Gratinert karbonadedeigform med cottage cheese og grønnsaker

Hei og god tirsdag!

Her kommer et tips til en sunn, enkel og rask middag i en travel hverdag som i tillegg er en ypperlig måte til å bli “kvitt restemat” på. 

Jeg er stor fan av middager som kan lages i ildfaste former, både fordi “den lager seg selv” ved å stå inne i stekeovnen og fordi jeg ofte såpass store porsjoner at jeg har både lunsj og middag dagen etter. I tillegg så ELSKER jeg alt som kan gratineres med ost, og “alt-i-ett-middags-former” kan som regel gratineres med ost 😉 Så er det også en fin og enkel måte på å få i seg mer grønnsaker på – mange synes kanskje det blir for “kjedelig” eller “ikke noe godt” å bare koke grønnsaker/lage salat som man har som tilbehør til ulike måltider, men i ildfaste former blandes flere smaker sammen.

Karbonadedeigform med grønnsaker og cottage cheese (2-3 porsjoner)
400-500 gram karbonadedeig
Tomassaus laget av 4-5 ss tomatpuré, 1/2 boks hermetiske tomater/pizzasaus, eventuelt litt ketchup
300-400 gram cottage cheese
500 gram grønnsaker (Jeg brukte en ferdigblanding med brokkoli, blomkål og gulrot)
Ost
Oreganokrydder

Damp grønnsakene slik at de blir møre og stek karbonadedeigen. Jeg vil anbefale “å helle av” eventuell væske fra stekepanne når du har stekt karbonadedeigen, fordi grønnsakene og tomatsausen i seg selv vil gi nok væske. For mye væske vil gjøre gratengen veldig “vannete”. Etter at du har helt av væsken fra stekepannen tilsetter du tomatpuré, tomatsaus/pizzasaus og eventuelt litt ketchup. Tilsett gjerne mer tomatpuré hvis du synes sausen blir tynn. Deretter legger du grønnsaker, karbonadedeig og cottage cheese lagvis i en ildfast form før du topper med ost og oreganokrydder. 

Stek på 200 grader til osten har smeltet.

Server med for eksempel søtpotetfries, foccaciabrød, salat – det du måtte ønske!

En mettende og sunn middag med masse deilig smak! 😀

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 
 

Noen tanker om “det å skeie ut”

Hei og god mandag!

I går la jeg ut dette bildet på Snapchat og deretter på Instagram med følgende tekst:

“Hardt liv når man må ty til oreokake og Ben & Jerry’s Cookie Dough (the one and only :D) fordi man vil opp noen kilo og bli der 😉 og, ja, alt forsvant ;p er ikke på konkurransediett nå for å si det sånn, men kanskje det blir diettstart rundt juli hvis hodet og kropp er innstilt på en ny AF-runde til høsten 🙂 Når det er sagt så vil jeg samtidig understreke at ett innlegg på Instagram sier lite om det totale bildet. Jeg trener 6-7 ganger i uka, noe som krever nok, næringsrik matpåfyll for å holde maskineriet i gang samt oppleve framgang og energi i hverdagen. Som ernæringsrådgiver synes jeg det er viktig å vise at man fint kan ha et variert og balansert kosthold som også inkluderer de mindre næringsrike valgene som enkelte vil omtale som “det er lov å kose seg” eller “å skeie ut”, men for meg får dette en negativ tone – jeg koser meg med all maten jeg spiser og for meg ER iskrem og kake fint noe som kan være del av et sunt og varierert kosthold – alt handler selvfølgelig om mengde og hyppighet. “Ett sunt måltid eller produkt gjør deg ikke sunn”, som på samme måte som at “ett usunt måltid eller produkt er det som gjør deg usunn”. Unngå å henge deg opp i detaljer – det er totalen som har noe å si. Spre matglede, ikke matfrykt”. 

Jeg synes det er så viktig å understreke dette med å kunne se at det er helheten som har noe å si, både når det gjelder kosthold og trening, og kanskje spesielt nå, i disse “Jakten-på-sommerkroppen-” og “Bikini-diett-tider”.

Begrepet “Å skeie ut” blir ofte brukt i forbindelse med mat og kosthold, og dette er da gjerne noe som forbindes med inntak av noe som man “egentlig ikke skal spise”. Hva man “egentlig ikke skal spise” vil variere fra person til person, her finnes det ikke noen fasitsvar på hva som er rett og galt, men uansett så har jeg inntrykk av at “det å skeie ut” er et negativt ladet begrep.

