Kjøttfri mandag: 5 tips til hvordan gjøre havregrøten mer mettende

God mandag!

Grøt er blitt en populær og trendy rett for oss nordmenn de siste årene, og det med god grunn. Det finnes jo så mange forskjellige grøtoppskrifter, det smaker godt, er enkelt å lage og i tillegg et næringsrikt lite måltid når den lages med de “riktige” ingredisene. (For eksempel havregryn, quinoa, byggryn etc).

Men likevel er det mange som har spurt meg om hvorfor de blir så fort sultne etter et havregrøt-måltid. For man hører jo ofte at “havregrøt er med på å gi deg en god og langvarig metthetsfølelse”.

Vel, det vil selvfølgelig variere fra person til person, og ikke minst hvor stor porsjon man spiser. Så her er fem tips til hva som kan bidra til at havregrøt-måltidet gir deg litt bedre og mer langvarig metthetsfølelse.

1) Bytt ut vann med melk.
Koker du havregrøten med melk vil du få i deg mer protein som er med på å gi en bedre metthetsfølelse. I tillegg bidrar melka med flere viktige mineraler og vitaminer som for eksempel B-vitaminer, jod og kalsium.

2) Bytt ut lettkokte havregryn med store havregryn
Kroppen må jobbe mer og bruker noe lengre tid på å hente ut næringen fra de store grynene i forhold til de små.

3) Topp grøten din med bær og/eller nøtter
Bær inneholder få kalorier, men bidrar med vomfyll, fiber og for eksempel C-vitamin. Nøtter inneholder både sunne fettsyrer, protein og fiber som øker sannsynligheten for at metthetsfølelsen blir bedre og mer langvarig.

4) Dryss over kanel
Kanel er med på å regulere blodsukkeret.

5) Øk mengden havregryn
Enough said? 😉

Ha en herlig mandag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Oppdatering

Tjohei søndag og 1.advent er det også! 🙂

Grunnen til lite blogging er travle dager hvor mesteparten består av jobbing, med andre ord, så er det heller uinteressant bloggmateriale å publisere :p

Denne høsten har jeg hatt mye jobb, og mye forskjellige oppdrag, noe som jeg selvfølgelig er kjempetakknemlig og stolt over. I løpet av desember håper jeg det derimot skal roe seg ned litt, for jeg vet det blir mye å ta tak i allerede fra januar av neste år. Ryktene skal ha det til at det blir nok en pressetur til Mexico i forbindelse med innspillingen av Paradise Hotel (jeg dro nedover i fjor, og hadde aldri sett på Paradise Hotel – nå er jeg hekta ;p ).

 

Men 10-11 dager i solskinn og varme i begynnelsen av vintermåneden januar er i alle fall ikke meg imot!

Men trening har det jo også blitt de siste dagene, med blant annet pers i pullups (15 stk) og dips (24 stk). Det går fremover i de øvelsene jeg trener mye, og det er jo et godt tegn 😉

 

(I know, løftetryner deluxe!!! 😀 😀 😀 )

Baseøvelsene er selvfølgelig også på plass i treningsprogrammet mitt, med både benkpress, knebøy og markløft. 

Ellers så er det også mye sosiale sammenkomster i slutten av november og i begynnelsen av desember, og jeg tror det skjer noe omtrent hver eneste helg frem til jul, slik som det jo pleier å være for de fleste. 

Men alt er ellers tipp topp. 🙂 Jeg må bare finne frem adventsstake og julepynt når jeg kommer hjem, så er julestemningen på plass i heimen også. 😉

 

Ha en nydelig søndag. 

– Silje Bjørnstad – 

 

Rabattkode på masse treningsutstyr fra en av Norges største nettbutikker! :D

Hei!

Det nærmer seg desember og ikke minst jul, og da er det på tide å begynne julegaveshoppinga (både til seg selv og andre 😉 ). 

I den forbindelse så vil jeg tipse om et nettsted som heter Klubben.no – en bedrift som idag er en ledende leverandør av utstyr til svømme- og idrettshaller, treningssenter, skoler, barnehager, institusjoner, butikker, idrettslag og privatpersoner. 

Klubben AS holder nemlig til i Åsnes, hvor jeg er ifra, og jeg kjenner flere av de som jobber der og har alltid hatt hyggelige opplevelser med både ansatte og produkter.  Klubben ble startet i 1976, og er i dag en ledende leverandør av utstyr til svømme- og idrettshaller, treningssenter, skoler, barnehager, institusjoner, butikker, idrettslag og privatpersoner. Med andre ord, Klubben har så godt som ALT. De er blant Norges største nettbutikker med rundt 20.000 varer i sitt produktsortiment.

Så derfor har jeg nå fått tak i en super rabattkode til dere!

