Dette blir mer og mer populært

Å kombinere trening og ferie er en økende trend, og TRENINGSREISER blir stadig mer populært. 12.-19.august er jeg så heldig å arrangere treningsreise sammen med min PT-kollega Sandra og turen går til Rhodos. Vi kan virkelig garantere herlig sommervarme, treningsglede, unikt samhold og mestringsfølelse.

En arrangert treningsreise legger til rette for ulike valgmuligheter i forhold til det å trene. Noen av fordelene med en slik tur er at det sosialt og enkelt å forholde seg til. Det er ikke noe krav til at man må møte opp på alle de ulike oppsatte øktene. Hvis man møter opp så er det som regel en eller to personer som leder treningsøkten slik at du som deltaker slipper å måtte planlegge eller legge til rette for den treningen som skal skje. Her kommer man til «dekket bord», og deltakerne får enkelt og greit beskjed om hva som skal skje og hva de skal gjøre. Nettopp det å slippe å måtte planlegge øktene er det jo mange som setter pris på 😉 I tillegg oppleves det gjerne også mer motiverende å møte andre som heller ikke helt vet hva som skal skje. Her er alle i samme situasjon, noe som kan gi en enda sterkere følelse av tilhørighet og samhold. Det er heller ingen tvil om at det å reise på en slik type treningstur bidrar med mye sosial hygge. Noen velger å reise alene fordi man har et ønske om å bli kjent med nye mennesker med felles treningsinteresser. Mange blir motiverte av å få møte personer de kjenner, eller kanskje har fulgt lenge i sosiale medier, samtidig som det kan bidra til en større trygghetsfølelse å ha en «kjent person» som reiseleder. På en annen side kan en treningsreise være med på å motivere personer til å prøve noe helt nytt. Sammen med en reisepartner motiverer man hverandre til å utfordre seg selv på å komme ut av komfortsonen, noe som kan gi mestringsfølelse og økt selvtillit.

Å reise på en treningsferie vil naturlig nok også være annerledes enn for eksempel å dra på en gruppetime på et treningssenter her hjemme i Norge. På en treningstur får man et avbrekk fra hverdagen, og man kan virkelig fokusere på seg selv og treningen. I tillegg får man kanskje slappet av bedre mellom øktene fordi man slipper å tenke på jobb og andre hverdagslige gjøremål. Det er heller ingen hemmelighet at mange treningsturer blir arrangert i varmere strøk, noe som i seg selv er en positiv faktor for mange reiselystne. Det er ikke uvanlig å oppleve økt energi og overskudd av mer sollys og varmere temperaturer. Flere setter også pris på muligheten til å trene utendørs.

Her finner du mer info og påmeldingsskjema til treningsreisen med meg og kollega Sandra 12.-19.august i samarbeid med Apollo. Vi skal bo på et 4-stjerners hotell med frokost og middag inkludert, det blir daglige treningsøkter og selvfølgelig også god tid til egentid med avslapping, soling og bading.

Pris fra: 9 798,-
Inkludert:

 • fly tur/retur
 • mat på flyet
 • transport til hotellet
 • del i dobbeltrom inkl. halvpensjon
 • treningsopplegg

Treningsøktene består av felles styrketrening, sirkel-økter, crossfit-inspirert trening, boot camps, HIIT, trening med minibands, mobilitet samt felles morgentur med gange/jogging.

Eksempel på hvordan en dag kan se ut:

 • 08.00 Felles morgentur
 • 09.00 Felles frokost
 • 10.30-11.30 Utendørs sirkel-økt
 • 11.30-17.00 Egen tid på stranden, på shopping eller hva du måtte velge
 • 17.00-18.00 Felles-økt med minibands
 • 18.00-18.30 Felles-økt med fokus på mobilitet
 • 18.30-19.30 Egen tid
 • 19.30 Felles middag

Legg igjen en kommentar eller send meg en mail på [email protected] hvis du har flere spørsmål om treningsreisen 🙂

– Silje Bjørnstad –

(Alle bilder er fra apollo.no)

Prosjekt STERKERE – grip sjansen!