Definisjonen på “Å skeie ut” er “Å avslutte et påbegynt arbeid”. Når man er på diett så kan jeg forstå at man sier at man “skeier ut” hvis man spiser annerledes enn det matplanen egentlig sier. Og derfor vil jeg påpeke; Diett er midlertidig, i motsetning til kosthold, som er en normalsituasjon. Er man på diett spiser man altså på en bestemt måte i bestemt tidsperiode, mens kosthold er slik “man spiser til vanlig”. Derfor er det ikke nødvendigvis slik at du “skeier ut” eller “sklir ut av gode matvaner” eller “legger på deg 5 kilo” fordi du en gang i blant spiser en sjokolade, et kakestykke eller hva det nå enn måtte være. Disse matvalgene kan fint være en del av et sunt og variert kosthold! Og det trenger da slettes ikke å være lørdag for å “kunne kose seg”?! Som jeg skriver på Instagram så koser jeg meg med all maten jeg spiser jeg, og dette handler selvfølgelig mye om at jeg alltid forsøker å se på mat som noe positivt. Mat er tross alt kroppens drivstoff, det er det som gjør at man presterer på trening og opplever framgang, og det er det som gir deg konsentrasjon og energi i hverdagen. Mat og måltider er også helt klart en viktig del i sosiale sammensetninger, det å spise og kanskje prøve nye smaker og matretter sammen med andre er definitivt en viktig del av det å oppleve matglede. Videre så lar jeg med inspirere av mat – farger, sammensetninger, smaker, lukter og så videre. Ja, jeg liker å tenke at jeg rett og slett blir mer kreativ. 

Jeg skulle ønske flere klarte å snu fokuset og i stedet glede seg over alt man spiser og ha et positivt fokus på mat slik at man fremmer MATGLEDE og ikke matfrykt.

Mitt kosthold, mine matvalg og min kostholdsfilosofi er sikkert ikke perfekt eller optimalt i manges øyne, men det er heller ikke poenget. Man må finne ut hva som fungerer best for sin kropp og ikke minst hva slags kosthold som fungerer best i sin hverdag og livsstil. Hovedpoenget mitt her er at du ikke skal bruke unødvendig mye tid og krefter på å få dårlig samvittighet fordi du mener du “skeier ut“. 

Ikke heng deg opp i detaljer og se heller på det store bildet!

Det er ikke avgjørende for resultatet om du velger agurk fremfor tomat, spiser klokka 20 i stedet for klokka 18, eller at du tar deg en sjokoladebit mer enn du hadde planlagt på lørdagskvelden. Det er summen som har noe å si på totalen, ikke ett enkeltmåltid eller en bestemt matvare, og det samme gjelder for så vidt også for treningen: det er ikke én bestemt treningsøkt, en bestemt øvelse eller ett bestemt treningssett som bestemmer dine resultater. Det gjelder å være konsekvent over tid – ikke la ett måltid eller den siste treningsuka være et mål for om du har blitt “sunnere”, “sterkere” eller “strammere”.


 

Til venstre er meg i konkurranseform (flat og halvskrapa) rett før konkurransen i Sandefjord Open i mars, mens versjonen til høyre er en “foodbaby-variant” fra Bahamas-ferietidligere denne måneden – to ulike mageformer hvor man sikkert kan påstå at begge versjonene er ekstreme på hver sin måte, det er jo ikke sunt å leve fitnessdiett året rundt eller å spise seg sprengmett hver gang man spiser middag, men dette er heller ikke noe jeg gjør hver dag.

Budskapet mitt er at det handler om balanse og selv om jeg har to vidt forskjellige mager på disse to bildene, så er jeg jo fortsatt den samme personen og like mye verdt enten om jeg har flat mage eller ballongmage.

“Same, same, but different” er et artig uttrykk å bruke her ;p

Forresten, den isen og kakestykket i går ga forresten godt trykk på dagens treningsøkt!!! Det ble blant annet 5×5 med 10 kg ekstra i chins og jeg ser at kroppen begynner å fylles ut igjen etter athletic fitness-konkurransene for noen uker tilbake! 😉  

video:img4158

En sunn og sterk kropp krever et sunt og sterkt hode, så spis det du vet gjør deg og maskineriet glad, både mentalt og fysisk.

– Silje Bjørnstad –

Søtpotet-fries og yoghurtnyheter

God søndag!

