17.mai er vi så glad i…

 

 

Ja, da er det snart 17.mai igjen! Og i den forbindelse ble det startet en omfattende flaggdebatt i bystyret i Oslo. Med Fabian Stang og hans crew i spissen er det nå vedtatt at man i år kan vaie med hvilket flagg man vil i hovedstadens barnetog.

Jeg har aldri hatt noe i mot noen på grunn av kulturforskjell, utseende, opphav eller lignende, men jeg mener WHAT?! 17.mai er Norges bursdag, det er nasjonaldagen til NORGE som skal markeres! Det er virkelig ikke dagen som skal domineres av noen form for politiske markeringer, demonstrasjonstog eller sultestreikende tamiler som slenger seg ned midt i Karl Johan..?

Jeg er veldig for tradisjoner og den norske kulturarven, og mener at såpass respekt for nasjonaldagen burde man ha at man skjønner at det er det NORSKE flagget som skal representere NORGES grunnlov, demokrati, verdier, symboler og så videre.

Hva om alle barna i ditt bursdagsselskap hadde dukket opp med kroner med sitt navn skrevet i glitter?

 

Selvfølgelig kan hvem som helst være med å feire Norges nasjonaldag. Vårt land består jo av mange nasjonaliteter, men nettopp derfor bør man tolerere hverandre og hverandres markeringer på en gjensidig måte. Man må for all del feire sine tradisjoner og dager med sine flagg når det passer seg, men 17.mai er dagen Norges grunnlov ble underskrevet av diverse herremenn på Eidsvoll. Dette er dagen som representer Norges selvstendighet og bursdag. Vær stolt og takknemlig for å bo i verdens beste land med å vifte med korrekt flagg.

 

Tradisjoner og minner er stikkord her folkens. Lenge leve spekeskinke og eggerøra, lollipop`n, sekkeløp og musikkaspiranter som tror de kan spille tuba! På 17.mai skal det være rødt, hvitt og blått Norges-flagg som dominerer synet til Harald og gjengen på balkongen.

 

 

-Silje-