Hei søndag! Før jul avsluttet jeg alle samarbeid med online-klienter og oppfølging på mail på grunn av at jeg visste første halvåret 2018 ville bli mye jobb og andre prosjekter, men NÅ kan jeg endelig avsløre at jeg åpner opp for mer individuell oppfølging igjen. Jeg og min PT-kollega Sandra inviterer deg nemlig til å bli med i “Prosjekt STERKERE”.

BeS4M5bhjGt

 

LES MER OM “PROSJEKT STERKERE” HER:

Ønsker du å bli sterkere, men ikke helt vet hvor du skal begynne? Drømmer du om å klare din første pullup, flere dips eller løfte mer i knebøy? Vil du ha det gøy på trening og oppleve mestringsfølelse?
Da er Prosjekt STERKERE noe for deg!

Dette får du:
– 4 samlinger med felles treningsøkter, kostholdsforedrag, gjennomgang av teknikk av øvelser etc.
– 2 styrketester før og etter oppfølging
– 2 gratis målinger av kroppssammensetning
– Individuell tilrettelagt treningsprogram med oppfølging
– Tilgang til lukket Facebook-gruppe
– Goodiebag
– Eksklusive tilbud på personlig trening og rabattkoder

Eksempler på øvelser vi vil fokusere på i Prosjekt STERKERE: Knebøy, markløft, pullups/chins, pushups/dips.
Mål: øke styrke og se fremgang i 1-2 valgfri baseøvelse (1 ben & 1 overkropp)

Earlybird pris: 6250:- (påmelding innen 9. februar)
Ordinær pris: 6950:-
Eksklusivt tilbud: Prosjekt STERKERE + treningsreise med Silje og Sandra til Rhodos 12.-19.august 2018: 13.999,- (Du sparer hele 2749,-)
Oppstart: Fredag 23. februar klokken 17:00

Varighet: 10 uker
Antall: 12 (begrenset antall plasser!)
Sted: Sterk HELSE på Løren/Oslo

Av ulike grunner er det mange som ikke vet hvordan de selv skal få oppleve framgang i øvelser de vil bli bedre i. Noen er usikre på teknikk og framgangsmåte, mens andre kanskje ikke tør å legge på vekter. Da er det fort gjort at progresjonen og resultatene uteblir, selv om man har et ønske om å løfte mer og å bli sterkere. Ved å få et systematisk og spesifikk tilpasset program for deg og dine mål er det lettere å se framgang ? noe som vil bidra til at du opplever mestring og treningsglede. I tillegg til å bli sterkere, vil du også merke at styrketrening er med på å stramme opp og forme kroppen. Prosjekt STERKERE passer for både menn og kvinner!

Med Prosjekt STERKERE vil du lære mer om styrketrening og du vil få individuell oppfølging for at du lettere skal mestre øvelser du vil bli bedre i. Du får et treningsprogram med tre styrkeøkter i uken basert på ditt utgangspunkt og dine mål. Programmet passer deg som har noe tidligere erfaring med styrketrening (minimum 6 måneder), og du må være frisk og skadefri. I løpet av disse 10 ukene vil du få oppfølging og informasjon gjennom mail og samlinger. For å gi deg best mulig treningsprogram og å måle din framgang, vil du sammen med Sandra og Silje gjennomføre styrketester ved oppstart og slutt av prosjektet. Vi vil ha en lukket Facebook-gruppe der man har mulighet til å motivere hverandre, dele erfaringer, stille spørsmål etc.

Det vil bli arrangert fire samlinger hvor alle møtes for å blant annet gå igjennom teknikk og gjennomføre treningsøkter. Her vil du også få mer informasjon om kosthold og hvordan du kan få økt progresjon gjennom maten du spiser. I tillegg vil du kunne lære mer om hvordan dine tanker kan gi deg en morsommere treningsopplevelse og bedre treningsresultater .