Visste dere at det var hamburgerens dag i går? Jeg fant ut det ved en tilfeldighet, og da var det jo ingen tvil om at det måtte bli hamburgertallerken til lørdagsmiddag! ;D 

Selv om jeg gjerne skulle ha skrytt av å ha laget alt fra bunnen av, så var ikke det tilfelle i går for å si det sånn. Butikkjøpte burgerbrød, Angus-burgere fra frysedisken Sverige og ferdige søtpotet-fries.

Søtpotet-friesene var en nyhet som ble lansert tidligere i år og de ble så sprøe og digge!!

Nam altså! 😀

En annen nyhet jeg har testet som jeg likte veldig godt er Q Gresk Yoghurt med skogsbær og granola. Skikkelig smakfull yoghurt som minner meg om “yoghurt parfait”. 

Her er forresten sakene om yoghurt-smakstest og supermat som jeg nevnte tidligere i uka. 

Test av yoghurt: – Smaker som barnetannkrem
Supermat: Dette er de største misforståelsene om supermat

Nå skal jeg straks reise inn igjen til Oslo. Det har vært noen deilige, jobbeffektive og nødvendige døgn på Finnskogen sammen med verdens beste firbeinte venn Lexie. I løpet av helga har vi faktisk gjort unna 5 “topptur-runder”. 

<3

– Silje Bjørnstad – 

Ut på (topp)tur

Hei helg!!!

Jeg har kommet meg hjem til Finnskogen og Lexie. Planer for helgen er å jobbe med et par prosjekter pluss å gå toppturer sammen med verdens beste firbeinte, og å bare nyte den friske vårlufta i skogen. Jeg får virkelig en helt annen ro, konsentrasjon og motivasjonsboost til jobbingen ved å reise bort fra byen og hjem til landsbygda i sånne hektiske perioder som dette. For den siste uka har det vært litt ekstra mye å gjøre på jobbfronten med møter, telefoner og mailer (og selvfølgelig jobbarbeid som skriving og research etc), i tillegg til at kroppen min ikke har kommet seg inn i den norske døgnrytmen, noe jeg fortsatt sliter med. Og jeg kjenner at jeg har fryktelig mye innvendig stress i kroppen for tiden. Jeg sovner ikke før 2-3-tiden på natten og jeg kan fint sove til 11-12. Og så er det også en periode midt på dagen der jeg får så sykt vondt i hodet, sikkert en kombinasjon av stress og ikke optimalt søvnmønster. Og for meg er det å lade opp batteriet ved å “lande litt” med å tilbringe noen timer (eventuelt dager) på Finnskogen i litt roligere omgivelser 😉

Når det er sagt så er det så utrolig mye spennende i vente – nye prosjekter og planer her og der, og det er så GØY!!!! 😀 Jeg skal selvfølgelig fortelle mer om alt sammen da ting begynner å falle litt mer på plass, men akkurat nå har jeg i alle fall en veldig god magefølelse på alt som skjer. 

Ellers så er jeg godt i gang med “10-toppturer”-målet for i år. Toppturene er merkede løyper som er en del av FYSAK-prosjektet i Åsnes kommune som jeg har skrevet om flere ganger, første gang i 2012: LES MER HER. 

Uansett så har jeg og Lexie gjort unna 3 toppturer det siste døgnet, noe som også betyr 3 stempler i topptur-kortet. 😉

NÅ venter jobbings 🙂

Ha en herlig lørdag!

– Silje Bjørnstad – 

Det er noe jeg må innrømme og noe jeg må si

Oh yes, en skikkelig bloggeroverskrift av den tabloide varianten i dag! ;p

He he, men det er noe jeg må innrømme, og noe jeg må si. 

Det er nesten umulig å ikke få med seg at serien “Skam” virkelig er poppis for tiden og i går så måtte jeg bare se hva “the fuzz is all about”, og nå INNRØMMER jeg at jeg har blitt hekta, slik som alle andre. Jeg så åtte episoder på rappen i går (slik går det når man ikke klarer å sovne til normal tid), og det første jeg tenkte da jeg kom hjem i stad var: “MÅ se ny episode av Skam”. 

Hehe, så nå har jeg altså blitt en del av Skam-fan-gjengen. Og jeg har skjønt at ordet “hooke” er et av de kuleste ordene man vet om når man går på videregående, og jeg skjønner at jeg begynner å bli oldis når folk snakker om at “1997-gutta er så heite”. :-O

Men det jeg MÅ si er mye kulere å fortelle om enn at jeg har blitt hekta på Skam. Neste helg, lørdag 4.juni, skal jeg nemlig være med på “Tough Viking” her i Oslo!

