Podcast-tips: Foodies med Emilie Nereng

God tirsdag! 

Mange kjenner til Emilie Nereng som tidligere har vært Norges største blogger, og som nå driver instagramkontoen @emilienutrition og podcasten Foodies. I tillegg har denne dama kjempefine episoder på Matkanalen og hun har deltatt i programmer som Skal vi Danse og 4-stjerners middag. Men det er altså podcasten til Emilie jeg nå vil gi litt ekstra oppmerksomhet for disse episodene er både underholdende og lærerike enten du er en kostholdsnerd eller ikke. Her får du en god blanding av ernæringskunnskap, fun fact og personlige kostholdspreferanser og morsomme historier fra gjestene som blir intervjuet – og det hele blir formidlet med en så lett tone og enkelt forklart. I mange tilfeller kan jo kosthold og ernæring bli meget tørt og innviklet å både høre om, lese om og snakket om, men gi podcasten “Foodies” et forsøk for å få inspirasjon, underholdning og kostholdsfakta fra både Emilie selv, og fra intervjuobjektene som er med. 

Denne uken er det ernæringsfysiolog Tine Sundfør som blir intervjuet om kostholdsrådene og her får du virkelig vite så mye nyttig og viktig, uten at du på en måte “sovner på veien”. Det er jo mange som har kritisert nettopp kostholdsrådene fra myndighetene for å være “trauste” og “ikke-oppdaterte”, men Tine forklarer disse rådene på en så enkel og morsom måte at det garantert er en del lyttere som vil få seg noen aha-opplevelser. 

Kort oppsummert så er kostholdsrådene nemlig veldig ukompliserte og alt i alt så handler det om å spise balansert og variert uten at det trenger å være fancy eller trendy. 

Hvis du er usikker på hva de nasjonale kostholdsrådene faktisk anbefaler for å få et sunt og variert kosthold så kan du lese de her:

 1. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.
 2. Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet.
 3. Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
 4. Spis grove kornprodukter hver dag.
 5. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg.
 6. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt.
 7. La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.
 8. Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor hard margarin og smør.
 9. Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i matlagning og på maten.
 10. Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags.
 11. Velg vann som tørstedrikk.
 12. Vær i aktivitet 30 minutter hver dag.

  Og for å gjøre et enda enklere så kan vi forenkle kostrådene til følgende:
  Spis mer av dette:
  • Grønnsaker
  • Frukt
  • Bær
  • Fisk og fiskeprodukter


  Spis mindre av dette:

  • Rødt kjøtt og kjøttprodukter
  • Salt og matvarer med mye salt
  • Sukker, brus, saft og godteri


  Velg disse matvarene:

  • Grove kornprodukter i stedet for fine
  • Olje og myk margarin i stedet for smør
  • Magre meieriprodukter i stedet for fete
  • Vann i stedet for saft og brus


  (Kilde: Helsenorge.no)

  Summa summarum: Ingenting er farlig eller bør settes i båser som “ja-mat” og “nei-mat”. Det kommer an på mengden og hyppigheten av inntaket av det du spiser over tid for å kunne si noe om du spiser sunt eller ikke. Spis variert med hovedfokus på det du bør spise mer av (da vil du sannsynligvis automatisk spise mindre av det du bør begrense inntaket av). En god leveregel for mange er “spis litt av alt og alt med måte”, så vil du også på den måten skape en god balanse i kostholdet ditt.

  – Silje Bjørnstad –

Quickfix-trening med “pyramide-reps”

Tjohei og plutselig var det lørdag!

Denne uken her har gått så innmari fort og mye skyldes nok at jeg er back in business med PT-jobbings – noe jeg er meget takknemlig og glad for. Hellandussen hvor fantastisk deilig det er å ha tilsynelatende normale og fulle jobbdager der du ser folk og kollegaer man virkelig har savnet de siste ukene.

Men hjemmetrening har jeg fått tid til og de siste dagene har jeg blant annet gjort det “kort og godt” med 3 øvelser og pyramide-reps (eller ladder reps/stigereps avhengig av om du går “begge veier” eller er fornøyd når du har gjort 1-10 reps én vei).

