Effektiv hjemmetrening på under 20 minutter

Hei folkens!
Jeg har skrevet en ny sak for VG Vektklubb med tips til tre treningsøkter på under 20 minutter som du kan gjøre hjemme i stua – perfekt i en hektisk hverdag eller hvis du bare ønsker et alternativ til treningssenter og gruppetimer. Selv om 20 minutter kanskje kan høres lite ut så vil korte økter kunne gi vel så god effekt som lengre økter, men du skal kjenne at du tar i og at kroppen blir litt sliten. Husk også at hvis du hadde vært på et treningssenter så bruker man gjerne tid på å gå fra øvelse til øvelse, kanskje vente på tur og å ta pauser – slik at den totale effektive treningstiden ikke nødvendigvis blir noe særlig mer enn 20 minutter selv om du er på senteret i 30-45 minutter 😉

Her er økt 1: Styrke med kroppsvektøvelser

I denne økten trener du med egen kroppsvekt som motstand. Du jobber på tid og utfører øvelser parvis i supersett. Bruk en klokke til å følge med på tiden. Du skal jobbe i 40 sekunder på hver øvelse før du tar 20 sekunders pause og gjør deg klar til øvelse nummer to i supersettet. Du utfører tre runder med hvert supersett om gangen før du tar 1 minutts pause og gjør deg klar til neste supersett. Du trener 3×6 minutter i denne økten.

3 runder på hvert supersett:
A1) Gående utfall
Du trener: Hovedsakelig lår- og setemuskulatur.
Slik gjør du: Stå med rett kropp og beina samlet. Herfra tar du et godt steg fremover. Senk kroppen ned mot gulvet ved å bøye i kneet på fremste bein og kjenn at du får en god strekk på hofteleddsbøyer på det bakre beinet. Like før kneet treffer bakken snur du bevegelsen og skyver deg selv opp igjen til utgangsposisjon ved å legge tyngden på fremre fot. Ta et nytt steg med motsatt bein. Stram kjernen under hele bevegelsen og unngå at du faller til siden med knær eller hofte.

A2) Pushups
Du trener: Bryst, fremside skulder, triceps og kjerne.
Slik gjør du: Stå i plankeposisjon på tær eller med knærne i gulvet. Håndflatene skal være plassert med litt bredere avstand enn skulderbredde. Senk deg så langt ned at brystet nesten berører underlaget samtidig som du opprettholder plankeposisjonen, og press deg selv opp igjen. Hold en sterk kjerne og rett rygg under hele bevegelsen.

B1) Bensenk
Du trener: Hovedsakelig kjerne.
Slik gjør du: Legg deg ned på ryggen med armene langs siden og løft opp beina. Press korsryggen ned i gulvet og kjenn at du strammer kjernemuskulaturen godt. Start med å senke beina rolig og kontrollert ned mot gulvet uten at korsryggen mister kontakten med underlaget. Snu bevegelsen like før korsryggen vil opp fra gulvet og hold samme rolige tempo på veien tilbake – du skal utføre sakte og kontrollerte repetisjoner! Jo lenger ned du senker beina, desto tyngre blir øvelsen. For en enklere variant kan du utføre øvelsen med ett og ett bein om gangen eller bøye knærne.

B2) Rygghev

Du trener: Hovedsakelig korsrygg og kjerne.
Slik gjør du: Ligg på magen med armene på utsiden av hodet med bøyde albuer. Se ned mot bakken samtidig som du løfter opp overkroppen fra bakken. Kjenn at du klemmer sammen skulderbladene, og strammer sete og korsrygg. Hold denne posisjonen et sekund før du senker deg rolig ned igjen.

C1) Seteløft
Du trener: Sete, bakside lår og korsrygg.
Slik gjør du: Legg deg ned på ryggen med bøyde knær og ha litt bredere enn skulderbreddes avstand mellom føttene. La armene ligge langs siden av overkroppen. Stram setemusklene og skyv rumpa opp mot taket slik at du strekker ut hofta. Kjenn at du skaper kraft ved å legge tyngdepunktet på hælene når du jobber og unngå at knærne faller innover.

