Video: 10-chins-innen-februar-FAIL….

Målet om å klare 10 chins innenn februar gikk til helvette så nå er jeg irritert. :p
Ble ny pers med 9 stk da hvertfall…. Skulle så gjerne ha klart tosifra innen måneden var over, men da tar jeg det i mars! 😉
Så her er kveldens underholdning, jeg lovte jo film uansett hvordan forsøket ble:  
video:img57981
(Jeg hadde ikke varmet opp eller gjort noe spesielt før jeg testa, så litt vinglete her og der…  Og selv om hodet ville så gjerne så ville ikke kroppen være med på den siste gitt… Fuck!)
Anyway, gjelder å se det positive i det negative: 0 i november og 9 nå. 🙂
– Silje Bjørnstad – 

{tekst}

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Sitron- og soyamarinert kylling-i-wok

Til 2 personer:

3–400 gram kyllingfilet
4 ss soyasaus
1/2 chili
saften av 1/2 lime/sitron
2 fedd hvitløk
1/2 pose wokgrønnsaker
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
1 pakke valgfri nudler 

Bland sammen soysays, sitron/limesaft, pressede hvitløksfedd og finhakket chili i en bolle. Skjær opp kyllingen i biter og legg den i marinaden i cirka 10-15 minutter. Stek kyllingen i en wokpanne eller stekepanne og tilsett etter hvert paprikastrimler og rødløk. Fres wokgrønnsakene i en annen panne (ellers blir det så mye vann i selve retten). 

Når grønnsakene er varme og crispy legger du de over i pannen med kyllingen og de andre grønnsakene. Kok nudler som anvist på pakken, hell av vannet og bland inn i kyllingwoken. 

Hell gjerne over litt ekstra soysaus og sitronsaft på retten rett før servering.

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Torsdagssyssler: åpen-skole, hovedfunnene i LCHF-prosjektet og saft med tyggissmak

I går var jeg på informasjonsmøte angående LCHF-prosjektet jeg var med på i høst, der forsknings- og prosjektleder presenterte de viktigste funnene i studien. Mer om dette og disse resultatene i morgen, men jeg kan i hvertfall avsløre at lipidprofil og insulinsensitiviteten hadde signifikante endringer etter kun tre uker på LCHF-diett!!!!  

Nu skal jeg straks til skolelokalene og sjekke ut programmet og diverse foredrag i forbindelse med “Åpen skole”! Senere i dag blir det venninnemiddag på “Yaya`s” – asiatisk restaurant her i Oslo.

Forresten, har noen testet “årets smak” fra Fun Light – Vannmelon!? Den var himla søt og ga meg en rar følelse av at man drikker tyggis (!), faktisk. Så favoritten er nok fortsatt “Fruktfest” for min del, men alltid gøy å prøve nye produkter!

Ha en herlig torsdag! Oppskriften på sitron&soyamarinert kylling-i-wok kommer i kveld! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Ønsker du GRATIS kostholdsveiledning hos meg eller hos noen av mine medstudenter? (rabattkode!)

På skolen jeg studerer, Atlantis Medisinske Høgskole, så er det muligheter for å prøve seg som ernæringsfysiolog i praksis ved Studentklinikken på skolen. Nå kan vi også tilby gratis kostholdsveiledning til alle potensielle studenter. 

Dette er jo en herlig vinn-vinn-situasjon: Du får møte en student som er i praksis, og vi studentene får verdifull praksiserfaring. 

Så vurderer du å studere ernæring samtidig som du har lyst til å sjekke ut hvordan det er å være hos en ernæringsfysiolog og få tips til deg og ditt kosthold? Bestill time – klikk her!

Rabattkode: Ny student

Det er også mulighet for kroppsanalyse (InBody-test som gjennomføres på en Tanita bioimpedansemåler)

Har du et spesifikt ønske om at det er jeg som skal ha konsultasjonstimen (via studentklinikken altså), eller har noen spørsmål rundt dette så send en mail til: [email protected] (Er du derimot ikke interessert i ernæringsstudier, men ønsker allikevel en gratis konsultasjon via studentklinikken så sender du en mail til meg, vi skal nok få ordnet det også;) )


Tommel opp for “good deals!”

INFORMASJON:

Atlantis Medisinske Høgskole tilbyr nå studentklinikk, i samarbeid med Bryn Medisinske Senter.

På studentklinikken vil høgskolens avgangsstudenter i ernæringsfysiologi gjennomføre praksis under kyndig veiledning av autoriserte, kliniske ernæringsfysiologer ansatt ved skolen.

Kostholdsveiledning

En konsultasjonspakke innebærer minimum to konsultasjoner, videre oppfølging kan deretter gjøres per e-post eller telefon.

