Tar du utfordringen: 30 treningsøkter på 30 dager!

Hei onsdag!

I dag fikk jeg besøk av to supre journalister fra VG som skulle filme et titalls øvelser for å lage treningsvideoer til VG Vektklubbs 30 dagers utfordring.

I november utfordres DERE til å bli med på 30 dager med Vektklubb, og som skribent og treningsekspert i VG Vektklubb har jeg nemlig hatt ansvaret for å sette opp 30 ulike treningsøkter for 30 dager. Det blir både styrketrening, kondisjonsøvelser, gåturer og ukentlige treningschallenges!

“Sunn mat og trening er bra for helsen, men ofte kan det være vanskelig å innarbeide nye vaner eller holde seg til de sunne valgene. Derfor har Vektklubbs eksperter Silje Bjørnstad og Anette Skarpaas Ramm satt opp mat- og treningsprogrammer for 30 dager, slik at du kun trenger å følge én plan for å ta helsegode valg. Vektklubb utfordrer deg til å gjøre november til en sunn måned! Hver dag publiseres en ny artikkel med dagens meny og treningsøkt satt opp av våre eksperter. Den første uken vil artiklene være tilgjengelige for alle, men fra den andre uken må du være Vektklubb-medlem for å få tilgang.”

Les mer her. 

Treningsprogrammet passer for alle, og inneholder forskjellige økter hver dag. Du kan selv dele opp øktene om det er behov for det, eller ta pauser når du trenger det. Felles for alle øktene er at det skal være variert, enkelt og effektivt. Øktene er lagt opp slik at de kan utføres hvor som helst, når som helst, og det er enkelt å tilpasse øktene etter sitt nivå.

Slik ser den ukentlige treningsmenyen ut:

Mandag: Kickstart!
Tirsdag: Gåtur
Onsdag: Styrkeøkt
Torsdag: Gåtur med noe ekstra
Fredag: Ekspress-trening
Lørdag: Opp med pulsen!
Søndag: Ukens challenge 

Del gjerne dine bilder av at du er med på utfordringen med #vektklubb30 på Instagram.

Ha en strålende onsdag!

– Silje Bjørnstad –

– Jeg veide 99 kilo

Hei tirsdag!

Jeg har nettopp publisert en ny podcast-episode av BedreTrent Podcast hvor jeg denne gangen har snakket med Kamilla Kolvig.

Hun konkurrerer i utstyrsfritt styrkeløft og var nylig med på NM hvordan det gikk hører du mer om i episoden. Kamilla forteller også om sin livsstilsendring og det å gå ned fra å veie 99 kilo til å konkurrere i styrkeløftklassen -63 kilo. I tillegg snakker vi om bildedeling i sosiale medier, hverdagsgleder og hverdagsaktivitet.


Copyright: kamillak.com

Episoden hører du på iTunes eller på Soundcloud – klikk her.

Ha en fin dag!

– Silje Bjørnstad –

189 dager til…

…turen går til Mallorca for å holde en ny treningsreise sammen med kollega Sandra! JA jeg har allerede nå begynt å telle ned dager fordi jeg rett og slett må ha noe sånt å se frem til nå som vi går mot vinteren med mørketid og altfor mange minusgrader. Jeg bare gleder meg så sinnsykt til å holde treningstimer med masse energi og treningsglede, nyte god mat i godt selskap, slappe av på stranden med podcast i øret og solbriller på nesa, og selvfølgelig få nye bekjentskap som gir gode samtaler og masse latter.

Treningsøktene til meg og Sandra består blant annet av sirkeltrening med både styrke- og kondisjonsøvelser, minibands-strikker, HIIT, core, crossfit-inspirert trening, boot camps og felles morgentur med gange/jogging. I tillegg til daglige treningsøkter vil du ha god tid til å nyte livet på den flotte øya med både strandliv, utflukter, shopping, avslapping og velvære.

Turen inkluderer følgende:
– Flyreise tur/retur
– Transfer til/fra hotellet
– 7 netter på hotell inkluders halvpensjon
– Shuttlebus til sentrum 1 gang i timen
– Daglige treningsøkter med variert trening
– Foredrag og mulighet til å stille spørsmål til instruktørene om det du måtte lure på innen trening og kosthold.

