Siste dag med LCHF-diett

Så var man kommet til 21. og siste dagen i LCHF-dietten.

Klokken 06.35 satt jeg med veneflon i blodåra klar for glukosedrikken. Kroppen tenkte sikkert bare “KARBOHYDRATER!!!!!!! WHOHOOOO!!”. 

Nå skal jeg straks stikke på obligatorisk spinningtime før obligatorisk fiskemiddag i kveld….

På med pulsklokka og pulsbelte, vi skal spinne på 80% av makspuls.


(Sløvheten i øya kommer av vekkerklokke 05.45 i dag morges… GJESP!)

I morgen tidlig er det siste runde med OGTT/blodprøver og deretter er man fri til å spise hva pokker man vil.

Vi skal også på InBody-test 4 dager og 7 dager etter avsluttet kur.

God onsdag ettermiddag! (allerede onsdag?! :-O )

– Silje Bjørnstad – 

Siste innspurt

Allright, da er middagen spist og X antall fløtekarameller har smeltet i munnen – etter klokka 21 er det stopp på matinntaket for i kveld for vi må møte fastende til OGTT i morgen tidlig. Og morgen tidlig er faktisk klokken 06.30. 

Så da er et ny runde med veneflon inn i blodåre, glukoseblanding som frokost og deretter tappe blod 7 ganger i løpet av 120 minutter. I tillegg blir det vel ny InBody-test med veiing, måling av fettprosent, antall kilo muskler og så videre.

Whoohoo.

Resultatene kommer da forskningsleder har skrevet ferdig oppgaven med konklusjon – usikker på hvor lang tid den delen av prosjektet tar, men jeg skal selvsagt publisere dette når det er klart! 🙂

I tillegg skal jeg selvfølgelig skrive et innlegg med mine erfaringer, hva jeg tenker om en så ekstremt lavkarbo-diett, ufordringer, fordeler/ulemper – og jada, om jeg har gått opp eller ned i vekt…

– Silje Bjørnstad – 

Oppskrift: Fløtekarameller – lavkarbo

Disse er MUMS! 😀

Du trenger:

85 gram meierismør
2 dl fløte
3 ss sukrinmelis
vaniljepulver eller frø fra vaniljestang

Putt alt i en kjele og la dette koke opp sakte. Småkok i 45-60 minutter og rør av og til. Hell blandingen over i former og la stå i kjøleskapet til de har stivnet. (Eventuelt ta de i fryser om de ikke blir faste nok).

Jeg bruker minimuffins-former til å ha karamellene i:

 

Du kan fin tilsette hakkede nøtter og/eller duppe karamellene i smeltet mørk sjokolade. Med både nøtter og sjokolade blir det veldig likt Snickers-sjokolade.  

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

Så var den her igjen

Du  vet, det derre hvite greiene som av en eller annen grunn skal legge seg på bakken og gjøre veiene slapsete og glatte slik at jeg skal leke “Bambi on ice” de neste fire månedene. 

Ellers så er vi i gang med siste innspurt av LCHF-diett denne uka. På onsdag er det ny OGTT-test med spinningtime og torskemiddag på ettermiddagen samt en ny OGTT-test dagen etter. Og så blir det karbofest!!! HAH! Neida, det er ikke så ille altså, dietten går fortsatt overraskende greit, det eneste som jeg begynner å bli en tanke lei er å måtte planlegge alle måltidene 24/7. Men maten i seg selv er ikke noe problem.

Også skal denne uka her bli en betydeligere treningsuke enn forrige. Sist uke var preget av besøk, skole og jobb, og de få gangene jeg kom meg til trening hadde jeg null overskudd eller ble slått ut av kvalme og svimmelhet. 

Ehm, ja, også trenger jeg å kjøpe vintersko….

Ha en flott (hvit)mandag!

– Silje Bjørnstad –

 

Søndagsfrokost: kokoslapper og pannekaker med vaniljesmak – lavkarbo

Disse to oppskriftene er kjempeenkle, smakfulle og går kjemperaskt å lage – passer perfekt til både frokost, matpakke, lunsj og kveldsmat. 

Kokoslapper – cirka 2 porsjoner:

4 ss fløte
2 egg
2 ss kokosmasse
3 ss seterrømme
Litr fiberhusk hvis du ønsker

Bland dette sammen med en visp og stek små lapper i smør eller kokosolje i stekepanna. 

Smaker veldig godt sammen med søtningsmiddel og kanel, eventuelt rømme og bær.

