Test av Peppes Pizza Greenlight”-retter

Hei!

I går kombinerte jeg lunsj med jobb ved å smake på noen av de nye Greenlight-rettene til Peppes Pizza.

I mai lanserte nemlig pizzakjeden den nye serien «Greenlight» med retter de mener er et “lettere og sunnere” valg. Ifølge hjemmesidene til Peppes Pizza inneholder rettene maks 600 kcal per porsjon og de bidrar betydelig til å bidra med de anbefalte “5 om dagen”. 

Her er det nødvendigvis ikke pizzaene som gjør retten mer næringsrik og sunnere, men salaten, og det enkle faktum at man har byttet ut en halv pizza med en porsjon salat. 

Serien består av pizzaer, salater, sandwich og en egen dessert

I en pressemelding sendt ut av Peppes Pizza i mai i år står det blant annet: 

– Pizzaene fra den nye GreenLight-serien er helsebringende. De nye pizzaene er så sunne at man kan spise dem til middag hver dag, sier kvalitetssjef Vibeke Bryhn-Hansen hos Peppes Pizza i en pressemelding.

– Denne pizzaen gir bedre helse, sier hennes kollega, direktør for mat og drikke i Peppes Pizza, Tor Morten Myrseth i samme pressemelding.

Sammen med en journalistkollega testet vi 2 ulike pizzaer og en sandwich, samt tok en nærmere titt på næringsinnholdet.

Hele saken kan du lese her: 

Peppes Pizza mener disse pizzaene gir deg bedre helse

SUNNERE PIZZA? Side2 har smakt på tre av de nye «Greenlight»-rettene til Peppes Pizza.

Både pizzaene og sandwichen smakte godt, men å gå ut med å si at “disse pizzaene gir deg bedre helse“, synes jeg personlig blir å dra det litt for langt. 

Jeg stiller også spørsmålstegn ved å bruke chorizopølse på en «sunnere pizza» når det finnes så mange andre og bedre alternativer. For eksempel kylling eller skinke. Jeg synes også det kan bli litt feil å stemple en pizza som veldig mye «sunnere» når det likevel blir brukt en fin pizzabunn laget av hvetemel og man ser det «renner fett» av den. Det er ikke nødvendigvis pizzaen i seg selv som er supersunn her, bare fordi den har blitt toppet med brokkolibuketter. Det er nok mer det at man har byttet ut halve pizzaen med en salat som gjør retten sunnere og mer næringsrik, og dette er jo et kjent og enkelt triks som alle burde benytte seg av for å gjøre pizzamiddagen sunnere, altså mindre pizza og mer salat…

I tillegg inneholder mange av disse Greenlight-rettene en hel haug med salt, noe som ikke akkurat er gunstig i en periode hvor Helse-Norge jobber på spreng for å få ned saltinntaket hos den norske befolkningen. For eksempel så inneholder porsjonen med blomkålpizza hele 5 gram salt, noe som er maks anbefalt grense for dagsbehovet! 

Altså, FEM GRAM SALT I EN PORSJON?!? LES MER OM GREENLIGHT-RETTENE OG NÆRINGSINNHOLDET HER

Greit nok at man ikke går på Peppes for å “spise sunt”, men greia her er at jeg rett og slett synes det blir helt misvisende og totalt FEIL å si at “Disse pizzaene gir deg bedre helse”…. 

Så det så.

– Silje Bjørnstad – 

Grønnsakschips: “- Dette er ikke slankesnacks”

Hei folkens!

Her går mesteparten av dagen til jobbing og alt det måtte innebære. I tillegg til å jobbe for Side2 på dagtid så blir det litt freelance-skriving og sortering av bilag samt annen regnskapsarbeid på kveldene. På torsdag tar jeg nemlig (endelig) en kort, men etterlengtet ferie så da gjelder å levere og fikse det meste før den tid. 

I går testet vi grønnsaks-chips på Side2 hvor jeg vurderte hvorvidt hvor mye “sunnere” dette er sammenlignet med vanlig potetgull. 

Les hele saken her:
– Dette er ikke slankesnacks 

Mange av variantene smakte overraskende digg og etter min smak myyye bedre enn tradisjonell chips. 

SUNT?  - Et noe sunnere alternativ, mener ernæringsfysiolog og journalist Silje Bjørnstad.

Et utdrag fra artikkelen: 

– Joda, dette kan sies å være et sunnere alternativ til potetgull, men vær klar over at det i likhet med tradisjonell chips så er det også en del fett og kilokalorier i disse produktene. Med andre ord så er det ikke noe «slankesnacks» det er snakk om. 