C2) Planke med knetouch
Du trener: Kjerne og skulderstabiliserende muskulatur.
Slik gjør du: Still deg opp i plankeposisjon på strake armer og kjenn at du strammer magemusklene slik at kroppen holder en rett linje. Hold en sterk kjerne mens du løfter det ene benet opp mot overkroppen og gir deg selv et lite touch på kneet med motsatt hånd. Sett ned foten og hånden og gjenta på motsatt side. For en enklere variant kan du sette knærne i bakken og touche knærne diagonalt uten å løfte de opp.

God trening! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Bruk restematen: Stekt ris med masse sunt digg

Hei søndag!

Denne helgen har hovedsakelig bestått av flytting for min del, og det merkes nå på søndag kveld for å si det sånn. Etter x antall runder opp og ned trapper med flytteesker og diverse på fredag, i tillegg til altfor lite søvn (ikke drikk koffein etter kl 18 Silje!!!), så er legg, rumpe og lår helt latterlig støle, øynene mine er så vidt åpne og energinivået er rimelig lavt. Men for en bra helg det har vært likevel. Jeg er altså SÅ FORNØYD med leiligheten min, og med det vårværet som er nå for tiden så kan jeg skryte av solskinn hele dagen lang på balkongen min hvor jeg kan ligge å deige meg i sola helt i toppen av blokka uten innsyn. Det føles virkelig så riktig og bra ut å flytte inn hit, og i dag gikk jeg også en tur i nærområdet for å utforske marka og diverse tjern som ligger i nærheten. Jeg er avhengig av å ha skogen i nærheten, og det har jeg her, noe jeg er veldig takknemlig og glad for.

Men tilbake til overskriften, for gårsdagens middagsrester ble dagens digge middag: STEKT RIS.

 


Rester av ferdigkokt ris er supergodt og praktisk til å mekke seg stekt ris, og i tillegg går det kjapt å lage og du kan selvfølgelig selv bestemme ingrediensene – noe som gjør det enkelt å gjøre dette til en ren veganerrett, vegetarrett eller rett med sjømat, fisk eller kjøtt.

Dette brukte jeg i dagens restemiddag:
1/2 pose ferdigkokt boil-in-bag-ris (tilsvarer cirka 60-65 gram ris tørrvare)
1 liten rødløk
2 egg
50 gram kokt skinke
1/2 avokado
agurk og paprika

Slik gjør du:
Smelt smør og ha i hakket rødløk som du surrer i panna i 3-5 minutter slik at løken blir myk. Tilsett den kokte risen som du blander sammen med løken. Tilsett 2 vispede egg og rør rundt i panna til eggene har fått eggerøre-konsistens. Så serverte jeg dette med biter av avokado og litt grønt (agurk og paprika). Enkelt, kjapt og sunt!

Andre ingredienser som egner seg godt i stekt ris er mais, erter, sopp, asparges, hvitløk – bruk det du har tilgjengelig og liker.

Forsøk å unngå å kaste mat folkens – du kan alltids bruke restene til noe! Suppe, smoothies, gratenger, pizzatopping, gryteretter og lignende.

– Silje Bjørnstad –

Slik sparer du penger på PT-time

Flere og flere ser fordelene med personlig trening og det er økende etterspørsel etter dyktige personlige trenere hvor man er sikret god oppfølging og individuell tilrettelagt trening basert på sitt utgangspunkt og sine mål. Hvis du synes det virker dyrt med egne PT-timer, men likevel har et ønske om profesjonell treningsoppfølging kan PT Duo være tingen for deg – dette produktet har nemlig mange fordeler, blant annet at timesprisen blir rimeligere sammenlignet med 1-til-1-PT-timer.

