Fredagsfølelsen

Hei og god fredag og GOD HELG!

Her på Side2 er vi i alle fall klare for helg!

Selv skal jeg straks sette kursen hjemover til Finnskogen i helga, men før den tid blir det en liten kose-treningsøkt.

I dag har jeg blant annet skrevet om hvordan du enkelt kan få til en sunnere tacovariant i denne saken:
7 tips til sunnere taco

 Det er jo fredag og det betyr tacomiddag for mange nordmenn.

Et annet middagstips med karbonadedeig som enkelt kan gjøres sunnere er den klassiske spagetti-kjøttsaus-varianten:

Bytt ut vanlig pasta/spagetti med en fullkornsvariant, lag din egen tomatsaus ved å bruke hermetiske tomater + 1-2 ss tomatpure, grønnsaker og urter, og bytt ut kjøttdeig med for eksempel karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig.

Mums! <3

– Silje Bjørnstad – 

En enkel og sunnere dessertvariant

Hei!

Da er det blitt torsdag og snaaaaaaaaaaart er det helg.

Tidligere i uka publiserte vi en artikkel på Side2 der Side2-redaksjonen ga sine “sunne favoritter”  – med kommentar fra meg 🙂

En av mine sunne favoritter som jeg nevner i saken er “kesambær-skål”, eller hva jeg nå enn skal kalle det. Dette er vaniljekesam med en håndfull fryste bær (for eksempel bringebær) som sammen med litt sukrinmelis eller søtningsmiddel (for eksempel Natreen) gir deg en liten skål med sunn dessert/kveldskos/mellommåltid. 

Ha vaniljekesam over i en skål sammen med bærene, sett de inn i mikroen i 20-40 sekunder (avhenger av hva slags konsistens du vil ha og hvilken mikrobølgeovn du har, så her er det bare å prøve seg frem), dryss over bittelitt sukrinmelis/søtningsmiddel, rør rundt og voilá:

En sunnere og næringsrik liten, kald, søt fristelse som bidrar med blant annet både protein og kalsium fra kesam og antioksidanter, C-vitaminer og fiber fra bringebær. Minner meg faktisk litt om iskrem 😀

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

“Prosjekt sterk” og “21 minute body”

Hei og god onsdag!

I dag startet jeg dagen med 7-vakt for Side2 og en kopp morgenkaffe eller tre var virkelig nødvendig:

Etter et par timer på kontoret bar det videre til SatsElixia for å teste deres nye treningstime “21 Minute Body” – les mer om den timen her. 

Jeg og kollega Helle brukte dermed lunsjpausa til å bevege litt på skrotten – noe som aldri er feil 🙂

Her er noen bilder fra timen, men mer om vår mening og flere bilder kommer i egen sak som publiseres på Side2 i løpet av uka.

Ellers så nevnte jeg jo på mandag denne uka så testet vi programmet til personlig trener Mariann Deila som er aktuell med boka “Prosjekt Sterk”. 

Den artikkelen er publisert og kan leses her:

– Eneste unnskyldning er hvis du spyr

Her var det både styrke og kondisjon med i programmet. 

Min mening om programmet:

