Jeg har fått dilla på….

….Solsikkekjerner! 😀

 

Jeg bruker de som topping på havregrøt, i salater, i wok og i hjemmelagde knekkebrød. Jeg kan faktisk bare maule en spiseskje eller to med dette fordi det er så god og fyldig nøtteaktig smak på disse. 

Solsikkekjerner brukes veldig ofte i bakverk, både i deigen og som pynt. Smaken fremheves ytteligere ved varmebehandling, rist solsikkekjerner på bakepapir eller i tørr stekepanne. (Bare husk å vær obs på tiden da det tar kort tid før de får farge).

Et annet forslag er å ha 1-2 spiseskjeer i frokostblandingen eller i yoghurten. 

Grunnen til at jeg har fått øynene opp for solsikkekjerner er på grunn av de superdigge solsikkerundstykkene fra “Godt Brød – et økologisk bakeverksted”.


(Dette er favorittfrokosten for øyeblikket: Solsikkerundstykke med dijonsennep, kalkunskinke, salat, agurk og paprika – alt økologisk, fra “Godt Brød”. Er jo ikke akkurat billig i lengden, men det er såååå godt!!!) 🙂

Solsikkekjerner/solsikkefrø er sunn snacks som har et høyt innehold av sunne næringsstoffer som for eksempel sunt fett, antioksidanter og proteiner. Men husk at det har høyt kaloriinnhold (100 gram gir ca 560 kcal, 1 spiseskje gir ca 56 kcal), så ikke spis en pose om gangen om du er bekymret for vekta liksom. 

Det var dagens lille tips fra meg, namnamnam! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

Røde roser er alltid stas.

Da jeg kom hjem fra jobb i går kveld ble jeg overrasket med strøken leilighet, levende lys og røde roser!

Joakim hadde kjøpt 4 store roser som lukter kjempenydelig, “4 roser der hver rose symboliserer  hvert år jeg har kjent deg”, fikk jeg vite.

Og sånne ting blir man jo glad av, og igjen, det er så utrolig viktig at man tar vare på hverandre, også i hverdagen. Å fortelle at man setter pris på hverandre og å gi hverandre komplimenter (også til ukjente) gjør verden til et bedre sted å leve. 

 

– Silje Bjørnstad – 

Vi snakkes til jul.

I dag var det introdag på skolen, vi begynner for FULLT med BIOKJEMI og KJEMI neste uke. Skoledagene er fra 10-15, og er omtrent fra mandag til torsdag hver uke.

Jeg vet at høsten kommer til å bli en travel periode med mye skole og generelt mye jobb på flere ulike plan. Og akkurat nå sitter jeg med 3 forskjellige jobblister og skoletimeplan for å prøve å få ting til å gå opp.

Er jo virkelig noen steder det bare kræsjer ved at jeg er satt opp to ulike steder samme kveld og lignende, så vil gjerne få ordne opp det så fort som mulig.

En ting er helt sikkert, jeg hadde virkelig ikke klart meg uten post-it-lapper, kalendere, avtalebok eller huskelapper på mobilen…

Resten av denne uka er forøvrig også egentlig ganske greit fylt opp. I morgen er det skole, personalmøte hos den ene av mine tre arbeidsgivere, mens jeg på kvelden skal forsøke å komme meg til ei venninne der vi er flere som skal treffes. Det blir jo koooos da. På torsdag må jeg hente pensumbøker, et annet ærend i byen 12.15, også håper jeg å få trent sammen med ei venninne på ettermiddagen. På fredag blir det litt “partyparty” før jeg må ta en tidlig kveld. På lørdag skal jeg nemlig på dagvakt på Side2, og på søndag skal jeg også på dagvakt på Side2.

Mulig jeg ikke blir så aktiv i sosiale sammenkomster de neste månedene, men med andre ord, livet ruller og går som bare det.

Håper alle nyter siste rest av sommeren!!

– Silje Bjørnstad –

 

Helgen <3

Helgen ble tilbrakt med mamma og pappa og to firbeinte nydelige skapninger på hytta.

