgangspunkt for hvordan resten av uken din blir, så hold humøret og positiviteten oppe 😉 Det vil øke godfølelsen i kroppen, noe som igjen øker sjansen for at du tar sunne, smarte valg for også de kommende dagene. Ikke tenk på alt du “burde gjøre” eller “skulle ha gjort”. Tenk i stedet på alt du faktisk har fått gjort og tillat deg selv med å være fornøyd med det! Det hjelper lite å “gjøre ferdig en oppgave” og stresse videre til “neste oppgave” bare fordi du har gjort deg noen tanker om “alt som må gjøres”. Det kommer alltid ny tid, hele tiden faktisk! Er ikke det en digg tanke? Senk kravene og aksepter at alt ikke kan være 100 prosent hele tiden. Hva er det verste som kan skje hvis du ikke får skiftet på senga i dag, men gjør det i morgen i stedet? Og den treningsøkten du måtte utsette i dag på grunn av eksamen eller overtid på jobb, det kommer alltid nye muligheter til å gjøre den en annen gang. Og kanskje du til og med må dele den opp i to, men vet du hva, det er da også helt greit.

Det hjelper ikke å ha det “perfekt i huset”, “ha fullt kjøleskap”, “si ja til alle venninne-sammenkomster, eller “å trene 6 ganger i uken samtidig som du lager alle måltider fra bunnen av” hvis du blir utslitt av det fordi det blir for mye av det gode.

Kvalitet fremfor kvantitet. Du har bare ett liv – ta vare på det og nyt det mens du kan.

Jeg synes dette kjente sitatet er så fint: Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.

– Silje Bjørnstad –

Tilbud på online coaching

Jeg har flere ganger tidligere skrevet om min fantastiske venninne og kollega Susanne Soydan som er utdannet personlig trener og naprapat, i tillegg til at hun driver Atlas Fitnessteam og nå studerer sykepleie.

Ikke minst har vi jo begge felles bok-baby for tiden (boken blir utgitt januar 2018 og handler om kort fortalt om kosthold og trening), og vi har konkurrert sammen i flere fitnesskonkurranser. Susanne er regjerende norgesmester i athletic fitness, hun har flere førsteplasser fra Body-fitness-konkurranser og hun har også blant annet vunnet FitnessFive. I tillegg er hun bare råsterk og en stor inspirasjonskilde og motivator for mange, inkludert meg selv.

Nå vil jeg tipse dere om Susannes vårkampanje med trening og kostholdsoppfølging. Hun la nemlig ut et instagram-innlegg i går kveld hvor hun skriver følgende:

‼️ TILBUD på online coaching ‼️ Jeg har noen ledige plasser for oppfølging med oppstart 1.mai. Dette får du:
– Tilpasset treningsprogram ut i fra din målsetning
–  Kostholdsveiledning og matplan
–  Ukentlig oppfølging i seks uker
– Tips til hvordan du kan mestre trening og kosthold på egenhånd
– Tips til hvordan du kan endre tankemønster hvis du er inne i en dårlig spiral eller har negative tanker om kropp og/eller mat
– Muligheten til å bruke min fagkunnskap og spørre meg hvis det er noe du lurer på om trening og ernæring
– Dette får du for kr 1750,-
Jeg kommer også til å ha oppstart av nye klienter igjen 1.juni. Hvis det passer bedre for deg kan du booke plassen din allerede nå!
Send en uforpliktende mail til: [email protected]

Et lite tips der altså, som jeg virkelig kan gå god for og anbefale 🙂 Jeg la jo selv ut et lignende tilbud for bare et par dager siden, men har ingen problemer med å anbefale at dere tar kontakt med Susanne hvis noen er interessert i treningsprogram og kostholdsplan med oppfølging. Mailboksen min gikk bananas (og jeg er dypt takknemlig og ydmyk over alle som skriver til meg bare så det er sagt. Og jeg svarer alle, selv om det noen ganger tar litt tid fordi det er mye å gjøre), så sånn sett er det bare hyggelig å kunne anbefale noen videre til Susanne.

BS-0xn5h4CO

– Silje Bjørnstad –

#reklame

Podcast episode 8 er ute nå!

Hei!

Jeg merker godt at denne dagen er “tilbake-til-jobb-etter-ferie-dagen” for å si det mildt, for mailboksen og tlf min har knapt vært i ro denne dagen. Selv har jeg jo jobbet flere dager i påsken i tillegg til at jeg ikke akkurat jobber i kjernetiden slik som mange andre, men det er i alle fall liten tvil om at folk er tilbake på 8-16-kontorjobbene sine 😉

Nå er det også (endelig) blitt publisert en ny episode med BedreTrent Podcast hvor jeg og Susanne denne gangen har intervjuet Soroush Jozani. Han er blant annet kjent fra Asker Treningssenter, han startet CrossFit Asker, jobber som personlig trener og er foreleser ved Akademiet for Personlig Trening. En kjempehyggelig kar med masse erfaring, kunnskap og kompetanse, og ikke minst gode råd når det gjelder det å ha et sunt forhold til trening og helse.

Hør på episoden her.

Den blir også tilgjengelig på iTunes i løpet av uken.

Ellers så snakker jeg og Susanne om blant annet dips, sjokoladenøtter og nye treningsperser. Ellers så forteller Susanne om hvorfor hun har gjemt badevekten, mens jeg avslører “et skjult talent” (ifølge Susanne).

Ha en fin tirsdagskveld!