På den første økten brukte jeg en kettlebell, men du kan også utføre øvelsene med en manual eller bare gjøre tre helt andre øvelser hvor du ikke er avhengig av noe utstyr. Uansett er greia her at du starter med 10 repetisjoner på hver øvelse, før du fortsetter med 9, 8, 7 og så videre helt ned til 1 (“stige-reps”). Og så går du opp igjen, hvis du ønsker 😉 (pyramidereps). Du kan også snu om på repetisjonene og begynne med 1 rep, så 2, 3, 4 etc.

Forslag til en variant av denne økten med kroppsvektøvelser er å utføre froskehopp eller knebøy med hopp som øvelse 1 og rygghev eller seteløft som øvelse 2. Burpees med sidehopp trenger ikke noe alternativ 😉

 

En annen økt jeg har gjort i løpet av uken er med samme konsept, men da med nettopp kroppsvektøvelser:

 

Å jobbe på denne måten vil garantert få opp pulsen, og musklene føles rimelige seige ut etter hvert de også. MEN ikke gå for hardt ut på tempoet og ta de småpausene du trenger underveis slik at du klarer å gjennomføre istedet for at du risikere “å gå på en smell” halveis i økta.

Ha en sporty helg!

– Silje Bjørnstad –

Tabata-trening: ferdigtrent på 20 minutter

Tabata-trening er kjent for å ha høy intensitet og korte arbeidsperioder. I en tabata-runde jobber man 8 x 20/10-intervaller og her får man gjort mye arbeid på kort tid. 1 runde tar snaue 4 minutter, 3:50 minutter for å være eksakt. Med andre ord er dette en svært effektiv treningsform både for å trene kondisjon, viljestyrke og utholdenheten i muskulaturen.

Her har du en økt bestående av 4 tabatarunder som tar maks 20 minutter hvis du legger inn 1 minutts hvilepause mellom hver runde:

View this post on Instagram

💥TABATA-trening med kroppsvektøvelser: 1️⃣ Airsquats 2️⃣ Pushups 3️⃣ Russian twist 4️⃣ Utfall bakover + 1/2 burpees 👉 1 tabata-runde består av 8 intervaller x 20/10. 👉 Økta kan gjøres både inne og ute, og du trenger null utstyr. 👉 Med totalt 4 tabatarunder med 1 minutts pause mellom hver runde/øvelse er du ferdigtrent på 20 min! 👉 Søk opp «tabata songs» på Spotify/YouTube etc så følger du bare tids-instruksjonene i låta 👌🏻 Beklager at jeg ikke gliser meg ihjel på de klippene her, men jeg hadde virkelig NULL motivasjon til å trene da jeg gjorde denne økta. Jeg hadde lyst til å gi meg tosifra antall ganger og gikk altfor hardt ut mtp tempo på samtlige øvelser, men desto deiligere er det da å faktisk gjennomføre! Og disse 20 minuttene med bevegelse gjorde, som vanlig, så innmari godt – både for hode og kropp 😇😏 #justdoit #quickfix #tabata #personligtrener #hjemmetrening #shapeupnorge #vgvektklubb

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Ha en sporty dag!
– Silje Bjørnstad –

ENDELIG! Jeg kan neste ikke tro det, men…

…i morgen skal jeg ha PT-timer igjen for første gang siden 12.mars og jeg er så gira at jeg har tårer i øynene. For så mye har jeg faktisk savnet PT-jobben og alle de fantastiske menneskene jeg får lov til å møte gjennom jobben min, og jeg visste ikke en gang at jeg skulle kjenne det så innmari på kroppen. For de siste ukene og dagene som permittert har absolutt gått fint – og mye tror jeg skyldes at jeg har opprettholdt en struktur på hverdagene med timeplan og rutiner, i tillegg til at jeg jo har hatt noe jobb å pusle med på hjemmekontoret. Men når jeg nå får muligheten igjen til å faktisk drive med det jeg elsker så bare kjente jeg på en ubeskrivelig glede og takknemlighet, så det er ingen tvil om at jeg er mer enn klar for å komme til en enda mer normal jobbhverdag igjen.

Selvfølgelig vil det være mye som ikke kan gjøres som vanlig med tanke på smittevern og retningslinjer for avstand etc og vi forholder oss til gjeldende regler og retningslinjer: “alle typer idrettsaktiviteter må gjøres på en måte som sikrer at helsemyndighetenes anbefalinger om samling av personer og samling i grupper, overholdes. Når vi samles, så bør vi ikke være mer enn fem personer, og hver og en bør holde en avstand på minst to meter. Det blir heller ikke anledning til å bruke idrettsanleggenes garderober.”


