Toppleilighet nær Oslo-marka? ;)

Alright, da er det lagt ut boligannonse av 3-romsleiligheten min som kan finner HER.  

Og de som kjenner meg vet at jeg virkelig har stortrivdes i denne boligen og ikke minst området hvor “Storbyen møter Marka”. Her er det kort vei til både skog og turområder, dagligvarebutikker, kollektivmuligheter, utendørs treningspark, frisbee-golf-bane og så videre.

I tillegg tør jeg å påstå at jeg har en av borettslagets beste balkonger med topp solforhold, luftig utsikt og null innsyn. Dette er virkelig en plass man blir glad i, men det er en tid for alt og for min del er tiden inne for å prøve ut livet i Mosjøen.

Men sjekk gjerne ut kåken og tips noen du tenker kan være gira.

– Silje Bjørnstad –

Har du testet økten “12-2-30”?

Har du hørt om treningsøkten «12-3-30»? Dette er en økt som visstnok har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier de par siste årene.

Her skal man sette tredemølla på 12 prosent stigning og gå i 3 miles per hour (tilsvarer drøye 5 km/t) i 30 minutter.

Dette kan absolutt fungere som en effektiv 30-minutters treningsøkt. Her vil du kunne få opp pulsen samtidig som du bruker musklene i beina. I tillegg er det å gå i motbakke skadeforebyggende og mer skånsomt for leddene enn for eksempel å løpe. Motbakketrening på denne måten kan derfor være en fin erstatning for tradisjonell løping.

MEN hvor stor treningseffekt man får av økten «12-3-30» vil likevel avhenge av personens utgangspunkt og nivå, og det er viktig å tilpasse intensitet og motstand. For en nybegynner kan det å gå litt raskt i motbakke med 12 prosent stigning i 30 minutter bli ganske tungt. Da vil det være smartere å redusere varigheten på økten og gjennomføre for eksempel 10 minutter de første gangene og gradvis øke varigheten over tid.
Å gå er en enkel og bra form for å være fysisk aktiv. Likevel er det viktig å huske på at det ikke er noe «magisk» med oppsettet av «12-3-30»-økten sammenlignet med andre treningsøkter, men for mange være motiverende å ha noe konkret som er bestemt på forhånd. Det er enklere å forholde seg til et fast oppsett med bestemte tall på hva man skal gjøre.

Les hele saken jeg har skrevet om 12-3-30 på Vektklubb.no.

– Silje Bjørnstad –

Selger leiligheten min

Etter en tung februar har jeg nå følelsen av å endelig være litt ovenpå igjen med vårenergi og overskudd i kroppen. Fy pokker hvor mye det hjelper på med vårstemning, blå himmel, sol og plussgrader! I februar mistet jeg først bestemor på Finnskogen, før jeg reiste oppover til Mosjøen der moren til kjæresten min måtte gi tapt for kreften. Det var bokstavelig talt enten 1 dødsleie eller begravelse i uka i løpet av februar. Det igjen påvirket naturligvis alt annet av planer og jeg føler at alt bare ble stående litt på vent, men nå er jeg mer eller mindre “back in business”. Jeg har nemlig bestemt meg for å selge leiligheten min som er jeg så innmari glad i og virkelig har stortrivdes i de siste 3 årene. Det henger naturligvis sammen med at jeg selv skal flytte nordover til typen.

Så, etter å ha satt hele salgsprosessen på vent i februar har jeg nå kommet tilbake til Oslo-området og her går det unna når man først får satt i gang. I helgen ble det storrydding og rengjøring til boligfotografering på mandag og i dag har jeg hatt besøk av takstmann og fått fikset x antall nødvendige dokumenter. Så nå blir det snart prospekt og etter hvert boligannonse og prospekt, visning og forhåpentligvis salg og ikke minst flytting på ORDENTLIG.

Jeg føler jeg har levd i en bag den siste tiden, noe som for så vidt går greit for en periode, men det skal bli rimelig greit å faktisk lande litt og få ting på plass 100 prosent også. Det er jo så mye jeg har lyst til, blant annet å starte regelmessig opp med gruppetimer igjen og jobbe som frivillig, og da er det jo faktisk greit å være et sted mer eller mindre permanent og ikke “pendle” Oslo/Mosjøen 1-2 ganger i måneden. Så denne våren kommer til å bli superdupertravel, men jeg tror også den vil bli superduperBRA.

Og til tross for at det til tider føles ut som kropp og hode har 0 krefter og 0 reservelagre å ta av, så kan jeg ikke klage og jeg har det jo stort sett veldig, veldig bra, er stort sett veldig, veldig glad og er veldig, veldig heldig.

– Silje Bjørnstad –