Athletic fitness oppdatering: Kun 7 uker til konkurranse!

God søndag! 

I dag har jeg møtt min “AF-coach” der vi snakket litt om “målvekt”, mat, form og ikke minst trente på poseringer. Det er nå nøyaktig sju uker til konkurransedag og jeg er offisielt påmeldt på Sandefjord Open:

Litt om trening og kosthold de siste ukene:

Forrige søndag begynte jeg på “Diett Boost”, noe som betydde enda litt færre kalorier ved å hovedsakelig redusere karbohydratene. Det har gått overraskende bra, jeg har nok hatt litt mer utpreget sultfølelse den siste uka enn tidligere i oppkjøringen, men likevel ikke noe plagsomt sulten eller skrikende mage. Og jeg sulter virkelig ikke altså! Jeg kjenner bare at når jeg først blir sulten, så er jeg plutselig skikkelig sulten, men da er det jo bare å spise 😉 Jeg har fortsatt ingen cravings eller søtsug, men som jeg har nevnt tidligere så handler også dette om den mentale innstillingen og hva man “selv utsetter seg for”. Jeg vet hva jeg skal spise og hva jeg ikke skal spise, og er fullt innstilt på den maten jeg skal ha i meg, fremfor å “fokusere” på det jeg ikke skal/kan spise. Så unngår jeg også å ha eventuelle fristelser i leiligheten/i nærheten. Uansett så har jeg nok av alternativer å velge mellom fra matplanen slik at det blir god variasjon og mange forskjellige smaker. I tillegg så er jeg en person som bare er ekstremt flink til alltid å fokusere på det positive, og det er digg å ha maten klar i matbokser til enhver tid, vite hva man skal spise slik at man slipper å bruke flere timer på å glo i butikkhyllene, og ikke minst så lager jeg jo mat som smaker godt slik at matglede er en stor del av måltidene. Altså, hvorfor tvinge i seg mat som ikke smaker digg liksom…

Når det gjelder treningen så har jeg persa i både dips og pullups den siste uka. Men med lettere kropp å dra på så er jeg ikke akkurat overrasket over det ;p I forhold til lungebetennelsen så er jeg nå ferdig med antibiotika og jeg har såvidt begynt med roing og kondisjonstrening igjen, og selv om jeg tar det rolig så føles det hvert fall bra ut! Og ikke minst så har jeg (bank i bordet) ikke ennå hatt noen hosteanfall etter økta. Så det er motiverende og en god følelse som jeg tar med meg videre.

Og da blir man gladlaks da:

Og så er det disse poseringene – de kommer seg de også, men det er fortsatt bare å øve, øve, øve. Det er mange detaljer som man skal tenke på og få på plass.

Uansett – jeg er fortsatt supergira og supermotivert til å få vist det jeg kan på scenen i mars, både når det gjelder styrke og fysikk/poseringer.

– Silje Bjørnstad – 

 

Matnyheter som kommer i butikk nå

Tjohei!

Jeg lovte jo å legge ut link til artikkel om matnyhetene da den var publisert, og her er`n.

Personlig gleder jeg meg spesielt til å smake på Skyr med kokossmak, de nye havregrøtene, Norvegia med paprika og de nye proteinbarene, sånn om cirka to måneder ;p

I morgen er det nøyaktig kun 7 uker igjen til Sandefjord Open og min første konkurranse i Athletic Fitness!! Vel, forhåpentligvis da. Kroppen skal jo fortsatt holde seg skadefri og frisk, men optimismen, viljestyrken og motivasjonen til å fullføre er det i alle fall ingenting i veien med. 

I morgen har det allerede gått 1 uke siden jeg startet med ny diett (Diett Boost, som vi kaller det ;p ) og i morgen blir det også både poseringstrening og formsjekk med coach, så da skriver jeg heller mer i morgen ettermiddag om hvordan den siste uka har vært. 

Ha en herlig lørdag 🙂

– SIlje Bjørnstad – 

“Bygg rygg” med Shape Up

Hei og god fredagskveld! 🙂 Jeg har jobbvakt på Side2 og formiddagen ble brukt til et par timers hjemmekontorjobbings før det var duket for fotoshoot-jobb for Shape Up. 