“Tough Viking er Nordens største og mest brutale Obstacle Race (hinderløp) og består av harde, våte og utfordrende kilometere med mengder av brutalt store hinder, designet av spesialister fra marinen. Hindrene er konstruert for å gi deltakerne maksimal utfordring og består blant annet av ild, is, 10 000 volt strøm, barbed wires, leire, monkeybar og amerikanske fotballag. Vi fraråder personer med hjerteproblemer å melder seg på, på grund av 10 000 volt strømhinderet. Tough Viking ble gjennomført i 2015 i Norge, Sverige, Finland og Russland (Moskva) og hadde totalt 25.000 deltakere.” står det visst oppført på hjemmesiden.

Altså, det er en hinderløype på ÈN MIL!!! Med blant annet strøm og ild! Hallelujah! Jeg har aldri vært med på noe sånt tidligere og ble egentlig bare gira på å være med på en helt ny greie som kommer til å utfordre både kropp og sinn. Jeg fikk nemlig et spørsmål fra en Shape Up-kollega om jeg kunne tenke meg å hive meg på – og why not liksom. Jeg har ingen andre ambisjoner enn å bare fullføre og oppleve mestringsfølelse av å gjennomføre et slikt type løp, og nå som jeg liksom har “sagt det til folk”, så motiverer det bare enda mer til å faktisk gjøre det og ikke trekke meg liksom. 😉

Ellers så er det veldig lange jobbdager for tiden og mye som skjer. Selv om man tar ferie i to uker, så stopper liksom ikke arbeidsmengden opp – så de siste dagene har jobbet på Side2 før det har blitt møter og hjemmekontor for å “ta igjen det tapte”, men det er jo digg også da – det å faktisk ha nok å gjøre! 

Og så er det ikke verst når man kan starte jobbdagen på pressearrangement og frokost-event med Supernature og en liten yogaøkt med Vibeke Klemetsen. Supernature lanserer nemlig et nytt produkt i neste uke: Supergrøt i tre ulike varianter. 

(Copyright bilder: Supernature)

Så da fikk vi litt informasjon om de nye grøtene og supermat (artikkel om supermat kommer i morgen – legger ut link, og Side2 skal teste og vurdere de nye grøtene i løpet av nærmeste fremtid) pluss at jeg intervjuet Vibeke om diverse yogatips og lignende. Den saken kommer nok på Side2 i løpet av neste uke. 

Ellers så begynner kroppen min sakte, men sikkert å komme i normal synkronisert døgnrytme igjen. I natt sovna jeg faktisk klokka to (i motsetning til klokka 5 dagen før, som endte med at jeg jobbet 2,5 timer midt på natta og deretter måtte sende mail til jobb og si at jeg måtte forskyve dagen), men jeg får fortsatt ikke mine (nødvendige) 7-8 nødvendige-søvntimer-per-natt.

Så selv om jeg ikke lenger sovner før klokka 5 om morgenen, så er jeg fortsatt relativt trøtt i trynet når jeg må stå opp! ;p

Travle, lange jobbdager betyr at man ikke alltid får gjort det man har planlagt. I dag hadde jeg tenkt å trene etter at jeg var ferdig på Side2 klokka 16 og før jeg skulle i et nytt møte klokka 18, men så ble det overtid på Side2 og i tillegg så var det så fint vær ute at jeg i stedet prioriterte å bruke kontorkroppen og beina til å gå fra Oslo sentrum til Storo Storsenter der jeg skulle møte folk. 

Og jeg angra ikke på det for å si det sånn – det er så ubeskrivelig deilig når det er sol og vårstemning!

I morgen reiser jeg til Finnskogen for å nyte enda mer av vårsola – jeg har planer om lange gåturer sammen med Lexie i skogen og jeg får alltid en ekstra boost av å ta med meg hjemmekontoret hjem til landsbygda. Så min helg skal bestå av Lexie-kos, hjemmekontor-jobbings og frisk skogsluft!

– Silje Bjørnstad – 

Enkle tips til sunnere hverdagsburger

Hei og god tirsdag – det er tirsdag ikke sant..?