Og på STERK åpner vi vår muskel- og skjelettklinikk basert på følgende informasjon fra myndighetene:
“Virksomheter hvor helsepersonell som tannleger, fysioterapeuter, psykologer og andre har en-til-en-kontakt, kan fra 20. april møte pasientene sine ansikt til ansikt, forutsatt at en bransjestandard for smittevern er på plass og blir fulgt. Det skal utvikles bransjestandarder i samråd med Folkehelseinstituttet og bransjen.”

Jeg kan faktisk ikke forklare hvor god nyhet dette er for min del – og for å si det sånn så tar jeg kroppens reaksjon som et godt tegn på at jeg trives ekstremt godt i jobben som personlig trener 😉 Gruppetimer og bedriftstimer er fortsatt satt på vent naturligvis, men jeg tenker uansett at dette går sakte, men sikkert i retning. FY SØREN JEG ER GIRA! 😀

– Silje Bjørnstad –

5 middager med dessert – under 500 kcal

Hei og hopp!

Jeg storkoser meg sånn når jeg kan kombinere journalistjobben med ernæringsutdannelsen og kokkelering på kjøkkenet – og nettopp det gjør jeg i artikkelen «5 middager med dessert til under 500 kcal» som nå er publisert på vektklubb.no.

Her finner du både vegetarmiddager, middag med kylling, med fisk og biff – som alle også inkluderer en søt avslutning, og hele måltidet er på under 500 kcal.

 

Husk at jeg i dette formatet skriver til målgruppen til vektklubb.no. Jeg oppfordrer ikke til at man skal telle kalorier eller bruke kalorier som mål for om et måltid er «bra» eller «dårlig». Jeg heier på matglede og matvare-kvalitet. Samtidig er det ingen hemmelighet at utviklingen av overvekt og fedme er økende, noe som har negative konsekvenser både på blant annet individnivå, den generelle folkehelsen og samfunnsøkonomien.

For mange som har som mål om å gå ned i vekt, være vektstabil eller rett og slett bare vil vite mer om hvor mye energi ulik mat inneholder, kan dermed det å bli mer bevisst på kcal-innhold bidra til større forståelse og motivasjon for å ta smartere valg. Det er nå en gang slik at nøkkelen til en vellykket vektnedgang er å få kontroll over hva og hvor mye du spiser.

Så, med artikkelen jeg refererer til i dette innlegget vil jeg hovedsakelig få frem at med smarte ingredienser kan du spise deg god og mett med både middag og dessert uten at måltidet blir en uplanlagt kaloribombe. Dropp ja- og nei-mat, og fokuser på alt det digge du faktisk bør spise fremfor å fokusere på alt du «bør holde deg unna». Med riktige ingredienser kan du få solide porsjonsmengder som bidrar med mye næring og masse god smak uten at man overskrider «kalori-budsjettet».

– Silje Bjørnstad –

Treningsøkt med kettlebell eller manual

God fredag!

Salget av hjemmetreningsutstyr har gått til værs de siste ukene og noe av det som er populært er kettlebells. Selv er jeg av den typen som tenker at jeg får mye gjort med kroppsvektøvelser og eventuelle kreative vektløsninger som for eksempel å putte bøker i en ryggsekk eller bag, men jeg har også én kettlebell på 12 kg som jeg har fått fra Klubben.no en gang i tiden og den er jo selvfølgelig innmari praktisk når jeg vil trene styrkeøvelser med vekt.

Mange har gitt meg tilbakemeldinger på å dele flere tips og økter med nettopp kettlebell, og her er den nyeste økta jeg gjorde tidligere i uken:

 

View this post on Instagram

🔔😏Har fått en del ønsker om å dele flere kettlebelløkter – så here you go: Fullkroppsstyrkeøkt med kettlebell (eller manual). Juster antall repetisjoner opp eller ned utifra hva slags vekt du har tilgjengelig👇 A1) 3×20 hipthrust A2) 3×10+10 enarms renegade row mot forhøyning B1) 3×10+10 enarms thrusters B2) 3×12 fremoverlent høy roing C1) 3×10 ground-to-overhead C2) 3×8 singel situp+singel russian twist D1) 3×10+10 skrå utfall bakover D2) 3×10 sittende skulderpress (strekk ut beina og fokuser på å stramme kjernen for å holde overkroppen rett) E1) 3×12+12 ettbens markløft E2) 3×12+12 enarms brystpress #hjemmetrening #kettlebell #fullbodyworkout #treningsglede #personligtrener #shapeupnorge #vgvektklubb

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Som jeg skriver i innlegget: Juster antall repetisjoner opp eller ned utifra hva slags vekt du har tilgjengelig. Enjoy!