Det brukes mye olje når man steker chips, noe som også fører til mye fett i produktet.  For å velge de «sunneste» alternativene bør se hvilke type fettkilde som er blitt brukt. Oljer med mye umettede fettsyrer (for eksempel raps- og olivenolje) er blir sett på som et bedre valg i forhold til oljer med mye mettet fett (for eksempel palmeolje).

Det er flott å se et chipsalternativ som er laget av mer næringsrike ingredienser som frø og spirer, men vær klar over at selv om det er brukt ulike grønnsaker og spirer i denne chipsen, så betyr ikke dette på noen som helst måte at det kan erstatte det å spise vanlig frukt og grønnsaker. For eksempel kan man kanskje få inntrykk av at man får i seg vitamin C ved å spise « Sprouted Sweet Potato Tortilla Chips», fordi den inneholder søtpotet og fordi søtpoteten er en god kilde til C-vitamin, men det gjør du altså ikke ifølge næringsdeklarasjonen på pakningen (C-vitamin går tapt når det blir utsatt for oksygen og varmebehandling). 

Ha en herlig onsdag!! 😀

– Silje Bjørnstad – 


 

BBQ-kylling med grillede grønnsaker

I dag er det jo egentlig “Kjøttfri mandag”, men som i forrige uke så blir min veggisdag flytta til onsdag denne uka også! Siden jeg har jobba helg så har jeg fri i dag, og derfor har jeg en skikkelig søndagsfølelse og glemte rett og slett at det var mandag – og også da kjøttfri mandag… ;p 

Men middag ble det og med finværet og ny grill så ble det grillings i dag:

BBQ-marinert kyllingfilet med asparges, rødløk, squas og maiskolbe. YUM!

La kyllingen eller det du ønsker å marinere ligge i marianden cirka 30-45 minutter før du legger det på grillen slik at smakene får tid til å sette seg, (gjerne over natten i kjøleskapet også).

Grillede asparges smaker utrolig godt sammen med litt pepper, havsalt og en god olje (jeg foretrekker en smaksløs olje som for eksempel rapsolje). Legg asparges på aluminiumsfolie og vend de godt inn i olje&krydderblandingen før du legger det på grillen.

Rødløk og squash kuttes opp og pakkes sammen i aluminiumsfolie sammen med en klatt smør.

 

Maiskolbene kan man legge rett på grillen, men noen foretrekker å ha på litt smør/salt/olje mens de grilles. 

Ved siden av hadde jeg enkelt kesamdressing, laget av mager original kesam og en god dæsj sennep. <3

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Sunn og digg fiskemiddag med marinert laks og hjemmelaget kesamsalat

Hei i sommervarmen! 

Dagens middag ble en herlig, sunn og enkel sommerrett: Laksefilet marinert med en blanding av rapsolje, ulike ferske krydderurter, paprikakrydder og litt chilipulver. Så ble det improvisert en lettere variant av den klassiske potetsalaten der jeg i stedet brukte grønnsaker og mager kesam. 

Biter av gulrot og squash ble blandet sammen med maiskorn og deretter vendt inn i kesam. Så tilsatte jeg en god dæsj sennep og rørte godt rundt – Thats it! Og det ble seriøst så utrolig godt og passet perfekt med krydret laks! 😀

Andre grønnsaker og/eller frukter kan selvfølgelig også brukes. En annen herlig kesamvariant som passer godt til fisk og kjøtt er kesam blandet med eplebiter, litt ananasjuice (og ananasbiter om du vil) og litt karrikrydder. Så godt og enkelt! Kesam kan også brukes til å lage en magrere coleslaw-variant – prøv for eksempel strimlet kål og revet gulrot sammen med litt sennep for eksempel – mmmmm!! 😀

Ellers så er fredagskvelden blitt brukt til å lengre gåtur med verdens beste hund:  

 

Jeg passer nemlig Lexie for foreldrene mine som er på bybesøk og på grunn av varmen så måtte jeg bare ta henne med til et vann slik at hun fikk bade. <3 Noe jeg tror hun satte stor pris på… 😀

Jeg har jobbehelg denne uka og i morgen er det derfor tilbake til Side2!

GOD HELG! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Kjøttfri onsdag med vegetarmat på grillen

Fortsatt skyfri himmel, sydentemperaturer og steikende sol fra morgen til kveld! Det er perfekt grillvær og som tidligere nevnt ble denne ukas kjøttfrie dag på onsdag istedet for på mandag.

Derfor ble det vegetarmat på grillen i dag med vegetarburgere laget av soyaprotein, søtpotetmos, grillede maiskolber og grønnsaker i alumuniusfolie. 

Sunt, godt og enkelt! 😀

Grønnsakspakkene bestod av champignon, paprikastrimler, squashbiter, rødløk og en liten klatt smør (kan også bruke olje) og legges på varm grill i cirka 10-15 minutter til grønnsakene er blitt møre og godt.

