Dagens digge middag og digge dessert

I dag har jeg venninnebesøk og vi har mekka oss taco! Salat, agurk, paprika, karbonadedeig med hjemmelaget tacokrydder (paprikapulver, chilipulver, spisskummin), avokado, ost, mais, ananas, tacosaus, rømme. Oh yes. 😀

Speltlomper og “taco-tubs”. 

Dessert: sukkerfri, hjemmelaget sitrongele (fun light saft, vann, gelatinplater) med vaniljekesam og bringebær. Yum!:)

Status: METT og fornøyd!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Velg smart: Velg næringsrikt og sunt

God tirsdag! 🙂

I en rådgiverrolle gir man ofte tips og råd på muntlig vis, men dessverre er det for mange vanskelig å forstå hvordan teorien skal settes ut i praksis, og ikke minst hvordan informasjonen er relevant for seg og sitt liv. Selv om man får vite verktøyene til hvordan man kan forbedre seg (enten om det gjelder kosthold eller noe annet), så må man også vite hvordan man bruker disse verktøyene. Man må endre atferd, ikke bare holdninger. Fokus på riktig motivasjon er ekstremt viktig. 

Jeg har troen på at enkle, visuelle effekter er et veldig viktig verktøy i arbeidet som ernæringsfysiolog – å se konkrete bilder og eksempler som gjør at man forstår mer av “næringsstoff-prat”, “hvorfor man bør velge grove brød- og kornvarer fremfor kaker og lignende”, “hva det å velge næringsrikt egentlig betyr” osv. 

Mer skal jeg ikke si i denne omgang, men her er et lite utvalg av slike bildeeksempler som forhåpentligvis kan bidra til å gjøre informasjonen mer forståelig og gjenkjennelig:

 

 

 

Og hvis du ikke blir motivert og inspirert til å gjøre noe for deg selv og din helse, så tenk på at du mest sannsynlig har andre rundt deg som også vil nyte godt av fordelene:

 

Jeg synes dette bildet taler for seg og føler jeg ikke trenger å utdype noe mer.

Men det å vite informasjonen er kun ett steg i riktig retning. Neste utfordring blir å praktisere kunnskapen. Spør gjerne deg selv “På en skala fra 0-10, hvor motivert er jeg for å endre meg?”. Gjør dette for eksempel 1 gang i uka og se om små grep etterhvert kan føre til at motivasjonen stiger etter hvert som tiden går. Det er du som kjenner deg selv best og dermed er det også du som vet best hva som skal til for å bli motivert til å endre vaner. 

* Finn ut hva du vil endre

* Skriv ned spesifikke målsettinger

* Se fordelene

* Få støtte

* Vær klar over at du vil møte utfordringer – finn strategier for å takle disse

 

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Proteinrike sjokolademokkakuler

Dette er perfekt mumsegodt til de som er glad i både sjokolade og kaffe. Denne porsjonen her gikk ned på høykant for min del hvertfall! 😉

Til 4-5 mokkakuler: 

2 ss sukrinmelis
1 stor ss kakao
1 scoop sjokoladeproteinpulver 
Halvparten av 1 porsjon espresso
1 stor ts kesam (vanlije eller vanlig)
Evnt litt vann  

Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett kesam og espresso. Rør sammen til blandingen får en konsistens du kan trille kuler med. Tilsett evnt bittelitt vann hvis deigen er “for tørr”. Min røre ble derimot bittelitt for “våt”, så jeg skulle ha drysset over litt mer tørrvare helt til slutt (enten kakao, sukrinmelis eller proteinpulver). Men digg var det!! 😀

Sett i fryseren 20-30 minutter eller oppbevar i kjøleskap.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Det her er grunnen til at jeg digger å skrive: TAKK DORTE! :D

(Sladda etternavnet) 

AAAH!! Da sånne tilfeldige tilbakemeldinger og kommentarer dukker opp, enten på Facebook, i direkte verbal form eller noe annet, ja, da blir jeg glad! Glad OG takknemmelig. Det må jo tyde på at man gjør noe riktig i jobben sin 😉

Komplimenter og generelt positive tilbakemeldinger er forresten virkelig noe alle bør bli bedre på – det gjør godt å høre det selv og det er godt å gi det til andre. 

 

Her er forresten litt flere detaljer om Fredriks resultat i “The Tactical Strength Challenge” fra Gøteborg på lørdag: 215 kg i markløft, 27 godkjente pullups (best av alle) og 131 snatch med 16 kg kettlebell på fem minutter. Totalt 2.plass i sin klasse. 


Og da blir man så fornøyd. 

Senere i dag kommer oppskrift på en skikkelig godtebombe, som kan nytes med god samvittighet: Proteinrike mokkakuler. 😉

Ha en flott start på en ny uke – mandager er herlige! 😀

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

FILM: 2 treningsfrie dager gjorde susen på trening i dag: 3 timer kvalitetstid på Elixia <3

