Oppskrift: Sjokolademuffins – sukkerfri og proteinrik

Det blir begrenset med å teste ut nye oppskrifter og kostholdssnakk for tiden da jeg er opptatt med jobb, men i går kveld prøvde jeg meg på sjokolademuffins “Siljestyle”, det vil si sukkerfrie sjokoladebomber som kan nytes med god samvittighet. 

Til fire små, søte muffins

1 eggehvite
1 egg
1 scoop sjokoladeprotein
1 toppet ss kokosmel
1 toppet ss kesam (jeg brukte vaniljekesam)
1 toppet ss kakaopulver 
1 – 1,5 ss brun sukrin (Kan erstattes med sukrin+ eller lignende)

Visp sammen eggehvitte og og egg. Bland tørrvarene i egen bolle før du tilsetter eggeblandingen.

 Fordel i muffinsformer og stek på cirka 175 grader i 12-13 minutter. 

Enjoy!

Det eneste som jeg ble skuffet over med disse muffinskakene var at de falt så fort sammen da jeg tok de ut av ovnen. Mulig at en halv teskje med bakepulver kunne ha bidratt til at de holdt fasongen litt lengre. Men smaken var det i alle fall ingenting å utsette på! 🙂

Hvis du ikke har tid til å steke muffinsene så kan jeg anbefale å bare nyte muffinsrøra, den var minst like god! Hvis ikke bedre! ;D (Ja, jeg er mer glad i kakedeigen enn selve kakene… Tross alt så er favoritt-isen min “Ben&Jerry`s – Cookie Dough…;p )

 

– Silje Bjørnstad – 

 

Deload week og mandagsbiff

Jeg er inne i femte og siste “deload week” av 5×5-program med markløft og knebøy. Så neste uke blir det makstest og jeg GLEDER meg til å sjekke formen.

Gårsdagens “SETT-DEG-BARE”-bilde:

 

3x3x62,5kg i knebøy (med godkjent dybde selvfølgelig).

 

Middagen i går ble inntatt på Nygård Steakhouse i Oslo sentrum:

 

200 grams indrefilet med pannestekte potetskiver, ferske grønnsaker og bearnaisesaus – og dette var virkelig mat med gode råvarer og fantastisk kvalitet! NAM! 😀 

Ellers? Jobbings – all week long (inkludert helg).

 

– Silje Bjørnstad –

Unngå dette til lunsj

Et utdrag fra en artikkel skrevet i forbindelse med jobb på Side2.no:

 

Unngå dette til lunsj 

Få tips til hva du ikke bør spise for å hindre at energien og konsentrasjonen din daler.

Hamburger og pommes frites 
Det er faktisk ikke ille med en hamburgerlunsj en gang i blant. Se heller på tilbehøret du spiser sammen med burgeren din. Fettrike baconstrimler, flere skiver med ost og pommes frites fra frityrgryta gir deg både mye usunt fett og mange ekstrakalorier. 

Dette er krevende for kroppen din å fordøye og dette kan ta fra deg energien og hvis du i tillegg bestiller den største brusen får du i deg høyt innhold av sukker som også er skadelig for tennene dine.

Ferdigsmurte baguetter
De fleste kiosker og matvarebutikker har et større utvalg av ferdiglagde baguetter og sandwich. Selv om de ser fristende ut i kjøledisken så er disse ofte laget med næringsfattig og lyst brød som inneholder en ussel osteskive innpakket i masse smør eller dressing.   

Et smartere valg vil selvfølgelig være å lage sine egne smørbrød med grove skiver med mer pålegg og grønnsaker. Hvis dette høres slitsomt ut så får du mye mer for pengene ved å til et bakeri eller en café. Her får nysmurte brød og rundstykker som inneholder ferske ingredienser og mer smak.

Når du er på farten kan en pakke tubeost og noen grove polarbrøde eller knekkebrød være et lettvint alternativ å ha i veska.

Sørg også for å velge proteinrikt pålegg som bidrar til å gi god og langvarig metthetsfølelse. Dette kan for eksempel være kokt egg og fisk- og kjøttpålegg.