Ved den første konsultasjonen gjøres blant annet en grundig kartlegging av klientens situasjon/problem. Både kosthold og spisemønster varierer mye fra person til person, og for å kunne gi best mulig råd og veiledning er det viktig å få en god og nøyaktig oversikt.

En til to uker etter første besøk, kommer klienten tilbake til ny konsultasjon. Det legges nå en plan for videre kosthold,  samt råd om hvordan du best kan tilpasse deg eventuelle endringer i spisemønster. Forankring av realistiske forventinger, mål og motivasjon er også en viktig del av behandlingen.

Mange tror kanskje at en ernæringsfysiolog er en person som sitter på et kontor og som hovedsaklig gir råd til folk som ønsker å gå ned i vekt, ønsker å spise mer frukt og grønt eller som lurer på hva slags knekkebrød-produkt som er sunnest.

Men det jo så mye mer vi kan bidra med! Kroppen fortjener at man har et fokus på riktig kost og ernæring gjennom hele livet spør du meg, men har du noen gang tenkt på at i ulike stadier i livet bør man tenke ekstra nøye gjennom kosten og inntaket av ulike næringstoffer/vitaminer/mineraler?

For eksempel når man er i perioder hvor man vokser og kroppen utvikler seg (barn og unge), eller når man er gravid og skal livnære et foster i ni måneder, eller når man ammer og skal fortsette å gi mat og næring til det nye familiemedlemmet, eller når man har blitt eldre og kroppen er kanskje mer utsatt enn tidligere for sykdommer og infeksjoner.

Her er bare noe av det en ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med:

* Kosthold ved ulike allergier og matintoleranse

* Kosthold til gravide og ammede

* Næringsinnhold i mat

* Kosthold til barn og unge

* Kostold til eldre (både hjemmebeboere og pasienter på sykehjem/eldrehjem)

* Kosthold til kreftpasienter

* Kosthold ved livstilssykdommer: Diabetes type 2, overvekt og fedme, hjerte-og-karsykdom, hypertensjon

* Vegetarianere

* Trenddietter

* Ned/opp i vekt

* Tips til sunne mellommåltider

* Sunnere livsstil

* Kosthold tilpasset trening og fysisk aktivitet

etc etc etc. 

 Husk også at Atlantis Medisinske Høgskole arrangere “Åpen skole” i morgen torsdag 28.februar klokken 15 – 20.

 I morgen kommer det forresten oppskrift på “sitron&soyamarinert kylling-i-wok” 😉

Ha en flott onsdagskveld! 

– Silje Bjørnstad –  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Slik går det når man flytter sammen med en personlig trener

Allright, se hva jeg har flyttet sammen med:

“Floorpress” 

“Foroverbøyd roing med hantler” (jeg trillet jo rundt av latterkrampe da Fredrik først stilte seg i denne posisjonen, men jeg fikk vite det var for å hvile hodet samtidig som han kan trene begge armer samtidig, sammenlignet med for eksempel en-arms-foroverbøyd-roing som mange utfører ved å ha det ene beinet på en benk og det andre ned på gulvet.)


I stua har det nemlig kommet en bitteliten “styrkeavdeling” i form av hantler (2×12 kg, 2×20 kg, 2×30) og en søt liten kettlebell (6 kg)…

Når en treningsglad ernæringsfysiolog-journalist-energibombe har flyttet sammen med en treningsglad-ernæringsfysiolog-personlig-trener så kan det fort bli en liten treningsrunde her på kveldene med både kroppsvektøvelser, slyngetrening, leking med chins/pullups i Iron Gym-apparatet og artige utfall-varianter over gulvet, lenge leve trenings-kreativiteten! I løpet av våren og sommeren blir det nok mer treningstips og treningsinspirasjon fra oss begge!

Ha en sprek onsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Da har det begynt: Hei soving-i-intervaller, konstant hjerneaktivitet om epidemiologiske studier og massive angrep av hodepine.

Jeg har begynt med bacheloroppgaven, noe som gir visse klassiske “skolestressa-effekter” for min del. I går kveld for eksempel så var jeg stuptrøtt ved 23-tiden og la meg ned for å sove. Ved halvto-tiden på natta våknet jeg og var lys våken og begynte å virkelig kverne hjernen i form av ulike forskningsstudier, p-verdi-resultater, konfunderende faktorer, relativ risiko og odds ratio og alt det andre som man skal holde styr på i forbindelse med oppgaveskrivingen. Det endte med at jeg satt effektivt i 1,5 time fra cirka klokka halv to til tre og analyserte både kohortstudier, kasus-kontroll-studier og metaanalyser.