Om du skriver inn «Silje fri frakt» i feltet melding til salg så får du 20 PROSENT AVSLAG  og GRATIS FRAKT frem til 18 desember!! 😀

Det er jo særlig treningsustyret som er mest relevant når det gjelder meg selv, og jeg har flere produkter fra Klubben som jeg bruker omtrent daglig. Særlig treningsstrikkene og stoppeklokka er blitt “et must” i treningsbagen.

Treningsstrikker er virkelig genialt å ha i tillegg til at det tar minimalt med plass og som derfor også passer perfekt til både hjemmetrening og til en liten treningsøkt når man er på ferie. Strikkene kommer i ulik størrelse og “motstand” slik at man kan bruke ulike strikker til ulike behov. En strikk kan både øke motstanden i en øvelse, men også fungere som en “hjelpestrikk”. Selv bruker jeg treningsstrikker hver gang når jeg varmer opp til en treningsøkt. Selv har jeg Power Bands som er fem ulike strikker som har ulik motstand. 


Les også et eksempel på hvordan strikker kan gjøre deg sterkere i for eksempel pullups: Veien til den første pullups. 

Minibands er en annen type strikker som også kan anbefales, personlig bruker jeg disse for å virkelig aktivisere lår- og setemuskulatur når man for eksempel gjør ettbeins hipthrust, glute brigde, eller går sidelengs med brede bein 😉 Les mer om minibands her. 

Stoppeklokke ble jeg avhengig av når jeg skulle begynne å korte ned pausene mine på trening, som når jeg for eksempel trener sett med 15-20 sekunders pause eller når jeg står i planke. En stoppeklokke er derfor selvfølgelig “et must” når man skal tida, enten det er intervaller, ha kontroll på hvor lenge pausene varer etc. Les mer om ulike stoppeklokker her. 

Catslides er, i likhet med treningsstrikker, treningsutstyr som tar liten plass og som derfor passer perfekt til for eksempel hjemmetrening eller ferietrening. Det finnes neste uendelig med øvelser du kan gjøre som utfordrer både din styrke og koordinasjon. Les mer om Catslides her. 

Dette er jo bare et knippe av de produktene Klubben har å tllby. De har alt i fra stepkasser, yogautstyr og kettlebells til balansebrett, pulsklokker, massasjeruller og manualer. I tillegg så har de svømmeleker til barn, svømmeføtter, badeender, barneleker, frisbee, volleyball og mye MYE mer. 

Ta en titt selv for å se hvor mye det faktisk er å velge mellom 😉

Og nei, dette er ikke et annonseinnlegg – her er det ikke noe “kjøpt og betalt” – med andre ord, jeg tjener ingenting på å skrive om dette. Det er rett og slett en hyggelig førjulsgave fra Klubben og meg til dere. 

– Silje Bjørnstad – 

Tirsdag. That’s it.

Hei tirsdag!

I dag er det bare én uke til 1.desember, og bare én uke til julaften!!! Bare tanken alene får meg faktisk i julestemning og da var det jammen på tide å henge opp årets pakkekalender fra verdens beste mamma 😀

Ja, jeg vet. 28 år og får pakkekalender fortsatt – HELDIG!! Broren min er 32 og han får også :p

Dagens middag var det heller lite jul over, men den improviserte “salatlignende” retten smakte i alle fall digg og metta godt! 🙂

Denne herligheten består av bacon, pære, osteskiver, paprika, agurk og cashewnøtter.

Jeg elsker kombinasjonen av salt og søtt, som for eksempel pære og bacon. Andre eksempler er magert kjøttpålegg og frukt – perfekt som et sunt lite mellommåltid som i alle fall setter mitt blodsukker i sjakk når det trengs. 

Ellers så består resten av kvelden av jobbings med artikkelskriving og øving på foredrag. 

I morgen kommer det en fantastisk rabattkode og julegavetips!!  (Skrevet i ekte bloggstyle det der altså :p)

Ha en fin tirsdagskveld!

– SIlje Bjørnstad – 

Dyrisk for en god sak

God mandag!

Noe av det jeg brenner mest for her i livet er dyreliv og dyrevelferd, og at alle dyr skal bli behandlet med respekt og at dyrene har det bra. Derfor er jeg medlem av både Dyrebeskyttelsen og World Wide Fund of Nature. 

Nylig ble jeg også Tigerfadder og oppfordrer flere dyreelskere til å faktisk engasjere seg i det de sier og står for. Du kan også være for eksempel elefantfadder, isbjørnfadder eller neshornfadder. Jeg ble Tigerfadder fordi det rett og slett var det første fadderprogrammet til WWF jeg kom over. 