Denne gangen ble det knipset bilder til et program for “Bygg Rygg” som vil komme i bladet i løpet av våren. Vi var på Oslo Performance Center, et senter som hovedsakelig tilbyr personlig trening, og hit må jeg bare tilbake for å trene en gang!!

Freshe og lyse lokaler med mye bra utstyr og jeg bare elsket lillafargen på treningsutstyret! 😀

Treningsprogrammet består av totalt seks ulike øvelser, blant annet nedtrekk og roing med hantel. Resten blir avslørt når saken publiseres i Shape Up 😉 

 

 

Ellers så vil også helgen bestå av mye jobbing her og der, noe som passer fint siden Fredrik også er opptatt med jobb. Så skal jeg forhåpentligvis bla og skumme igjennom disse nye bøkene jeg har fått tilsendt – påfyll av inspirasjon og tips i tillegg til godt lesestoff om trening og ernæring er alltid godt mottatt! 🙂

 

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad – 

Effektiv miniøkt på 20 minutter

God torsdag! 🙂

Ah, i dag føltes det ut som jeg kunne ha trent i evigheter. Så mye energi i kroppen og så deilig flyt i alle øvelsene på programmet! Til tross for at lår og rumpe er grisestøl etter gårsdagens beinøkt.

I tillegg avslutta jeg økta med en AMRAP (As Many Rounds As Possible) som fikk opp pulsen uten at jeg fikk hosteanfall – det lover bra! Men selv om det føltes ut som jeg kunne ha trent dobbelt så lenge, så sa jeg til meg selv at det ikke er noen vits i å “pushe det for langt”. I dag er siste dagen på antibiotikakur, så det er greit å ikke jinxe alt sammen og risikere en ny runde med søvnløse-hosteanfall-netter og utålmodige sofadager. 

Uansett, for den som vil prøve seg på en effektiv miniøkt på 20 minutter så kan jeg anbefale denne AMRAP-runda:
20 Kettle Bell Swings
10 Burpees
10 Box Jump Squats
10 hoppende utfall på hvert bein (altså 20 totalt)

Kjør denne runda så mange ganger du klarer på 3 minutter før du tar 2 minutters pause og setter i gang igjen. Kjør 4 runder totalt med 3 minutters jobb + 2 minutters pause, og du har garantert fått opp pulsen og fått en effektiv miniøkt på kun 20 minutter. 🙂 Eller gjør som meg, ta den som en fin liten avslutning på styrkeøkta. 

Jeg forsøker å forklare de viktigste tingene og utførelsen av øvelsene her, men presiserer at jeg er jo ikke utdannet personlig trener så søk gjerne opp på YouTube for å se korrekt teknikk og utførelse. 

Burpees:

Slik gjør du: Start med å stå oppreist og legg deg ned i pushups-posisjon før du presser deg opp til en knebøyposisjon og dermed retter ut kroppen på vei opp igjen samtidig som du gjør et hopp. Utfør bevegelsen med raskt tempo. I burpees er så godt som alle musklene i kroppen involvert og man trener både spenst, styrke og kondisjon.

(Det finnes flere måter å gjøre burpees på, “halve burpees”, “burpees med pushups” etc, sjekk YouTube for utførelse og alternativer 🙂 )

Kettlebell Swing:

Slik gjør du: Ta tak i en kettlebell med begge hender i overhåndsgrep. Stå med cirka skulderbreddes avstand mellom føttene og ha en lett knekk i knærne. Skyv hofta bakover, og hold brystet hevet. La kettlebellen svinge mellom beina og skyt så hoftene fram mens du strammer setemusklene samtidig som kettlebellen og armene svinger frem. Sving ned igjen, og gjenta. 

Box Squat Jumps:

Slik gjør du:
Stå foran en boks. Bøy knærne, spenn kroppen før du tar sats samtidig som du bruker hofta og trekker føttende opp under deg slik at du hopper eksplosivt opp på boksen samtidig som du har en myk, kontrollert landing. Bruk armene for å få ekstra kraft i hoppet. Hopp eller stig ned fra kassen og gjenta. Øk høyden på boksen etter hvert for tyngre variant. Pass på at knærne ikke faller innover og at du også spenner kjernemuskulaturen under utførelsen av øvelsen. 