Personene bak «Prosjekt STERKERE» er Sandra Johansson og Silje Bjørnstad. Begge to er utdannet personlige trenere og jobber for tiden på STERK Helse & Trening. Sandra har tatt kurs som blant annet eleiko strenght coach, crossfit level 1, rehab trainer, maksimal fettforbrenning og ernæring for ekstreme resultater. Silje har en bachelorgrad i ernæring og hun er også aktuell med boken «Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold».


For mer info/påmelding – send en uforpliktende Mail til [email protected]

– Silje Bjørnstad –

 

Boklansering – check

Ah! Denne uken her har jeg og Susanne hatt vår første boklanseringsevent og det var så gøy!!! Og ikke minst så utrolig stas med alle hyggelige tilbakemeldinger – det betyr enormt mye for oss.

Neste event ut nå er førstkommende mandag og da er det Flisa som står for tur og 10.februar kommer vi til Asker – på begge disse to eventene blir det treningsøkter i tillegg til foredrag/presentasjon av boken.

Husk forresten også å sjekke ut Shape Up Convention Kickstart som arrangeres i Oslo 17.februar. Jeg og Susanne skal holde treningsøkt og foredrag her også – og det kommer til å bli en skikkelig treningsfest med masse inspirasjon, påfyll og treningsglede 😉

God helg folkens!

– Silje Bjørnstad –

Denne uken…

…kommer til å bli hektisk!

Jeg har fullt opp med PT-timer, det blir boklanserings-event på Sterk Helse i Oslo på onsdag (som naturligvis krever en del forberedelser), jeg skal på workshop, rekke et par møter, ferdigstille et prosjekt som skal bli klart til å avsløres (følg med 😉 )svare på foreløpig 1 intervju og ellers så nærmer det seg slutten av måneden – noe som betyr deadlines på en rekke artikler for min del. Tjohei!
MEN til helgen så blir det hjemmekontor på Finnskogen og DET gleder jeg meg så uendelig masse til. Så er det boklanseringsevent med treningsøkt og foredrag på Flisa – Bjørkheim 29.januar 18:00-20:00

Alle boklanseringseventene er forresten å finne på facebook – søk opp “Boklansering Slik former du kroppen”, så vil det komme alternativer til både Oslo (24.januar), Flisa (29.januar) og Asker (10.februar)

Har du forresten husket å sjekke ut treningsreisen med meg og kollega Sandra 12.-19.august i samarbeid med Apollo? Vi skal reise til Rhodos, bo på et 4-stjerners hotell med frokost og middag inkludert, det blir daglige treningsøkter og selvfølgelig også god tid til egentid med avslapping, soling og bading.

Pris fra: 9 798,-

 • fly tur/retur
 • mat på flyet
 • transport til hotellet
 • del i dobbeltrom inkl. halvpensjon
 • treningsopplegg

Treningsøktene består av felles styrketrening, sirkel-økter, crossfit-inspirert trening, boot camps, HIIT, trening med minibands, mobilitet samt felles morgentur med gange/jogging.

 • 08.00 Felles morgentur
 • 09.00 Felles frokost
 • 10.30-11.30 Utendørs sirkel-økt
 • 11.30-17.00 Egen tid på stranden, på shopping eller hva du måtte velge
 • 17.00-18.00 Felles-økt med minibands
 • 18.00-18.30 Felles-økt med fokus på mobilitet
 • 18.30-19.30 Egen tid
 • 19.30 Felles middag

Bli med da vel!! 😀 Det er begrenset antall plasser og vi LOVER deg at det blir en inspirerende uke hvor du garantert vil oppleve mestringsfølelse, et unikt samhold og massevis av treningsglede!

(Foto: Ann Kristin Engebakken)

Ha en fin mandag og en sporty uke <3

– Silje Bjørnstad –

Ny Podcast-episode ute nå!