 

Og hvis du ønsker er det bare å legge til den klassiske kettlbell-øvelsen KETTLEBELL SWING i økta 😀 For eksempel 3 sett x 10-15 reps eller mer avhengig av hvor tung kula du skal svinge på er.

– Silje Bjørnstad –

 

Når gjorde du dette sist?

Hei onsdag!

Jeg regner med jeg ikke er alene om å nyte finværet nå for tiden. Da er det jo så deilig å kunne slå to fluer i en smekk med utendørs trenings der man får både frisk luft samtidig som man beveger på kroppen. Og det finnes jo så utrolig mye forskjellig man kan trene ute, slik som for eksempel eksplosiv styrketrening med ulike hopp-øvelser, sprintintervaller og så videre.

For når var sist du egentlig hoppa?

Mange av oss gjorde jo mye av det her som barn, men etter hvert som årene går glemmer man kanskje litt de typiske øvelsene man gjorde i gymtimene som 60-meter, spensthopp, lengdehopp, hopp opp på kasse, hinke fremover og lignende. Men dette er faktisk helt super styrketrening som trener både eksplosivitet, stabilitet, koordinasjon og kroppskontroll. Dette er alle viktige egenskaper som bidrar til både en sunn og sterk kropp, samt fremgang i treningen din. 

Du trenger ikke mye utstyr, og du kan enkelt variere øvelsene med blant annet både to- og ettbeinsøvelser og du kan finne ulike høyder og lengder å hoppe på. Man kan også jobbe med eksplosive sprintdrag i motbakke eller på løpebane der du kjører kortintervaller med maks innsats  – for eksempel 60-metere eller 100-metere. Dette er perfekt utendørs trening som både store og små kan teste ut! I tillegg vil det å trene eksplosive øvelser en gang iblant bidra til variasjon – et viktig treningsprinsipp for fremgang og resultater. Samtidig vil du også kunne bli motivert av å utfordre deg på noe nytt og som kan skape mestringsfølelse. Og så er det jo faktisk veldig morsomt å hoppe! Bare prøv selv!

Husk at når du trener eksplosiv styrke, så skal du skal gi maks innsats i de ulike øvelsene. Derfor er det viktig at du føler deg uthvilt og at du bruker god tid på oppvarming for å forberede kropp og hode.

Uten skikkelig oppvarming og manglende konsentrasjon kan dette føre til at du ikke får tatt i skikkelig og dermed bidra til større risiko for skade. Når du trener eksplosivt genererer du stor kraft på kort tid, og dette er derfor en treningsform som er belastende for kroppen og bør derfor ikke overdrives. 1-2 økter i uken med noen eksplosive øvelser vil passe de fleste.

Her får du tips til 10 øvelser du kan teste ut:

View this post on Instagram

👆10 øvelser hvor du trener egenskaper som eksplosivitet, stabilitet og kroppskontroll 👌🏻😏 Kanskje noen av disse frister på neste økt? Øvelser som involverer hopp kan være myyye tyngre enn det man tror samtidig du får opp pulsen. I tillegg er dette øvelser som er enkle å trene utendørs med minimalt utstyr (vær kreativ og bruk det du finner ute i naturen) – og det er faktisk ganske GØY! 🙃 2-4 sett med 4-8 reps er et fint utgangspunkt for de fleste med disse øvelsene: 1️⃣ Fallhopp 2️⃣ Ettbens fallhopp 3️⃣ Kjappe box jumps 4️⃣ Eksplosive stepups 5️⃣ Burpees over stokk 6️⃣ Sidehopp over stokk 7️⃣ Spensthopp fremover 8️⃣ Bulgarske splittbøy med hopp 9️⃣ Eksplosive pushups 🔟 Burpees-pullups (eller i alle fall et forsøk på en variant av øvelsen 😆) #shapeupnorge #vgvektklubb #liveterbestute #hjemmetrening #helenorgetrener #treningsglede

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Ha en sporty og spretten onsdag!

