Ny podcast-episode – med gjest!

Hei og god tirsdag!

Jeg og Susanne har intervjuet fitnessutøver og nydelige Irelin Schaldemose i den nyeste episoden av BedreTrent Podcast. Episoden hører du her på SoundCloud. (SoundCloud kan også lastes ned som egen app).

Irelin forteller blant annet om sine treningsrutiner og matplan i forbindelse med oppkjøring til NM 2017, hun snakker om sin reise fra å veie opptil 90 kilo til å vinne sin bikinifitness-klasse i Sandefjord Open som debutant og den herlige Sørlandsjenta avslører sine favoritter fra Proteinfabrikken.no.

Jeg og Susanne snakker som vanlig løst og fast om hva vi har gjort den siste tiden, hvordan det går med styrketreningen og vi forteller om våre topp-3-treningsøvelser og topp-3-matvarer.

I morgen kommer det oppskrift “ukens sunne søtis” som denne gangen er superenkel hjemmelaget fruktnøtt, eller energisjokolade som jeg liker å kalle det.

Ha en herlig dag!

– Silje Bjørnstad –

Tilbake på skolebenken

Denne helgen var jeg som nevnt på første undervisningshelg i forbindelse med PT-studier gjennom Akademiet for personlig trening. Det er noe jeg har gledet meg så utrolig mye til og allerede etter denne helgen kjenner jeg at jeg har gjort et så riktig valg. Selv er jeg så heldig å få lov til å skrive artikler for AFPT.no, noe som jeg tar som et stort kompliment fordi jeg vet hvor høyt nivå det er på foreleserne, undervisningen og profesjonaliteten til AFPT. 

Den første helgen var det anatomi og fysiologi, samt muskelfysiologi som stod på timeplanen. Det er MYE stoff og jeg kjenner jeg er utrolig glad for at jeg har hatt dette før, nemlig da jeg tok medisin grunnfag i forbindelse med bachelorgraden min i ernæringsfysiologi. Jeg kjenner igjen mye av det jeg har hatt før, men samtidig er det noe som er nytt og noe som er blitt glemt som helt klart har godt av en repetisjon. Annenhver helg frem til juni vil det være undervisning og det er mange og store temaer vi studentene skal igjennom. Personlig Trening er jo nettopp PERSONLIG Trening, og da er det mye som skal kunne læres, forstås og ikke minst brukes i praksis for å kunne tilrettelegge og veilede hver enkelt på en så best tilpasset måte for den og den kunden. Vi er alle forskjellige med ulike mål, vi har ulike metoder for hvordan vi best lærer nye ting, vi kommuniserer forskjellig og så videre. Og dette synes jeg er så utrolig spennende at jeg allerede nå er helt i hundre. Jeg bare er så gira på de neste forelesningene. Jeg er sånn som “vil lære og skjønne alt NÅ” fordi jeg synes det er så interessant og dette er temaer jeg virkelig kan sitte å snakke om i flere timer. Og det tar jeg som et godt tegn. 

BPxr1IOF-xH
Hver undervisningshelg består av, med få unntak, undervisning fredag fra 17-21, lørdag 9-18 og søndag 9-18. Med andre ord er det intensivt og lange dager, men når noe er gøy og interessant flyr tida. Så jeg synes denne første helgen gikk kjempefort. I tillegg er hodet proppa med informasjon, spørsmål og uttrykk som flyter rundt. Da jeg reiste på trening etter forelsning på søndag tok jeg meg selv i å tenke følgende under knebøy-settene: “Nå kontraherer muskelen ved at myosin fester seg på aktin fordi de får ATP  gjennom nervesignal fra hjernen som treffer kontaktpunktet til muskelen, også kjent som synapse, som da får acetylkolin til å depolarisere området og natrium- og kalsiumioner får myosin og aktin til å lage kryssbroer, noe som koster ATP og da gjør ATP til ADP, eller noe sånt” og sånn går nu dagan!!! Jeg skjønner jo allerede nå at man kommer til å bli miljøskadd allerede før man er ferdigutdannet og at han jeg bor sammen med kommer til å bli gæren av treningsteori-snakket mitt, men det er jo bare fordi jeg synes det er så himla spennende og gøy! Jeg har ventet på å ta denne utdannelsen og lære om trening “på ordentlig” i flere år og nå har jeg endelig kommet i gang. 
 