Eksempel på hvordan en dag kan se ut:
07:30-08:10 Felles morgentur
08:00-10:00 Frokost
10:00-11:00 Rumpe-trening med minibands
11:00-17:00 Egentid 
17.00-17.45 Core-trening
17.45-19.30 Egentid
19.30 Felles middag og deretter herlig underhonding  og dans på hotellet 

Eksempel på hvordan en annen dag kan se ut:
07:30-08:00 Morgenmobilitet
08:00-10:00 Frokost
10:00-11:00 Sirkeløkt med kondisjon og styrke
11:00-17:00 Egentid 
17.00-18.00 Foredrag
18.00-19.30 Egentid
19.30 Felles middag og deretter underholdning på hotellet

Turen arrangeres i samarbeid med Jomfrureiser. Det er begrenset med plasser for å sikre et godt felleskap utenom treningen og ikke minst best mulig individuell oppfølging og tilrettelegging for at du skal få mest mulig ut av treningen.

For påmelding, pris og mer informasjon klikk her.

Om oss instruktørene:

Silje Bjørnstad jobber til daglig som personlig trener, ernæringsrådgiver og helsejournalist. Hun er fast treningsekspert i VGs Vektklubb, og har både PT-timer og gruppetimer på treningssenteret STERK i Oslo. I 2018 ga hun ut boken «Slik former du kroppen med styrketrening og kosthold». Silje har stort fokus på at trening skal være både gøy og effektivt. Som treningsinstruktør er Silje er opptatt av å tilpasse treningen slik at alle skal oppleve treningsglede og mestringsfølelse  – uansett nivå og utgangspunkt. Timene til Silje kjennetegnes av god stemning, høy energi og masse endorfiner!
Instagram: @silje_bjornstad

Sandra Johannson er utdannet personlig trener og har jobbet som PT de siste 9 årene. I tillegg til å jobbe med personlig trening har Sandra også gruppetimer og workshops. Hun har flere kurs innen trening og helse, og er blant annet utdannet rehab-trainer, eleiko strenght coach med mer. Sandra har jobbet med mange prosjekter med fokus på trening, helse og livsstilsendring, og det å bli en sterkere utgave av seg selv. For Sandra er det viktig at treningsøkter skal være gøy og lystbetont trening er for alle!  
Instagram: @sandra_trainer

Hvis du har noen spørsmål om treningsreise er det bare å skrive i kommentarfeltet.

– Silje Bjørnstad –

(Egenreklame)

Spesialtilbud på online coaching (kun i dag og i morgen!) – treningsprogram

Heisann hoppsann!
I disse dager så kan jeg fortelle at jeg for første gang siden desember 2017 nå har startet litt opp igjen med online coaching med fokus på styrketreningsprogram. Jeg har de siste årene arbeidet med personlig trening og kostholdsveiledning både på nett og i treningsstudio, men i desember i fjor måtte jeg altså avslutte online coaching på grunn av manglende tid- og arbeidskapasitet. Nå har jeg derimot endelig muligheten til å starte opp igjen med et maks antall online-kunder. Før jeg setter i gang 100 prosent så vil jeg starte opp med en oppfølgingsperiode med et fåtall av maks antall personer, og noen har kanskje allerede fått vite om dette gjennom min Instagram-konto. Men jeg ønsker også å tilby en eksklusiv bonusplass til deg som bloggleser hvis du skulle være interessert! Oppstart for online coaching med individuelt tilrettelagt treningsprogram må være i enten uke 44 eller i uke 45.

Spesialtilbud:  Du får hele 8 ukers oppfølging til prisen av 4 ukers oppfølging for kun 1490,-
Du sparer hele 1410 kroner!

Originalpriser 2018:
4 ukers oppfølging:
1490,-
8 ukers oppfølging:
2900,-

Øvelser jeg ønsker å hjelpe deg med er først og fremst baseøvelser som knebøy, markløft, benkpress, militærpress/push press, chins/pullups, dips, pushups. I tillegg vil du få passende støtteøvelser til å øke i styrke på disse øvelsene.

Du får:
– Ukentlig oppfølging i 8
uker fra og med XX.XX.XXXX
– Skreddersydd treningsprogram tilpasset ditt utgangspunkt og dine mål.
– Ukentlige tilbakemeldinger på mail med individuelle tilpasninger til ditt treningsprogram via Google Docs.
– Økt motivasjon av å sende inn tilbakemeldinger og resultater til en kvalifisert coach.
– Kontinuitet i treningen din noe som bidrar til mestringsfølelse og at du blir en sterkere utgave av deg selv!