Søtpotetmos lages av kokte søtpotetbiter som moses med en stavmikser sammen med en klatt smør og litt fløte eller melk. 

Og selvfølgelig ble det dessert.


Norske jordbær med vaniljeis – er klassisk sommerfavoritt. 

Det finnes mye digg vegetarmat som kan grilles. Grønnsaker er selvfølgelig et alternativ i ulike varianer (aluminiumsfoliepakker, grønnsaksspyd, fylte champignon etc), grillspyd med marinert tofu, grillede potetskiver, vegetarquesadilla (tacolefser med ost og grønnsaksfyll servert med rømmes, salsa, guacamole), grillede sandwich og så videre. 

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Perfekt start på dagen

Varmt? Ja. 

Digg? Ja.

Bada i dag? Ja.

Sola i dag? Ja.

Sånn ved halv ti tiden i formiddag var jeg klar for noen timer med soling, bading og totalt avslapping her:

Det var kun et par andre som da hadde tatt turen til denne badeplassen ved Akerselva og det var så ubeskrivelig deilig å plaske litt rundt i vannet før det ble soling under skyfri himmel og med musikk i ørene. 

Selv om det ikke kunne vare lenge, så var det i alle fall helt fantastisk de timene jeg lå her. Klokka 14 begynte nemlig jobbings igjen, men i morgen har jeg fri og da blir det blant annet en lang treningsøkt, vegetar-grillmiddag og forhåpentligvis litt mer grilling av kropp også. 😉

Fortsatt god sommer og nyt finværet så lenge det varer! 

Ah, forresten, jeg ble spurt av en KK-journalist om bensinstasjonsmat og valg av veimat nå i ferien. Les hva jeg svarte i denne artikkelen her. 

– Silje Bjørnstad – 

Kvalitetsøkt og “kjøttfri mandag-fail”

Hei og god mandag!

Jeg har kveldsvakt på Side2 i dag, så da ble det formiddagstrening denne mandagen – ikke meg imot. 😀 Og for en herlig start på uka det ble. Dagens økt resulterte nemlig i gledestårer etter å ha kjent en ubeskrivelig deilig mestringsfølelse. For noen uker siden begynte jeg på et treningsprogram med treningsøkter 3-4 dager i uka. Jeg har lenge vært vant med å trene 5-6 økter i uka og derfor har det har faktisk tatt litt tid å omstille hodet og kroppen på å gå ned på treningsmengden/hyppighet samtidig har jeg bevisst forsøkt å spise litt mer mat, og på de siste øktene har jeg bare kjent mer og mer på det med “kvalitet fremfor kvantitet” – for å bruke det uttrykket, og det er så sabla deilig!

Det er SÅ DIGG å merke at kroppen spiller på lag og det er så deilig å “konkurrere mot seg selv” der det er dine grenser som skal pushes og dine personlige rekorder som skal slås – enten om det er 1 repetisjon maks eller 5settx5rep osv. 

For et par uker føltes det nemlig håpløst ut å se på hva man skulle prestere fremover, men når man gang på gang merker at ting fungerer så er det bare så er det bare en så fantastisk deilig gledesrus og mestringsfølelse som stråler gjennom kroppen. 

Og da blir man såååå glad:

😉

Ellers så er det jo “kjøttfri mandag” – noe som gikk skeis da jeg skulle hive i meg et par Polarbrød Extreme etter trening. Her kom det nemlig leverpostei på den ene skiva! Skal ikke gjøre noe halveis, så da blir det “kjøttfri onsdag” i stedet, noe som passer bra siden jeg får middagsbesøk av to venninner som er vegetarianere. ;p

 

– Silje Bjørnstad – 

Treningslørdag og slappe-av-søndag

Aaaaah, jeg har en helt fantastisk, herlig og avslappende søndag!  I dag er det balkong-liv som gjelder. Her blir det solings-etapper med litt hjemmekontorjobbing i skyggen sammen med norske jordbær og vaniljeis. <3

Gårkveldens treningsøkt sammen med Fredrik var også utrolig deilig etter noen dager på sofa i paralgin-forte-rus og mye “flytende kost”. Så det var deilig å kjenne et ekstra “trøkk” i går. 

Det ble blant annet “lett bøy” og “tung markløft” med 5x5x57,5 kg på bøy og 5x5x85kg i mark.

Og så ble det skråbenk med 5x5x35kg og chins 5×5 (2 sett med 2,5 kg ekstra og 1 sett med 5kg ekstra).