Sosial på trening
PT Duo er et konsept hvor to og to trener sammen med personlig trener, og det er mange gode grunner til at dette er noe som flere bør teste ut. I en travel og hektisk hverdag er det mange som kjenner på den berømte tidsklemma – noe som kan gå utover både treningsrutiner og sosialt samvær. Med PT Duo får man gjennomført treningen samtidig som man er sosial og deler treningsgleden med en annen. Konseptet passer perfekte enten du trener sammen med en venninne, kompis, kjæreste, familiemedlem eller kollega. Med andre ord så slår du to fluer i en smekk. I tillegg kan det oppleves som tryggere å trene sammen med noen andre. Det er mange som synes det kan være skummelt å møte opp på treningsstudio alene, kanskje spesielt hvis man er helt ny på senteret. Med en treningspartner og duotime sammen med en personlig trener kan dette senke terskelen for å faktisk komme seg på trening.

Økt motivasjon
Har man en avtale med en PT og en treningspartner så er det også større sannsynlighet for at du får gjennomført treningen. Det kan også øke sjansen for egentrening fordi man kanskje har fått et program fra den personlige treneren som skal gjennomføres før neste PT-time, og da blir treningen gjort fordi man ikke ønsker å skuffe treningspartneren, eller sin PT. Det er heller ingen tvil at det å trene sammen med noen gir ekstra motivasjon for mange. Det er også artigere når man har noen som både heier på deg og pusher deg til å gi det lille ekstra. Er det to personer som trener mot et felles mål, for eksempel å gjennomføre et løp på 10 kilometer, er det også godt å kunne støtte hverandre på veien. Er man to på trening så kan dette få frem konkurranseinstinktet, noe som gjør treningen morsommere og man klarer litt mer enn det man kanskje hadde trodd på forhånd. Mange som benytter seg av PT Duo blir også motivert til å trene mer sammen utenom PT-timene. Da er det kjekt å kunne lære nye øvelser sammen med den personlige treneren som de senere kan teste på egenhånd.

Billigere PT-timer
Ikke minst så er det en stor fordel for mange at prisen for PT-timene blir lavere per person når man er to som deler på det. Hvis man som kunde synes det er dyrt å ha egen PT vil PT Duo derfor være et perfekt alternativ der man fortsatt er sikret personlig oppfølging til en rimeligere pris!

Husk at STERK i disse dager har PT-kampanje med rabatterte priser på nettopp PT Duo – send meg en mail på [email protected] for mer info eller sjekk ut instagramposten til STERK:

Ha en sporty torsdag!

– Silje Bjørnstad –

Slik holder du vekten etter slankekuren

God onsdag!

Jeg har nettopp skrevet to nye artikler til afpt.no og en av sakene handler om hva som er viktig å tenke på når det gjelder stabilisering av vekt etter en bevisst periode med vektreduksjon. Det er nemlig slik at kroppen trenger litt tid til å akseptere den nye vekten og den vil faktisk kjempe for å få tilbake de kiloene man har mistet. Dette er noe jeg selv er veldig bevisst på å understreke for mine kunder og klienter når det gjelder vektnedgang. Jobben er liksom ikke ferdig når man faktisk har nådd målvekten og man må være klar over at man ikke skal tilbake til gamle matvaner og svære måltidsporsjoner.

Her får du hele artikkelen:

Det finnes mange dietter, slankeråd og tips hvis man vil ned i vekt, men fellesnevneren er uansett at for å oppleve vektreduksjon, må du bruke mer energi enn det du får i deg. Med andre ord så er du i en negativ energibalanse og kroppen begynner å bruke energi fra lagrene for å holde sine prosesser i gang. Mange opplever at det ikke nødvendigvis er så vanskelig å gå ned i vekt, men at det å holde på den nye vekta er det største utfordringen etter en periode med slankekur.

Kroppen trenger tid
Det er flere grunner til at det å stabilisere kroppsvekten etter vektnedgang kan være problematisk. Når kroppen opplever at den får lite mat over en lengre periode så svarer den med å skru ned forbrenningen fordi den ønsker å spare på det man har. I tillegg til at kroppen setter seg inn i sparebluss-modus så vil man også skille ut mer av sulthormoner som øker sultfølelsen. Kroppen din trenger rett og slett tid på å skjønne at det ikke er noen hungersnød hvor den må spare på alt den får.