– Først og fremst så må jeg bare si at Mariann var en fantastisk PT som jeg opplevde lett forstod hva slags treningsperson man var, både fysisk og psykisk. Og jeg merket fort at denne dama vet hva hun snakker om, har både utdannelse og erfaring, og ikke minst at hun ser og forstår hver enkelt person, og tar hensyn til både utgangspunkt, ønsker og mål. Noe som igjen bidro til at hun enkelt kan tilpasse vanskelighetsgrad og nivå for ulike personer. Selv er jeg vant med å trene styrketrening der det hovedsakelig er 3-6 repetisjoner som gjelder, mens jeg denne gangen skulle få prøvd meg med litt flere repetisjoner per sett med mindre belastning, samt intervaller på mølla, til min store skrekk siden kondisjonstrening ikke akkurat er det jeg har vært ivrigst på de siste årene.
– Vi begynte med chinups kombinert med splittknebøy og som Mariann sa det så fint når jeg indirekte hintet om at splittknebøy var den «verste» øvelsen jeg visste om: «Det er vondt uansett hvor mange kilo du jobber med». Så med Marianns forståelse og motiverende støtte så kom jeg meg igjennom splittknebøyen og chinupsene før det bar videre til enarms skulderpress, roing, pushups, ettbeins-hoftehev og leg curl på ball ? alle øvelser jeg selv liker godt så derfor koste jeg meg. Og det er også tidseffektivt og smart å kjøre supersett for de som er i tidsklemma. Det som overrasket meg mest med denne testtimen var hvor mye jeg koste meg på mølla. Før var jeg en joggejente, men de tre siste årene har det vært baseøvelser innenfor styrketrening som har vært greia, da med knebøy og markløft som favoritter. Men jeg liker jo faktisk å jogge og å løpe ute når det er vår og sommer, så nå frister det helt klart med gjentakelse på mølla mens jeg venter på at snøen skal smelte. Det spørs om det ikke blir noen økter med 10 minutter på mølla fordelt med 45 sekunders løping og 15 sekunders pause som avslutning på noen treningsøkter i ukene fremover. Så kan man jo i tillegg øke både fart og antall runder etter hvert også når man merker at kondisen blir bedre. Dette er absolutt et program flere burde teste ut, både fordi det gir variasjon, er tidseffektivt og du får trent både styrke og kondisjon. 

Ha en sporty onsdag!

– Silje Bjørnstad – 

Sunne og søte søtpotetpannekaker uten tilsatt sukker

Hei og god tirsdag!

Ukas “kjøttfri mandag” ble til “kjøttfri tirsdag” i stedet og ukens veggis-oppskrift er denne herligheten:

Søtpotetpannekaketårn med vaniljekesam og bær.

Og ja, den smaker like digg som den ser ut 😉

Har du rester etter søtpotetmos er det genialt å bruke som ingrediens i en annen rett, for eksempel søtpotetmuffins, søtpotetpizzabunn eller søtpotetpannekaker. 

Som vanlig så slumper jeg med ingrediensene slik at jeg ikke har eksakte mål, men sånn cirka ble det:

100-120 gram søtpotetmos (skrell søtpotet og skjær i biter, kok bitene møre og mos til det blir en glatt puré med en stavmikser)
1-2 ss Sukrin Gold
2-3 ss lettkokte havregryn (eller havremel)
2-3 ss mandelmel (tilbud hos nu3.no nå)
1/2 ts bakepulver
1 egg
1 liten skvett melk (0,25-0,5 dl)
Eventuelt litt kanel og kardemomme

Bland alle ingrediensene sammen til du får en pannekakerøre med litt tykk konsistens. Smelt smør i en stekepanne og stek små lapper på middels varme, tålmodighet er viktig her 😉 Etter 3-4 minutter bruker du en stekespade til å sjekke om pannekaka er stekt på den ene siden slik at du kan snu den. Begynner pannekaka å løsne fra hverandre lar du den ligge et par minutter til. 

Server med ønsket tilbehør, men jeg kan absolutt anbefale vaniljekesam og bær sammen med litt søtningsmiddel eller SukrinMelis som du drysser over.

Dette ble dagens (dessert)lunsj – sunt, digg, næringsrikt, sukkerfri og fri for gluten (bruk glutenfrie havregryn hvis du har fått påvist glutenallergi/glutenintoleranse).

ENJOY!

– Silje Bjørnstad – 

Morgentrening og 3retters med dessertsymfoni <3

Hei!

Jeg må si at min start på en ny uke har vært mer eller mindre ganske så perfekt. Jobbdagen startet med å møte superhyggelige og dyktige Mariann Deila som er personlig trener og for tiden aktuell med boka “Prosjekt Sterk”. I den forbindelse skulle en kollega av meg på Side2 intervjue denne sporty dama samt få prøvd seg litt på ett av treningsprogrammene som Mariann har skrevet om i boka, og da fikk jeg spørsmål om å være med 😀

Så da ble det litt styrketrening og intervaller på mølla ved 9-tiden i morges, og det var en veldig deilig økt! Jeg ble faktisk veldig overrasket over at intervall-løpingen gikk så knirkefritt som det gjorde, det var jo faktisk morsomt å løpe litt igjen! Flere bilder og mer om den saken kommer på Side2 i løpet av uka, jeg sier ifra 😉

Etter jobb ble det middag ute på Tjuvholmen ved Aker Brygge og selv om det egentlig er “kjøttfri mandag”, så blir vegetarmandag flyttet til senere i uka.