– Silje Bjørnstad –

Tilbud: Vil du spise sunnere og komme i bedre form?

Jeg har jobbet som ernæringsrådgiver og med kostholdsveiledning siden 2013. Siden den gang har jeg fulgt opp en rekke ulike klienter med ulike forutsetninger og mål. Dette innebærer alt i fra generell livsstilsendring med hovedfokus på vektnedgang, reduksjon av fettprosent, klienter som har gjennomgått slankeoperasjon, jenter som ønsker å stramme opp figuren til bryllupssesongen (les: sommeren), vektoppgang, tilpasset kosthold i forhold til jevn vektoppgang med fokus på økt styrke og muskelmasse, for å nevne noe.

Jeg er alltid opptatt av å sette opp en individuell og realistisk kostholdsmeny basert på kundens eget utgangspunkt og mål. At jeg skriver kostholdsMENY er ikke tilfeldig. Jeg er nemlig opptatt av at klienter skal kunne få en meny hvor de selv kan trikse og mikse med ulike matvarer og måltidskombinasjoner. Dette baserer seg også på de tilbakemeldingene jeg har fått i løpet av årene.  Oppsatte måltider til bestemte tider vil for de fleste ikke være det som fungerer optimalt i det lange løp med tanke på familie, jobb og sosiale sammenkomster. Ett av mine mål med kostholdsveiledning er jo også å bidra til at klientene selv kan ta selvstendige, smarte valg etter hvert som de får en forståelse av hva som er passe mengde av forskjellige matvarer slik at disse valgene etter hvert blir en naturlig del av deres hverdag. Matplanen skal fungere som et verktøy, ikke noe man skal være avhengig av resten av livet.

En sånn type matplan kan for eksempel se sånn ut:
KARBOHYDRATKILDER – VELG 4 ALTERNATIVER HVER DAG:
– 60 gram havregryn
– 3 knekkebrød
– 2 bananer
– 3 store frukter
– 500 gram bær
– 4 middels store poteter
– 1 søtpotet
– 4 dl sjokolademelk
(listen fortsetter med flere karbohydratkilder)

PROTEINKILDER – VELG 4 ALTERNATIVER HVER DAG:
– 3 egg
– 200 gram kyllingfilet
– 200 gram storfekjøtt (for eksempel indrefilet, ytrefilet)
– 400 gram mager fisk (for eksempel torskefilet)
– 6 skiver kalkunbacon
– 300 gram kesam
– 2 beger proteinpudding
– 3 Skyr
(listen fortsetter med flere proteinkilder)

FETTKILDER – VELG 4 ALTERNATIVER HVER DAG:
– 60 gram gulost
– 1 dl kokosmelk (vanlig)
– 2 ss smør
– 5 ss lettrømme
– 2 ss peanøttsmør
– 35 gram nøtter
(listen fortsetter med flere fettkilder)

(Så setter jeg også alltid opp eventuelle “frikalorier” eller alternativer man kan bytte ut til for eksempel helgekos etc, da kan det være at jeg sier at man kan bytte ut 1 valgfri karbohydratkilde med for eksempel nugatti, juice, sjokolade, smågodt – hva det nå enn måtte være kunden ønsker)

Sukkerfrie drikker som vann, farris, kaffe og te uten sukker/melk, sukkerfri brus/saft – ubegrenset inntak.
Salat og grønnsaker – ubegrenset inntak (spis så mye du vil)
Sukkerfri tyggegummi/pastiller – OK.
Smakstilsetning som sukkerfri ketchup, krydder, urter etc – OK.

Tja, det var litt informasjon om hvordan jeg hovedsakelig jobber med kostholdsplaner og menyer! 🙂
 


(Foto: Ann Kristin Engebakken)

Det hjelper ikke med “verdens beste program” hvis man uansett ikke klarer å gjennomføre dette pga livssituasjon og hverdag. De siste årene har jeg konsentrert meg om online-coaching og siden jeg i disse dager feirer 4 år som selvstendig næringsdrivende, kjører jeg et spesialtilbud som inkluderer følgende:
– Individuell tilpasset matplan og kostveiledning med online-oppfølging i 4 uker.
– Treningsprogram/plan for fysisk aktivitet med online-oppfølging i 4 uker.

Opplegget passer deg som for eksempel:
– Ønsker å få bedre og smartere mat- og treningsrutiner nå før sommeren.
– Har som mål å stramme opp figuren/gå ned noen kilo uten å måtte sulte seg ned i vekt.
– Ønsker å generelt spise sunnere og mer næringsrikt.
– Oppleve av nok, riktig mat sammen med fysisk aktivitet gir økt energi og overskudd.
– Vil føle deg bedre, fysisk og psykisk.

Original pris: 1800,-
NÅ: 1300,-

Tilbudet gjelder kun ut april!

Send en uforpliktene mail til [email protected] hvis dette er noe som høres interessant ut for deg 🙂


(Foto: Tiril Guttorm)

– Silje Bjørnstad –

 

Mobilblogg: Snart ferie

Denne helgen er det ny skole-helg for min del, men i løpet av neste uke er planen å ta noen påskeferie-dager på hytta i Trysil. Så allerede nå går bloggen i påskeferie-modus, men følg meg gjerne på snap (silje1987) og Instagram (silje_bjornstad) for jevnlige og hyppigere oppdateringer 🙂

Fikk forresten med meg Fredrik på en liten tur i Oslo-skogen i går. Ny tur betyr nye treplanke-varianter!;) Viktig å leke litt også:)

-Silje Bjørnstad –