Film: Smertefri økt :D :D :D

GOD søndag og det er en veldig, veldig, veldig god søndag også for min del.
For jeg starta dagen med en lynkjapp treningsøkt der jeg for første gang på 11 dager at jeg endelig kunne trene litt knebøy igjen. På grunn av skulderen har det vært uaktuelt å ha en vektstang på skulderen samtidig som det har vært fysisk umulig å ha armen/skulderen i knebøy-stilling-posisjon. Nettopp.. He he. Men i dag var arm og skulder såpass bevegelig at jeg fikk tatt både litt bøy OG til og med chins! For all del, jeg skal virkelig ikke pushe det, så det ble en relativ lett økt, men følelsen av at ting begynner å komme i orden igjen er bare så utrolig deilig og trygt. 
Dagens økt bestod v 5x5x55kg, 1×60 kg, 1×65 kg, 1x70kg og 1×75 kg i knebøy:
video:75kgby
3 – 3 – 4 – 5 chins:
video:chins30november14

Og det ble så klart feira med yndlingsøvelsen, sumo-markløft:

video:sumomark30november
😀

Nå skal denne gladlaksen sette kurs mot Finnskogen og bursdagsfeiring. 2,5 time i bil EN vei er ikke akkurat kjempefristende, men det er verdt det og søndag er jo en finfin dag til biltur! <3
Ha en strålende søndag!
– Silje Bjørnstad – 

{tekst}

ShapeUp-shoot

God lørdag!

Jeg startet helgen med å jobbe noen timer sammen med denne herlige gjengen her:

Stikkordet for shooten og artikkelen er baseøvelser: Knebøy – Markløft – Benkpress. 

Så da har jeg fått hjelp av personlig trener og styrkeløfter Erle Engmark med forklaringer om hva er baseøvelser, fordeler, hva som er viktig å tenke på i forhold til teknikk og så videre, mens fotograf Rasmus Kongsøre virkelig tok noen helt sinnsykt, råe bilder. Modellen heter Kristin Bakkeli.  Gleder meg sånn til  å se resultatet! ELSKER sånne type jobber som det her. Å være på shoot er så GØY! 

Saken kommer i ett av de første nummerne på nyåret. I`ll let you know 😉

Ellers så er skuldra mi fortsatt ikke helt optimal. Knebøy og benkpress er ikke aktuelt ennå, men markløft går fint, og DET er jeg veldig glad for :p

Det er forresten denne helgen SatsElixia har åpent hus, jeg skrev vel at jeg trodde det var forrige helg, men det er NÅ! Så etterpå blir det lørdagstreningsøkt med kjæresten 🙂

Ellers så var jeg på julebord i går og skal bare være hjemme og nyte sofa, TV og lompepizza hjemme i dag. He he. 

Ha en strålende lørdag <3

– Silje Bjørnstad – 

Sju slag til jul?

For det første – HELG!

Og dette tror jeg kommer til å bli en veldig bra helg. Fredagen starter med etterlengtet formiddagstrening og jeg er så spent på om skulderen er såpass kompis at jeg kan prøve meg på både knebøy og lett benk…. Markløft står også på planen <3 Ellers så blir det noen jobbetimer etter hvert – først litt hjemmekontor og deretter skal jeg på Shape Up-jobb og shoot med fotograf, modell og PT. Og i kveld blir det julebord!

På søndag skal jeg hjem å feire verdens beste bestemor som fyller 95 år (!). Hun er helt uforståelig sprek og tidligere i uka fikk jeg bilde av dama som står og steker smultringer, julebaksten må på plass vettu. Det skulle ikke forundre meg om hun hadde bakt alle sju slag i år også. 

Hvilke sju slag som er “de rette” varierer ofte av tradisjonene i den enkelte familie og hvor i landet man kommer fra eller bor. 

Hjemmefra er jeg vant med følgende sju kakeslag:
Smultring
Krumkaker
Sirupsnipper
Goro
Berlinerkranser
Serinakaker
Sandkaker 

Også har vi alltid pleid å lage pepperkaker, peppermynteknapper, sjakkruter-kaker og risboller i tillegg. Personlig er jeg mer fan av kakedeig enn de ferdigstekte kakene, he he… Og jeg synes for eksempel at delfiakake og riskrem er bedre enn disse småkakene, men det hører jo med. 

(Copyright: Opplysningskontoret for brød og korn)

Jeg har blitt helt julestemning-fanatiker den siste uka og gleder meg så sinnsykt til julefeiring og juleferie. 