 

 

Muffins
Muffins er ikke det samme som en grov brødskive eller rundstykke, det er en kake.

Selv om du velger en muffintype med blåbær eller spinat er det ofte brukt samme grunndeig som de andre muffinskakene.

Denne deigen kan inneholde en del sukker, smør og næringsfattig hvetemel og er dermed ikke det beste valget om du ønsker å opprettholde energien din også etter lunsj.   

En halv muffin kan fint fungere som en «lunsjdessert», men spis den sammen med en næringsrik lunsj som består av mat med lav glykemisk indeks (GI), også kjent som langsomme eller trege karbohydrater.

Grunnen til dette er at den totale glykemiske indeksen i et måltid blir lavere dersom du spiser den delen av maten som har lav GI før den delen av måltidet som har høy GI.

Om du spiser matvarer med raske karbohydrater i samme måltid med mat som har en lav GI vil dette gi deg en jevnere blodsukkerstigning.

 

Kjeks
De fleste kjeks består av sukker, fett og hvetemel og mange kjeksvarianter er derfor ikke å anbefale som noe godt lunsjmåltid hvis du ønsker å holde kroppen i gang.

Velg de typene som er laget av bokhvete, linfrø eller spelt. Både ost og magre kjøttpålegg smaker godt sammen med kjeksen og pynt gjerne med for eksempel paprikaskiver, druer eller mandarinbåter.

 

Energibarer
Energibarer kan være et greit valg når du er på farten eller trenger rask energi. Men mange av disse kan sammenlignes med en sjokolade fordi de ofte innholder et høyt innhold av både sukker og fett.

Selv om en energibar består av tørket frukt og nøtter er dette ofte ingredienser som er blitt kandisert. En slik bar kan bidra til å dempe sultfølelsen for en liten periode, men du risikerer å bli fort sulten igjen fordi blodsukkeret ditt vil synke raskt.

Sjekk derfor ingredienslista og velg energibarene som inneholder minst sukker og mettet fett. Et høyt innhold av protein og fiber vil trekke opp.

IKKE NØDVENDIGVIS BEDRE: En typisk energibar på 50-60 gram har et kaloriinnhold på lik linje som en vanlig sjokolade på rundt 50 gram.

En typisk energibar på 50-60 gram har et kaloriinnhold på lik linje som en vanlig sjokolade på rundt 50 gram.

 

Ha en herlig mandag! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Hvis jeg skulle ha startet en turistattraksjon:

Tja, disse bamsene driver visstnok og trasker rundt i skogene der jeg kommer fra da: 

Her forsyner bamsene av seg et gammel elgkadaver.

Jeg kan ikke si noe om akkurat hvor i skogen disse bildene er tatt, men det er innenfor et en radius på fem kilometer der mine foreldre bor og hvor jeg har vokst opp (Åsnes kommune/Finnskogen). Med andre ord, ikke så aaaaaltfor langt unna mine joggeløyper i skogen i hjemtraktene.

Utrolig kult med sånne bilder, ikke sant? Det er satt opp et kamera med følelsessensor som tar bilder når noe flytter på seg innenfor et visst område.

Tidligere er det blitt registrert ulv og rev i området også, men det kuleste er dette sjeldne rovdyret her:

Jerv! 🙂


Søt da 🙂

Om jeg skal hjemover i løpet av den førstkommende tiden så er det ikke sikkert det blir noen lengre gåturer langt inni skauen for å si det sånn… Men det spiller kanskje ikke så stor rolle, det ble jo sett ulv femti meter unna huset vårt tidligere i sommer… 

LES MER OM DET I ET TIDLIGERE INNLEGG HER. 