Jeg er fortsatt i “jetlag-koma” og var helt lost da alarmen gikk i morges. I tillegg så er jeg så GRISESTØL etter de siste treningsøktene at jeg seriøst bruker dobbelt så lang tid på å reise meg opp OG å sette meg ned, samt at jeg går som en eldre dame på sånn cirka 100 år.  He he he. Men jeg kom meg jo på jobb og har gjort det jeg skal der, og etter jobbings så reiste jeg faktisk på treningssenteret for å bare rulle på massasjerulla i håp om at det ville løsne opp litt stiv- og stølhet. Noe det også gjorde, i alle fall litt 🙂

Men tilbake til overskriften – man skulle kanskje tro jeg var lei burgere etter to uker i hamburgernes land USA, men nei, ikke når jeg lager burgere på Silje-vis 😉 Men jeg er faktisk drittlei burgere som det renner flere litervis fett av bare man ser på dem i hvite burgerbrød hvor alt bare egentlig er smakløst og kjedelig, noe som er en god grunn i seg selv til å mekke burgeren sjæl med de smakene og tilbehøret man vil. Og ikke minst så vil det å lage sin egen burgervariant ofte være et mer næringsrikt valg, og burgermiddag trenger slettes ikke å bety “usunn fast food”.

Tips til enkle burger-matbytter:

Brød:
Nei, man du trenger ikke å lage dine egne fancy hamburgerbrød for å få et sunnere burgermåltid. Velg de fiberrike variantene når du er på butikken eller bruk grove VITA-rundstykker (finnes i frysedisken) eller så kan du bruke disse enkle proteinrundstykkene.
Personlig synes jeg det ikke er noen smaksforskjell på fine og grove burgerbrød, eventuelt så smaker det faktisk mer av de grovere og mer fiberrike brødene, noe som for min del bare er positivt og som ikke er meg imot! 😀 “Hvorfor spise noe som ikke smaker noe liksom”… ;p

Selve burgeren:
Selvfølgelig kan du lage dine egne hamburgere av karbonadedeig, men husk også at både fiskefileter, fiskekaker og kyllingfilet passer perfekt som burger. Fisk og kylling kan du enkelt bake i ovnen for å få kjøttet gjennomstekt hvis du ikke vil bruke tid på å lage karbonadedeig-burgere som skal formes og stekes i panne. Glem heller ikke at det finnes mange digge vegetarburger-varianter av for eksempel kikerter, linser og/eller rødbeter. 

Sjekk ut oppskrift på linseburger her.

Grønnsaker:
Burger eller ei – grønnsaker som tilbehør er en god vane både på middagstallerken og til andre måltider. Ikke bare øker det inntaket av viktige vitaminer, mineraler og fiber, men det er også med på å fylle opp magen og gi deg en god metthetsfølelse uten at du risikere å overspise og “spiser mer enn nødvendig”. I tillegg så er det mange ulike grønnsaker som enkelt blir perfekt burgertilbehør – for eksempel søtpotet-fries, hjemmelaget coleslaw med kål og gulrot (sjekk ut min variant av mager coleslaw her), hjemmelaget karamellisert (og sukkerfri!) rødløkskompott (sjekk oppskrift her), eller rett og slett hjemmelaget rotmos/potetmos etc. Salat er jo selvfølgelig også en tilbehør-klassiker!

Dressing:
Mange av de ferdiglagde dressingvariantene kan inneholde en god del sukker og næringsfattige kalorier, så lag heller din egen variant der du selv har kontroll på ingredienser i tillegg til at hjemmelagde dressinger smaker så mye mer og bedre enn mange av ferdigvariantene. Lag for eksempel hvitløksdressing av kesam (som også bidrar til å øke proteininnholdet i dressingen), knuste hvitløk, litt olje og salt og pepper, hjemmelaget tzatziki med yoghurt naturell/kesam, agurk, hvitløk og krydder, eller hjemmelaget aioli. Selv om dressinger som aioli har et høyt kalori- og fettinnhold på grunn av at olje (bruk for eksempel rapsolje eller olivenolje) er en viktig ingrediens, så husk at dette er næringsrike kalorier som bidrar med fettsyrer av den sunnere varianten (umettede fettsyrer).

Dagens middag ble kyllingburger med butikkjøpte fiberrike hamburgerbrød, kyllingfilet stekt i ovn, hjemmelaget aioli, ketchup, kokte grønnsaker (etter to uker med relativt mye junk og søte desserter i USA så synes jeg faktisk grønnsaker smaker heeeelt fantastisk, men jeg er jo glad i grønnsaker uansett ;)), og agurkskiver, paprika og mais.