På grunn av 3-dagers obligatorisk skolesamling og besøk fra Bergen ble det treningsfri både fredag og lørdag. Derfor var iveren stor etter å komme seg på trening etter at skolen var ferdig i dag. Det endte opp med skikkelig fyring på alle mulige øvelser og totalt 3 timer på Elixia.
Etter en økt med knebøy og benkpress fikk jeg lyst til å teste pullups-formen også. Noe som endte med 1 mer repetisjon enn siste pers. Selvfølgelig skal dette dokumenteres, he he – og da er det greit med kamera-crew og motivasjons-snakk:
video:8pullups
Den aller første repetisjonen ble dessverre bare halvveis filma,  men det ble totalt 8 pullups (overhåndsgrep). Håper på å ta 10 stk enten før sommermånedene, eller i alle fall i løpet av sommeren…. 😉 
Og med ny, godkjent pers er det på plass med det obligatorisk “strekke-armene-ut-til-siden-juble-følelse-bilde”! 😀
Resten av økta bestod forresten av 10repx5sett pushups, knebøy-økt nummer 2 (det står i programmet jeg følger ;)), 5×5 stående “Good mornings” og 10repx3sett med valgfri mageøvelse. 
Ønsker alle en herlig søndag videre!
– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Trøttis og dagens middag

Nok en obligatorisk skoledag er over og i dag hadde jeg fremføring av helsekommunikasjonsoppgaven: Unge jenter og kalsiuminntak. 

Jeg tror det gikk ganske så bra etter gode tilbakemeldinger fra både lærer og medelever 😀 Etter at jeg var ferdig var lærerens første kommentar: “Hva jobber du som?”

Tok det som et positivt tegn om at det jeg leverte var engasjerende og godkjent;) (Sånn, litt selvskryt av og til er lov)

Etter skolen gikk jeg og besøket mitt ut for å spise middag. I kveld havnet vi på “Four Seasons” i Vika i Oslo. De kan virkelig asiatisk mat!! 😀

Green Chicken Curry 

Nu er vi endelig hjemme igjen og vår lørdag skal bestå av velfortjent joggebukse-håret-i-en-tilfeldig-knute-slappis-bare-kose-seg-og-se-på-Friends-kveld 😀

På plass i sofaen mac, kaffe og selvfølgelig smilet på plass:

Selv om jeg egentlig er litt sånn her også:

(Haha, sjekk frukt- og grøntplakatene på veggen i bakgrunnen. Inspirasjon i hverdagen er viktig.) 

Forresten, Fredrik gjorde det ganske så bra i konkurransen  “Tactical Strength Challenge også. Jeg har hvertfall fått oppdatering om at han tok en 2.plass i sin klasse og var best av alle i pullups-øvelsen med hele 27 godkjente pullups. Yeah! Flink type – stolt kjæreste 😉

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Skole og verdens beste biffmiddag

“Research design” og “qualitative research methods” var hovedtemaene i dagens obligatoriske skoledag. I morgen er det “statisikk” og “helsekommunikasjon del 1” som står på planen.

Dagens middag ble entrecote med ovnsbakte grønnsaker, grønne bønner og rødvinssaus.  

Restaurant? Trancher selvfølgelig. 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Fikk du med deg disse sakene i går?

Tjohei!
Etter fire dagers Side2-jobbing er det nå tre dagers-skolesamling som står på planen.
Her er litt av gårsdagens Side2-snacks (LES: klikkvinnere – høhøhø)

Nei, dette er ingen spøk 

(Jeg sleit med å holde meg alvorlig da jeg skrev denne artikkelen. Holdt på å trille av stolen sånn cirka 20-30 ganger på grunn av en rekke latterkramper. Viktig å ha det gøy på jobb!:))

Hva ser du egentlig her? Nå bør du sette av noen minutter til å finne ut hva disse bildene faktisk viser. 

Og en liten helsesak: Bruker Google som lege. Stadig flere gir seg selv matvareallergi- eller matintoleranse uten å faktisk ta kliniske tester. 

God fredag og god helg! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Feels like I`m busy 24/7

Energibeistet og den menneskelige duracellkaninen er oppe, våken og i godt humør som vanlig. 😀

Her går det unna og dagen i dag starter NU:

Trening, jobb 14-22, få besøk fra Bergen og forberedelse til obligatorisk skolesamling (den aller siste, snart ferdig nå!:) ). Så blir det skolesnakk både fredag, lørdag og søndag. 

Det er ikke noe som heter å ha det travelt, effektivitet liker jeg å kalle det! 😉 Og noen ganger så glemmer man faktisk hvor heldig man er som både har muligheten til å studere, jobbe og ikke minst føle at man har verdens beste venner og kjæreste (ja, jeg er i det klissete hjørnet i dag) så jeg føler meg bare veldig lykkelig og fornøyd om dagen. 

Mmmmm- MIN. 😀

Fredrik skal forresten til Gøteborg på lørdag og konkurrere i Tactical Strength Challenge (klikk her for å lese mer). Jeg får dessverre ikke blitt med på grunn av skolesamlingen, noe som er meget bittert. Men det kommer nok nye muligheter senere. 🙂

Men nå må jeg komme meg avgårde på trening. Benkpress, knebøy, “dumbell fly”, “french press” og “sitting good morning” står på programmet i dag. 😀

Ha en nydelig torsdag!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Mobilblogg: ukens “fiskemiddag”

Haha, banan, marinert laks fra Meny og snacksgulrot! 🙂 Ingen unnskyldning for å ikke spise fisk selv om man jobber kveldsvakt! :p

Og her er litt av dagens Side2-snacks.

Treningssak med Martin Norum:

Nå er det in å trene «olympiske løft»

En morsom underholdningssak fra TV-showet til Ellen DeGeneres (med videoklipp):

Programlederen kunne ikke la være å kommentere den dristige kjolen til Jennifer Love Hewitt

 

 

– Silje Bjørnstad –

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.