Jeg foreslo til pappa at vi bør begynne å arrangere “Safariturer Norwegian Style” der vi kan friste med synet av elg, bever, ulv, rådyr, rev og nå også jerv og bjørn. Også kan vi ha kiosk/restaurant og selge tradisjonell, norsk husmannskost som for eksempel “flesk og duppe”, “rømmegrøt og spekemat”, “hjemmelagde lefser”, “rasperisk/potetrisk” og “hjemmelaget saft med smak av rips/bringebær/jordbær/blåbær”. Vi må selvfølgelig også ha vår egen spesialitet og da tenkte jeg at bestemor kunne disket opp med “natronstomp/stompekaker” og servert disse med ordentlig norsk brunost. Hjemmebrygget øl og vin kunne man også ha fått smakt på.

Er det noen som hadde ønsket noe mer actionfylt og spenstigere opplegg skulle jeg personlig ha stått for “Boot Camp – Vikingstyle” med skikkelig back-to-basic-trening der man skulle ha klatret opp i trærne, tatt pullups i greinene, dratt seg oppover i tau i bratte skogtopper, hengt opp ringer for å sjekke turn-egenskapene, og ikke minst avsluttet med “jordbil-race” (man kjører rett og slett bil i runder på jordene).

For de litt yngre hadde jeg arrangert små fotballturneringer, slåball-spill, kubbe-spill, og “boksen går” som for lengst er byttet ut med iPad og mobilspill. Jeg kunne sikkert ha leid inn et par hester for de som ønsker å ta seg en ridetur også.

Videre kunne turistene ha leid kano og fiskestenger og kost seg i elva samt overnattet under åpen himmel. Tenk så eksotisk det ville vært for mange utenlandske gjester!! 

Kreativiteten min er det i hvert fall ikke noe galt med! ;D

– Silje Bjørnstad – 

Endelig.

I dag hadde jeg endelig tid til å nyte følelsen av sommer og fri også 🙂

Dagen er blant annet brukt formiddagstrening (se forrige innlegg), til et besøk i Mathallen, et bad i Oslofjorden (DET VAR SÅ DIGG DET!!! 😀 ) og iskremspising. En ganske så herlig lørdag med andre ord.

Kyllingburger fra Stange Kylling i Mathallen:

Desserten ble tatt på Grünerløkka og bestod av iskrem med smak av hvit sjokolade og nougat (Og ja, den var like god som det høres ut som) 😉

FORTSATT GOD SOMMER! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Film: treningsglede

Å starte helgen med en formiddagsøkt på treningssenteret er for meg himmelen. Det er så deilig å bare være i sin egen verden uten å stresse med tanken på at man skal rekke ett eller annet eller være et sted om så og så lenge. I dag ble det blant annet en koseøkt med rumensk markløft med 5X5X60kg (Er jo i “deload phase” 🙂

video:rumenskmark

Følelsen av at kroppen bare samarbeider samtidig som den sliter er en egen gledesrus: TRENINGSGLEDE – Mestring av noe DU ikke har klart før, gledesfølelsen du kjenner etter en herlig treningsøkt – Følelsen av endorfinrusen som kommer i det du går ut av studioet – Energinivået som stiger og påfyll av overskudd som du lever på resten av hverdagen – Ubeskrivelig

Sånn som i går da jeg plutselig klarte å “klatre” over hele den derre stigegreia i taket på treningssenteret. Sist gang stoppet jeg jo da jeg skulle på de øverste trinnene. Hehe.. Så skulle jeg bare leke litt i går og plutselig så smatt jeg opp.

video:img9805

 

Happyface:

Og dagens restitusjonsdessert: Cottage cheese med NORSKE jordbær og søtningsmiddel. Smaker jo som riskrem! 😀

Ha en flott lørdag 🙂 – Silje Bjørnstad –

Mens andre koser seg i solsteiken…

…så koser jeg meg i måneskinnet på kvelden.

Denne uka har jeg jobbet 12-20-vakter så det har ikke blitt mye tid til soling eller bading. Men noen joggeturer på kvelden har det i alle fall blitt. I går tok jeg turen ut ved 23-tiden og det var SÅ DEILIG! I tillegg var månen ganske så fin og flott å se på 🙂

Også er det selvfølgelig alltid gøy å leke med lys og skygger.