(Jeg hadde en burger til, men den fikk ikke plass på tallerkenen fordi som måtte lure på det 😉 )

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Ferie-snakk med bildedryss

Hei mandag!!! Først og fremst så gratulerer jeg meg selv med å ha TIDENES JETLAG. Jeg sov jo 14 timer og våknet klokka 11 i går søndag formiddag og da jeg skulle legge meg i natt så fantes jeg ikke trøtt. Jeg ble liggendes å stirre i taket i 2-3 timer før jeg skjønte at jeg ikke ville klare å sove og stod derfor opp kvart over fire, satte meg ved macen og fikk gjort unna litt jobbings de par første morgentimene. Og da klokka var sju følte jeg meg fortsatt som en duracellkanin og gikk derfor på trening (!) og fullførte økt nummer 3 under 24 timer. Haha, morgentrening er normalt virkelig ikke noe for meg, så det er tydelig at kroppen ikke er helt synkronisert med den norske tiden for å si det sånn. Etter trening var jeg fortsatt lys våken så da ble det noen timer til med hjemmekontor før jeg tvang meg selv ned på sofaen for en liten powernap. Da hadde jeg altså døgnet og vært våken i 27 timer!!! Da jeg først la meg ned på sofaen så slokna jeg ganske greit og hadde nok sovet fortsatt hvis jeg ikke hadde hatt på alarm. Men jeg må jo forsøke å snu døgnet igjen her, så det ble 1,5 times sofasoving før jeg våknet av alarmen.
Håper bare jeg klarer å sovne i kveld og stå opp i morgen med følelse av å være uthvilt og opplagt fremfor helt lost og trøtt som pokker.

Uansett, jeg nevnte jo at jeg skulle dele litt flere bilder og skrive noe mer detaljert om de to ferieukene, so here we go:

LAS VEGAS

Dette var min tredje tur til “gamblingbyen” og jeg tror jeg faktisk aldri kan bli lei dette stedet. Det skjer alltid noe, det er alltid noe å se på, alltid noe å finne på og ikke minst alltid noe å bruke penger på! Her gikk visakortet varmt for å si det mildt og ett høydepunkt var helikoptertur over Grand Canyoen (også 3.gang jeg ser Grand Canyoen, men første gangen jeg ser det fra lufta og første gang jeg flydde i helikopter! 😀 ). En annen ting jeg sent vil glemme er Cirque Du Soleil Show (One Michael Jackson) – et show som bare ikke kan beskrives, men som må oppleves – altså et så detaljert og nøyaktig planlagt show med helt fantastisk koreografi er intet mindre enn imponerende og ikke minst så blir man bare helt satt ut av kroppsakrobatikk av alle slag på høyeste nivå. Andre gode minner fra Las Vegas er rollercoaster-turer og karusellene på Stratosphere-tårnet, og egentlig bare hele Las Vegas Strip med alle temahotellene, folkene og casinoene.


ORLANDO

Fra Las Vegas gikk turen videre til Orlando der vi besøkte Disney World og de to parkene Epcot og Magic Kingdom. Jeg har vært i Disneyland i både Los Angeles og Paris tidligere, og hadde jeg visst det var så likt som det var i Orlando så hadde jeg nok prioritert annerledes med tanke på å besøke fornøyelsesparker. Både jeg og Fredrik er fan av rollercoaster og de mer actionfylte attraksjonene, og selv om Disneyland har mye forskjellig underholdning og ting å gjøre og å se på, så skulle jeg gjerne heller ha tilbrakt disse dagene i parker som Six Flags og lignende. Man finner liksom ikke de kuleste og største rollercoaster-turene i Disneyland ;p Uansett så er det kult å kunne krysse av DIsneyworld-Orlando på lista og det var jo selvfølgelig to fine (og VARME) dager i de populære parkene. Jeg lo MYE! 😀

BAHAMAS
Fra Orlando tok vi fly over til Bahamas – det er kun en times flytur fra USA til flere karibiske land, så sjekk ut dette om du skal til USA-østkysten!!! Jeg kan i alle fall anbefale en tur til Bahamas og her nøt vi veldig late dager på stranda, bading i krystallklart vann, helt fantastiske matbuffeter (altså, det var de beste matbuffetene jeg noensinne har opplevd – vi hadde all-inclusive og spiste selvfølgelig MASSE 😀 ) og disse dagene bestod av total avslapping med litt bordtennis og biljardspill innimellom. Så utrolig digg og jeg skulle gjerne ha vært her lenger!!!

