Film: Markløft 100 kg

Hei!
Da var det jammen fredag igjen og snart helg! 🙂
I går på trening testet jeg spontant ny pers (1RM) i markløft da målet om å løfte 100 i denne øvelsen har vært et mål L E N G E – og i går gikk det! 😀  (@54kg)
Og ja, det ble filmet, men….
Først og fremst så vil jeg bare påpeke at jeg er veldig klar over at teknikken i dette løftet er litt ute å kjøre og at jeg nesten “angrer” på at jeg testet et maksløft etter 3 tunge sett med 3 rep på hvert sett på 87,5 kg (snakk om solid oppvarming liksom – hø hø hø). Men selvfølgelig er jeg jo veldig glad og fornøyd med at det gikk opp når man først tar et så spontant perseløft
Så, here we go: 
video:100kg marklft
(Mihi, sjekk det glade uttrykket til den jenta når hun står og holder 100 kg i hendene 😉 )
Jeg burde helt klart ha satt meg dypere allerede i bunnposisjonen og “skytet hofta og brystet mer frem” i begynnelsen av løftet, men tross alt så holder ryggen seg faktisk rett i selve løftet, og jeg merker at sumomarkløft er mer “skånsomt” for min del sammenlignet med tung klassisk markløft. Men for all del,ikke bruk dette som en veiledning til hvordan man gjør sumomark…

Så bare for å påpeke nok en gang hvordan det som oftest ser ut når jeg trener markløft så har jeg med et klipp til hvor jeg tar 2repx85kg med bedre teknikk:

video:marklft85kgx2

Så det så.

Pers er pers, og pers betyr selvfølgelig perse-bilde-med-armene-opp-i-være-og-et-digert-glis:

Ha en herlig fredag og GOD HELG! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

Enerikick – maten og treningen som booster energinivået ditt

Hei! I den nyeste utgaven av DetNye bidrar jeg med en artikkel om “maten og treningen som gir deg energiboost”. 

Artikkelen består av femten mindre tekstbiter med inspirasjonstips og råd om trening og kosthold relatert til hvordan du kan få kroppen din ut av “vinterdvale” nå som det nærmer seg vår.

Et lite utdrag får du her:

ENERGIKICK
Mistet piffen? Vi har tipsene til hvordan du kan boosta energinivået ditt 

Jeg er så utrolig heldig og glad for å kunne ha min største lidenskap og hobby som jobb – nemlig å formidle og å inspirere innen ernæring, trening og helse. 

Det er kanskje en del av dere som lurer på hvordan min jobbhverdag er, så jeg tenkte jeg kunne forklare litt mer om det. 3-4 dager i uka jobber jeg i redaksjonen Side2.no som er en del av Nettavisen.no. Her skriver jeg om både kosthold, trening, kjendis, livsstil, blogg og aktualitetsstoff. En dag er man kanskje på et fagseminar om sosiale medier eller helsemesse, mens en annen dag er man på pressefrokost, pressevisning eller premierefest relatert til for eksempel et TV-program eller motestoff. Andre ganger er det både smakstest og test av nye treningstimer eller kanskje intervju med alt i fra en som lever av å blogge til en som jobber som politiker. Det er i alle fall liten tvil om at man får være med på mye gøy som Side2-journalist! 😀

I tillegg har jeg et enkeltmannsforetak med hjemmekontor 1-2 dager i uka. Én dag kan jeg sitte med klienter (jeg har konsultasjon gjennom både mail og direkte møte), regne ut næringsinnhold i ulike oppskrifter og matretter, reise på presseturer, lage matplan for andre, skrive frilansartikler, svare på ernæringsspørsmål fra kunder, holde foredrag, skrive bokomtaler/bokanmeldelser etc. 

Med andre ord så har jeg selv valgt en en kombinasjon hvor jeg kan jobbe med både ernæringsutdannelsen og medier&kommunikasjon-utdannelsen samtidig som jeg hele tiden lærer noe nytt og utvikler meg selv og min kompetanse – noe som alltid har vært planen og noe som jeg ikke angrer et sekund på. 