2017 – dette vet jeg kommer til å bli et sabla bra år og vel så det!!! 😀 

Ha en strålende uke!

– Silje Bjørnstad – 
 

Mobilblogg: Endelig…

…er jeg i gang med PT-utdannelsen på ordentlig! Som jeg har nevnt flere ganger tidligere er dette noe jeg har ønsket lenge og i flere år, og i helgen er det første undervisningshelg med forelesninger.

Kort fortalt er det student-modus for fullt som gjelder for meg denne helgen! Og allerede nå kjenner jeg at dette var et helt riktig valg. Jeg skal skrive mer om utdanningen, AFPT, mine forventninger og så videre på mandag!

BPyFbK7jr_A

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad –

Proteinrike rundstykker med kun tre ingredienser

God fredag!

Mange kjenner til denne oppskriften på proteinrundstykker med cottage cheese, egg og havregryn. Nå har jeg testet å bruke kesam i stedet for cottage cheese og resultatet ble minst like godt og saftig! I tillegg brukte jeg havremel i stedet for havregryn for å få en finere konsistens på rundstykkene.

Disse smeller du sammen på 1-2-3:

Du trenger (jeg slumper jo alltid, men dette er i alle fall cirkamål):
Cirka 300-320 gram mager kesam
4 egg
Cirka 250-300 gram havremel (eller havregryn)

Hvis du ønsker kan du tilsette valgfri smakstilsetning, for eksempeloregano eller annet krydder, hakkede urter, revet parmesan etc.

Ha alt i en bolle, men tilsett litt og litt havremel/havregryn om gangen for å se an konsistensen.

Deigen skal henge sammen, men samtidig være litt klissete. Legg passe store klumper utover et stekebrett ikledd bakepapir og stek rundstykkene på 180 grader i cirka 20 minutter.

Avkjøl og server med rundstykkene med favorittpålegget, til supper, salater eller hva du nå enn måtte ønske.

Supersaftige, næringsrike og mettende!

Enjoy!

God helg 🙂

– Silje Bjørnstad –

Ukens sunne søtis: Hjemmelagde energibiter

God torsdag!

Keen på noe søtt og sunt snacks? Da kan jeg tipse om disse energibitene – en perfekt munnfull med næringsrik energi når du har lyst på noe søtt. 

Til 12-15 energibiter:
120 gram havregryn (Bruk gjerne lettkokte. Jeg brukte store og ville gjerne hatt mindre gryn)
30 gram kokosmasse
1 ss honning eller lønnesirup, agavesirup eller lignenede
1 stor spiseskje kakaopulver
2 ss kokt kaffe
2-3 ss kokosolje, smeltet
1/2 ts vaniljepulver
En klype salt

Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett deretter honning, kaffe og smeltet kokosolje. Bland godt sammen til du får en sammenhengende masse som kan trillles. Del opp deigen i passe store biter og trill kuler eller oppbevar i små former. Hvis du ønsker kan du strø over kokosmasse, hakkede nøtter eller lignende. Sett kaldt i 2-3 timer før du spiser. Oppbevares kjølig.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Derfor bør du trene på romaskin

Når du trener kondisjonstrening på romaskin belaster du flere muskelgrupper i kroppen, samt at du bedrer kondisjonen og får økt utholdenhet. Og du er kanskje kjent med den herlige «runners high»-følelsen etter en løpeøkt på mølla? Altså, følelsen etter en ro-økt er minst like fantastisk! I tillegg er det ikke mange minuttene som skal til for å få en skikkelig effektiv treningsøkt! I februarutgaven til Shape Up får du tips til seks ulike roøkter tilpasser ulike nivåer, og jeg og flotte Pauline leker ro-modeller.