På lørdag gikk vi “munkebeitsetra-gåmarsj”, en årlig gåtur på cirka to mil tilsammen, og det var første gangen jeg gikk denne løypa.

Startpunktet var ikke langt unna hytta vår, og deretter gikk vi en liten del av “Pilegrimsleden”, og vi krysset til og med over til Rendalen kommune før vi var fremme.


“Grenseskiltet”


Jeg og Lexie venter på resten av gjengen vår. Lexie nektet å gå videre før mamma og pappa tok oss igjen..


Et  stk blaut bikkje og et stk blaut Silje er kommet frem til setra. Med andre ord: Halveis! 

På Munkebeitsetra kunne man kjøpe vafler, kaffe og saft, samt pultost, smør, fløte og rømme for den som ville ha med seg det hjem.


“Kiosken”

Deretter var det samme stien tilbake, og selv om det regna litt for mye til tiden var det en herlig og god lørdagstur! 

Etter nesten 5 timer ute i regnet var det ubeskrivelig deilig å komme inn i hytta igjen, ta seg en varm dusj og sette seg foran peisen med det nye “Shape Up”-bladet. Det eneste negative er (de obligatoriske) gnagsårene og vannblemmene som dukker opp på beinet etter en slik tur, men det er jo helt klart verdt det uansett. 

Mobilkamera..

Nå er jeg tilbake til Oslo og neste uke starter skolen, skrives mer da. 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Jeg har tatt helg.

Den siste helga før skolestart skal jeg tilbringe sammen med mamma og pappa og to firbeinte på hytta i Trysil. Jeg tenkte at det ville bli deilig å komme seg litt utenfor Oslo før skolesemesteret og høstens planer begynner for fullt til neste uke, for da kommer det nok til å gå i ett frem mot jul. Så i dag reiste jeg hjem til Åsnes, og i morgen reiser vi opp på fjellet!! 🙂

På vei hjem fra rutebilstasjonen nevnte mamma at det er en sånn årlig turmarsj som går i fjellet hvor vi har hytte, og denne marsjen er nå til lørdag. Gåturen er på 1 mil inn mot en seter og tilbake igjen samme vei. På seteren selger de blant annet  hjemmelaget ost og smør, de har vaffelkafe og lignende. Gjett om jeg ble gira på å gå den turen a!! En gåmarsj på til sammen 2 mil med vaffel&kaffe-pause halveis i “løypa” på ei seter langt fra hverdagsmas og bileksos, høres jo bare ut som en kjempeherlig og god turdag for min del!! 🙂 

Sara bruker det uskyldige og stakkarslige “værsåsnill-å-gå-tur-med-meg-i-kveld-da-Siljeeee”-blikket sitt. Og jada, det funker.. 

Mens Lexie er sliten etter at vi har lekt med ball. 🙂

Nydelige er de da hvert fall, eller?!  🙂

– Silje Bjørnstad 
 

Dagens kliss: Verdens beste kjæreste

Aaaah, i kveld jeg kom over et tidligere blogginnlegg som Joakim skrev noen uker tilbake når jeg var ute på tur i Asia… Hvor kul kjæreste er ikke jeg liksom, først 6 mnd i Spania og deretter 6 uker i Asia…. “Im sorry”. 

Men uansett da, han er bare helskjønn denne mannen her, sjekk ut tøffelinnlegget over alle tøffelinnlegg, MED SANG OG VIDEO!! 

Klikk her: 7.mai Offisiell tøffeldag.

Jeg husker at jeg satt i Penang i Malaysia da jeg så denne videoen for første gang. Jeg ble litt sjokkert, litt flau, men veldig sjarmert.  Han er da herlig da!! “Tøffelen” min. 

 

Mulig jeg kommer til å sove alene noen netter fremover etter at dette innlegget er blitt publisert, men siden han selv har lagt det ut på nettet så kan han skylde seg selv.  Hihihi..

– Silje Bjørnstad – 


Klar for Elixia, og snart klar for helg!