Derfor er det viktig å være forberedt på at du ikke skal tilbake til gamle matvaner med samme porsjonsstørrelse som tidligere når vektmålet er nådd. Det holder ikke å slanke seg i x antall måneder og så tenke at nå er jobben gjort. Du må endre på livsstilen og sakte, men sikkert tilvenne kroppen den nye vekten. Husk også at når du går ned i vekt så vil du ha et lavere daglig energibehov enn tidligere gitt at aktivitetsnivået er cirka det samme. Enkelt forklart; en mindre kropp krever mindre energi for å holde i gang livsviktige prosesser.

Øk gradvis
Når du i en lengre periode har ligget i et energiunderskudd, så er det viktig at du gradvis øker energiinntaket ditt for å finne det kaloribehovet kroppen din trenger for å holde en stabil vekt. 100-200 kcal i uken er et fint utgangspunkt å starte med og regn gjerne ut hva som er ditt nye daglige energibehov med din nye vekt slik at du vet hva kaloriinntaket bør ligge på. Det finnes forskjellige apper og flere ulike formler som kan estimere ditt daglige kaloribehov basert på alder, aktivitetsnivå, kjønn og vekt. Hvis du regner ut at du nå skal ligge på 2000 kcal om dagen for å holde vekten stabil, og du har i løpet av vektreduksjonsperioden spist 1500 kcal daglig, så kan du starte på 1600 kcal i 1-2 uker, deretter trappe det opp til 1700 kcal og så videre. La disse kaloriene komme fra næringsrike matvarer fremfor typiske godterier, kaker og sukkerholdig drikke. Det å spise måltider med sunn og variert mat vil for mange gjøre det enklere med å nettopp fortsette disse gode matvanene. Fysisk aktivitet vil også kunne gjøre det lettere å opprettholde en sunn og god livsstil. En aktiv kropp vil også naturligvis forbrenne mer enn om man sitter stille, noe som kan gjøre det enklere å holde vekten.

Finn din balanse
Vær bevisst på at vekttallet kan svinge med 1-2 kilo fra dag til dag, og fra uke til uke. Det er mange ting som kan påvirke kroppsvekten akkurat den dagen du veier deg, så dette er helt normalt. Ha gjerne èn fast veiedag i uka eller annenhver uke. Husk også at en stabil vekt vil ikke bare vises på badevekten, men bruk gjerne målebånd og klær for å kjenne at du holder deg stabil. Det gjelder å finne en balanse som du kan leve med der det er lov til å kose seg, uten at det blir for mye at det gode. I løpet av slankekuren har du kanskje fått større forståelse for hvor hva som kan være skjulte kaloribomber, hva slags porsjonsstørrelse som er mest hensiktsmessig for deg, forskjeller på kaloriinnhold i ulike mat- og drikkevarer og så videre som du nå kan bruke til å leve den livsstilen som gjør at vekten holder seg. Ikke få panikk hvis du spiser litt ekstra i perioder, for eksempel i ferier og når det er feiringer. Det er ikke én enkel helg eller uke som avgjør om du går opp eller ned i vekt – det er summen av valgene du tar over tid som har mest betydning for om du holder deg stabil eller ei. Vær tålmodig og bruk god tid, både når du skal ned i vekt, men også når du skal stabilisere vekten din. Man sier gjerne at hvis du holder den nye vekten i to år, så kan man slå fast at du har klart å stabilisere vekten.

Ønsker du hjelp med kosthold og livsstilendring?Kostholdsoppfølging kan være smart i flere ulike perioder av livet. Kanskje du trenger veiledning til livsstilsendring og vektreduksjon eller ønsker økt muskelmasse og lavere fettprosent? Trenger du råd til hva du bør spise når du er gravid, har en matallergi eller rett og slett ønsker et sunnere og mer næringsrikt kosthold? Uansett hva som er dine mål og utgangspunkt er jeg her for å hjelpe deg så send meg en mail på [email protected] hvis du vil vite mer.