God helg! <3

– Silje Bjørnstad –

Julegavetips til både deg selv og andre: «Dropp desserten»

Hei!

Jeg har flere ganger gitt bort både geiter og vannbrønner og andre «gaver med mening» til jul. 

I år bidrar jeg til «Dropp desserten» som er en julekampanje av Redd Barna som setter fokus på hvor lite som skal til for å gi barn skolegang.

Gir du utdanning, gir du håp.

 

Jeg har bidratt, klikk her for å bidra du også 

 

 

Kampanjen heter «Dropp desserten!» og budskapet er som følger: Dersom du dropper bare én dessert i løpet av julefeiringen og heller gir pengene til Redd Barna (150,-) så kan 4 barn i Kambodsja få lære å lese. Så enkelt er det

Fortsatt er det nesten 60 millioner barn i verden som ikke får gå på skole. Hvis alle barn i verdens mest fattige land lærer seg å lese, vil 170 millioner mennesker løftes ut av fattigdom.


Les mer om kampanjen og for å gi ditt bidrag her.


– Silje Bjørnstad – 

Hjemmetrening og DEN følelsen <3

Oh JOY!!!!!

Dette har vært en så herlig dag. Etter ufrivillig hjemmedag i går så var jeg tilbake på Side2 i dag og i tillegg har jeg hatt min første treningsøkt siden lørdag (ja, greit, det er bare 3 dager, men for et treningsglad vesen er 3 dager det samme som en evighet). Det var virkelig ingen tung eller lang treningsøkt, men nok til å i alle fall kjenne at skulderen blir bedre og DEN følelsen slår alt annet akkurat nå. 

Det ble hjemmetrening i dag og på 60 minutter ble det 20×10 goblet squat (200 tilsammen ja…), 3×8 utfall med kroppsvekt (det var egentlig “tungt” nok etter 200 repetisjoner med goblet squat i tillegg til at kroppen ikke er helt klar for å bli totalt kjørt med ulike øvelser ennå), 4×8 roing i ringer (som kjentes veldig greit ut med tanke på skulderen 😀 ), 3×8 mageøvelse med ball, 3×8 legcurl på pilatesball og 2×1 minutt planke. I tillegg tok jeg 2×3 vanlige pushups for å sjekke ut skulderen og selv om jeg kjenner at jeg ikke skal pushe det for langt så var det i alle fall digg å kjenne at det er mulig å bruke arm og skulder igjen. Pushups var for eksempel helt uaktuelt for bare to dager siden. 


Og etter endorfinrusen og godfølelsen i kroppen blir man gladlaks:


Hjemmetrening kan også få deg til å svette og gi deg rødfarge i trynet… 😉

Jeg har slått meg til ro at jeg mest sannsynlig ikke kan kjøre på med dips med ekstra vekt, tung benkpress eller prøve å perse i pullups eller chins de kommende ukene, men det betyr på en måte ingenting akkurat nå. Nå er det å få ting, sener, senefester, triggerpunkter og bevegelighet helt 100 prosent som gjelder. 

– Silje Bjørnstad – 

(Beklager dårlig bildekvalitet på bildene, men det er skjermdump-bilder fra videoklipp tatt med telefonen, så da blir det sånn.)

Klar for advent

Ja, da var det min tur til å måtte være hjemme fordi kroppen ikke er helt hundre prosent. Og jeg skjønner virkelig ikke hva som er gæernt. For er i finfin form ellers, men har da en forhøyet kroppstemperatur (les: feber) uten å være forkjøla eller lignende. Det er mulig det er skulderen som påvirker resten av skrotten. For jeg har jo som  tidligere nevnt fått en strekk eller ett eller annet i skulderen som gjør at overkroppstrening (spesielt da skulderøvelser så klart) er noe jeg bør kutte ut på ukjent tid, og jeg har gått med feber mer eller mindre siden fredag kveld. Ikke mye, men nok til å bli slått ut med kulde/hetetokter og trøtthet. Ellers går jeg til kiropraktor for behandling der jeg i tillegg til å bli knekt opp får triggerpunkt-behandling. Og fy f… det er jævlig det! 