Hoppende utfall:

Slik gjør du: Start i en utfallsposisjon med det ene beinet frem og det andre bak. Plasser hendene på hofta eller fold dem sammen foran deg. Hopp eksplosivt opp og bytt bein i lufta slik at motsatt bein havner foran/bak. Stram kjernemusklene samtidig som du utfører øvelsen. 

Når det gjelder progresjon så kan dette måles på flere måter, for eksempel at du klarer flere runder på de 3 minuttene, at du hopper høyere og mer eksplosivt i squat box jump/at du bruker høyere boks, tyngre kettbell og så videre.

Enjoy! 😉

– Silje Bjørnstad – 

(Alle bilder er fra Google)

Fitness-dietthue?

God onsdag!

Eller torsdag som jeg er bombesikker på at det er. I dag har jeg nemlig hatt følelsen av at det er torsdag fra jeg våknet og selv om jeg godt vet at det er onsdag, så klarer liksom ikke hodet mitt å skjønne at det ikke er torsdag. Haha. 

Jeg lurer rett og slett på om jeg begynner å få litt sånn fitness-dietthue allerede, litt sånn der surrete, glemsk og helt i sin egen verden. Altså, i dag glemte jeg faktisk NØKLENE mine. Det har aldri skjedd før, også nøklene mine da?! Jeg som låser døra hver gang jeg går ut?! Fredrik måtte ringe meg og lure på hvorfor jeg hadde lagt igjen nøklene mine hjemme, og da skjønte jeg virkelig ingenting. Så da måtte vi bare møtes, slik at han leverte nøkler til meg før han skulle på jobb. I tillegg så er jeg en sånn person som er totalt avhengig av å skrive ned alle avtaler, jobbtidspunkt, deadlines og så videre i min lille fine, sorte kalenderbok (jeg stoler ikke nok på de elektroniske kalenderne og må skrive ned alt selv på papir 😉 ), men de siste dagene har jeg trodd at jeg har skrevet ned diverse avtaler etc uten at jeg faktisk har gjort det. Så har jeg også hatt flere handleturer på butikken der jeg har gått for å handle en bestemt matvare, mens jeg har gått ut derfra med alt annet enn det jeg faktisk skulle ha!?!?!? Godt jobba lissom.

I tillegg har jeg begynt å drømme så mye rart i det siste. For eksempel så drømte jeg i natt at det stod en mann og skjøt meg flere ganger i en innvandrerbutikk mens jeg husker at jeg tenkte “Ta det med ro, dette er bare en drøm, snart våkner du, ikke få panikk”. Altså, what??! 

Vel, jeg vet ikke om jeg kan skylde på dietten eller alderen, men noe er tydelig ikke som det helt skal oppi i nøtta, og ikke på den positive måten. HA HA. Lenge leve selvironi 😉

Anyway, til tross for antibiotikakur og diett så føles hvertfall treningen bedre og bedre ut for hver dag som går nå. I dag hadde jeg beinøkt med god trykk i alle øvelsene, og det skulle vel egentlig bare mangle, for når hadde jeg egentlig en skikkelig underkroppsøkt sist? Det ble blant annet 4x10reps med knebøy, 3×12-reps med rumenske markløft, gående utfall og mageøvelser.

video:img0863

Så kom det et nytt Shape Up i posten i tillegg til at jeg har fått tilsendt Kristine Webers nye bok, så da blir det en fin onsdagskveld (eller torsdagskveld som hodet mitt tror det er ;p ) med godt lesestoff når hjemmekontorarbeidsdagen er over. 

Ha en herlig kveld! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Mmm-man, that felt good!!!

Ah, formiddagstrening uten hosteanfall og ny pers i dips må man jo være fornøyd med! I alle fall når jeg ikke har trent ordentlig på Gud-veit-hvor-lenge! Mmmmm, digg å kjenne at kroppen er på bedringens vei, forhåpentligvis 😉