Dette er mine krav til deg
For at du skal få best mulig oppfølging og kvalitet for å sikre optimale resultater er jeg også avhengig av at du tar ansvar for følgende:

– Du er selvstendig og er kjent med styrketrening (har minst 6 måneder erfaring med å trene styrke på egen hånd). Du har tilgang til et gym med frivekter og tradisjonelle treningsapparater.
– Du har mulighet til å trene 3 ganger i uken hvor du setter av 45-60 minutter til hver økt.
– Du følger programmet som du får.
– Du sender ukentlig treningslogg hver lørdag eller søndag de neste åtte ukene.
– Du er frisk, skadefri og 100 prosent dopingfri. Det er nødvendig at du forstår viktigheten av å få til god restitusjon mellom treningsøktene gjennom å spise nok, næringsrik mat og sørge for at du får nok søvn.

Send meg en uforpliktende mail senest før lørdag 27.oktober hvis du er nysgjerrig på å vite mer om tilbudet – det er som sagt kun 1 plass ledig for oppstart i uke 44 og 1 plass ledig i uke 45, så her er det førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder.

Mailadressen min er [email protected]

Les gjerne om tidligere klienters tilbakemeldinger her:
Dette gir meg tårer i øynene
og
Drømmer du om å komme i bedre form?

– Silje Bjørnstad –

(egenreklame)
 

To splittknebøy-varianter du bør teste ut

Hei og god torsdag!

Eksempler på gode bein- og rumpeøvelser er ulike varianter av utfall og splittknebøy. Men ikke alle vet kanskje forskjellen på disse to, eller i det hele tatt var klar over at det faktisk er ulikheter på disse to øvelsene?

En viktig forskjell er at splittknebøy er en stasjonær øvelse hvor man til enhver tid har to faste kontaktpunkter. I en utfalløvelse flytter man beina slik at man til tider har kun ett bein i bakken. Når man utfører utfall kan du tenke at du tar et steg og «faller» på ett bein i en bestemt retning. For eksempel i utfall fremover tar du ett steg frem og «faller fremover», og i utfall bakover «faller du bakover» på ett bein. Du kan selvfølgelig også «falle» utover til siden, skrått bakover og skrått fremover, alt avhengig av hvilket plan du jobber i. Ulike varianter av splittknebøy og utfall stiller ulike krav til balanse og styrke – noe som jo naturligvis kan være greit å vite om når man trener seg selv, eller andre. Hva er målet til personen – hva slags utgangspunkt har han eller hun og så videre er viktige spørsmål for å vite hva slags øvelse som “er mest effektiv” for enkeltindividet.

Jeg personlig har ikke noe konkret mål med styrketreningen annet enn at jeg vil ha en sterk og funksjonell kropp, og derfor varierer jeg med ulike utfall- og splittknebøyøvelser basert på hva jeg føler for den og den dagen.

I dag ble det splittknebøy med stang og bulgarske splittknebøy med hopp på dagens økt.

Splittknebøy med stang utføres med begge beina i bakken hvor du står i en splitt-posisjon og en stang på ryggen (du kan også gjøre øvelsen uten vekter eller med hantler i hendene). Herfra senker man seg ned mot bakken ved å bøye i det fremre kneet og legger tyngden over på fremre fot. Press deg selv opp igjen like før det bakre kneet treffer bakken.

Bulgarske splittknebøy med hopp er en mer eksplosiv variant som jeg gjorde bare for å jobbe litt med eksplosivitet og for å få opp pulsen på slutten av styrkeøkten. Øvelsen starter med at du gjør en bulgarsk splittknebøy som vanlig hvor du senker deg ned mot bakken. Kjenn at du skaper fart og eksplosivitet når du skyver deg selv opp ved å hoppe opp fra bakken med fremre fot. Du lander med litt (kontrollert) svikt i kneet og går rett på en ny repetisjon.

Enjoy og god trenings!

Hele dagens økt kan du se her:
A) Knebøy 3×3 @90 kg
B) Pullups 4×6 med ekstra vekt 5 kg
C1) Splittknebøy 2×10+10 @40 kg
C2) Push press 2×5 @45 kg
D) 2×12+12 bulgarske splittknebøy med hopp

BpWpNG2gc6u

 

– Silje Bjørnstad –

 

4 myter om trening med personlig trener

Hei tirsdag!