Men å være våken på natta gir utslag dagen derpå. For å si det sånn, jeg fikk ikke karra meg ned på trening før klokka var 15.00 i dag fordi jeg sovnet på sofaen (der lå jeg og sov i 2,5 time! Midt på dagen liksom…. Normal døgnrytme er tydeligvis oppskrytt, og ja jeg er flau).

Også var det tilbake i oppgaveskriving. Grunnen til at hjernen blir ubevisst stressa er fordi ordet DEADLINE henger usynlig over laptop-skjermen her. 1.utkastet skal nemlig leveres innen 1.mars. Men hva er den aller beste medisinen for hodepine og slappe øyne? Jo, en gåtur i det fantastiske påskestemning-været, gjerne da i tiden hvor det begynner å bli mørkt. Jeg får i hvertfall ny energi og ny giv av alle de flotte fargene, den friske luften rett i ansiktet og følelsen av at våren er på vei.

Så nå har jeg akkurat levert inn 1.utkastet med god margin! Hah!

Flere “bacheloroppgave-stressa-utbrudd” kommer nok i løpet av mars måned, så bare vent, her skal det bli underholdning i ukene fremover! 😉

I morgen skal jeg forresten på informasjonsmøte om LCHF-prosjektet jeg var med på i høst!! Spennende å høre hva slags resulater og konklusjon forsknings- og prosjektlederen har funnet ut! Jeg skal selvfølgelig bringe informasjonen videre. 

Uansett, ha en god tirsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Prøv disse til frokost eller lunsj – “superenkle tykke eggepannekaker”

Dette må være verdens enkleste pannekake-røre, og samtidig så digge! 😀

Til cirka 3 middels store pannekaker:
3 egg
1/2 boks cottage cheese
0,25 dl melk
1-2 ts kardemomme
1 ts kanel
Eventuelt smak til med søtningsmiddel  

Egg og cottage cheese blandes godt sammen med karbdemomme og kanel. Stekes på middels-sterk varme, ha tålmodighet og ikke forsøk å snu pannekaken før røra har stivnet på den øvre siden 😉 

Server med bær og søtningsmiddel (fryste bær lagt oppå pannekakene blir etter noen minutter myke av varmen fra pannekakene og vips så har man syltetøy;) )

Yum! Proteinrik og sunn frokost som også gir deg gode vitaminer og mineraler fra både egg og bær! 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Middagstips: Lei taco? Varier med burritos (av den litt sunnere sorten og med hjemmelaget krydderblanding)

Ca 2-3 voksne porsjoner: (Jeg og Fredrik er glad i mat….)

400 gram karbonadedeig (karbonadedeig innholder mindre fett og færre kalorier per 100 gram sammenlignet med kjøttdeig)
4 lefser (gjerne fullkornsvarianter, men denne gangen skuffa jeg selv også gitt… :p )
1-1,5 dl ost (Velg en lettere variant om du er opptatt av kaloriene, jeg selv går for den originale ;))
1/2 rød paprika
1 rødløk
1 boks mais
Oregano
Spisskummin
Chilipulver
Salat
Agurk 

Stek karbonadedeig og ha oppi strimler av rødløk og paprika samt maisboksen når kjøttet er gjennomstekt. Tacokrydder fra pose er det bare å droppe da du enkelt lager ditt eget som smaker mye bedre og er mye sunnere. Du trenger ikke mange ingrediensene en gang: For eksempel spisskummin, chilipulver og oregano (gjerne paprikapulver og litt hvitløkspulver om du har det også) sammen med 0,5 dl vann og voilá! Tilsett gjerne en dæsj ketchup eller 1/2 boks hermetiske tomater for en mer sauseaktig konsistens 😉

Jeg har nevnt det før og jeg sier det igjen, 1/3 av innholdet i sånne ferdiglagde tacokrydderposer er salt…..! 

I stedet for å putte i diverse grønnsaker, ost, saus og lignende oppå kjøttet og deretter pakker det inn i et tacolefse eller et tacoskjell, så kan du her blande i grønnsakene mens du steker karbonadedeigen, da er du sikker på at du får de i deg ! 😉 Jeg brukte som nevnt rød paprika, rødløk og mais, men andre ingredienser som kan passe godt i burritos er gulrot, bønner, sopp, tomater, hvitløk osv. 

Legg fyllet over i tacolefser som du bretter og legger over i en ildfast form.

Dryss over revet ost og gratiner burritosene på cirka 200 grader til osten er smeltet – cirka 10 minutter.