(Bildene er tatt på Sterk Helse & Treningssenter. Fotograf: Vegard Kleven)

I samme utgave har jeg skrevet om hvorfor egg er så bra å spise, jeg har besøkt Funkygine og sett hva den supersterke og superflotte dama egentlig spiser samt at du kan lese en sak om mental trening og tidsklemma. I tillegg er det jo (som alltid) veldig mye annet bra snadder her også, for eksempel mettende veggisretter, sunn snacks, booty-trening etc.

Ellers så fikk jeg en sabla god nyhet i går, noe som jeg forhåpentligvis kan dele neste uke. Jeg sier bare 2017 KOMMER TIL Å BLI HEEEEELT CRAZY BANANAS!

Resten av dagen skal brukes til jobb og snackslaging! Sunne energikuler, energisjokolade og kokospannacotta står på menyen. Jeg deler selvfølgelig oppskriftene etter hvert 🙂

Ha en sporty onsdag!

– Silje Bjørnstad –

På fredag braker det løs…

…for da starter nemlig veien til å bli sertifisert Personlig Trener på ordentlig – endelig!!! Jeg har lenge visst at treningslære og treningsteori er noe jeg ønsker å lære mer om. Både fordi det vil styrke mine kvalifikasjoner og forståelse for å skrive om helse og trening, men også fordi jeg virkelig brenner for å hjelpe, veilede og motivere folk på et mer individuelt nivå enn å kun skrive artikler som kan leses av flere tusenvis jeg ikke kjenner eller vet hvem er.

Jeg har allerede sett fagstoffet og de ulike emnene vi studentene skal lære mer om, og noen av temaene er jeg mer gira på enn andre. Undervisningen starter med anatomi og fysiologi, naturlig nok, og dette faget hadde jeg også når jeg studerte medisin grunnfag under ernæringsutdannelsen. I tillegg er det egne bolker med ernæring, noe jeg faktisk er veldig spent på, for jeg vet at ernæring er et tema man aldri blir ferdig faglig utlært i. Så her blir det gøy å se at man forhåpentligvis får lært noe nytt og bidratt med noe konstruktivt i eventuelle diskusjoner som måtte dukke opp. Ellers så er både hode og kropp superklar for å lære mer om treningslære, bevegelighet og skader, mental trening, eksplosiv trening, baseøvelser og rett og slett personlig trening og individuelt tilpasning.

Samlingene er helgebasert og frem til midten av juli har jeg nå alle helger booket med enten sosiale sammenkomster eller skole. Så noe sier meg at å kunne jobbe som selvstendig næringsdrivende med hjemmekontor ikke er så dumt akkurat nå.

Ellers så er det 100 kilo i knebøy i løpet av 2017 som er hovedfokus for meg og mitt treningsprogram for tiden. Og da blir det mye bøy da! Både saktebøy, knebøy til boks, tunge og få reps, og så videre og så videre.

En dag! 🙂

– Silje Bjørnstad –

 

 

Hvordan komme i gang med treningen?

Hei!

En ny sak for VG Vektklubb er publisert og denne gangen har jeg skrevet om ti tips til hvordan du kommer i gang med treningen.


 

Mange henger seg opp i fortiden og får en negativ følelse av å bare tenke på “hva som gikk gærent” før, noe som kan føre til at man gir opp før man allerede har prøvd å starte på nytt.  Men istedet for å plage deg selv med dårlig samvittighet for at du ikke har startet før, eller fordi du ikke innfridde det du hadde håpet på sist, så ikke heng deg opp i fortiden. Bruk heller slike erfaringer til å gjøre det bedre denne gangen. Tenk at det er nå du har muligheten til å gjøre forandringer som påvirker årene som ligger foran deg. Og du trenger ikke å vente til mandag for å begynne – start i dag, start NÅ!

Hele artikkelen i sin helhet finner du i søndagens utgave av VG, og på nett her.


 

Bilder er tatt av Tiril Guttorm – og bildene er tatt på Fitness Xpress Storo.