Nå er klokka straks 11 og jeg nyter en rolig formiddag med forberedelse til dagens PT-jobbings, svarer litt på mail og jeg har gått en liten morgentur i nydelig høstsol. I dag består jobbdagen av 1 bedriftstrening og 6 PT-timer, og det blir transporttrening med sykkel til jobb – både for å få inn hverdagsaktivitet, men også for å få frisk luft i lysløypa gjennom skogen med sola i fleisen. DEILIG! Også har jeg jo verdens fineste jobb som personlig trener, så jeg bare gleder meg til å komme ordentlig i gang med arbeidsdagen.

Men hvordan er det egentlig å trene med personlig trener? er noe mange kanskje lurer på. Vel, vi har alle ulike mål og ønsker med treningen – og en PT skal uansett alltid tilrettelegge for DEG og DINE mål og DITT utgangspunkt. Noen ønsker kanskje å nå et mål om å løfte så og så mye i en øvelse (for eksempel klare 100 kg i markløft), andre ønsker kanskje veiledning i oppkjøring mot et løp på 5 eller 10 kilometer, noen vil få bedre balanse og mobilitet, mens det er mange som trener “kun” for å trene – og at det å ha en fast treningsavtale med PT fra uke til uke bidrar til at de får gode treningsrutiner og opprettholder kontinuitet i treningen sin. Det finnes ikke noe fasitsvar på hvem som “trenger” personlig trener (selv en PT trenger PT av og til ;), og sånn sett så passer PT-timer for alle og enhver – uansett alder, form, erfaring og nivå. Jeg har for eksempel fått høre at “jeg må trene meg opp til å kunne ha personlig trener” eller at “personlige trenere bare står og skriker og teller antall repetisjoner”. Vel, da er det på tide å rydde litt opp her.

Her er 4 typiske PT-myter:

1) Jeg er ikke godt nok trent til å ha PT
La oss bare slå fast først som sist at det ikke finnes noe som helst krav til form og nivå for å ha PT – TVERT IMOT. Det å trene med PT er kanskje nettopp det som er mest nyttig i en startfase for mange slik at man får lært seg god teknikk og tilpasset øvelser og økter til sitt nivå. Men også de med lang treningserfaring merker at det å ha PT er viktig for å kunne sikre at øktene består av smart trening med god kvalitet. Det er en grunn for at toppidrettsutøvere ikke trener sæ sjæl 😉  Uansett så er det ingen som dømmer noen basert på treningserfaring eller nivå – vi er jo her for å hjelpe deg!!! Husk at vi alle har startet et sted og alt har vært nytt og ukjent for oss også. Ingen er “for dårlig trent” eller “for svak” til å ha PT – faktisk så er denne tankegangen en god grunn i seg selv til å teste PT for mest sannsynlig kommer du til å bli overrasket over deg selv og hva kroppen din klarer – noe som bidrar til mestringsfølelse og treningsglede.

2) Man må ha PT flere ganger i uken for å få resultater
Tja, det kommer jo helt an på personen. For denne påstanden kan angripes fra flere hold: for det første så kommer det helt an på hva som er dine mål og hva du faktisk gjør på trening som avgjør hvor kjapt du opplever framgang og resultater. For noen er det helt nødvendig med PT 2-3 ganger i uken for å sikre mest mulig effektiv økt med god kvalitet, enn om at man skal ha 1 PT-time og 1-2 økter på egen hånd i løpet av uken. Mens andre klarer seg fint med 1 PT-time en gang i uken, eller annenhver uken, fordi de er mer selvdrevne med tanke på egentrening. Noen ønsker også å ha en PT-time 1 gang i måneden for å få inspirasjon etc, eller bare ha en avtale noen uker frem i tid der man vet man skal gjøre en egeninnsats i mellomtiden, og dermed ta en oppsummering av de siste treningsukene sammen med PT. Husk også at du kan ha PT-timer på både 25-30 minutter og 55 minutter. Det finnes altså medlemmer som bruker personlig trener hele året, mens andre bruker PT i ulike deler av året. Uansett så skal vi alltid tilrettelegge treningen for at det skal passe inn i din hverdag og med dine mål. For det andre så er det med “resultater” ganske individuelt – for noen er resultater det å oppleve at man blir litt sterkere fra uke til uke, mens andre opplever at man har fått resultater hvis man har klart å løfte en viss vekt eller klart å løpe en konkret distanse på en viss tid, eller nådd et vektmål – bare for å ta noen eksempler. Uansett så hører jeg ofte at “dette hadde jeg ikke klart uten deg” og “jeg er så glad for at jeg skaffet meg personlig trener” som jo er en fin indikasjon på at mange da opplever at man når sine treningsmål lettere med hjelp av PT.