Jeg og Susanne er endelig klar med første episode av BedreTrent Podcast for 2018 og her blir du bedre kjent med vektløfter Zekiye Nyland. Hun hadde ingen planer om å konkurrere på høyt nivå i vektløfting, men nå er Zekiye en av de sterkeste jentene i sin vektklasse!

 Processed with VSCO with a5 preset

Fra 2013 til 2014 gikk det i crossfit, men så startet tobarnsmoren med vektløfting og 3 måneder senere deltok Zekiye i sitt første NM i 2015 hvor hun tok en bronsemedalje. Så ble det en gullmedalje i NM i 2016, bronse på nordisk i 2016, gullmedalje i NM 2017 og gull i nordisk 2017. I tillegg var Zekiye kvinner nummer to som støtet 100 kilo i Norge i -58kg klassen.

I intervjuet snakker den sterke dama blant annet om hvordan hun selv trener og spiser, konkurranseplaner, og hva hun gjør når ting ikke går etter planen. Jeg og Susanne forteller om starten på 2018 som har inkludert alt fra bokutgivelse og sykdom, i tillegg avslører vi tre ting om oss seg selv de fleste ikke vet.

Hør podcasten her

– Silje Bjørnstad –

Mageøvelse som brenner!

Bensenk er en øvelse som virkelig får det til å brenne godt i kjernen ? hvis den utføres korrekt. Som personlig trener erfarer jeg at mange stresser seg igjennom denne øvelsen med altfor høyt tempo med fokus på å fullføre så mange reps som mulig, men her er det viktig å tenke kvalitet fremfor kvantitet.

Legg deg ned på ryggen med armene langs siden, eller opp i været hvor du holder tak i en strikk, vektskive eller lignende og løft beina opp fra bakken. Korsryggen skal være i kontakt med bakken hele tiden mens du senker ett og ett bein, eller begge samtidig, rolig ned og rolig opp. Tenk at du skal bruke magemusklene til «å holde igjen» når du senker beinet/beina, og magemusklene til å «trekke beinet/beina opp» på veien tilbake. Utfør sakte og kontrollerte bevegelser, og hold samme tempo på vei opp som du holder på vei ned ? her vil mange oppleve en helt annen kontakt med kjernen når de trekker beinet/beina opp igjen hvis de roer ned tempo. Jo lengre ned du senker beina og jo saktere du gjør øvelsen, desto tyngre blir det.

Så utfør heller færre og saktere, mer kontrollerte repetisjoner enn titalls raske reps hvor du egentlig ikke kjenner at du bruker kjernen.

I dette klippet utfører jeg en variant med små kettlebells på beina for ekstra utfordring. God trening!

Bd-wsPbBi8_
– Silje Bjørnstad –

Komme i gang med treningen? Dette gjør du feil

Hei!

Jeg og Susanne har blitt intervjuet av Nettavisen denne uken her, og artikkelen er nå publisert her. Journalisten ønsket tips til hvordan komme i gang med treningen, og “typiske feil” mange gjør når de setter seg mål og kickstarter et nytt år med å sette seg treningsmål for det nye året. For du må nemlig ikke trene 4-5 ganger i uken for at det skal være “godt nok” eller få blodsmak i kjeften etter hver økt, og det å trene styrke må ikke involvere frivekter og manualer. Og når du har satt deg et realistisk mål om både antall økter i uken og varighet på øktene, samt funnet en treningsform som du faktisk liker, så er det minst like viktig å faktisk PRIORITERE tid til å få det gjennomført:

– Prioriter tiden du har satt av til å trene, og si til deg selv at en treningsavtale er like viktig som de andre avtalene du har på timeplanen.  Det er så mye bedre å skape treningsrutiner som gjør at du regelmessig trener 1-2 ganger i uken gjennom et helt år, enn at du setter i gang med 4-5 økter de tre første ukene i januar.

(FOTO: Ann Kristin Engebakken)

LES HELE SAKEN HER. 

