Mobilblogg: På Snøhetta

Ah, for en herlig fredag med topptur til Snøhetta! Her er noen bilder fra en nydelig tur til tross for ganske tøff vind enkelte steder og skiftende tåke på toppen. Ekstra gøy var det på bussturen til parkeringsplassen da vi skulle hjem igjen – en diger moskusokse stod midt i veien, og løp “på feil side” av bussen ifht der jeg og Fredrik satt, så det ble dessverre ingen bra bilder av dyret. Men utrolig kult å se moskus for første gang i tillegg til at den var så nære!:D Silje.

På Instagram og snapchat

Hei og god fredag!

Det viktigste først: Jeg har sommerferie!!! 😀 😀 😀 I to uker skal jeg (i alle fall forsøke) å legge all jobbrelaterte ting på hylla og bare nyte feriemodus. Det starter med Besseggentur i morgen sammen med ei venninne, vi blir til søndag, før jeg og kjæresten reiser på hytta på mandag <3

Følg meg gjerne på Instagram og snapchat, jeg kommer nok til å være mer aktiv der enn bloggen i disse feriedagene 😉

På Instagram: Siljebjornstad87
På snapchat: Silje1987

Siste Instagramsnaps:

1) Treningsøkt med fineste Camilla på Optimal Trening
2) Endelig ferie!!!
3) Benkpress med 52,5 kg
4) Haha, en annerledes, morsom og totalt useriøs knebøyvariant på gårsdagens treningsøkt. Viktig å leke seg litt! 😉

5) Hamburgertallerken <3
6) Chinstrening
7) Pullupstrening
8) Og ro-trening! 

9) Huskepullups i solnedgangen i Oslo
10) Haha, spør Siri og du får svar! Genialt hvis man kjeder seg på ensomme kvelder… Tidsfordriv! :p
11) Sjokolademelk – har blitt en del av det i det siste 😉
12) Grillmiddag – blir aldri lei!

Ha en strålende helg og fortsatt god sommer!

– Silje Bjørnstad – 

Naturlig muskelmat og kompresjonsartikkel i ShapeUp

Hei!! 

Ah, en dag igjen til ferie og to dager til jeg (forhåpentligvis) står oppå Besseggen! For det er der sommerferien min starter – topptur til Besseggen med overnatting på en fjellstue sammen med ei venninne. Jeg gleder meg maks! Resten av ferien blir litt “ta-ting-som-det-kommer” (LES: La været avgjøre…), men det blir i alle fall hytteliv og fjell!

I går dumpet det en ny utgave av ShapeUp i postkassa mi og sjekk så superfresh denne sommerutgaven er! 😀

Jeg bidrar selv med to artikler i denne utgaven: Naturlig muskelmat der jeg lister opp 12 matvarer som er naturlig rik på ulike næringsstoffer, samt en artikkel om kompresjonstøy der blant annet Helene Høimyr (dama bak bloggen KunnskapsrikTrening) forklarer om hva kompresjonstøy er, hvordan det fungerer, hvorfor man eventuelt skal bruke det og ikke minst om det har noen effekt på oss dødelige 😉

 

Løp og kjøp!

Ha en strålende torsdagskveld – det skal i alle fall jeg, her står det nemlig pizza på menyen! <3

– Silje Bjørnstad – 

Film: Så glad blir man…

…når man perser i markløft 😀
Altså, hva gjør man når kameraet klikker når man perser i en øvelse?
Vel, stabeist som jeg er så gjør jeg et nytt forsøk senere samme dag, så i går kveld klokken 22:30 ble det repriseløft med 120 kg i klassisk markløft – og da blir man så glad:
video:120kg
Men, oh , wait for it, wait for it!!!!
Jeg tok like så gjerne 125 kg mens jeg var i gang, noe som er 2xkroppsvekt og det meste jeg har løftet i markløft noensinne.
video:125kg
Så det var kanskje bare “bra” at kameraet klikka i går formiddag da jeg perset med 120 kg – for den følelsen når jeg tok 125 kg var enda bedre og så bare så ubeskrivelig digg! 
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Dette er bare et bevis på at så sykt mye sitter i hodet, for jeg visste at jeg var sterk nok til å det 120kg-løftet en gang til, og da Fredrik sa jeg skulle prøve 125 kg så bare bestemte jeg meg for at de kiloene skulle opp. Pluss at jeg er perfeksjonist og gir meg ikke før jeg er fornøyd. 
Markløft – you made my day.
– Silje Bjørnstad – 

I-landsproblem: #denfølelsen

Hei!

I dag ble det formiddagstrening og egentlig skulle jeg ha tung sumomarkløft i dag, men der er det visst null trykk for tiden. He he. Mens klassisk markløft er det liksom veldig god driv i og jeg persa til og med, med 120 kg (+5kg pers). 

