30.desember; Nestsiste dag i 2009.

Satte kursen sørover idag. Første stopp var Kongsvinger, nu er jeg i Oslo, og om én time går turen videre til Grimstad. 

Og selv om det var minus 29 hjemme hos oss, og enkelte vannrør hadde frosset i heimen, så var det jaggu minus 31 noen kilometer unna. 
Her i Oslo er det "bare" minus 14, og uansett hvor kaldt eller varmt det er der du er, HAPPY NEW YEAR, og håper alle får en finfin nyttårsfeiring og god start på 2010.
– Silje Bjørnstad – 

Kaldt. Kaldere. Kaldest?

Utrolig nok fikk vi start på stakkars bilen i minus 25 her hjemme, og da jeg begynte å kjøre ble det faktisk enda verre.

For gradestokken på bilen viste:

– 27,5 KALDEGRADER etter et par kilometer kjøring.
Og etter enda noen kilometer stod det faktisk:
– 29 grader.
Nå synes jeg det begynner å bli latterlig kaldt. Men neida, i morgen og på nyttårsaften er det spådd enda kaldere. O hellige julekulde..
Men men, hipphurra for vedkubber, ovn og fyrstikker.  😀
Og hipphurra for rumpevarmere i bil slik at man kan bevege seg ut av huset og nyte synet av iskald, men nydelig vinterstemning langt uti skauen:

Asfalthovedvei aka isvei?

Vi liker sol. Men kor e varmegradene?
– Silje Bjørnstad – 

..”Brr- It`s cold out there.

..There most be some winter in the atmosphere."

Var minus 25 grader da jeg stod påå for én time siden, og nu er det minus 23,9.

Og inne er det 16,5 grader?! 
Det synes jeg er meget meget kaldt. Så jeg og mamma skrur opp og fyrer i alle ovner, og vi håper alle at vannet ikke frosser. For det er meget meget kjipt, det har jeg vært med på før og vil ikke oppleve igjen for å si det sånn.
Uansett temperatur og planer for dagen, enjoy! 🙂
– Silje Bjørnstad – 
 

Til den uvitende idioten som kommenterte på mitt forrige innlegg. + litt julestemning fra heimen.

Yess, da er jeg hjemme og fra klokken 16.00 har jeg sittet på rompa og spist juleskinke, iskrem og mozartkuler, knekt nøtter, åpnet julegaver og sett på TV. Og har ingen planer om å gjøre noe annet de neste timene heller.

Også måtte jeg inn å se på juletreet i stua da, for at pappa skulle bli fornøyd. Og det var jo blitt julestemning i heimen og det var godt å komme hjem en tur så lenge man er innendørs. For gradestokken viste intet mindre enn -20 da jeg kom hjem, og det blir bare kaldere og kaldere.
MEN til den personen som kommenterte mitt forrige innlegg om at jeg kanskje burde bruke noen av pengene som jeg hadde kjøpt klokker for til å bli PLAN-fadder eller no lignende. Virkelig, det bare irriterer meg så meget når folk som tror de har peiling åpner kjeften sin for å kritisere noe de ikke har peiling på. Jeg gidder ikke å mase eller forsvare meg noe mer enn å bare si: Dette er én av julegavene jeg har gitt i år:


Ja, nemlig verdensgaver fra Unicef. Så just shut up og kom ikke her å diss meg, min klokke-fetisj eller hva jeg velger å bruke mine penger på. 
Nok om det, vi slenger med litt vinter-og-julestemningbilder på tampen for å ikke miste jul- og givergleden som hører med.

Driving home for Christmas.

Julestæsj.

Pynta grantre i stua hører til i jula.
Og jeg er like imponert hvert år over julekurvene som pappaen min har laget en gang for lenge siden, bare sjekk ut disse mesterverkene:


Godtfolk, nyt resten av romjulen. I know I will. 
– Silje Bjørnstad – 

Tilbake i Noreg.

Da er jeg tilbake i Norge; Bittelitt brunere, litt feitere og 11 klokker rikere.

Yess, 11 klokker klarte jeg å skaffe meg i løpet av de 8 dagene jeg var på Tenerife.
Det er jo ingen dyre Rolex`er eller ekte diamant armbåndsur vi snakker om her, men 11 søte 200kroners-klokker som helt klart er kjekt å ha i tillegg til de 20 andre klokkene jeg allerede har fra før.
Klokker i ulike farger og fasonger er stas, og de er jo faktisk et ganske praktisk tilbehør også da. Viser hvor mye tiden er og greier. Superstas.
Så i dag skal jeg pakke ut og pakke ny koffert for busstur og hjemreise til mamma&pappa, julegaver og juleskinke inntulla i bestemors hjemmebakte lefse og svensk søtsterk sennep. Om to dager reiser jeg tilbake til Oslo for å pakke på nytt til nyttårsfeiring i Grimstad. Så reiser jeg hjem igjen 1.nyttårsdag og henger der et par dager til før ferien faktisk er over og man skal tilbake til hverdagslivet. 
DET er planen for den kommende uka. Også skal jeg forbanne snøen og kulda. Det var ikke så gøy å komme tilbake til vinternorge etter én uke med 20-25 pluss og sommerstemning i flipfloppere, singlet og den deilige lukten av solkrem.


Bilde tatt fra balkongen min på mitt hotellrom i Tenerife. 