FOTO: Ann Kristin Engebakken

– Silje Bjørnstad –

 

Silk kommer du i gang med treningen

Da er det straks over for påskestemninga for denne gang og nå etter påske er det mange som kjenner litt ekstra på det å komme i gang med gode treningsrutiner. Kanskje du har et mål om å få en noe lettere kropp før sommerferien, bedre løpeformen, kjenne på økt styrke eller vil endre livsstil? Uansett hva som er ditt utgangspunkt, dine mål og dine behov så kan personlig trening være smart, og STERK vil i perioden 24.-30.april tilby PT-kampanje med rabatterte priser på våre mest populære PT-pakker (flere detaljer finner du lenger ned i artikkelen).

Og hvis du nå lurer på hvorfor det å ha en personlig trener kan gi deg bedre resultater enn på egen hånd, så skal jeg gi deg 3 gode grunner her:

1) Du får kontinuitet i treningen din

For å oppnå resultater, framgang og progresjon så MÅ du gi deg selv tid til å skape kontinuitet i treningen din. Mange jeg møter sier at “ja, NÅ har de bestemt seg. Denne gangen SKAL jeg begynne å trene regelmessig – jeg er supermotivert!”. Likevel er det mange som opplever at det ikke er så enkelt som man kanskje først hadde forestilt seg og for ørtende gang på rad havner man i den typiske fellen med “å gå for hardt ut” og/eller være en “typisk periodetrener”. Misforstå meg rett – dette er ikke nødvendigvis feil, men for å oppnå de resultatene du ønsker og for å faktisk skape realistiske treningsvaner i livet ditt så vil det å ha en PT-avtale nettopp hjelpe deg med å gjennomføre den treningen du faktisk ønsker. Mange oppdager nemlig at andre gjøremål i hverdagen blir det som prioriteres fremfor treningen, men ved faste PT-avtaler så er du sikret at treningen blir gjennomført. I tillegg vil det å komme i gang med treningen etter for eksempel ferier, sykdom eller lignende være mye lettere når du vet du har en avtale med en personlig trener slik at du kommer fort inn igjen i de gode treningsrutinene. Resultatet? Du får kontinuitet i treningen din, du finner ut hva slags type treningsrutiner som er realistiske å ha i din hverdag, du er sikret effektive treningsøkter basert på DINE ønsker etc.

2) Treningen blir personlig
Egentlig så burde det si seg selv at med personlig trening så får du trening som er tilpasset deg, men personlig trening er så mye mer enn bare treningen du gjør ute i studioet med PT-en din! Med en PT får du en som heier på deg, som vil ditt beste og som vil at du skal nå dine mål. Du får en som bryr seg, som tar hensyn til deg og dine eventuelle utfordringer. Du får en som kan trening og som vet hvordan du best skal oppnå det du faktisk ønsker deg. Du får en som hjelper deg med teknikk, en som hjelper deg til å pushe deg, eller bremse deg (ja, noen kan faktisk også bli litt for ivrige enkelte ganger), og en som SER deg. Den timen du har personlig trener så er det faktisk DU som er i fokus. Med en PT som følger deg opp er du sikret et personlig opplegg som tar hensyn til deg og din kropp. Med andre ord så kan ikke alle trene etter det samme programmet, trene de samme øvelsene og gjøre antall samme repetisjoner og sett! Noen har kanskje en skade man må ta hensyn til, noen vil bli bedre på styrketrening med frivekter, noen andre ønsker fokus på mobilitet etc – ulike personer krever ulik oppfølging.

Jeg vet også om mange personlige trenere, inkludert mæ sjæl, som lar høre fra seg også mellom disse PT-timene de har avtalt med kundene sine – fordi vi faktisk bryr på ordentlig! Vi vil for eksempel gjerne vite om kroppen kjennes ok ut dagen etter en PT-økt, vi vil gjerne vite om du har fått trent som planlagt de to ukene du var på ferie – ikke fordi vi mener å mase eller pushe, men fordi vi er her for å dytte deg fremover og holde deg på riktig kurs!