Nå som jeg spiser (mye) mindre enn det jeg vanligvis ville ha gjort så er det enda viktigere for meg å trene på formiddagen fordi det er da jeg har mest “trøkk”. Etter en god og mettende frokost og kaffe er kroppen så klar for å bevege på seg, så igjen priser jeg meg lykkelig for at jeg har denne muligheten flere ganger i uka fordi jeg jobber 50/50 som journalist i Side2.no og resten av uka med hjemmekontor. Med begrenset matinntak så bare ser jeg for meg at det kan bli tøffere å gå rett fra jobb på ettermiddagen til trening når allerede halve dagen har gått og man har hatt et begrenset energiinntak. Jeg har nå hatt to dager med “diett-boost”-diett, og nå er sultfølelsen defintivt mer tilstede enn den har vært tidligere i oppkjøringen. He he. Samtidig så har jeg ingen cravings på søtsaker eller lignende. Det skyldes nok både det at jeg drikker masse sukkerfri saft og te, kan spise så mye grønnsaker jeg vil og ikke minst at de måltidene jeg spiser maker så digg 😀

Det som derimot er KJIPT er at de i disse dager lanseres nye mat- og drikkeprodukter i dagligvarehandelen, og tradisjonen tro så skriver jeg om dette for Side2. Så når produsentene sender sine lanseringsnyheter på mail med bilder og tekst så er det så mye som frister! Hehe. Jeg ELSKER å teste og smake nye produkter, men jeg får jo muligheten når konkurransene er over da. Og jeg vil selvfølgelig lenke til saken(e) jeg skriver om nyhetene når den/de er publiserte. 

Ha en fin tirsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Diettboost med mindre karbohydrater og færre kalorier

God søndag!

Etter to superrolige dager så prøvde jeg meg på litt fysisk aktivitet i dag og det kjentes veldig digg ut. Jeg gjorde kun noen lette repetisjoner på bein pluss 20 minutter med rolig tempo på ellipsemaskin, siden det er viktig å holde pulsen nede mens jeg går på antibiotika i håp om å bli kvitt denne hostinga og lungebetennelsen asap. Jeg har jo nytt treningsprogram, men får ikke begynt ordentlig med det før neste uke hvis kroppen er 100 prosent frisk igjen. Det er bedre å ta det rolig 1-2 uker i stedet for å kjøre på og risikere at infeksjonen kompliserer seg og blir enda verre. Noe som igjen kan føre til at det tar ENDA lenger tid før man blir helt frisk. 

I dag møtte jeg også coachen min Susanne for en liten formsjekk og helt ærlig så begynner jeg å bli litt stressa for formen nå. Hehe, det sitter nok mest i hodet, men når man har sittet rolig på grunn av sykdom den siste uka i tillegg til at man har innsett at det er mindre enn 2 mnd igjen til konkurranse, så blir man litt sånn “shit!”. Når det er sagt så er det fortsatt mange dager igjen av konkurranseoppkjøringen og jeg ser jo at ting har skjedd med formen siden jeg begynte på diett i desember, men det er likevel viktig å holde motivasjonen oppe så derfor har jeg nå fått en ny diettplan med navn: “Diett Silje Boost”. 😉 Med andre ord så håper jeg og Susanne at små (men definitivt merkbare) justeringer i kostholdet kan gi raskere resultater. 

Det er nå kuttet ned både 200 frikalorier + ett hovedalternativ med karbohydrater (for eksempel 5 speltlomper/60 gram ris/55 gram havregryn), og jeg er forberedt på at det vil bli lagt merke til for å si det sånn. Jeg har så langt ikke slitt noe med utprega sultfølelse eller cravings, men nå er det greit å være forberedt på at søtsuget og lignende følelser vil komme. I tillegg økes nå kondisjonstreningen. 