Nå er det 2 uker til med Side2-jobbing før det blir cirka 1,5 ukes ferie før jeg skal i gang med et større jobbprosjekt som vil vare utover høsten. Ikke så mye ferie denne sommeren, men desto viktigere er det å nyte de fridagene som dukker opp innimellom jobbslagene – slik som i dag. 😀

Nå er det tilbake i solsenga på balkongen! 😉

Ha en herlig søndag! 

– Silje Bjørnstad – 

Sunnere fredagspizza

Hei!

Da er denne frøkna endelig litt mer våken enn det hun har vært de siste dagene… For ja, det gjør fortsatt vondt i kjeften og jeg er fortsatt avhengig av Paralgin Forte for å døyve den verste smerten slik at jeg fungerer. Hehe. 

I dag har jeg til og med fått trent litt igjen der det ble blant annet knebøy:

 

I morgen er planen å ha en lang og tung økt sammen med kjæresten – så håper de siste dagene på sofaen har vært god restutisjon for kroppen og at det derfor blir litt ekstra “trøkk” i morgen.  

Ellers så går det også trått med spisingen, men etter noen dager med mye is, yoghurt og grøt så er det i alle fall mulig å tygge igjen, det bare tar litt lenger tid enn vanlig. 😉

Denne pizzaen ble vår fredagsmiddag:

Hjemmelaget pizza med en sunnere pizza laget med havremel og fullkornsmel fylt med tomatsaus at hermetiserte tomater med basilikum&oregano og tomatpure, karbonadedeig, rødløk, paprika, mais, ost og oreganokrydder.

YUM! Oppskrift på bunnen finner du her. 

Dessert:

Vaniljekesam med jordbær <3

En perfekt kombo, sunt, søtt og sabla godt!

Enjoy!

God helg 🙂

– Silje Bjørnstad –

Fra Instagram:

Hei!

Jeg beklager at det er rolig på denne kanten for tiden, men det er en grunn til det.

Som jeg nevnte så skulle jeg operere bort en visdomstann på mandag, altså i går, og etter et slik inngrep blir man altså mer redusert enn jeg hadde sett for meg. Det å fjerne selve tannen var null problem, jeg ba tannlegen om å pøse på med bedøvelse og at han forklarte underveis hva han gjorde. Mulig jeg angret litt på det mens jeg satt i stolen for å høre “nå kutter jeg i tannkjøttet og så må jeg fjerne litt av kjevebeinet”  hjalp liksom ikke helt.. Hehe, men det gikk veldig fint altså. På kvelden derimot, da bedøvelsen begynte å gå ut, DA begynte smertehelvete. Yes, på et punkt begynte jeg bare å gråte fordi det var så vondt og da var det rett til apoteket for å hente ut resepten på Paralgin Forte. Og det hjalp, og hjelper godt fortsatt. Men jeg blir veldig sløv og trøtt av slike medikamenter, så i går kveld og i dag så blir det mye sofaligging og drømmeland. Hehe. DERFOR er jeg litt sånn blogg-borte for tiden. Ikke noe verre enn det altså 😉 

I morgen skal jeg på ShapeUp-jobb med intervju, fotoshoot og det hele på Magnat Center, DET blir gøy det!! 

Enn så lenge deler jeg litt Instagram-bilder fra den siste tiden: 

1) Happyface etter å ha fått vite om nye jobbprosjekter og hvordan høsten vil bli. (Mer om det senere 😉 )
2) Markløft-trening <3
3) Ut på tur i skogen med verdens beste venn og firbeinte skapning. Bryr oss ikke om regnet!
4) Jeg snekrer hagemøbler inne i stua og da sofaen er ferdigmontert får jeg den for pokker ikke gjennom balkongdøra. “Smart”. Det hele endte med at jeg tok sofaen på hodet, gikk ut av utgangsdøra, løp rundt hele blokka og fikk så vidt “kasta” sofaen opp på balkongen. Noen fordeler må man jo ha ved å bo i 1.etasje….

5) Trening 🙂
6) Et bittelite utvalg av den fantastiske room service-maten vi bestilte da jeg og Fredrik var i Praha.
7) Dugg-is! Mine favoritter er mango, bringebær og pære. <3
8) Og en is-selfie i Praha. 

9) På kobebiff-restaurant. YUMMY!!
10) Digger den nye leiligheten. Digger at vi har balkong. Digger at det er sol på balkongen hele ettermiddagen. Og digger at det er så lyst og varmt at jeg ikke klarer å holde øya oppe når jeg tar selfie. Jeg mener SOLFIE! ;D
11) Bildedryss fra Praha
12) Frokost-lunsj-middag. Har litt problemer med å spise noe annet enn “flytende” kost for tiden, så da passer det fint med is da. ;p

Ha en herlig tirsdag!

– Silje Bjørnstad –