– Silje Bjørnstad –

Boktilbud: Slik former du kroppen

God tirsdag folkens! Da var årets påske over og man skal tilbake til den normale hverdagen, eller i hvert fall så normal som den kan få blitt i denne situasjonen vi befinner oss i nå. Uansett så anbefales det å holde på gode rutiner og vaner som gjør godt for både kropp og sinn, slik som regelmessig fysisk aktivitet og et variert, balansert kosthold. I den forbindelse har jeg og Susanne bestemt oss for å kjøre på med et skikkelig godt tilbud på boken vår “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold” som vi ga ut i 2018.

Innholdet i boken er like aktuell nå som da og er ypperlig som lesestoff og inspirasjon, kanskje spesielt i disse tider hvor dagene kan bli litt lange for noen i tillegg til at man ønsker å “rydde opp litt” i kostholdet og generelt få litt ny input til en sunnere hverdag. Her finner du en rekke ulike oppskrifter til både frokost, lunsj, mellommåltider, middager og sunt & søtt, ulike treningsprogram, en svær øvelsesbank med bilder og øvelsesbeskrivelse, dagsmenyer, kostholdsråd, tips til basisvarer, trenings- og kostholdsmyter og MYE MER.


KLIKK HER for å ta en titt og sjekke ut litt av innholdet i boken. 

Fullpris for boken ligger på 349,- til 379,- hos ulike bokhandlerne, men vi kan nå tilby boken inkludert frakt og sendt hjem til deg for KUN 219,-!!!

FOR BESTILLING SEND MEG EN MAIL MED EMNE “BOK” TIL:
[email protected]

Med denne boken ønsker vi å formidle at trening og et sunt kosthold skal være lystbetont, og noe som tilfører noe positivt i livet ditt, både fysisk og psykisk. Mange vet ikke alltid hva som skal til for å nå målet sitt, og det er lett å la seg påvirke av alle de «nye og revolusjonerende» metodene man blir eksponert for gjennom medier og markedskrefter. Det finnes utallige dietter og treningsprogrammer som påstås å være fasiten på hvordan du former og strammer opp kroppen. Som en følge av dette florerer det mange myter, og mange blir forvirret og frustrert. Med denne boken ønsker vi å vise at trening og kosthold ikke trenger å være så komplisert som det ofte kan framstå som. Du vil lære mer om grunnleggende styrketrening og hvordan man kan få igjen mer fra treningen du legger ned for å oppleve framgang, i kombinasjonen med å spise nok, næringsrik mat.

I tillegg er det viktig å være klar over at man må være tålmodig og gjøre ting konsekvent i en lengre periode for å få optimale resultater. Gode trenings- og matvaner vil også gi deg en bedre helse! Vi håper å kunne inspirere til at regelmessig styrketrening og et sunt, variert kosthold blir en naturlig del av din livsstil. I tillegg til å forme kroppen vil du oppleve mange andre fordeler ved å trene styrke og spise næringsrik mat; blant annet mer overskudd og energi i hverdagen, sterkere skjelett, bedre balanse og stabilitet, og du får lavere risiko for å utvikle livsstilssykdommer. For mange, kanskje særlig yngre jenter, er det fort gjort å bli påvirket og sammenligne seg selv med andre som deler sine bilder og prestasjoner. Det er viktig å huske at alle har ulike utgangspunkt, ulik treningsbakgrunn og ulike mål. Derfor er det jo mest hensiktsmessig å sammenligne deg selv med nettopp deg selv, og ikke «alle andre» – dette poengterer vi også i boken.

Kan vi friste med “tilslørte styrkepiker”?

– Silje Bjørnstad –

 

Superenkle eltefrie rundstykker

Hei!

Årets påske går mot slutten og de siste dagene har jeg bevisst unngått både sosiale medier, hjemmekontorjobb og korona-nyheter, og kost meg med å være 100 prosent tilstede med feriemodus, spill og gode måltider med et få antall andre personer (som anbefalt fra myndighetene). I tillegg har jeg, i likhet med mange andre, bedre tid på kjøkkenet nå enn det jeg vanligvis har og i dag har jeg lagd kanskje verdens enkleste rundstykker.