Derfor gjør jeg mine egne forberedelser til disse dagene, for jeg vet at planlegging og det å være forberedt er helt avgjørende for å ikke skli ut av dietten for min del. Planlegging av matbokser og måltider pluss alternativer når søtsuget kommer skal være på plass. Jeg vet at et søtsug/cravings for noe kan komme av at man spiser for lite, men samtidig så vet jeg også at her sitter det utrolig mye i hodet! Emosjonelle forhold, tilgjengelighet og synlighet av søtsaker har så utrolig mye å si. Derfor har jeg bedt Fredrik om å fjerne alt av eventuelle søte fristelser, jeg vil ikke se det, jeg vil ikke bli fristet. Og samtidig så vil det å vite at noe ikke er tilgjengelig/synlig i seg selv hjelpe meg til å dempe et eventuelt søtsug. Når det dukker opp tanker som “Åh, nå hadde det vært digg med en sjokolade” eller lignende, så skal jeg ha kontroll over denne tanken og være bevisst på at sjokolade kan jeg spise så mye jeg vil av (ok, nesten i alle fall 😉 ), når dietten er ferdig. Nå er det viktigere å følge sine ambisjoner og delmål for å kunne oppnå hovedmålet, nemlig å stille i athletic fitness i mars. Spør jeg meg selv “er det verdt det?” så skal jeg trekke frem all jobb som jeg har lagt i arbeidet så langt og ikke minst få frem hovedmålet og motivasjonspunkter til å holde meg oppe. Jeg skal se på YouTube-filmer med af-deltakere, jeg skal ha kalorifrie alternativer lett tilgjengelig (te/farris/lettbrus/sukkerfri saft kommer til å bli mine nye beste venner), jeg skal pusse tennene (dette hjelper meg masse faktisk!) og jeg skal virkelig nyte de kaloriene jeg spiser.

Dette høres sikkert drastisk ut for noen, men det er bare sånn jeg er. Jeg er avhengig av å planlegge og jeg vet at det å være klar over eventuelle utfordringer og å ha løsninger klare når de kommer, er helt avgjørende. Jeg er ambisiøs og egoistisk. Jeg har et mål som jeg skal nå, og som jeg må jobbe for. 

Altså, bare for å presisere, jeg har jo fortsatt bare masse digg mat som jeg kan mikse og trikse med slik som jeg vil, inkludert frukt, bær og ubegrenset med grønnsaker, så det er ikke slik at jeg lever på torsk og brokkoli liksom 😉 Noen matvarer jeg bruker masse er for eksempel speltlomper, kylling, ris, avokado, bær, karbonadedeig, egg, cottage cheese, riskaker, nøtter og frukt. 

Så da er det bare å beklage eventuelle humørsvingninger på forhånd 😉

Så er det også fordelsaktig at jeg nettopp skrev en mental trening-sak for Shape Up angående akkurat dette med sukkersug/søtsug. ;p Saken kan leses i januarutgaven 🙂

 

Forresten, noen har sikkert fått med seg at TV-personlighet og personlig trener Lene Alexandra de siste månedene har forberedt seg på å komme i fitnessform? Jeg føler henne på instagram der hun har lagt ut flere bilder med ordene “diett er lett”. Og helt ærlig så syntes jeg det var totalt unødvendig å legge ut detaljerte matbilder med teksten “diett er lett”, for diett er ikke nødvendigvis lett for alle og enhver, men så fikk jeg en helt ny forståelse av begrepet etter et intervju hun hadde på God Morgen Norge tidligere denne uka. (Finnes på tv2 sumo) 

For der forklarte hun at grunnen til at hun sier “diett er lett” er fordi det handler om hva man sier til seg selv, hva slags ord man bruker for å motivere seg selv med. Og det er klart at hvis man sier “diett er kjedelig”, “diett er kjipt”, “jeg hater diett” etc, så kan dette definitivt være med på å ødelegge i stedet for å opprettholde motivasjonen. Les gjerne også dette innlegget på bloggen hennes. 

Igjen, det sitter i hodet 🙂

(Bildet er en illustrasjon fra bladet Shape Up)

– Silje Bjørnstad – 

#TakeItEasy

Tjohei!

Jeg er rett og slett ikke frisk og sier bare hasjtagg takeiteasy. Jeg er på jobb på Side2 i dag, men jeg blir hes bare jeg snakker med folk, jeg hoster hver gang jeg reiser meg og går. Og i tillegg så har jeg kuldegrøsninger, øyeblikk av svimmelhet og av og til vanskeligheter med å liksom få festet blikket ordentlig. 

Så etter dagens jobbvakt skal jeg konsentrere meg om å slappe av, holde meg god og varm, ta antibiotika, drikke masse og rett og slett lade batteriene.

Men hvis dere er intr i å lese litt mer om hvordan det går med oppkjøringen til athletic fitness så skriver jeg av og til litt mer detaljerte innlegg hos Bedretrent.no 🙂 Så sjekk innom der! 

Siste innlegg er dette. 

Jeg kan forresten ikke forstå at det bare er to mnd til konkurranse!! WHAT!??!??