3) Du får variasjon
Det er fort gjort å se seg blind på egne treningsøkter slik at det er fort gjort å gjøre de samme øvelsene gang etter gang, med den samme belastningen, repetisjonene og settene. Og dette trenger ikke nødvendigvis å være feil, men kroppen er svært tilpasningsdyktig og hvis du stadig holder på med det samme opplegget uke etter uke, måned etter måned, ja, kanskje år etter år, så vil det ikke ta lang tid før progresjonen stopper opp, du blir kanskje lei av å gjøre det samme og til slutt mister du i verste fall mister motivasjonen til å gå på trening. Da er det kjekt med en personlig trener som kan legge opp variasjon i øktene dine, gi deg inspirasjon, komme med teknikktips og lære deg nye øvelsesvarianter slik at både hode og kropp får nye utfordringen samtidig som du kommer nærmere dine mål. Kanskje du får en ny favorittøvelse eller klarer noe du aldri hadde turt å testet ut alene?

Her er STERKs PT-tilbud som gjelder ved avtale inngått i perioden 24.-30.april 2019:

Medlemspris:
PT 55 minutter – 5 klipp: 3600,- (ord. 4050,-)
PT Duo 55 minutter – 5 klipp: 5555,- (ord. 6250,-)

PT 55 minutter – 20 klipp: 13 200,- (ord. 15 000,-)
PT Duo 55 minutter – 20 klipp: 19 200,- (ord. 21 800,-)

Tilbud til ikke-medlemmer:
PT 55 minutter – 5 klipp: 3950,- (ord. 4300,-)
PT Duo 55 minutter – 5 klipp: 5950,- (ord. 6500,-)

PT 55 minutter – 20 klipp: 14 500,- (ord. 16 000,-)
PT Duo 55 minutter – 20 klipp: 20 450,- (ord. 22 600,-)

Ved booking, spørsmål eller mer informasjon – send meg en uforpliktende mail på [email protected]

Jeg er klar for å hjelpe deg med trening og kosthold 🙂

– Silje Bjørnstad –

2 CrossFit-økter du kan teste ut

Hallo søndag og 1.påskedag, og da nærmer det seg slutten på årets påskeferie. Jeg kom tilbake fra fjellet på fredag og har siden da blant annet kost meg med litt styrketrening, jobbings og pakking. Neste uke skal jeg jo faktisk flytte (!!! tiden går så fort!) og av erfaring så har man alltid mer enn det man tror, så her er både bagger, pappesker og poser i full gang med å bli fylt opp for å si det mildt.

Men apropos styrketrening; jeg kjørte en CrossFit-økt i går som het “The Seven” som har gjort meg helt latterlig støl i særlig triceps, øvre del av rygg og skuldre. Altså, det kjennes ut som jeg har blitt mørbanka, men på en bra måte, hehe! Nå trener jo ikke jeg CrossFit-økter særlig regelmessig, så det blir en litt annen type treningspåkjenning enn det jeg er vant til for å si det sånn, og da er det jo ikke rart at man kjenner man har gjort “noe annerledes”.

Uansett, jeg tok meg god tid og skalerte ned thrusters til 30 kg (opprinnelig står det 42,5 kg for kvinner, men da hadde jeg mest sannsynlig blitt skada før jeg hadde kommet til runde 2, for det er altfor tungt for ei som ikke trener thrusers til vanlig).

Hvis du er gira på å teste ut økten så er dette “The Seven”:

7 runder av følgende øvelser:
7 handstand push-ups
7 reps thrusters @30 kg (opprinnelig 42,5 kg for kvinner og 60 kg for menn)
7 knees to elbows
7 reps deadlift @75 kg (110 kg for menn)
7 burpees
7 kettlebell swings @24kg (32 kg for menn)
7 pullups

Det er så deilig å bare ha økta klar når man egentlig ikke aner hva man skal trene eller hva man har lyst til, og i går var en slik dag. Da kan ulike CrossFit-økter funke ganske fint for min del, og det hjelper naturligvis å ha kollegaer og venner som slenger seg på økten også.