– Silje Bjørnstad – 

En drøm går i oppfyllelse

2018 starter bra når det gjelder jobbfronten for å si det sånn! 😀 Boken vår “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold” er nå ute i butikk og jeg og Susanne er i full gang med å lage foredrag/presentasjon og planlegge boklanseringseventer.

Følgende datoer og steder er bestemt:
OsloSTERK Helse & Trening 24.januar klokken 18:00.
Flisa Bjørkheim 29.januar klokken 18:00.
Asker – Asker Treningssenter 4.februar – mer info kommer!


(FOTO: Ann Kristin Engebakken)

Så er det Shape Up Convention 17.februar hvor jeg og Susanne skal holde både foredrag og workshop med treningsøkt. Først skal vi snakke om “Back to basic – styrketreningen som funker”. Så blir det mer praksis med “Rumpetreningen som gir resultater”.

Men nå, tilbake til overskriften. Jeg har i flere år drømt om å arrangere egen treningsreise og i 2018 vil det skje!!! Jeg er så gira og så glad for å kunne fortelle om dette! Sammen med PT-kollega Sandra Johansson inviterer vi til en inspirerende treningsuke på Rhodos 12.-19.august hvor du garantert vil oppleve massevis av energi, mestringsfølelse og treningsglede. Vi reiser sammen med turoperatøren Apollo. Denne turen passer perfekt for jenter som ønsker å få mye ut av treningen samtidig som du også vil få god tid til å nyte avslappende sol- og strandliv. Vi bor på et hotell med en haug av treningsmuligheter og daglige treningsøkter (alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige) som gjennomføres med meg og Sandra som instruktører. Øktene består av felles styrketrening, sirkel-økter, crossfit-inspirert trening, boot camps, HIIT, trening med minibands, mobilitet samt felles morgentur med gange/jogging.

Her er et eksempel på hvordan en dag kan se ut:

 • 07.30 Felles morgentur
 • 08.30 Felles frokost
 • 10.00-10.45 Utendørs sirkel-økt
 • 10.45-17.00 Egen tid på stranden, på shopping eller hvv du måtte velge
 • 17.00-18.00 Felles-økt med minibands
 • 18.00-18.30 Felles-økt med fokus på mobilitet
 • 18.30-19.30 Egen tid
 • 19.30 Felles middag

Les mer om turen og påmelding her (BEGRENSET ANTALL PLASSER). Når det gjelder påmelding så sender man først bare et registreringsskjema, uten å betale noe, så tar Apollo kontakt. DETTE BLIR SÅ BRA!!!

 

– Silje Bjørnstad –

Søtt og sunt: Tilslørte styrkepiker

Endelig, ENDELIG har vi boken vår i hendene og den er ute til salgs, på ordentlig!!! Jeg er så utrolig stolt og glad over å se det ferdige resultatet! Jeg håper boken vil falle i smak, og inspirere og motivere mange til å trene og spise bra.

Dagene flyr unna og i tillegg til PT-jobbings så er det mye som skal ordnes og organiseres de neste ukene. Foredrag, plakater, podcast-innspilling og intervjuer med ulike medier i forhold til bokutgivelse står på to-do-lista for å nevne noe, og jeg storkoser meg med jobbhverdagen. Boken vår er delt opp i flere ulike kapitler hvorav et kapittel består av ulike oppskrifter; frokost, lunsj/mellommåltider, middag, middagstilbehør, og til slutt søtt og sunt. En av oppskriftene fra “søtt og sunt” er nå lagt ut på forlagsliv.no – en bloggside som driftes av Cappelen Damm, og nå deler jeg den på bloggen min også.


FOTO: Ann Kristin Engebakken

Til 1 porsjon trenger du:

 • 1 eple
 • 2 ss vann
 • 2 ts honning
 • 4 ss havregryn
 • 10 hakkede mandler
 • 150 g vaniljekesam

Slik gjør du:

 1. Skrell eplet og del det opp i terninger.
 2. Kok eplebitene sammen med litt vann og én teskje honning.
 3. Mos eplebitene etter hvert som de blir møre, bland alt godt sammen og avkjøl.
 4. Rist havregryn og hakkede mandler i en stekepanne, til alt har fått en gyllen farge. Rør inn én teskje honning.
 5. Avkjøl.
 6. Så snart alt er blitt avkjølt legger du eplemos, vaniljekesam, ristede havregryn og mandler lagvis i et høyt glass.