Jeg og Fredrik etter å ha gått bananas på matbuffet: HALLO FOODBABY!!! hahaha!!!

MIAMI
Fra Bahamas fløy vi tilbake til USA og Miami. Her fikk vi oppleve både pøsende regnvær og strålende sol. Vi fikk en dag på kjente Miami Beach, tilbrakte en dag i shoppinggata Lincoln Road Mall og vi besøkte Zoological Wildlife Foundation. Jeg personlig er imot dyrehager, sirkus med dyr og “entertainment” dyreshow” da de fleste slike steder og tilbud har som mål å tjene penger for å underholde mennesker fremfor å tenke på dyrenes eget beste og velvære. Zoological Wildlife Foundation er et sted som er avhengig av veldedighet og donasjoner, og i denne parken tar de imot dyr som av en eller annen grunn er blitt forlatt/ikke har noe annet sted å være, er blitt mishandlet/skadet og dyr som er utrydningstruet. Parken har egne programmer og utdanningssystem i håp om å øke kunnskapen rundt truede dyrearter og ikke minst å øke dyrebestanden. Det å få hilse på ulike dyr og å høre om deres ulike fortid og bakgrunn hvor dyrene selv bestemmer om de vil hilse på deg og “henge rundt halsen din” eller ikke (i motsetning til mange steder hvor dyrene nærmest blir tvunget opp i trynet til turister for “å få det perfekte bildet”), var en så utrolig fin og god opplevelse jeg sent vil glemme <3

Med andre ord så har vi opplevd og sett mye i tillegg til at vi har senket skuldrene, fått slappet helt av og bare fylt opp kroppen med ny energi (og MYE mat – vi er vel begge av den typen som “bare må smake på alt” – og da gjør vi nettopp det ;p ). Det har vært såååå utrolig deilig og helt fantastisk – en ferie som virkelig levde opp til forventningene. 🙂

– Silje Bjørnstad –

Tilbake i Norge og (snart) tilbake til hverdagen

Hei!

Wow, to uker med ferie gikk, ikke overraskende, fort!!! Men nå er vi uansett tilbake i Norge og kan se tilbake på et kjempefint ferieopphold med masse minner, opplevelser, avslapping og kjærestetid.

Jeg er mildt sagt jetlagga og sov 14 timer i natt (la meg 21 og våknet kl 11..), og kjenner at det kommer til å ta noen dager før kroppen er tilbake i “norsk tid”, men litt ekstra søvn gjorde i alle fall susen for dagens treningsøkt.

Antall treningsøkter de to siste ukene kan jeg telle på en hånd og da vi har trent så har det vært korte økter bestående av “hva-man-føler-for-trening”. Kostholdet har vært preget av feriemodus for å si det sånn, akkurat slik det skal være, og det har blitt både næringsrike og mindre sunne måltider, og en hel haug med is og desserter. 😀 Uansett så har kroppen definitivt fått energipåfyll til alle mulige lagre og det kjentes som nevnt også på trening i dag. Utrolig mye trykk og energi, og jeg slo sammen to økter og ble på trening i 3 timer. 😀 I tillegg kunne jeg fortsette der jeg slapp på treningsprogrammet for to uker siden, og det ga mildt sagt en veldig god følelse. Hallooooo treningsglede, motivasjon og endorfinrus liksom!!! 😉

BFtjMestgYU

 

Jeg skal fortelle mer om ferien og komme med bildedryss i morgen, men enn så lenge kommer noen smakebiter mens jeg skal bruke resten av kvelden til sosialisering, jobb-oppdateringer, mail-besvarelser samt planlegging og strukturering av de kommende ukene.

Feriemodus er digg, men det hadde jo ikke blitt like bra om man hadde hatt ferie året rundt – så nå er det tilbake til hverdagen og virkeligheten med gode rutiner, nye mål og utfordringer. Og jeg ser frem til å komme tilbake til hverdagskostholdet, å følge treningsprogrammet som normalt, og ikke minst til å nyte den norske våren og sommeren med toppturer og joggeturer i skogen.

– Silje Bjørnstad –

Nå tar jeg ferie og bloggpause

God fredag!

Da begynner kroppen å komme i feriemodus og i morgen er det avreise til USA og ENDELIG FERIE PÅ ORDENTLIG. Jeg kan bare ikke få sagt det nok hvor klar jeg er for to uker i USA (Las Vegas, Orlando, Miami= pluss en svipptur innom Bahamas.