Fra WWF.no: 

Slik kan du redde tigeren
Vårt mål er å doble antallet tigere i verden innen 2022. Som tigerfadder er du en veldig viktig del av dette arbeidet. Det trengs flere og bedre trente viltvoktere. Den illegale handelen med tigerdeler må stoppes. Vi må presse politikerne til å prioritere tigeren. Med din støtte kan vi klare dette.
Hvorfor er tigeren truet?
For 100 år siden var det 100.000 ville tigere i verden, fordelt på ni ulike underarter. Nå har vi bare 3.200 ville tigere igjen, og tre av underartene er helt utryddet. Det er mennesket som er tigerens største fiende. Krypskyttere dreper to tigere hver uke. De er en del av kriminelle nettverk som tjener store penger på illegal handel med tigerdeler, og de pløyer profitten tilbake i våpen- og narkotikasalg.
Naturvern som nytter
WWFs globale tigerprogram er kalt TX2 og har som mål å doble antall ville tigere innen 2022. Vi har allerede 13 tigerland med oss i dette målet, etter en internasjonal kongress i 2010. Med hjelp fra engasjerte støttespillere som deg, kan vi klare å finansiere de tiltakene som skal til for å nå vårt mål. Bli fadder i dag!
 
WWFs arbeid nytter
WWF jobber med lokalbefolkning over hele verden for en framtid der mennesker kan leve i harmoni med naturen. Med prosjekter i over 100 land, jobber vi med alt fra kamp mot klimaendringer til vern av truede økosystemer og bærekraftig forvaltning av naturressurser.

Seierne er mange både hjemme og utenlands, men nå står vi overfor større utfordringer enn noensinne. Vi mister stadig mer natur, klimaendringer truer med å overopphete jordkloden, og vi forbruker ressurser i et uforsvarlig tempo.

Håpet er ikke ute
WWFs arbeid bidrar til å redde gamle skoger, unike havområder og truede arter og naturtyper over hele verden. Takket være omfattende feltarbeid, politisk press og et unikt globalt nettverk, kan WWF oppnå naturvernresultater som betyr noe både for menneskene og naturen. Her kan du lese om noen av resultatene vi har oppnådd i det siste.
Jeg er også som nevnt medlem av Dyrebeskyttelsen.
Hva med å gi en julegave til dyrene i år? (Og det trenger selvfølgelig ikke å være jul for å gi noen en gave…)
Enten ved å støtte en organisasjon, handle i deres nettbutikk eller rett og slett ved å bli medlem og/eller dyrefadder?
Dette innlegget er hverken reklame eller en annonse – dette er min mening og holdning, og oppfordring. Hverken mer eller mindre, og ikke noe som er kjøpt og betalt. 
Bli DYRISK du også, og gi dyrene et trygt hjem, trygge omgivelser og et trygt liv. <3
– Silje Bjørnstad – 

Bananpannekaker

God søndag! 🙂

Jeg har nettopp laget dagens middag (hjemmelagde hamburgere) og morgendagens frokost: bananpannekaker. 

Og siden det er kjøttfri mandag i morgen så tenkte jeg at disse pannekakene kanskje kan være en oppskrift å prøve ut i morgen?

Dette er superenkle og næringsrike pannekaker med masse deilig naturlig søtsmak fra bananer. 

Til 1 pers:
1 banan
3 ss havregryn
2 egg
Kardemomme og kanel etter smak

Bland alt sammen i en blender/hurtigmikser og stek på middels varme i en stekepanne med smør. Lag pannekaker eller små lapper. 

Disse smaker supergode slik som de er, eller pimp de opp med litt bær og kesam/yoghurt til servering. 

Haha, min gigapannekake ser sikkert ikke så fristende ut uten “fyll”, men min kjøttfrie frokost til i morgen tidlig er i alle fall klar <3

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Julebord med beste jobben

Tjohei!

I går var det duket for Side2-julebord hjemme hos sjefen sjæl, Ingeborg Heldal. <3

Så da var jeg så heldig å bli sminket av Side2s skjønnhetsansvarlig Ida og det er ikke ofte jeg får smokey eyes og leppestift på munnen for å si det sånn. Men ble veldig fornøyd da. 

Se på treningsnerden som har fått på seg kjole og øyenskygge! Haha 😉 DET skjer sånn typ maks 2-3 ganger i året :p

Ellers så blir det middagsdate med et vennepar denne lørdagskvelden, jeg har hørt rykter om Alias! 😀 Jeg ELSKER Alias. He he. 

Ha en fin lørdagskveld!

 

– Silje Bjørnstad – 

 

 

Proteinrik og kjapp pizza uten gjær og hvetemel

Hei fredag!!