3) Personlige trenere står bare og kjefter
Heldigvis er vi forbi den tiden PT-er ble oppfattet som typiske militær-instruktører som står og skriker at du må jobbe hardere på en tredemølle, men ja, det er PT-er som hever stemmen sin under PT-timer som kanskje kan oppfattes som “streng” – men vi kjefter aldri!!! Det er som regel fraser som for eksempel “kom igjen nå!”, og “du klarer dette, hold ut!” som PT-en sier. Noen blir motivert av å bli pushet på denne måten, mens andre ønsker å bare ta det helt rolig og er fornøyd med å høre “bra jobba” eller “herlig innsats” på et lavere stemmenivå. Uansett så er det viktig å avklare dette med den som skal trenes på forhånd; spørsmål som hva er det DU motiveres av – hva slags tilbakemeldinger fra meg kan øke innsatsen din? er noe jeg alltid spør mine PT-kunder om. Kommunikasjon og det å ha et godt samarbeid er helt avgjørende for å få mest mulig ut av våre PT-timer og det å vite hva som motiverer er et viktig verktøy.

4) Jeg har ikke råd til PT
Dette har jeg skrevet et innlegg om her: Er det dyrt å ha personlig trener

Hvis du er interresert i PT-oppfølging eller treningsprogram fra meg, så send meg en uforpliktende mail til [email protected] (MERK mailen med “bloggtilbud” for å få litt ekstra rabatt på et evnt tilbud fra meg)

BpPMEd0Ata5

 

– Silje Bjørnstad –

Derfor bør du velge salatbar på jobb

Hei mandag!

 

Mange har en jobb som byr på kantinelunsj med diverse. Ofte er det gjerne en salatbar i kantinen og denne bør du benytte deg av, ifølge norske forskere. Å spise fra salat fra jobbkantina kan nemlig ha større betydning enn du tror.



De fleste vet godt at det er sunt å spise frukt og grønt, men likevel har mange av oss noe å jobbe med når det gjelder 5-om-dagen-anbefalingen. Det å ha salatbar tilgjengelig på jobb kan hjelpe deg på veien. Forskning viser nemlig at de som spiser fra salatbaren får i seg et gjennomsnittlig dagsinntak med grønnsaker allerede til lunsj. Forskere fra Nofima, Nibio og Plantchem har kartlagt nordmenns vaner i salatbarene ved 450 kantiner drevet av ISS Facility Services, som er en av Norges største kantineoperatører.





De ønsket å få bedre kunnskap om nordmenns lunsjvaner og har blant annet sett på hvor mye, og hva, som velges fra salatbaren. Resultatene viser at en gjennomsnittlig kantinelunsj bidrar med 229 gram grønnsaker. Ifølge Helsedirektoratets tall for 2016 spiste en gjennomsnittlig nordmann totalt 216 gram grønnsaker per dag. Nofima-forsker Jorunn Sofie Hansen mener dette sier mye om viktigheten av tilgjengelighet for at folk skal spise grønnsaker.

Ifølge undersøkelsene er det bladsalat, tomat, agurk og paprika som er de mest populære ingrediensene fra salatbaren. Hvordan grønnsakene fremstilles i salatbaren er ifølge forskergruppen et viktig kriterium for hva man velger. Farger og estetikk har en avgjørende rolle for hva som havner i salatskåla. Fargerike salatbarer ser mer fristende ut, men i tillegg til at liker det man ser så vil det å spise variert og fargerikt også bidra til at man spiser variert – ulike ingredienser bidrar til at man får i seg en rekke viktige vitaminer og mineraler.
 

For å få en næringsrik og mettende salat bør du sørge for at salatmåltidet inneholder mer enn bare grønnsaker. Velg gode proteinkilder som kylling, tunfisk, egg, skinke, ost, skalldyr, cottage cheese, ost, fisk, og tilsett gjerne ingredienser som bidrar med sunne fettsyrer som nøtter, frø, avokado og litt olje.

 

God lunsj!