 

God helg 🙂

– Silje Bjørnstad –

«Fitoreksi»

Saken fra mandag i forbindelse med intervju av to kvinnelige styrkeløftere ble publisert i går:

– Mange utvikler nok fitoreksi(Copyright: Mediehuset Nettavisen. Fotograf: Silje Bjørnstad)

 

Jeg synes ordet «fitoreksi», som ble improvisert frem av intervjuobjektet Camilla, var et ganske så beskrivende og godt ord som kanskje mange vil kjenne seg igjen i. Det er jo ikke til å unngå at “fitness” har blitt en trendy og stor greie her i Norge de siste årene, og dessverre kan det være noen som drar det litt for langt.

«Fitoreksi» er altså ikke synonymt med en spiseforstyrrelse eller handle utelukkende kun om forhold til mat, men vil bestå av flere elementer. Derfor kom vi frem med dette «fitoreksi»-uttrykket. Her er et utdrag av det Camilla sier i intervjuet:

 

– Fitness er blitt en folkegreie og dessverre tror jeg mange begynner å trene kun for å stille i fitness. Det blir jo en helårsjobb der man stadig skal både trene og spise riktig, ta masse formbilder og gjerne blogge om det og dele alt på sosiale medier, sier Camilla for å beskrive enkelte som kanskje tar fitnesstrenden litt for langt.

– Mange utvikler nok «fitoreksi». For meg så kan dette kjennetegnes av personersom i alle situasjoner snakker om og, eller, tar formbilder. Det handler kun om anerkjennelse og ytre påvirkninger og det bygger på at du skal føle deg bra fordi andre sier at du ser bra ut, uten å egentlig tenke over din egen selvfølelse.

 

Jeg synes det er så utrolig viktig å kunne bidra til å fremme gode og sunne forbilder med sunne holdninger og som ikke minst er oppegående til å snakke for seg – og slik typer artikler håper jeg bidrar til nettopp det. Så les den! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

@siljebjornstad87

Her er et utvalg fra det siste som har skjedd på Instagramfronten for min del 🙂

1) Jordbær og vaniljekesam – ALLTID GODT! 🙂
2) “Protein-smoothie-is”
3) Tur til Grefsenkollen
4″Do them pullups!” – greit å kunne dingle itt i dørkarmen. 

5) Jobbmat: Cottage cheese med eplebiter og kanel
6) Lexie 
7) Smaksprøver fra Vann Pluss
8) Fra søndagens tur til Hovedøya

9) Flere bilder fra “kroppsgrilling” på Hovedøya
10) Ute på sak i forbindelse med jobb og blir servert en sinnsyk digg smoothiedrikk med jordbærsmak – TAKK CAMILLA!! 😀
11) Utsikt over Oslo
12) Jeg har ubevisst tatt på meg turkis topp, gul shorts og rosa nikesko og tok meg en tur langs Akerselva som en joggedansende fargeklatt. (Hørte på Blurred Lines – da kommer det automatisk inn “dansemoves” i denne kroppen!

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER.

Ellers er det jobb og kveldstrening som står på planen her. Jeg var ute på sak på mandag og intervjuet to flotte jenter som driver med styrkeløft – ble veldig fornøyd med saken og tror artikkelen blir publisert i ettermiddag/kveld. VERDT Å LESE – jeg linker selvfølgelig til saken herfra!:) 

– Silje Bjørnstad – 

Deload week 4

Det skal sies at jeg kanskje var trøtt i trynet på morgenkvisten i dag, men formiddagstrening med blant annet knebøy stod på planen før jobb klokka tolv – så da er det bare å hive på seg treningsklær og “sette seg”:

😀

Jeg er i gang med “deload week four of five” i et program som totalt varer i 9 uker. Så gjenstår det å se om det blir noen nye perser etter at man har kommet seg igjennom de to siste ukene. 🙂

“Formiddagsbøy er slitsomtgøy”:

Men å starte dagen med en treningsøkt er uansett absolutt noe å anbefale! 😀

Ha en fin kveld videre – her er det jobbings som gjelder frem til klokka åtte!

– Silje Bjørnstad