Server med ønsket tilbehør, jeg klarer meg fint med salat og agurkskiver. Om du ønsker kan du selvfølgelig ha litt tacosaus og lettrømme ved siden av, eller det sunneste alternativet: Guacamole! 

 Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Lurer du på noe når det gjelder det å studere ernæring?

Da vil jeg anbefale deg å sette av ettermiddagen førstkommende torsdag 28.februar! Den dagen er det nemlig åpen skole på Atlantis Medisinske Høgskole (hvor jeg selv er student) og her vil det blant annet bli foredrag, tilbud om gratis kroppsanalyse, underholdning, og selvfølglig mulighet til å snakke med forelesere/lærere/studenter ved skolen om du har noen spørsmål/tanker rundt det å studere ernæring.

Her er programmet for dagen:

15.00        Registrering

15.15-15.20:     Velkommen, Rektor Mohsen Zangani

15.20-16.00:     Prestasjonsernæring for utøvere i utholdenhetsidretter.
                          Kan mosjonister bruke de samme rådene?
                         Heidi Holmlund, Klinisk ernæringsfysiolog Olympiatoppen/Sunn jenteidrett

16.00-16.30    Pause, besøk på stands, informasjonsmøte om Atlantis Medisinske Høgskole

16.30-16.55    Muskelhukommelse,
                        Ingrid Egner, stipendiat og OL-håp i boksing

16.55-17.20    Slik kombinerer jeg medisinstudier og toppidrett,
                       Andreas Lødrup, verdensmester i kick-boksing og medisinstudent

17.20-17.50    Er det sosial ulikhet i helse?
                        Victoria Telle, ph.d. i forebyggende medisin,
                        førstemanuensis ved Atlantis Medisinske Høgskole og postdoc

17.50-18.20    Pause, besøk på stands, informasjonsmøte om Atlantis Medisinske Høgskole

18.20-18.55     Jeg hører hva du sier, men det driter jeg i” – hvorfor gjør vi ikke som Helsedirektoratet sier?
                        Ruth Marie Donovan, inspirator, rådgiver ved Ahus,
                        foreleser ved Atlantis Medisinske Høgskole

18.55-19.10    Fra dovendyr til fyrrig tyr,
                        Kjetil Johnsen, fagansvarlig helsekommunikasjon Atlantis Medisinske Høgskole og helse-blogger

19.10-19.30    Else Kåss Furuseth

19.30-20.00    Avslutning

LES MER OM SKOLEN OG STUDIEMULIGHETENE HER

Håper vi sees! 😉

Og skulle du ha noen spørsmål, men du ikke har mulighet til å stikke innom på torsdag er det alltids bare å spørre her på bloggen eller sende meg en mail. 

I kveld kommer det middagstips – mexican style! 

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

Muffins lavkarbo – 1 kakedeig, 3 ulike smaker

I ettermiddag testet jeg ut “Nøytral Kakemix Lavkarbo” fra Easy Living og jeg sier faktisk bare YumYumYumYumYumYUM!! 

Selv om posemiksen i utgangspunktet er beregnet på en kakeform testa jeg ut kakerøren med litt forskjellige smaker i muffinsformer – funka som bare rakkern!

Så du trenger altså:

1 nøytral basisrøre + ulike smaker
1) Kakaopulver gir sjokoladesmak
2) Revet sitronskall gir frisk og søtlig sitronsmak (det ble min favoritt)
3) Noen dråper vaniljeessens eller bare den nøytrale kakemiksen  😉 

Posemiksen blandes sammen med 4 egg, 1 dl nøytral olje og 2,5 dl vann. Blant sammen og del deretter røren i tre like store deler: En del som du har oppi 2 ts kakao, en annen del der du har oppi revet sitronskall av 1/2 sitron (kun det gule!) og den siste delen gjør du ingenting med eller eventuelt tilsetter 2-3 dråper vaniljeessens.

Fordel røren i muffinsformer og stek i cirka 20 minutter på 175 grader. 

Så kan du jo velge selv om du vil ha glasur på toppen eller ikke. Jeg prøvde meg på “Easy Living Kakeglasur Lavkarbo” og gjorde det samme her som med kakerøren: En del med kakaopulver, en del med litt revet sitronskall og en del uten noenting/1-2 dråper vaniljeessens. 

(Sett muffinsene med glasur i kjøleskapet en times tid slik at den stivner før du serverer den).

Nå har jeg spist opp 4 (!) muffins på under 10 minutter allerede…. Jeg tror jeg bare dropper kveldsmat i dag for de her var bare mumsemums altså! Nøytral kakemix fra Easy Living kan absolutt anbefales, men du kan selvfølgelig bruke “standard” muffinsrøre om du vil det, prinsippet er det samme:) 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.