Forresten, bare så det er sagt, den skulderstrekken er selvforskyldt etter noe så tåpelig som at venstre skulder ble akutt overbelastet da lille Silje ikke sikret vektstanga under benkpress, noe som førte til at vekter datt av på høyre side og dermed plutselig MASSE vekt på venstre side. Ett lite sekund var nok til at det sa pang før jeg rakk å tenke/kjenne at det var noe som ikke stemte. –> Idiot og jeg vet det. 😉 

Man får se det positive i det og tenke at man er en erfaring rikere i tillegg til at kroppen får en ufrivillig “restitusjonsperiode”….

Uansett, jeg fikk jobbet litt i går, men i dag er jeg hjemme pga feberen og kjeder meg så grusomt. Haha. Jeg er jo en person som liker å ha noe å gjøre av natur så når febernedsettende-pillene kicker inn føler jo jeg meg helt ok og både hode og kropp skriiiiiker etter å gjøre noe fornuftig. 

Så da begynte jeg med julepyntinga litt på forskudd….. 😀 

 

Adventsstaka er klar, Rudolf er på plass og kalendere er hengt opp, til Fredriks store forskrekkelse. “Det er november jo ffs”” 😀  😀  😀

Gøy!

 

– Silje Bjørnstad –  

Kjøttfri mandag: vegetar chop suey

Hei!

Blåmandag eller ikke, det er uansett kjøttfri mandag og dagens tips til en smakfull vegetarrett er den kinesiske wokretten chop suey. 

Både wok, curryretter og gryteretter er mine favoritter når det gjelder vegetarmat. Masse deilige smaker, krydder og ikke minst mange forskjellige grønnsaker i en og samme rett.

Min chop suey er veldig enkel og her har jeg rett og slett brukt ferdig woksaus, men derimot FERSKE, crispy grønnsaker. 

Grønnsakene skjæres opp og marineres i en saus bestående av litt soyasaus og østerssaus. Så varmes dette opp i en wokpanne sammen med litt sesamolje hvis du har, heller over saus og lar det bli varmt. Server med for eksempel ris eller nudler, og gjerne ristede cashewnøtter på toppen som jeg ikke hadde i skapet denne gangen. Men som absolutt kan anbefales, både for smakens skyld, men også for å øke innholder av sunt fett, protein og fiber i vegetar-woken 🙂

Enjoy!

Oppskrift til chop suey med hjemmelaget saus finner du for eksempel på Veganmisjonen.com som er et ypperlig nettsted for inspirasjon til vegetarretter!

– Silje Bjørnstad – 

Film: alternativ til knebøy og syrefest

Altsåååå, om du ønsker syrefest i beina og å gå ufrivillig hjulbeint et par dager så kan følgende anbefales:
5×5 markløft
4×8 bulgarske utfall
6×20 goblet squat
Det gjorde nemlig jeg på trening i går og det kjennes i dag da for å si det sånn. Goblet squat ble et alternativ til knebøy i går og det er egentlig en fin støtteøvelse til knebøy/frontbøy. Bruk en manual, kettle bell eller lignende og hold gjenstanden inntil kroppen ved øvre del av brystet (litt tettere enn det jeg gjør her, men pga skuldervondt måtte det bare bli slik i går) og klem albuene inntil kroppen. Sett deg ned i knebøystilling samtidig som du presser knærne ut og fokuser på å stramme kjerne-, rumpe- og lårmuskulatur. Kjør så mange repetisjoner du selv ønsker 🙂
video:gobletsquat
De siste repetisjonene på de siste settene er så deilig……
video:gobletsquat2

Markløft 5x5x90 kg:

Fine løftetryner… <3

I dag tror jeg det blir en liten økt med kjæresten på SatsElixia et eller annet sted, har hørt det er åpent hus! 🙂

Og ellers blir det bittelitt hjemmekontor, kafebesøk, sofasliting og en etterlengtet, avslappende søndag. 

Ha en herlig dag 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Jobbings

Hei og god (arbeids)lørdag! 

Her startet formiddagen med hjemmekontor klokken 10:00, og tre timer og tre artikler senere er jeg rimelig klar for å komme meg ut. 😀

I går var jeg på høstseminaret til Norsk Forening for Ernæringsfysiologer der jeg selv holdt et innlegg om helsejournalistikk.

Og da passet det fint med en nydelig rosebukett som takk for innsatsen som kan være ukas helgedekorasjon.

Her er forresten artikkelen om julebrustesten som har engasjert veldig mange:

– Smaker som husholdningssaft med kullsyre 

JULEBRUSTEST: Vi har smakt på 15 ulike julebrus.

God helg! 

– Silje Bjørnstad –