På samme side, forlagsliv.no, kan du også lese en egen artikkel om meg og Susanne, og boken vår.

– Silje Bjørnstad –

Hallo 2018!

GODT NYTT ÅR!
Da var man i gang med 2018, og kroppen min merket godt at det var lenge siden den ble vekt av en alarm slik som i morges. Jeg var så i ørska, men det ble da liv i denne skrotten utover dagen også 😉
Selve nyttårsaften var rolig for min del og det ble både treningsfri, middag i joggebukse og Monopol-spillings og Homeland-maraton på TV sammen med Fredrik denne dagen. Så utrolig deilig.

Men nu er jeg tilbake i hverdagen, og det er så mye spennende i vente de neste ukene, og månedene!!!! Først og fremst så er det jo “bokslipp” nå 8.januar, etterfulgt av flere boklanserings-eventer. (Søk opp på Facebook “boklansering Slik former du kroppen” for mer info – Oslo 24.januar og Flisa 29.januar). I løpet av januar måned er det også en del møter som jeg gleder meg så ekstremt til, der jeg håper nye samarbeid og prosjekter vil realiseres. Så er det jo også en del på privaten som tar mye tid og energi, kort fortalt: hus-innflytting. Enough said og mer om det en annen gang.

I februar arrangeres Shape Up Kickstart Convention her i Oslo, nærmere bestemt lørdag 17.februar. Her vil jeg og Susanne Soydan holde både foredrag og workshop, og sammen med en rekke kjente treningsprofiler og trenere så håper vi at vi kan bidra til at alle som kommer hit får en dag med masse påfyll av treningsglede, ny kunnskap, motivasjon og masse digg energi! Les mer om arrangementet her.

Ellers så har jeg startet det nye året med to skikkelige volumøkter for å si det mildt. I går kjørte jeg en økt inspirert av supersterke Inger Houghton (IngerInDubai) hvor tallet “20” var stikkordet. Inger kjørte nemlig en økt med inspo fra meg tidligere i desember, hvor jeg da lovte at jeg skulle kjøre en økt med hennes stil i løpet av romjula. Vel, den ble utsatt helt til 1.januar gitt, hehe. Og så sånn ut:
A1) 3×20 knebøy @50kg
A2) 3×20 dips @kroppsvekt
B 1×20 benkpress @40kg
C1) 3×20 markløft @50kg
C2) 3×20 stående fremoverbøyd roing med stang @20kg
D1) 3×20 pulldown
D2) 3×20 skulderpress
D3) 3×20 rygghev @5kg

BdarQwSh2gS

Mens dagens økt var som følger:
Styrkesirkel – 3 runder så fort man klarer (LES: Gidder/orker ;p ):
10 pullups
8 vendinger
10 box jumps
10+10 enarms skulderpress
20 meter x 2 prowler (slede)

A1) 3×10 fremoverlent roing
A2) 3×10 sittende roing
A3) 3×10 lats pull down
B1) 3×10 smale pushups
B2) 3×10 arnold press
B3) 3×10 biceps curl i kabel
B4) 3×10+10 enarms sidehev i kabel
C1) 2×10 sittende biceps curl med manualer
C2) 2×10 sittende hammer curl

ALL THE REPS….!!! :-O

I dag ble kollega Morgan med på økta, så her pusha vi hverandre greit for å si det sånn! Haha.. Så nå er jeg virkelig så grisestøl i rumpe og lår etter gårsdagens økt, mens jeg allerede nå kjenner det allerede ganske greit i rygg og skuldre etter dagens økt.

Med andre ord: 2018 er i gang og jeg digger det! 😀

– Silje Bjørnstad –