– Silje Bjørnstad –

Livet med ME: – Jeg er 28 år, men føler meg som ei på 80

Hei! Jeg har publisert en ny episode av BedreTrent Podcast hvor jeg denne gangen snakker med Kesia Heichelmann (28). Kesia har ME og forteller om hvordan hun har måttet lære seg å leve med sykdommen.

Denne nydelige jenta deler åpent sin historie om hvordan hun har lært seg å kombinere ME med jobb, trening og å delta sosiale sammenkomster. Hvordan planlegger man hverdagen når man vet at den minste ting kan gjøre at man blir utmattet i flere dager etterpå? Hvordan vet man forskjellen på å være syk og “bare” være sliten?

Noen sitater fra Kesia i episoden:
– Jeg er bare 28 år, men føler meg som ei på 80.

– Jeg kan sove 11-12 timer, men jeg våkner aldri med følelsen av å være uthvilt.

– I starten var det tøft. Jeg fikk ofte høre at “neida, jeg var ikke syk. Kanskje jeg bare skulle flytte eller noe”.

Jeg håper, og tror, at denne episoden vil gjøre sterke inntrykk hos mange, og ikke minst øke forståelsen og kunnskapen rundt ME – en sykdom som mange ikke vet så mye om. Kesia finner du på instagram med navnet @ptkesia

Bo_IF8oA0Qo

“Å trene med ME | ME er en av få tilstander hvor trening ikke direkte fører til noe positivt, men tvert om forverrer tilstanden. Ofte kan jeg ligge i flere dager med influensalignende symptomer (feber, muskel- & leddsmerter, hodepine osv.) etter en økt. Og ikke fordi jeg har vært badass på trening, det skjer etter rolige økter hvor volum og intensitet er svært lav. Om jeg skal trene,gjør jeg ofte ikke noe dagene før eller samme dag for å i det hele tatt kanskje ha en mulighet til å gjennomføre uten for stort tilbakefall. Hvorfor trener jeg da? Fordi i min stillesittende hverdag pga sykdommen gjør jeg det jeg kan for å hindre andre smerter som følge av det. Og kanskje det viktigste- jeg trener for den mentale delen, for humøret og for godfølelsen. Jeg er heldig og har en grad av ME hvor lett trening kan gjennomføres med god planlegging, mens mange andre med ME har en hverdag hvor trening er helt utelukket. Jeg håper at du leser denne teksten fordi jeg vet at Instagrammen min som er full av treningsbilder kan gi et forvrengt syn på hvor aktiv jeg er om du bare scroller deg forbi uten å lese tekst”

BedreTrent Podcast finner du på iTunes og Soundcloud – trykk her.

God lytt og god helg når den tiden kommer 🙂

– Silje Bjørnstad –

Hva er min favoritt….

…farge?
Blå.

…matrett?
Pizza! MED ananas. Men en god biff med noe søtpotet-tilbehør, ovnsbakte grønnsaker og god saus er heller ikke noe jeg sier nei takk til.

…treningsøvelse?
Dette varierer gjennom året og defineres gjerne av hva jeg har god flyt på akkurat her og nå. Tidligere i år hadde jeg et mål om å løfte 150 kg i markløft, og da ble det naturligvis mye markløfttrening – den gangen var det markløft som var favoritten. Men nå for tiden har jeg god driv i knebøy og trives veldig godt med denne øvelsen.

…dessert?
Sjokolademousse. Sånn som bare smelter på tunga og har en dyp, intens sjokoladesmak. Ellers så er jeg superglad i Ben & Jerry is med smaken Cookie Dough, men dette blir liksom ikke dessert på samme måte.

…sjokolade?
Hmmm, denne er ikke lett. Jeg er glad i sjokolade med appelsinsmak, men jeg er også glad i sjokoladebananer og twist-sjokoladen Nougat Crisp. Og nå i høst har jeg fått helt dilla på Bamsemums!

…sang?
Wow – jeg har vel egentlig aldri hatt bare ÉN favorittsang opp gjennom årene – dette tror jeg også varierer veldig i løpet av året og årstider. Også kommer det helt an på hva slags stemning jeg er i – det blir liksom ikke det samme å sette på “Vi tenner våre lykter” på trening, men jeg kan gjerne like å høre på denne i førjulstiden. På samme måte som at jeg ikke setter på Eucador med SASH! på julaften hjemme. Jeg liker mye variert musikk, men har ingen favoritt som utmerker seg.