Og når vi snakker om CrossFit – i dag hadde jeg en gruppetime på STERK som nettopp er inspirert av CrossFit og jeg hadde satt opp en team-økt hvor man er to personer som jobber sammen for å gjennomføre følgende øvelser og repetisjoner:
100 airsquats
50 pushups
100 KB swing
50 box jumps
100 roing i ringer
50 american situps
100 gående utfall (utføres i armkrok – 50 steg på hvert bein = 100 reps totalt)
50 burpees
Timecap: 35 minutter

Her jobber man altså to og to sammen hvor man skal gjennomføre de oppsatte repetisjonene på hver øvelse før man bytter øvelse og jobber seg igjennom de oppsatte repetisjonene her. En jobber mens den andre har pause. Dere blir selv enige om hvordan man deler opp repetisjonene og hvor mange hver av dere skal ta om gangen.

God trening!

– Silje Bjørnstad –

Det er så verdt det

For første gang skulle jeg i år kjøre elbil opp til hytta i Trysil. Det er ikke noen utfordring hvis man har en elbil med en relativ lang rekkevidde, men min elbil er av den typiske “kort-distanse-bil”-sorten, slik at det å kjøre opp til fjells og langt inn i skogen med flere titalls kilometer mellom hver ladestasjon ikke er det mest optimale – spesielt ikke for ei som har rekkeviddeangst 😉 MEN med god planlegging og tålmodighet så funker det meste, og ladestasjoner har det jo blitt flere og flere av slik at det å reise på langtur faktisk ikke trenger å være helt uaktuelt med den elbilen jeg cruiser rundt i, og selv om årets tur til og fra påskefjellet tok 1,5 time lenger tid enn det som det pleier å gjøre, så er det så utrolig verdt det! Og jeg er så takknemlig for at de ladestasjonene funker når man kommer frem og har typ 18 kilometer igjen å kjøre på batteriet. I tillegg er det faktisk ganske digg å slippe å betale for bompenger og bensin, og ikke minst å kunne kjøre miljøvennlig. For fy søren for noen drømmedager jeg har hatt på hytta sammen med vovser, mamma, pappa og storebror, samt kule hyttenaboer!

 

Det har vært supervarmt og deilig i påskesola ute på hytteterrasen og med ski på beina ute i skisporet – vi har kost oss med masse god mat, godteri, spill, quiz og latter, og jeg har virkelig fått både sovet ut og slappet ordentlig av disse dagene. Da er det verdt å bruke 1,5 time ekstra på kjøring begge veier for å si det sånn. For min del så bruker jeg ladepausene til å strekke på beina og gå tur, spise noe mat eller bare trekke litt frisk luft, så egentlig er det faktisk bare fint med noen pauser fra bilkjøringen. Men ja, det gjelder å ikke ha det travelt, for plutselig er det kø på ladestasjonene eller man kommer et sted hvor kun 1 av 4 ladere fungerer, det viktigste er at man kommer frem til slutt.

Jeg satser på det ikke blir lenge til neste gang jeg tar turen opp til hytta, for her snakker vi påfyll av energi og naturterapi ass. Nå vet jeg hvert fall at man kommer frem med elbilen 😀 I helgen er det tilbake til jobb for min del, kombinert med en del admin-jobbing hjemmefra og ikke minst flytte-pakke-prosjekt. Fortsatt god påske!

– Silje Bjørnstad –

2 ting du bør sjekke ut

Hei folkens!

Jeg er i ferd med å gå inn i påskeferie-modus, men jeg vil tipse om 2 ting som er verdt å sjekke ut og den ene er treningsreisen til meg og Sandra 7.-14.mai! Vi har nemlig to plasser igjen på turen vår som går til Mallorca i samarbeid med Jomfrureiser. MER INFO HER.

På denne treningsreisen vil du garantert oppleve et unikt samhold med fokus på mestringsfølelse og treningsglede. Det vlir allsidig og variert trening som passer alle. Treningsøktene består blant annet av sirkeltrening med både styrke- og kondisjonsøvelser, minibands-strikker, HIIT, core, crossfit-inspirert trening, boot camps og felles morgentur med gange/jogging. Tiden mellom treningsøktene disponerer du som du ønsker; her er det muligheter for både egentid, strandliv, utflukter, shopping, avslapping og velvære.  Vi skal bo på fantastiske Maritim Galatzo Hotel, ved Costa de la Calma. Fra hotellet er det flott utsikt over Middelhavet, og området i og rundt hotellet er perfekt for trening. På hotellet har de en førsteklasses gourmetrestaurant, et flott spaområde og treningsrom. Rommene er moderne og delikat innredet. Hotellet ligger ca. 30 minutter fra flyplassen, 15 km fra Palma sentrum og kun 5 km fra Magaluf og Palmanova.