Lyst på fredagspizza, men så har du ikke klassisk pizzamel som hvetemel eller gjær i kjøkkenskapet? Det var nemlig det jeg var gira på denne ettermiddagen og derfor slengte jeg sammen en herlig og proteinrik pizzabunn som heller ikke trenger å stå å heve! 😀

Som vanlig så slenger jeg bare sammen ett-eller-annet, slik at det nok en gang blir cirkamål på oppskriften: 
Til cirka en langpanne:
50 gram havregryn/havremel
150-170 gram fibramel
100 gram kikertmel
1-2 ts bakepulver
1 egg
1-2 ss rapsolje
1 – 2 dl lunkent vann (Ta i litt og litt slik at deigen henger sammen, men samtidig er litt klissete)

Bland alle ingrediensene sammen og bland godt.

Smør deigen utover et stekebrett ikledd bakepapir og la bunnen steke i 7-8 minutter på 230 grader. Imens kan du ordne istand pizzafyllet. Jeg hadde karbonadedeig, rødløk, og selvfølgelig ost og pizzasaus på min pizza, samt oreganokrydder.

Når bunnen har blitt stekt  i 7-8 minutter så tar du på pizzafyll og ost. Stek videre til osten har smeltet (cirka 12-15 minutter). 

Denne pizzaen ble faktisk overraskende god og ikke minst mettende, og den var klar på under en halvtime!

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

 

1 kilo her og 1 kilo der..

God torsdag!
ENDELIG ble det formiddagstrening igjen – jeg trives best når jeg får trent rett etter frokost på et treningssenter som ikke er stappfullt av folk og “fe”. ;p
Uansett, på dagens økt var det rygg og skuldre som stod i fokus med blant annet:
Pullups med ekstra vekt (10kg x 4 reps  + 7,5 kg x 5 reps + 7,5kg x 4 reps + 7,5 kg x 4 reps), dips med ekstra vekt (21,25 kg x 6 reps  + 21,25 kg x 4 reps + 16,25 kg x 6 reps + 16,25 kg x 6 reps), nedtrekk med myo-reps, arnold press, brystpress med manualer, sittende roing og mageøvelse. 
PUH!
!0kg x 4 reps:
video:pullups4x10kg

21,25 kg x 6 reps:

video:6reps21125kg

(Usikker på om denne filmen funker?! Står bare og surrer hos meg, men den er på Instagram også, for de spesielt interesserte)
{tekst}

 

 

Som jeg nevnte tidligere denne uka så kjører jeg nå samme program hver uke som består av 5 treningsdager og 2 hviledager. Det vil si at progresjon måles i for eksempel kortere pauser mellom settene og selvfølgelig økning i kilo på de ulike øvelsene eller tar flere repetisjoner. Nå skal det sies at man ikke nødvendigvis øker i hver enkelt øvelse hver eneste uke, det gjør i alle fall ikke jeg og det er heller ikke meningen, men sakte, men sikkert så går det fremover med 1 kilo opp her og 1 kilo opp der.

Ah, så må dere sjekke ut den nyeste utgaven av Shape Up!! 😀

Fresht og innholdsrikt blad som alltid 🙂

Jeg bidrar med en ny artikkel om mental trening: “Slik takler du treningsmotstand”.

 

Løp og kjøp, og ligg ned i sofaen og nyt! <3

Ha en herlig torsdag!

– Silje Bjørnstad –

 

På Instagram

God onsdag!!

Jeg startet dagen på frokostseminar arrangert av Opplysningskontoret for meieriprodukter og som vanlig leverte de flotte foredragsholdere med interessante foredrag, digg mat- og drikkeservering samt god pauseunderholdning. 

Ellers så er det på tide med et lite Insta-tilbakeblikk – her er siste nytt fra den fronten: 

1) Kjøttkakemiddag – så utrolig digg det er med norsk tradisjonsmat! 😀
2) Gjør meg klar til cluster sett i pullups…. 
3) Jeg og Lexie diskuterer om når det egentlig er greit å stå opp på en søndagsmorgen… Noen ville nemlig opp tidligere enn andre.
4) Fineste! <3

5) Markløft 3x3x112,5 kg
6) Jeg og bestis klar for siste kveld på Fuerteventura 
7) Jeg er tigerfadder og oppfordrer alle andre til å også støtte dyrene og World Wide Fund of Nature
8) Ah, sol, strand og varme på Fuerteventura <3

9) Et stk fornøyd og svett frøken Bjørnstad etter en VARM økt på Fuerteventura
10) Knebøy på løfteplattform med eleiktostang og eleikoskiver på hotellgymmet på Fuerteventura – LOVE IT!!!
11) Jeg og Fredrik leker – en helt vanlig søndagskveld.
12) Blir stor og sterk i solnedgangen… HAH! 😉

 

På Instagram finner du meg på silje_bjornstad og på snap Silje1987

Ha en herlig onsdag!

– Silje Bjørnstad –