Jeg har alltid blitt opplært til å “gutse på” og å gå for det jeg tror på 100 prosent. I tillegg er jeg “irriterende positiv” og optimistisk og i stedet for å tenke “Æsj, nei, det går sikkert aldri bra” eller “Nei, dette er det ingen som vil lese/høre om”, så har det hele tiden vært “Men det har jeg ikke gjort før, så det må jeg jo prøve!” eller “Dette har jeg aldri prøvd, så det går sikkert bra!”

Det kan sies at jeg heller aldri har vært redd for å åpne kjeften eller å snakke med nye mennesker. For eksempel det å tale foran en hel haug med ukjente er noe mange synes er skummelt og ubehagelig. Selv liker jeg å tenke at dette er jo en genial mulighet til å fortelle alle disse menneskene hva jeg kan/hva jeg har funnet ut/hva jeg mener kan gjøres bedre, og så videre. Hvor ofte er det man har flere titalls, ja, kanskje hundretalls av menneskers oppmerksomhet rettet mot seg liksom? Her er det bare å benytte muligheten når man kan og brøle ut! 😉 (Ja, også hjelper det selvfølgelig å bruke litt kroppsspråk, gå litt rundt på scenen/gulvet, ha med noen visuelle hjelpemidler, bruke enkle metaforer og “knagger” som hjelper folk med å huske de mest konkrete og sentrale punktene,  og gjerne slenge inn en spøk eller to hvis det passer seg).

Er det én ting jeg alltid får høre av venner og bekjente så er det “Du er så utadvendt ut! Du blir kjent med nye mennesker overalt”. 

Og ja, det stemmer nok ganske greit det! 😉

Med andre ord, tro på deg selv, stol på din kompetanse og tenk positivt uansett hva som skjer. Selv om du vandrer i en hinderløype så kommer man alltid i mål til slutt;)

– Silje Bjørnstad – 

Do you even #Instagram

Yes I do!

Og her er de siste bildene som har blitt lagt ut der:

1) Knebøy-pers (80kg) og benkpress-pers (45kg) for et par uker tilbake. 
2) Freia Påskeegg er selvfølgelig på plass i butikkene, flere uker og måneder før påskeferien er her. 
3) Lexie-kos <3
4) Matkos med fruktfat, taco og vaniljekesam med bringebær

5) Vareprøver på nye produkter fra Nidar
6) På jobb i forbindelse med artikkel om kroppsvekttrening
7) Bøy&Benk! <3
8) Knebøy-supersett…. *puh*

9) Smakstest på jobb av godisnyheter! Les mer her: – Fullstendig feil kombinasjon! Fysj!
10) Artikkel om “maten og treningen som gir energi” i DetNye (mer om denne i morgen!)
11) Sumomarkløft
12) Har som alle andre blitt utfordret på Instagram med å legge ut 5 bilder med temaet “hobby”. Dette er bilde 3/5 med “mat” som stikkord: Spise-lage-prøvenyeting-leseom-læremerom ENOUGH SAID. 😉

Ellers så har jeg spist og prøvd flere matprodukter i løpet av hele arbeidsdagen i dag. Vi i Side2/Nettavisen har nemlig testet noen av de nye ferdigrettene og kjappe middagsløsninger som er blitt lansert i butikkene nå i februar. *METT*. Lenker til artikkelen når den er publisert! Havregrøten fra Fjordland var en av overraskelsene for å si det sånn! (Jeg var også en av de som bare “ferdiglaget havregrøt – really?” Men den kommer nok til å overraske mange) .

Instagramkonto: siljebjornstad87

Oh well, back to work! 🙂 Ha en herlig onsdag 😀

– Silje Bjørnstad –

 

Film: Tirsdagstrening og sunn hamburgertallerken

God morgen/formiddag:)

Litt treningssnakk og matprat nå på formiddagen før jobbings. 

Er nå inne i uke 2 av knebøy-mengdetrening. 

Knebøy med boks 10repx35kg, 8repx37,5kg, 6repx37,5kgx5sett:

video:boymedboksuke2

Så ble det blant annet skråbenk med 31kgx5x5 (hihi, sjekk de søte små 0,5kg-vektene mine som jeg henger på låsen.. *rett skal være rett*):

video:skrbenk31kgx5

Også ble det litt glute brigde med 80kgx10rep – 85kgx10rep – 90kgx10 rep:

Så var den treningstimen over!