Men men, det er hvertfall ingen som skal tvinge meg ut for å måke snø slik at ny snø kan komme å tette igjen det man har skuffa bort.
Igjen, nyt romjul og godt nyttår til alle! 🙂
– Silje Bjørnstad –

God jul fra Tenerife! :)

Tenerife:

varmegrader, mat, spa, mer mat, overskya, massasje, dessertbuffet, mer spa, daglige bananspliter, og roomservice som serverer deg sjokoladekurver, julekurver med julekaker og marsipan og julegaver som innebærer gratis spa, gratis julebuffetmiddag og mer sjokolade.
Med andre ord: 
Jeg kommer hjem like blek som jeg var, men med en godt knadd rygg og 5 kilo feitere.
GOD JUL! 😀

Update fra Tenerife

OK. Bare en kjapp oppdatering fra det første døgnet på Tenerife.

Ja, jeg er på jobb, men JA og FY SØREN for en digg "jobb". 
Vi bor på 5stjerners hotell, og på flyplassen ble jeg henta av privatsjåfør og dermed hadde jeg en minibuss for meg selv til hotellet. Rommet mitt består blant annet av en kingsizedobbeltseng, 4 klesskap, flatskjermTV, og et bad som har dobbeltvask, boblebad, og egen dør til toalett og egen dør inn til en dusj som er i en helt egen liga. Da jeg kom inn på rommet i går stod det en diger fruktkurv med ost, kjeks og en flaske vin og ventet på senga, samt en flaske champagne is isbøtte og et sjokoladetårn på pulten. Jeg har også fått gavekort på valgfri SPAbehandling som en julegave fra hotellet til meg. Og den SPAavdelingen skal nok benyttes mer enn én gang for å si det sånn. Ellers så bor vi femti meter unna stranda, shoppingsentre like ved og hotellet har 5 bassenger og super frokostbuffét.
Det er det jeg har fått med meg hittil, og med andre ord: Jeg har det veldig fint og nyter slaraffen-luksus-livet som jeg aldri har gjort tidligere. Jeg kan lett bli vant med dette. Nå sitter jeg på balkongen til Svein med hans mac og Internett og ser sola som forhåpentligvis er på vei fra en heller overskya himmel. Mulig jeg ikke blir sommerbrun da jeg er her, men uansett så er det ubeskrivelig deilig å daffe rundt i singlet og flipflops i 20-22 varmegrader.
– Silje Bjørnstad – 

Next stop: Tenerife

I natt drar jeg til Tenerife og kommer tilbake igjen den 27.desember.

Det er første gang jeg ikke er hjemme juleaften, og mange har lurt på om jeg ikke gruer meg? Men helt ærlig, nei, jeg gjør ikke det. Jeg er så utrolig klar for plussgrader og en liten reise bort fra Oslo/Norge. Grunnen for at jeg reiser er jo jobb, så blir nok ikke bare lateseg-dager, men jeg digger jobben min og bare gleder meg noe helt sinnsykt. 
Ja, det kommer sikkert til å være rart å ikke gafle i seg julemat og åpne pakker den 24.desember, men det er liksom en sjanse jeg har hvert år.  Så å få gjøre noe nytt og å få se hvordan andre feirer jul et helt annet sted tar jeg bare som en positiv erfaring og opplevelse. At jeg får betalt for å være å reise og tilbringe én uke i luksusrom på en 5stjerners hotell med diger SPAavdeling og fem bassenger er jo bare et digert pluss. 😉
Èn ting er helt sikkert, jeg elsker å reise og jeg elsker å oppleve nye ting. Og at det nå er 12 minusgrader her i Oslo, og 25 minusgrader hjemme hos mamma og pappa gjør det ikke akkurat vanskeligere å reise. 


Så i natt 05.00 starter turen til varmere strøk og en litt annerledes juleaften og romjul. Da dere skåler med hjemmebrygd øl og er klar for å åpne sokkepakke nummer 12 fra grandtante, da ligger jeg sannsynligvis jeg innsmurt i varm massasjeleire og blir fora med juletapas og paraplydrinker, noe som passer meg heeeeelt fint. 😉
Jeg håper selvfølgelig på å hvertfall få blogga noe fra Tenerife, men uansett: GOD JUL TIL DERE ALLE. Og uansett hvor dere er så nyt denne herlige tiden! I know I will. 🙂
– Silje Bjørnstad – 

Thorir har sin look-alike fra Flåklypa!!!

Da er det håndballkamp igjen, denne gang semifinale mot Russland! Og vi starter bra, og det like vi! 🙂

Men det er én ting jeg må spørre om.
For hver gang jeg ser Thorir Hergeirsson så tenker jeg på makker`n til Rudolf Blodstrupmoen fra filmen Flåklypa Grand Prix.
 Og jeg kan da ikke være alene om å se denne forbløffende store likheten mellom Norges trener for damelandslaget i håndball og den onde samarbeidspartneren til Herr Blodstrupmoen?! 


 Er jo skummelt hvor like de er 😉
Ikke et vondt ord om Hergeirsson, for all del, men dere må vel være enig dette?
– Silje Bjørnstad –

Jeg skulle jo bare…

Ja, nemlig! For jeg skulle bare ned på Deichmanske og levere noen bøker som jeg har brukt til eksamen, og deretter en liten tur innom sentrum for å kjøpe en julegave.

2 timer og seks bæreposer senere innser jeg at jeg er bare nødt til å komme meg hjem, for den lille julegaven utviklet seg fort til å bli mange julegaver til seg selv..
Men jeg fikk jo faktisk kjøpt den julegaven som var utgangspunktet for turen. Også ble det  som nevnt  noen julegaver til meg selv. 😉

Men i denne resultatbunken er det faktisk gode og nødvendige kjøp som årskalender, julekort, og julegaver. Også måtte jeg bare kjøpe "What women want" på DVD, kun 49 kr på Clas Ohlson jo! 🙂 Så om noen trenger å låne en god chick flick, let me know 😉 Forøvrig tror jeg at hvite accessories er tingen i dag siden det ble 2 hvite skjerf og 1 hvit lue. Jeg måtte bare. 😀
– Silje Bjørnstad –