Denne reisen passer for deg som ønsker en aktiv og inspirerende ferie, samtidig som du også vil få god tid til å nyte livet som det passer deg på den spanske ferieøya. Du reiser kanskje single? Men det går helt fint, vi blir raskt en herlig gjeng som blir godt kjent og har mye moro sammen. Vi spiser middager sammen og vi har flere felles samlinger hver dag. Reisen passer for damer i alle aldre og for deg som er nysgjerrig på noen nye og annerledes treningsøkter. Alt er enkelt og mulig å gjennomføre og du må aboslutt ikke være godt trent eller erfaren for å delta her.

Den andre tingen jeg vil du skal sjekke ut er låta til PT-kollega Morgan Moen – STERKs syngende personlig trener har nemlig gitt ut en egenkomponert sang som ligger både Spotify, YouTube etc. Morgan har skrevet både tekst og melodi selv, og så har han da spilt inn låta og fått den ut til folket 😉

KULT!

 

Del gjerne videre 🙂

– Silje Bjørnstad –

Påsken 2019

Mange er allerede godt i gang med årets påskeferie og påskeværet har i alle fall vært upåklagelig så langt. Når det gjelder min påskeuke så starter jeg denne mandagen med hjemmekontor før det blir noen PT-timer på STERK. I morgen blir det også litt jobbings, men så er planen å reise opp til hyttelivet i Trysil hvor jeg skal tilbringe noen dager med mamma, pappa og vovsene. De er allerede på plass og nyter skyfri himmel, påskesol og perfekte skiforhold. Og jeg bare MÅ opp på fjellet noen dager, selv om jeg egentlig skulle ha vært hjemme og pakket flytteesker og skrevet ferdig artikler etc. Jeg blir uansett ikke mange dagene på fjellet, for jeg jobber igjen til helgen. Men noen dager på påskefjellet vil utvilsomt gi positivt påfyll og ikke minst så får jeg henge med vovsene igjen. Så ja, i kveld skal det pakkes til noen herlige påskeferie-dager med fylt påskeegg, store frokoster, brettspill, quiz og lange skiturer med solbriller på nesa og solkrem i trynet. Jobbe gjør jeg nok av ellers og påskeferie er det jo bare én gang i året 😉

GOD PÅSKE!

– Silje Bjørnstad –

12 sunne basisvarer du bør ha på kjøkkenet

Hei og god søndag!

For mange er søndager eller mandag en typisk planleggingsdag når det gjelder den kommende uken, og matinnkjøp og matlaging er det mange som liker å få en oversikt over før en ny uke starter.

Da passer det kanskje bra å lese denne artikkelen som nylig ble publisert på VG Vektklubb hvor jeg gir tips til 12 sunne og smarte basisvarer:

“I en travel hverdag er det ikke alltid like lett å vite hva du skal spise. Med næringsrike basisvarer i hjemmet blir det enklere å ta sunne matvalg samtidig som du sparer tid og penger. Et godt basislager består av ingredienser som kan brukes til å lage flere ulike retter og som har relativ lang holdbarhet.”

I artikkelen får du tips til 4 sunne ingredienser og matvarer som du har i kjøleskapet, 4 sunne ingredienser og matvarer du oppbevarer i fryseren og 4 sunne ingredienser og matvarer du har i kjøkkenskapet.

Basisvarer jeg alltid har på plass på mitt kjøkken er blant annet egg, ost, cottage cheese, lomper, fryste grønnsaker, gulrøtter og løk, noe frukt, havregryn, nøtter, hermetikk-bokser med belgfrukter og ketchup/sennep (perfekt til lompepizza og ostesmørbrød sammen med noe kjøttpålegg og selvfølgeliglig ost).

Håper dere finner noe digg og sunn mat-inspo dere kan bruke i hverdagskostholdet.

 

– Silje Bjørnstad.