Over til en fristende burger med salat, kesam og ristet polarbrød (extrem) som hamburgerbrød. Jeg brenner for at hverdagsmaten skal være sunn, næringsrik og ikke minst GOD. 

Så enkelt kan det gjøres. Bytt ut de lyse hamburgerbrødene med noe mer fiberrikt, lag dine egne burgere av karbonadedeig, velg salat/grønnsaker som tilbehør fremfor fritert pommes frites eller lignende og vips så er hamburgertallerken helt klart godkjent som tirsdagsmiddag.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Kjøttfri mandag: Vegisterkaker

Hei og god kjøttfri mandag!
Ukens kjøttfrie middagstips er “vegisterkaker” – og disse er skremmende like som medisterkaker, både i smak og utseende!

Denne tallerkenen ser kanskje kjedelig og grønnsaksfattig ut, men her er det blant annet både blomkål, kålrot, havregryn, potet og ris – med andre ord en hel haug med gode og nyttige næringsstoffer.

 

Til 2 porsjoner:
1 dl hvit ris + 1/2 ts salt 
1/2 stor blomkål
1 dl små havregryn
1/2 ts malt ingefærpulver (eller litt fersk revet ingefær)
1 ts revet muskatnøtt
Evnt salt og pepper 

Kok opp ris sammen med 1/2 ts salt. Hakk opp blomkålen i små buketter og kok til disse er møre (hell av vannet når de er ferdige). Ha den ferdigkokterisen, blomkålbiter, havregryn og krydder i en stor bakebolle og bruk en stavmikser til å kjøre dette til en jevn blanding.

 Form små vegisterkaker og stek de i olje/smør til de er gyllenbrune på begge sider. 

Som tilbehør kan du ha det man pleier å ha til medisterkaker/kjøttkaker. Jeg hadde kålrot-potetmos laget av 3-4 små poteter og 1/2 stor kålrot og brun saus. 

Skjær opp i biter og kok til de er blitt møre. Hell av vannet, tilsett 1 ts smør og litt matfløte/melk og bruk stavmikseren til å lage en glatt pure.

 

Enjoy!

Oppskriften er fra Veganmisjonen – masse godt vegetarsnadder her! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Film: dips i ringer og PIZZA

Tjohei og gooood søndag! 😀

En liten treningspers i dag med dips i ringer på 10 stk. Eller, jeg har egentlig alltid testet pers så hadde jo forsåvidt ikke noe å sammenligne med… 

video:dips10ringer
Litt vinglete bein i noen repetisjoner, men jeg har en helt annen kontroll nå enn bare for noen uker siden. Da var jeg jo ute og “svømte” med albuene, men de er tettere inntil kroppen nå og tettere skal det (MÅ det) bli for å få til den derre muscle up-en jeg drømmer om å klare… 
Og denne gangen blir det obligatorisk juble-strekke-armene-opp-i-været-perse-bildet (kan ikke skuffe to ganger på rad Geriatriks?!;) ):

Ellers så ble det sumomarkløft (3x3x85kg – “deload phase”, skal teste 1RM i løpet av de kommende ukene…)

Men det er lenge siden noen matbilder nå, så her kommer et lite tips til den deilig pizzakombinasjon: kyllingfilet + rødløk + paprika + fersk mozzarellaost (og ananas fordi jeg er en av de som digger ananas på pizza). 

Fersk mozzarellaost er så digg! Både i salater og smeltet på pizza og lignende. <3

I morgen er det en ny kjøttfri mandag og “vegisterkaker” står på menyen! 😉 Oppskrift kommer i morgen. 

– Silje Bjørnstad – 

Film: lørdagstrening

Hei og god lørdag!
Jeg startet min lørdagsformiddag med en kjapp treningsøkt. Her ble det blant annet supersett i knebøy med 55kgx3settx6rep – 30-40 sekunders pause – 50kgx3settx5rep:
video:kneboysupersett

Så ble det benkpress med 30kgx5 – 32,5kgx5, 33kgx5, 35kgx5, 37,5kgx5.

video:benk375x5

Og deretter chins med 8-11-8-8-10 reps. Snart klar for ny pers-test igjen jo!! FJORTEN er pers, FEMTEN er målet for 2014!!! Så da jeg har klart det blir det full fokus på muscle up!