Vi spiste på restauranten Mr. Bay (thailandsk og vietnamesisk cuisine)  og OH MY GOD!!!!!! Det var såååå godt, det var faktisk helt ubeskrivelig digg med så rene og klare smaker, perfekt komponert sammen. Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det. 

Jeg hadde vegetarvårruller til forrett, biff i penang curry til hovedrett og tidenes desserttallerken som avslutning. 

Altså, vi snakker dessertsymfoni med tre små søte, nydelige godbiter:

Grønn te ostekake, kokossorbet og den beste sjokolademoussen jeg noensinne har smakt. 

Fy søren hvor godt det var. Både jeg og venninna mi var i himmelen av matopplevelse-lykke. 😉

Med andre ord, Mr. Bay kan absolutt anbefales! 

– Silje Bjørnstad –

Sterk Trening

Hei og god solskinnssøndag! Sola skinner i alle fall her i Oslo og jeg er straks klar til å starte dagen med trening før det blir litt jobbings og deretter bursdagsselskap senere i dag. 
I går var jeg med Fredrik en liten tur til “Sterk Trening” – et relativt nytt treningssenter med masse herlig utstyr og bra lokaler! Jeg hadde ikke noe spesielt program som skulle gjennomføres i går, så derfor ble det bare litt “leke-trening” på ulike nivåer. 
Sånn som å leke apekatt:
video:apekatt
Eller som å ta chins med ekstra vekt:
video:img1273
Og pushups med ekstra vekt:
Og “thrusters med kettle bell”:
Så må jeg bare dele denne godbiten som ble til på fredag:
Ovnsbakt kylling med bacon og fersk mozzarellaost, servert med søtpotetmos, sellerirotpuré og agurkskiver. 
YUM!!!  Perfekt kombinasjon og jeg synes alltid at kyllingen blir megasaftig når den blir stekt i ovn. 
Legg/surr bacon rundt kyllingen og la dette steke på 200 grader i cirka 5-7 minutter i en ildfast form. Ta ut formen og legg over skiver av fersk mozzarella og stek videre i cirka 15-20 minutter på 200 grader. Server med ønsket tilbehør.
Enjoy og ha en herlig søndag!
– Silje Bjørnstad – 

Min måte å neie og bukke på…

Well, hello friiiiday!!

Ah, jeg har hjemmekontor i dag, det vil si at jeg startet jobbdagen 14:30, i endorfinrus, nydusjet og i morgenkåpe…  Det ble nemlig (og sikkert ikke så overraskende) formiddagstrening i dag og der ble det blant annet knebøy med skikkelig digg trøkk, benkpress, front-splittbøy (ny øvelse for min del, prøv den jævelen hvis du ikke har gjort det før… Tror jeg kjente både 1 og 2 uskler på fremside lår jeg aldri hadde kjent før. HAH!), mageøvelse 3x20reps, planke 6x30sekunder og good morning 8×3. 

Og vi neeeeeier:

Og buuuuukker:

😉

Her er forresten “front-splittbøy”:

Tok 20 kg X 6 reps jeg, det holdt for min del eller 5×5 i knebøy og skjelvende bein. 

Uansett så gikk knebøyøkta så mye bedre enn forventet og du vet, da blir man glad da. Sånn type “lukke-igjen-øynene-har-lyst-til-å-skrike-høyt-av-endorfinrus-glede”-glad:

I går kveld ble det forresten pizza fra stedet som nylig fikk terningkast 6 av VG.

Pizza fra Lofhus Samvirkelag.

Fredrik var veeeeeldig fornøyd, men jeg var faktisk ikke så imponert, og det har nok mye med at de hadde strødd parmesanost som topping over pizzaen min. Jeg er IKKE fan av parmesan – hverken på pizza, pasta eller på noe. Så det kunne de ha spart seg for.. Men pizzaen forsvant likevel den altså 😉

I kveld er det ovnsbakt kylling med mozzarellaost, bacon og søtpotetmos med sellerirot som står på menyen. DET er fredagsmiddagen sin det <3

Ha en herlig kveld og god helg!

– Silje Bjørnstad – 

Suppetorsdag: Kremet rød curry thaisuppe

Hei og god torsdag!