Vaniljepannekaker – cirka 2 porsjoner:

2 ss seterrømme
1 ss fløte
2 egg
Litt søtningsmiddel (ca 0.5 ts)
Litt vaniljepulver (ca 0.5 – 1 ts)

Bland dette sammen med en visp og stek pannekakene med smør i stekepanna. Namnam!

Enjoy! 

– Silje Bjørnstad – 

Minitur i Slottsparken

De få timene jeg hadde fri i dag ble viet til kosehunden Lexie. Egentlig skulle jeg helst ha vært “hundevakt” resten av kvelden, men nå er det jobb for Side2 som gjelder, nemlig “Skal vi danse”.

 

Men den lille timen jeg fikk se henne var herlig. Det ble en kort tur i Slottsparken i nydelig ettermiddagssol og ikke minst flotte høstfarger.

Også ble det selvfølgelig en del kooooos. 😀

Nå må jeg tilbake til jobb.

Ha en flott lørdag!

– Silje Bjørnstad – 

Mobilblogg: en av de fordelene ved å leve på LCHF-diett

Det er å kunne spise ostepølse med bacon (null brød eller lompe selvfølgelig) uten å få noen form for dårlig samvittighet! 😀

Det er alltid like gøy å se trynet til han eller hun som står bak disken når du sier “En ostepølse med bacon i papir takk!”. Mi hi hi.

Sitter forresten på jobb på Side2.no i kveld og resten av helga vil også bestå av jobb, jobb, jobb.

Så god helg til dere som faktisk “har helg”. 😉

– Silje Bjørnstad –

 

Oppskrift: Ovnsbakt kyllingfilet med bacon i fløtesaus – lavkarbo

Dette var en så deilig og mettende middagsrett!

Til 2 porsjoner:

2 kyllingfilet
4 skiver bacon
1-2 båter hvitløk
1 liten rød paprika
3 ss purreløk eller vårløk
1 – 1,5 dl kremfløte
Smør til steking 

Stek kylling og bacon et par minutter på hver side slik at det får litt farge. Surr baconskivene rundt kyllingfiletene og legg i en ildfast form. Stek kjøttet videre i stekeovnen på 180-200 grader i cirka 15 minutter. I mellomtiden lager du fløtesaus og blomkålpure – oppskrift på blomkålpure finner du her.  

Fløtesaus:
Skjær opp paprika, purreløk/vårløk og stek i cirka 1 ss smør. Ta en hvitløkspresse og del opp hvitløken som du også har oppi stekepannen. Hell over kremfløten litt etter litt og la dette småputre i 6-7 minutter mens du av og til rører rundt. 

NAM!

– Silje Bjørnstad – 

 

 

VO2-maks-test nummer 2

I dag var det klart for VO2-maks test nummer 2 i LCHF-prosjektet og jeg var så gira!! 😀 Pulsen var over hundre allerede før jeg hadde begynt å tråkke og resultatet ble bittelitt bedre enn forrige gang.

Da ble tallet 39,2. I dag ble det 41,5 så jeg er fortsatt i samme nivå utifra denne tabellen:

 

I morgen er det FMD-test på Aker Sykehus: “Flow-mediated dilation” – årenes evne til å utvide seg når behovet for blod og oksygen øker. Man “stenger” av blodtilførselen til den ene armen i fem minutter for så å løse opp og sjekke hvor fort blodet strømmer igjennom via å se på ultralyd. Tviler egentlig på at dette har endret seg noe særlig etter 16 (av totalt 21) dager på LCHF-diett, men testing er alltid gøy!

Neste uke er det ny runde med OGTT: Glukose Intoleranse-Test.

– Silje Bjørnstad – 

Alleoppskrifter.no

For et par uker tilbake fikk jeg en mail fra “alleoppskrifter.no” – et nettsted der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske matnettsteder og matblogger. 

Jeg ble tipset om å registrere min blogg der så nå er jeg registrert på alleoppskrifter.no.

Her kan man dele oppskrifter og inspirasjon med tusenvis av andre og selvfølgelig søke opp oppskrifter med valgfrie stikkord.

Det er også en egen “matbloggtoppen”-liste – check it out.

 

Alt på Alleoppskrifter.no er gratis, du kan legge til din egen blogg i matbloggtoppen, lagre favorittoppskrifter i egen samlig og rangere oppskriftene som ligger ute. 

Absolutt verdt et besøk!

– Silje Bjørnstad –