4 sukkerfrie julesnacks-oppskrifter

Nå er det bare 3 dager igjen til jul og jeg er superklar for både juleferie, julefeiring og julekos! God mat, drikke, julekaker og julesnacks er noe som hører med til julen for mange, men hvis du synes det kan bli litt vel mye av ørten ulike kakesorter og julegodt så finnes det mye annet digg du kan lage med en sunnere vri og uten tilsatt sukker.  

Her er 4 oppskrifter du kan prøve deg på:

Sukkerfrie havreflarn
Du trenger:
75 g smør
100 g havregryn
70 g sukrin +
25 g sukrin gold
1 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele og rør inn havregrynet. Pisk sammen egg, sukrin+ og sukrin gold til du får en luftig eggedosis. Vend inn bakepulver, vaniljepulver og blandingen med smør og havregryn. Legg klatter av røren med en teskje på et bakepapir. Ha god avstand mellom kakene. Stek midt i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter. Oppbevar havreflarn i en tett kakeboks.

Kokosmakroner
Du trenger:
3 eggehviter
180 g sukrin
 + eller vanlig sukrin (Det er ikke sikkert du trenger all sukrinen, smak deg frem med hvor søtt du vil ha det!)
300 g kokosmasse
1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:
Stivpisk eggehvitene. Tilsett litt og litt sukrin, og bland godt. Tilsett vaniljepulver og kokos. 
Lag små topper på et stekebrett med bakepapir. Stekes på 180 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl på rist.

Tyske skiver
Du trenger:
325 gram smør, romtemperert
450 g  hvetemel
180 g sukrin+ (Det er ikke sikkert du trenger all sukrinen, smak deg frem med hvor søtt du vil ha det!)
50 g fiberfin

Slik gjør du:
Rør sammen smør og mel. Tilsett sukrin og rør godt sammen. Ha oppi fiberfin og elt alt godt sammen til du får en jevn deig. La deigen hvile en time i romtemperatur. Deretter triller du pølser av deigen med 4-5 cm tykkelse. Skjær opp skiver som er cirka 0,5 cm tykke og legg disse utover et stekebrett med bakepapir. Stekes i 10-12 minutter på 175 grader.

Sukkerfri julemarsipan
Du trenger:
90 g mandelmel
60 g Sukrinmelis
2 eggehviter
1-3 dråper mandelessens

Slik gjør du:
Bland sammen sukrinmelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens, og kna dette godt sammen. Tilsett mer/mindre sukrinmelis avhengig av hvor søtt du ønsker marsipankulene. La deigen hvile i 15 minutter før du deler den i 12 like store biter og trill kuler. Tilsett litt ferskpresset appelsinsaft i marsipandeigen hvis du ønsker marsipan med appelsinsmak. Du kan også dyppe kulene i litt smeltet sjokolade og deretter rulle de i kokos eller hakkede nøtter, eller drysse over litt sukrinmelis eller julekrydder.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

 

Copyright bilder: Adobe Stock Photo
(Oppskriftene og tekst er hentet fra tidligere artikler jeg har skrevet for bedretrent.no)

Hjemmetrening: Effektiv styrkeøkt med kun 5 øvelser!

Først og fremst: NEI, jeg har ikke sluttet å blogge og JA, jeg skal bli bedre på å skrive flere innlegg litt hyppigere de neste ukene. Det har bare vært mye annet å henge fingrene i de siste ukene og i tillegg har det jo ikke akkurat skjedd så mye spennende heller.
MEN nå var det på tide med en ny treningssak og denne gangen er det styrkeøkt med stol som står på menyen.

Med både stengte treningssentre flere steder i landet + at mange nå har hjemmekontor, så har hjemmetrening virkelig slått an i 2020 – noe jeg liker godt! Her kan du rekke mye på kort tid samtidig som medlemskapet er helt gratis! Du kommer langt med kroppsvektøvelser og enkelt utstyr du finner hjemme hos deg selv.
Her får du tips til en effektivt styrkeøkt med stol (eller lignende forhøyning) hvor du gjør fem øvelser som til sammen trener hele kroppen. Utfør øvelsene etter hverandre og gjennomfør totalt tre sett og 10–12 repetisjoner på hver øvelse.

Hofteløft
Du trener: Hovedsakelig sete, lår og korsrygg.
Slik gjør du: Legg deg på gulvet og sett føttene dine opp på stolkanten. La armene ligge langs siden av overkroppen. Stram setemusklene og skyv rumpa opp mot taket slik at du strekker ut hofta. Kjenn at du skaper kraft ved å legge tyngdepunktet på hælene når du jobber og unngå at knærne faller innover.Dips
Du trener: Skuldre, triceps og bryst.
Slik gjør du: Støtt deg ved å plassere hendene på stolkanten. I startposisjonen har du strake armer med albuene vendt bakover. Plasser beina litt fremfor deg med en liten bøy i knærne. Senk deg ned mot bakken ved å bøye i albuene. Snu bevegelsen når albuene er i cirka 90 grader og press deg tilbake i utgangsposisjon. Pass på at du hele tiden strammer kjernen og unngå at skuldrene trekkes høyt opp mot ørene. Jo lenger ut du plasserer føttene og jo mer du strekker ut knærne, desto tyngre blir øvelsen.

Bulgarske splittbøy
Du trener: Lår, sete, balanse og stabilitet.
Slik gjør du: Legg den ene foten på stolkanten og ha den andre i gulvet. Finn balansen og senk deg kontrollert ned til det bakre kneet nesten treffer bakken. Press deg selv opp igjen ved å legge tyngden på den fremste foten. Her utfører du 10–12 repetisjoner på hvert bein. Gjør ferdig alle repetisjonene på samme bein før du bytter.


Sittende kneopptrekk
Du trener: Hofteleddsbøyer og kjerne.
Slik gjør du: Sett deg på kanten av stolen og hold tak med hendene dine.

Len deg litt bakover slik at du kjenner du jobber godt med magemusklene og løft beina opp fra bakken. Trekk annethvert kne og bein vekselvis opp mot overkroppen i rolig og kontrollert tempo. Kjenn at du jobber godt med kjerne, stabilitet og hofteleddsbøyer. Her utfører du 10–12 repetisjoner på hvert bein slik at du totalt gjennomfører 20–24 «sykkeltråkk»-bevegelser.


Knebøy med hopp
Du trener: Eksplosivitet, lår, sete, legger.
Slik gjør du: Stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand mellom føttene. Unngå at knærne faller innover mens du senker kroppen ned samtidig som du har en stolt holdning i overkroppen. Sett deg så langt ned slik at rumpa så vidt treffer stolkanten før du eksplosivt presser deg rett opp igjen med et lite hopp i toppen.

Denne treningsøkten er en del av denne artikkelen jeg har skrevet for Vektklubb.no.

Bilder: Privat

 

– Silje Bjørnstad –