Jeg kommer til å legge igjen laptopen hjemme, ganske bevisst, ellers så er det fort gjort at jeg tar med meg jobbkontoret og jobbhjernen, og nå skal jeg bare fokusere 100 prosent på å være i feriemodus. Så bloggingen blir nok ikke førstepri for å si det sånn, men følg meg gjerne på snapchat og Instagram. Det blir nok noen hyppigere oppdateringer der.

På Snap: Silje1987
På Instagram: silje_bjornstad

Og apropos Instagram, her er siste nytt fra den kanten:

1) Tilbakeblikk på vårens konkurranser med spørsmål om jeg skal stille til høsten igjen eller ikke… 😉
2) Kakelag-party!! 😀
3) Et bilde fra fotoshoot i april – tatt uka etter sesongens siste konkurranse som var Oslo Grand Prix 9.april.
4) Chins med ekstra-vekt. Har ikke trent chins (altså kroppshev med underhåndsgrep) på flere måneder, så veldig gøy med “ny øvelse” på programmet.
 

5) Noen har dilla på rundstykker for tiden 😉 Disse ble laget ganske så spontant og består av slumpeoppskrift med “man-tager-hva-man-haver”, og fy søren så digge de ble! Oppskrift i arkivet —> Havrekesam-rundstykker
6) Forsinket påskeegg fra mamma <3
7) Nok et bilde fra fotoshooten i april hvor jeg og Fredrik lekte oss foran kameraet.
8) Kommer aldri til å glemme dette øyeblikket her fra Oslo Grand Prix – topp 3. 🙂

9) Knebøy med stopp…. Puh!
10) Ut på tur med verdens beste Lexie 😀
11) Flisa-pullups.
12) Speltlompepizza – blir aldri lei!

Jeg er tilbake i Norge 21.mai.

– Silje Bjørnstad –

 

 

Når ingenting stemmer på trening

God torsdag, og god fridag til de som har hatt det. Jeg for min del har jobbet på Side2 i dag.

MEN:

😀

Og hurramegrundt det skal bli deilig med ferie. Noe jeg også merket på trening i dag. For vanligvis er jo trening noe som gir meg energi og jeg bare nyter “alenetid” i min egen verden på treningssenteret, men i dag var det en av de dagene der ingenting funka. He he. Det var ikke nødvendigvis det at vektene var tunge eller at kroppen var seig, men jeg var bare rett og slett ikke helt til stede, hverken fysisk eller mentalt. I tillegg hadde jeg glemt treningssko. Jeg gjorde noen sett med knebøy, som kjentes helt greit ut, men når jeg skulle begynne på benkpress var jeg bare helt lost.

Så prøvde jeg to repetisjoner med markløft og kjente at jeg var støl i både rygg og nakke, så derfor avsluttet jeg økta og fortsetter igjen i morgen. Og noen ganger så gir det faktisk like stor mestringsfølelse å droppe trening som å fullføre en treningsøkt. Det å akseptere at man utsetter en treningsøkt fordi man rett og slett lytter til hode og kropp, og respekterer at man trenger ta en hviledag, selv om det kanskje ikke var planen i utgangspunktet. Men jeg for min del vil heller trene når jeg kjenner at ting stemmer, at jeg har full kontroll på det jeg driver med og ikke minst at jeg synes det er morsomt!

Og som trening(og kostholds)-blogger så synes jeg faktisk det er like viktig å vise frem disse “null-energi-dagene” som de dagene hvor alt tilsynelatende bare er fryd og gammen. For i sosiale medier blir ting ofte fremstilt at alt alltid er 100 prosent, både når det gjelder trening og på andre arenaer, men vet dere hva – det er HELT NORMALT å kjenne at man er sliten og å ta seg en “time out”.

Og når det gjelder trening så er det jo ikke så enkelt som at “jo lengre og flere økter du trener, jo desto sterkere og bedre blir du”. Noen ganger er det faktisk slik at “less is more”.

<3

Hvorfor jeg føler meg sliten og ikke helt til stede har jeg egentlig ingen god forklaring på, noen dager er det bare sånn, og kroppen trenger jo av og til litt mer restitusjon enn det man selv kanskje tror. Og det er jo ikke til å legge skjul på at den siste uka virkelig har gått i ett, så stressnivået er nok litt høyere enn normalt for å si det sånn.

Uansett, resten av kvelden skal nytes med sofa-restitusjon, deilig kyllingmiddag og ikke noe mer jobbing for i dag.

Ha en strålende torsdagskveld 🙂

– Silje Bjørnstad –