😀

– Silje Bjørnstad – 

Bare chiller jeg da..

Ok, ok. Jeg innrømmer det. Å ta en treningsøkt etter at jeg hadde vært hos lege i går var kanskje ikke det smarteste jeg har gjort, selv om legen sa det var greit? For til tross for at jeg i går begynte på antibiotikakur og trodde jeg skulle få sove natten igjennom etter at jeg fikk hostesaft med morfin, så sovnet jeg ikke før 5 i natt (4.natta på rad!!!) og i dag har hele kroppen bare verka. Jeg hoster like mye og føler meg generelt bare “blæ”. Så i dag har jeg bare vært hjemme, men til tross for skrall form så har jeg i alle fall fått gjort mye jobbnyttig i tillegg til at jeg har vaska hele leiligheten (tok det som “hjemmetrening” jeg.. ;p), så jeg gjør i alle fall det beste ut av situasjonen 😀

Så satser jeg på at kommende natt, og ikke minst at de kommende dagene, blir bedre. Og lungebetennelse eller ei. 

Og så er det greit å minne seg selv at når man har hostet sammenhengende i fire timer og halsen kjennes ut som piggtråd så “kunne det vært verre”. Mye verre. 

😀

Det er bare litt utfordrende for kropp og sinn når ei som elsker å jobbe, elsker å trene og å være i aktivitet, kjenner at det som er best er å “roe ned”. Men for å se på de positive sidene da, som jeg jo alltid gjør, så har jeg følgende å ramse opp:

– Jeg slipper å bevege meg ut i kulda. (Å ankomme rett fra Mexico med 30 varmegrader og gå tur ute i 10-15 minus tviler jeg på har en god effekt for lungebetennelse?? :p )

– Jeg kan ha hjemmekontor og gjøre mye jobb hjemmefra ved hjelp av laptop og mobil. (Når energien er der i alle fall, men jobben må uansett gjøres når man er selvstendig næringsdrivende og har deadlines i hytt og pine)

– Jeg får tid til å gjøre ting jeg helst bortprioriterer/finner unnskyldninger for å unngå i hverdagen, som for eksempel å vaske leiligheten og rydde i hyller. 

– Jeg får ekstra god tid til poseringstrening. 

– Jeg får ekstra god tid til matlaging. 

– Jeg setter kroppen min på “lading”. (Liker jeg å tro i alle fall)

– Jeg har tid til å lese bøker og blader som har ligget og ventet i flere uker/måneder. 

Ha en finfin tirsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

10 tips til treningslåter

Hei! Det er litt hektisk i begynnelsen av uka her nå. I dag er det første hjemmekontor-arbeidsdag etter at jeg kom hjem fra Mexico og en hel haug med jobbmailer og diverse skal besvares, fikses og organiseres. I tillegg har jeg klart å få mykoplasma-lungebetennelse (!!!) slik at jeg nå går på antibiotika og er litt laber i formen på grunn av dette. Altså, jeg har hosteanfall på nettene som varer i 4-5 timer? De siste nettene har jeg sovnet klokka 5 liksom. Så nå håper jeg antibiotika og hostesaft med morfin og trekantskilt vil gjøre susen. Jeg kan fortsatt trene som normalt, bare med litt lavere intensistet 😉 Så jeg klager ikke, men tidspunktet er ikke helt optimalt liksom? Men når passer det egentlig å bli sjuk?..

Anyway, jeg har fått dilla på musikken til Sandra Lyng i det siste!? Passer perfekt på trening for min del, og her er mine topp 10 treningslåter for tiden. Å bytte ut treningsmusikklista en gang i blant gir i alle fall meg masse ny energi og motivasjon 🙂

Disse går på repeat for å si det sånn og er en blanding av både nye og gamle sanger:

1) Night after Night – Sandra Lyng

2) Moonrise – Sandra Lyng

3) Cuba – Calvin Harris

4)  Bang Bang – Jesse J

5) Dear Future Husband – Meghan Trainor

6) Dirrty – Christina Aguilera

7) How Deep Is Your Love – Calvin Harris

8) Dance! (remixes) – Lumidee

9) Stole The Show – Kygo (Hører neste alltid på denne når jeg begynner å varme opp <3 )

10) Shots & Squats – Vigiland

😀

– Silje Bjørnstad –