Selv om det er mange studenter som begynner på skolen igjen denne uka så begynner ikke jeg før i neste uke. Det semesteret som venter meg har visst rykte på seg å være det tøffeste fra hele bachelorgraden i ernæring, så det kan bli en spennende høst for å si det sånn. Det blir mye kjemi, mye pensum på engelsk og mye lesing. Med andre ord, mye skole.

Men den siste helgen før skolestart drar jeg på hytta i Trysil sammen med mamma og pappa. Blir utrolig deilig oppladning før skolen starter for fullt neste uke. Håper hvertfall på oppholdsvær slik at det kan bli noen flotte og gode toppturer på fjellet og kanskje fisketurer! 😀 Jeg elsker jo å fiske, selv om jeg ikke tør å ta av fisken på kroken…Nå skal jeg straks på Elixia sammen med ei venninne, vi skal på “step&styrke”. Digger gruppetimene på Elixia!! Instruktørene er råflinke og motiverende. 


Må bare få i meg espresso`n, and im good to go!

 

Ha en nydelig onsdag. <3

– Silje Bjørnstad – 

Tirsdagsmoro

God formiddag! Jeg har nettopp vært å henta tre billetter til litt moroaften. (Selv om kan se ut som jeg holder bare to billetter i hånda..)

I dag tar jeg nemlig med meg verdens beste onkel ut på bursdagsmiddag og deretter på Stand Up show på Latter her i Oslo. Onkel har bursdag til helga, men siden han er opptatt selve bursdagsdagen så skal jeg og Joakim feire han i kveld. 

Gleder meg!Ha en nydelig tirsdag!

– Silje Bjørnstad – 

 

Enkel grønnsakssuppe

Noe av det jeg liker best med Oslo er de fristende utenlandske frukt&grønt-sjappene med alle slags mulige frukter og grønnsaker, samt krydderier, oster, sauser og nøtteposer og mye annet godt og spennende.

Min favoritt er helt klart den populære butikken “Sultan” på Grünerløkka, ferske og gode råvarer til en billig penge.

Vi er fortsatt i august måned, men siden det omtrent er minusgrader og regnet bare pøser ned er det ingen tvil om at høsten er på vei. Så etter en gåtur i regnet her om dagen fikk jeg så lyst på grønnsakssuppe – sunt, enkelt og GODT!

Fra “Sultan” kjøpte jeg med meg pastinakk, purre, hodekål og kålrot. Sammen med gulrøtter og grønnsaksbuljong ble det en smakfull og mettende grønnsakssuppe. Prøv den og spis den som en varm lunsj, enkel middag eller varmende kveldsmat nå som gradene synker og høstfølelsen kommer snikende.

Jeg lager alltid en større porsjon når jeg først skal lage suppe slik at jeg enkelt kan varme den opp igjen dagen etter som et mellommåltid eller lignende. Hjemmelaget er og blir best! Posesupper er veldig enkelt i hverdagen, men lager du suppa selv slipper du alle fancy tilsetningsstoffer og ikke minst så haaaater jeg den sterke saltmaten som finnes i omtrent alle posemat-løsningene. 

Anyway…. Jeg har liksom ikke noe eksakt mål når det gjelder suppelaging, men det jeg brukte denne gangen tror jeg blir omtrent 3 porsjoner:

1/2 hodekål
1 pastinakk
3 gulrøtter
1 kåltot
Purreløk
1- 2 Grønnsaksbuljong
Vann

Skjær og del opp alle grønnsakene. Kok opp ønsket mengde vann (jeg bruker egentlig lite vann i grønnsakssuppe, til det så vidt dekker over grønnsakene). Bland ut 1-2 buljongterninger i vannet og la det koke opp. Tilsett deretter hodekål, gulrot og kålrot og la dette koke 5-6 minutter. Ha oppi pastinakk og purre, og la alt koke på lav-middels varme til grønnsakene er blitt møre. Krydre etter eget ønske.

 Pynt opp med friske urter som for eksempel oregano, gressløk, eller rosmarin i suppeskåla like før servering. Da ser det bedre ut samt at suppa får en ekstra piff i smaken. 🙂

Enjoy!

 

– Silje Bjørnstad –