– SIlje Bjørnstad –

Ett av målene for 2017 er nådd

God torsdag!
Som jeg har nevnt tidligere så er det det å bli sterkere i benkpress og knebøy som jeg nå har hovedfokus på i forhold til treningen. Mer konkret så satte jeg meg som mål om å løfte 60 kilo i benkpress og 100 kilo i knebøy i løpet av 2017. Vel, nå er benkpressmålet nådd og i dag formiddag ble det spontantest av benkpress-styrken.

Egentlig burde jeg nok ha ventet en dag til eller to, siden jeg faktisk hadde feber i går, men når både hodet og kropp kjentes såpass bra ut så måtte jeg bare sjkeke. Og det gikk opp. Ikke det peneste løftet, men likevel grei kontroll uten noe rumpeløft og med et lite stopp i bunnposisjonen. Jeg er i alle fall fornøyd.

BPcYZiEDF4u

Ekstra digg blir det å perse når jeg de siste ukene har kjørt mitt eget treningsprogram så nå er min selvtillitsboost maksa for resten av uka. Hehe. Både styrken og formen kjennes veldig greit ut for tiden, så nå er det full fokus på å ta tresifret i knebøy før nye mål skal settes.

BPXez-KjME5
“57 kilo gains 😉 “Styrketrening gjør deg stor og bulkete”. Eh, nei, but I wish!!!”
😀

– Silje Bjørnstad –

Rumpetreningsøkt på under 20 minutter

God onsdag!

Jeg vet at mange setter pris på tips til effektive treningsøkter man kan trene hvor som helst og når som helst, og denne gangen er det hovedsakelig setemuskulaturen som skal få kjørt seg. Ved å bruke minibands får du en type motstand som “tvinger deg” til å virkelig kjenne på musklene som jobber når du utfører bevegelsen. Her snakker vi muskelkontakt på høyt nivå! Altfor mange har en hverdag med mye sittestilling, men også rumpemusklene fortjener å få kjørt seg litt.

Her får du et enkelt og kjapt rumpetreningsprogram som du gjør unna på maks 20 minutter – jeg lover! Mest sannsynlig bruker du kortere tid også.

Tren alle øvelsene etter hverandre i en sirkel: 10 repetisjoner på hver øvelse før du går direkte over til neste. Gjenta slik at du gjennomfører 3 runder og ta 1-2 minutters pause mellom hver runde.

Knebøy
En skikkelig klassiker det her, og det med god grunn! Plasser minibands rett under knærne og sett deg ned i en knebøyposisjon med fokus på å hele tiden presse knærne ut til siden. Skyt brystet opp og frem og holder en god holdning, slik at du ikke “klapper sammen” i bunnposisjon. Press deg selv opp igjen ved å legge godt trykk på føttene, og særlig hælene, og gjenta.

Liggende kamskjell:
Ligg på siden med minibands rundt knærne mens du fører de fra hverandre og sammen igjen samtidig som du holder føttene samlet.

Glute brigde:
Ligg på gulvet med føttene i gulvet og minibands rundt knærne. La øvre del av ryggen og hendene ligge i gulvet mens du presser hofteområdet opp mot taket. Hold gjerne topp-posisjonen 1-2 sekunder før du senker deg ned igjen og gjentar. Hold fokus på å presse knærne ut gjennom hele bevegelsen samt at føttene alltid har kontakt med underlaget.

Hipthrust:
Ligg med øvre del av ryggen mot en benk, puff eller lignende. Føttene skal være plassert i gulvet. Rett ut hofta ved å presse setet og hofteområdet opp mot taket. Hold gjerne topp-posisjonen 1-2 sekunder før du senker deg ned igjen og gjentar.


Og du, minibands og andre strikker får du tak i på Klubben.no 😉  De har faktisk en 10-pakning fra kroner 399, og en 3-pakning fra 199,-. DET er et bra kupp!

God trening!

– Silje Bjørnstad –

(Alle bilder er tatt på Fitness Xpress Storo)