Da er det på tide med ukens kjøttfrie rett, selv om det ikke er kjøttfri mandag så kan man jo fint ta en kjøttfri dag senere i uka. I tillegg så er det jo “Suppetorsdag” – et begrep jeg låner fra Opplysningskontoret for frukt og grønt:

På Opplysningskontoret for frukt og grønt har vi innført begrepet “suppetorsdag” for å inspirere folk til å bruke restene man ofte får i slutten av uken til å lage deilig suppe. I tillegg til å være en fin måte å utnytte restemat på, egner suppe seg godt til å lage i store porsjoner og fryse ned til dager hvor man har dårligere tid. Suppe kan tilberedes veldig lettvint og raskt eller du kan bruke litt mer tid og få en ordentlig gourmet-rett. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke de møre i buljong og deretter servere. Hvis du ønsker å gjøre litt mer ut av det kan du bruke en stavmikser til å mose suppen med (en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin kan også gjøre nytten) og deretter tilsette litt fløte eller rømme. 

Så bli et “suppehue” du også!

Uansett, denne suppa er SÅÅÅÅ digg, inneholder masse ulike grønnsaker, metter godt og rik på smak. 

Jeg brukte følgende til cirka 3 porsjoner:
1-2 fedd hvitløk
1-2 fersk ingefær
1/2 -1 rød chili, fersk, finhakket (jo mer chili, jo sterkere, så smak deg frem for hvor mye du bruker)
3-4 ts rød chilipaste (bytt ut med grønn eller gul chilipaste for mildere smak)
3 dl matfløte
1 dl kokosmelk (Vanlig) 
1 dl lett creme fraiche 
1 klype sukker 
1/4 lime
Frisk koriander – grovhakket
Valgfrie grønnsaker (jeg brukte blant annet bønnespirer, vannkastanjer, minimais, gulrot, paprika, vårløk)

Bruk en hvitløkspresse til å presse hvitløk og ha i en kjele sammen med hakket chili sammen med litt rapsolje. Etter et par minutter tilsetter du rød chilipaste og bland godt sammen. Ha oppi fløte og kokosmelk, hold igjen litt væske for å se hvor tykk suppe du ønsker. Ha oppi creme fraiche og la suppen tykne og bli fyldig. Smak til med eventuelt mer chili/currypaste, og dryss over sukker. Ha oppi grønnsaker og la alt bli varmt. Ha oppi frisk koriander og smak til med ferskpresset lime. Ha over fersk vårløk like før servering. Tilsett mer fløte/kokosmelk hvis du synes suppe blir for tykk. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Fra Instagram:

Hei og hopp!

Jeg sovna 3 i natt også jeg, og stod opp klokka 7 for å reise på jobb og har siden da vært i halvkoma. Men etter X antall kopper kaffe og 1 Red Bull så begynner jeg faktisk å kvikne til litt nå. 😉

Så håper jeg at slipper å telle sauer til langt på natt i kveld også.

Uansett, her er siste bildesnacks fra Instagram – en god blanding med både Lexiebilder, treningsbilder, og bildeminner fra Berlin og Mexico. <3
 

1) Markløft-kjærleik
2) Mer markløft-kjærleik
3) Lille stakkars Lexie som ble påkjørt – her er hun endelig på vei hjem igjen og nå går det stadig bedre med henne, gudskjelov!
4) HAHA! Lexie var rimelig lang i maska i jula, hun fikk ikke lov til å leke eller være særlig mye ute. 

5) Fant ny Ben & Jerry`s-is i Berlin/Tyskland. “Mmmmm, iiiiiiis” 😀
6) Bildeoppsummering fra nyttårstur i Berlin.
7) På jobb: Shape Up-shoot
8) Pakket og klar for Mexico!
 

9) Siden vi missa flighten til Mexico fra Dallas, så ble det en liten USA-overnatting på et hotell i nærheten av flyplass. Der hadde de et lite gym med vektstenger!! Ikke ofte jeg opplever det. 😉
10) Ah, savner varmen og dette herlige stedet allerede!
11) Helt OK arbeidsforhold i Mexico! 😉
12) Fant ringer på jobblocation i Mexico – må være det fineste stedet jeg noensinne har tatt pullups! 😀

Ha en herlig onsdag – kun 2 dager igjen til helg 😉

– Silje Bjørnstad –