Deigen er inspirert av Linda Stuhaug sin oppskrift som du finner her: Eltefrie spelt- og havrerundstykker, men jeg har forenklet ingredienslisten ved å droppe chiafrø og sesamfrø. Dette kan du jo fint tilsette selv hvis du ønsker. Du kan selvfølgelig også bruke andre frø som for eksempel solsikkefrø eller gresskarkjerner etc.

Disse rundstykkene er superenkle å lage både fordi det ikke er mange ingredienser i deigen og du slipper å bruke tid på å stå å elte. Det skal også sies at jeg ikke lot deigen stå å heve så lenge som den originale oppskriften sier, men min erfaring er at dette gikk helt fint – rundstykkene var absolutt både formbare og spisbare etter “bare” 4 timer heving. MEN det anbefales at deigen skal stå i 8-12 timer, ja opptil 20 timer ifølge Linda Stuhaug.

Her er min variant av eltefri rundstykkedeig som ga 11 stk rundstykker:
200 gram hvetemel (kan bruke siktet speltmel)
100 gram havregryn
200 gram havremel
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts tørrgjær
5 dl vann fra springen (kaldt/lunket)

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dette samme før du tilsetter vann. Rør godt sammen og sett over lokk eller dekk til med plast. La deigen stå å heve i 8-12 timer (jeg lot den heve i fire timer, det gikk som nevnt bra det også. Jeg leste nemlig en oppskrift på eltefrie rundstykker fra denne bloggen hvor hevetiden var kun 2 timer og det var ganske like ingredienser i min deig).

Sett ovnen på 250 grader. Etter at deigen er ferdighevet så har du over litt hvetemel både både kjøkkenbenken og på deigen.

Form deigen lett til en jevn “klump” (husk at du ikke skal kna eller elte) som gjør at du enkelt kan skjære opp 10-12 like emner.

Plasser rundstykkene på et brett ikledd bakepapir.

Stek rundstykkene i 15 minutter og la de avkjøles noen minutter før servering. Disse ble supergode!

Visste du forresten at du enkelt kan sjekke grovhetsprosenten på bakst og brød du lager selv med denne grovhetskalkulatoren fra Opplysningskontoret for brød og korn? Her fyller du enkelt inn hva slags type mel du bruker i oppskriften og dermed får du enkelt vite grovheten på baksten. Disse rundstykkene i dette blogginnlegget har 60 prosent grovhet – noe som tilsvarer “grovt” på Brødskalaen.

– Silje Bjørnstad –

Hjemmetrening: 6 styrkeøvelser for bein med minimalt utstyr

Hei onsdag!

Her kommer tips til 6 beinøvelser du kan teste ut i hjemmetreningen din – noen er rene kroppsvektøvelser og på de andre øvelsene trenger du heller ikke mye utstyr. Dette er øvelser som tar skikkelig godt og for eksempel sissy squat er mye tyngre enn det det kan se ut som.

View this post on Instagram

Hjemmetrening: 6 beinøvelser med kroppsvekt og minimalt med utstyr 😏 1️⃣ Sittende sissy squat – en kroppsvektøvelse som er mye tyngre enn det det kan se ut som 🥵Legg merke til hvordan føttene er plassert, øvelsen blir enklere om du står med tærne mer spisset ned i underlaget og selvfølgelig; desto lenger ned du går, jo tyngre blir det. 2️⃣ Ettbens leg extension – typ hjemmestrikket versjon 😆 Sett fast strikken i noe stødig/tungt, for eksempel et tungt bord, gitter etc. Fest strikken rundt ett bein og kjør på med mange reps. Øvelsen blir tyngre med tykkere strikk og ved å flytte deg deg lenger unna festepunktet til strikken. 3️⃣ Assisterte pistol squats 4️⃣ Leg curl med handkle – her kan du også bruke ullsokker, vaskeklut etc. 5️⃣ Glidende sideutfall 6️⃣ Glidende utfall bakover Kjør så mange repetisjoner du klarer på de ulike øvelsene – enjoy🔥Og tagg gjerne noen du tror er gira på å teste ut disse øvelsene 🤗 #legday #shapeupnorge #vgvektklubb #hjemmetrening #homeworkout #proteinfabrikken

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Og apropos trening med ullsokk, handkle og vaskekluter, sjekk gjerne ut denne saken på VG Vektklubb som gir deg et treningsprogram der du bruker nettopp det: Skli deg i bedre form 

Ha en sporty onsdag!

– Silje Bjørnstad –