…dyr?
Jeg er generelt veldig glad i dyr, men det er klart at hunder har blitt favoritten ettersom det er det jeg selv er vant med hjemmefra. Og Perle og Lexie deler denne førsteplassen!

…dag?
Lørdag! Det er en dag hvor jeg forhåpentligvis kan ta fri fra jobb, sove lenge, gå en lang tur eller ta en litt lengre treningsøkt, kjenne at kroppen bare får hentet seg inn igjen etter en arbeidsuke, nyte god mat, være sosial og jeg trenger ikke å stresse med å legge meg så altfor tidlig fordi jeg kan sove lenge dagen etter.

…årstid?
Sommer. Jeg kommer garantert til å bli en av de Spania-pensjonistene når jeg blir eldre. Jeg elsker sol, varme og lange, lyse kvelder og får så mye mer energi av sommermånedene! Samtidig er det så mye mer praktisk å slippe å måtte kle på seg halve garderoben fordi man skal ut en tur. Så slipper jeg å skrape bilen, fryse, irritere meg over at jeg blir blaut på beina, måke snø og så videre.

…TV-serie?
Tja, dette også varierer i løpet av året, men hvis du leser gårsdagens blogginnlegg så er det mye godt og variert som jeg kan la meg underholde av!

10 kjappe favoritter der altså 🙂

Ha en strålende tirsdag!

– Silje Bjørnstad –

5 guilty TV-pleasures…

…for min del akkurat nå for tiden får du i dette innlegget her. Høsten er jo gjerne en typisk tid for mange hvor man trekker mer inn i sofaen, under pleddet og foran TV-skjermen. Ikke minst er det også på denne tiden det gjerne er premierer på mange TV-show og serier.

De programmene og seriene jeg følger med på ser jeg via nett – da kan jeg også se på dette når jeg vil, hvor jeg vil. Jeg og Fredrik har nemlig ikke TV-kanaler da vi klarer oss fint med Netflix, TV2 Sumo og NRK nett-TV.

De 5 programmene jeg følger med på for tiden er:

Team Ingebrigtsen – NRK
En fantastisk serie om storfamilien Ingebrigtsen som lar oss TV-seerne får følge med i deres hverdagsliv både når det gjelder trening, hjemmebane og konkurranse. Det er så imponerende og fascinerende å se hvordan de brødrene Jakob, Henrik og Filip sjonglerer familieliv med det å være toppidrettsutøver, ikke minst når det er pappa Gjert som er trener. Det er jo mange meninger om denne måten å leve på, og ikke minst mange meninger om Gjerts måte å være trener på. Her er det ingenting som skal gjøres halveis, men det er i alle fall ingen tvil om at noe riktig gjør de jo med tanke på deres resultater og progresjon. Jeg er i alle fall en av dem som digger det!

Jakten på kjærligheten – TV2
En salig blanding av pute-TV og god underholdning er det jeg får av å følge med på denne serien. Også er er det jo selvfølgelig superkoselig å se folk som finner tonen og ikke klarer å holde følelsene inne. Så er det gøy å se hvordan ulike mennesker takler det å komme inn i nye situasjoner og arbeidsoppgaver. En annen grunn til at jeg like å følge med på denne serien år etter år er at det er så EKTE og viser mye positivitet.

Bloggerne – TV2
Oh yes – jeg synes det er både spennende og underholdende med denne bloggverdenen som mange nå lever i 100 prosent og rett og slett tjener gode penger på. Det at deres liv er så fjernt fra min egen hverdag og at deres utfordringer er noe helt annet enn det jeg møter på i min jobb, er vel noe av det som gjør det så interessant – noe som kan være ganske frustrerende og fascinerende på samme tid 😉

Elgorado – NRK
Fra bloggerne til Elgorado – hehe! Dette er rett og slett en dokumentarserie om livet til skogens konge hvor vi får lære mer om hvordan elgen lever, dagens elgstamme i Norden, jakt, tam-elg etc. Mulig det er Finnskogen-genene mine som har gjort at jeg finner denne serien interessant, men elgen er jo virkelig et morsomt dyr å studere og å prøve å forstå!

Suits – Netflix
Du vet – en av TV-seriene hvor du bare forsvinner inn i en verden hvor du slipper å tenke, analysere eller gruble. Du bare får servert spenning, underholdning og drama. (Og pene mennesker i flotte klær som du kan nyte synet av).

– Silje Bjørnstad –