Og selvfølgelig filma jeg dette, MEN, når man fyller opp kameraet med ulike løftevideoer så sier det en gang stopp for lagringsplassen. Så dagens viktigste film stoppa liksom slik:

video:videofailmarklft120kg 

Med andre ord, NULL videobevis for at jeg faktisk reiste meg med opp 120 kg og fikk et digert glis rundt munnen. Fy søren så frustrert jeg ble når jeg innså at det bare ikke hadde blitt tatt opp. Også midt i løftet da?! 3 sekunder til og jeg hadde hatt løftet på film. Uansett, da man ikke har større hverdagsproblemer enn som så, så skal man jaggu ikke klage. <3

Og her er sumomarkløft 100 kg uten belte – NULL trykk..

video:100kgsumoutenbelte

Så tok jeg annen pers i dag også, 32,5 kg skulderpress med 3 reps x 5 sett. (1 RM her er 35 kg, lenge siden jeg har testa maks her). Så styrken går fremover og det er jo det diggeste 😀

Ha en strålende tirsdag (til tross for massivt regnvær her i Oslo). 

😉

– Silje Bjørnstad –

 

Burgermandag

Grillvær eller ei – det er sommer og det er høysesong for grillings for min del, så her blir det grillmat selv om det regner! Og i det siste har jeg fått litt dilla på hjemmelagde burgere, det er jo så godt (og så enkelt)!

Så en hamburgertallerken med hjemmelaget hamburger av karbonadedeig, grovt hamburgerbrød, yoghurtdressing og salat er aldri feil! 

 

Til 400-500 gram karbonadedeig
2 egg
2-3 hvitløksfedd
1/2-1 rødløk
Salt og pepper

Skjær opp rødløk i små biter og bruk en hvitløkspresse til å knuse feddene. Bland sammen med karbonadedeigen, egg og krydder. Bland godt sammen og bruk hendene til å forme burgere.

 

Grill burgerne på middels varme i cirka 10-15 minutter til de er gjennomstekte. 

Men siden det er kjøttfri mandag så vit at det også finnes mange gode alternativer til vegetarburger.

Tidligere har jeg for eksempel blogget om smakfulle vegetarburgere som:
Linseburger
Falafelburger
Kikertburger

Så da gjenstår det bare å si ENJOY! 😀 

– Silje Bjørnstad – 

Dagens treningsøkt og SnapChat

Løøøøørdag! Det betyr som regel en god formiddagsøkt uten å måtte tenke på at man skal rekke jobb, møter eller lignende ting.

Ikke at det ble gjort så mye likevel, siden jeg lader opp til en skikkelig treningsøkt på Bjølsen i morgen kveld sammen med kjæresten 🙂

Det ble 5x5x57,kg i knebøy, 11-7-6-6 chins og deretter 10.000 meter roing. JA, EN JÆVLA MIL med romaskin! Haha, aner ikke hvor den idéen kom fra, siden jeg ikke er så fan av roing og virkelig ikke kan skryte av å trene kardio, men jeg gjennomførte i alle fall 10×1000 meter og sa meg fornøyd med det.

Og så er det jo så digg med endorfinfølelsen i kroppen etterpå!

video:575kgby

11 pullups i går – 11 chins i dag, digg digg digg! 😀

video:11chins

Ah, forresten, jeg har fått dilla på MyStory på SnapChat så legg meg gjerne til der for å følge med på helt totale meningsløse, men definitivt underholdende, snaps fra mitt hverdagsliv 😉

Du finner meg på Silje1987

Ha en strålende lørdagskveld! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Film: superdigg treningsøkt

Bæng-bæng ass! Shit for en deilig økt jeg hadde i dag – formiddagstrening! <3

I dag ble det blant annet skulderpress med stang, arnoldpress, roing med stang, sittende roing med kabel, omvendt flyes, skulderhev, pullups og benkpress.

Og veeeeldig deilig å kjenne at benken begynner å løsne litt også.

3x3x50kg med stopp i dag er et mål jeg har hatt lenge, og i dag satt det:

video:3x3x50kg

Også fornøyd med å ta 11 pullups uten at beina vingler hit og dit, samt at jeg aktivt arbeider for å øke kroppsvekt (forhåpentligvis da mest styrke og muskelmasse. Så 11 pullups på 61,5 kg var veeeeldig digg (etterfulgt av 8-7-6 reps).

video:11pullups

Det ble dips også, 2×15 reps:

Og dagens lunsj ble grillbiff med potetsalat og salat.

Så nå er denne jenta klar for kveldsvakt på Side2 med endorfinrus i kroppen og et godt måltid i magen. 😀

Ha en strålende helg!

– Silje Bjørnstad –