😀

Og til de som har sett “sintetrynet” mitt på fremsiden av Nettavisen i formidddag så sier jeg bare “hva gjør man vel ikke for levere optimalt på jobb?!” 😉 Men jeg er ikke sint, bare veldig fokusert og konsentrert. 😉


Les saken her: 

– Tenk at man blir så sliten av så lite

Ha en deilig lørdag og helg! 

– Silje Bjørnstad –

Dette fikk du ikke sett på TV

God fredagskveld!

Jeg har nettopp kommet hjem etter både jobb og en særdeles herlig biffmiddag på “Nygaard Steakhouse” med fem andre her i Oslo. 

På jobb i dag har vi hatt godistest og resultatet blir publisert på Side2.no i morgen!


(Copyright: Paul Weaver – Mediehuset Nettavisen)

Her er noen av de andre sakene som jeg har jobbet med i uka som har gått:

Det er ikke alt som egner seg på TV – Side2 var til stede under The Graham Norton Show i London 

(Copyright: BBC)

Dette er de mest populære vitaminbombene – Stadig mer trendy med søtpotet og bær

 

Og les også denne saken jeg skrev for Treningsforum.no:

TINE satser videre på treningsmat


(Copyright: TINE)

– Silje Bjørnstad – 

Kroppsvekttrening

God torsdagskveld!

Her har dagen gått i ett siden jeg stod opp og her er litt av hva jeg har drevet med på jobb i dag: 

Jeg har vært på Fitness Xpress og tatt bilder og intervjuet en PT angående kroppsvektstrening. I tillegg har jeg jo så klart fått kjørt meg litt selv også. 

Dette er i forbindelse med Side2.no så jeg legger ut link da sakene er klare og blitt publisert på nett! 😉

Jeg fikk prøvd med ulike øvelser både i ringer, på gulvet og i stang. For å si det sånn, denne kroppen er stiv som en stokk og har ikke alltid helt kontroll på alle bevegelser som skal utføres! ;p 

Men fy søren hvor gøy det er å prøve noe som ganske så ukjent og bare få ny respekt for kroppsvektøvelser. 

Her er en smakebit av treningsbilder med noen fantastiske herlige ansiktsuttrykk.

Haha. Jeg kan le nå da jeg ser bildene. Jeg lo ikke like godt da bildene ble tatt.. 😉

Nå er det litt sen middag her, men med pizza på menyen er det verdt det!

I morgen har jeg forresten planlagt smakstest av nye godteprodukter (inkludert kjeks og potetgull). Helloooo sukkerkick og blodsukkerfall-kropp klokka 14 sier jeg bare. ;p

– Silje Bjørnstad –  

Film: Formiddagstrening <3

Heeei! I dag kjennes det ut som kroppen min har ligget i dvale i flere uker for så å våkne med et digert glis og proppfull av energi. DET ER SÅ DEILIG 😀
Ingen tvil om at denne skrotten her liker best å trene på formiddagen så rett etter frokost ble det trening før hjem igjen med OL-sprint på TV og hjemmekontorjobbings 😀
Dagens økt bestod av blant annet “saktebøy med boks og stopp”, med så aaaaltor mange sett… ;p (37,5kgx8settx5rep). Neida, det er bare uvant å gå ifra 5×5 og 3×3 til dette, men ingen tvil om at det er sunt og bra med litt variasjon for videre progresjon. 😉
video:bymedboks
Så ble det hipthrust med 70kgx10rep – 75kgx9rep – 80kgx8rep – 85kgx7rep – 90kgx6rep. Her er settet med 85 kg:
video:hipthrust85kgx7

Benkpress med 33kgx5x5:

video:benk5x33kg

Og ellers ble det stående roing og 3×3 sakte-pullups. 

Nå: Endorfin-ruuuus og OL-gull til Marit Bjørgen og Ingvild F. Østberg! 😀

HA EN SPREK OG HERLIG ONSDAG! 

– Silje Bjørnstad –