Julegave til deg selv, og kanskje en venninne?

Hei folkens!
Det er straks desember, halv skatt på lønningen, førjulstid og ikke minst tid for å tenke på julegaver.

Og hvis du som meg er litt mindre glad i mørketid, kulde og vintermåneder så hvorfor ikke gi en julegave til deg selv som du kan bruke til å holde motivasjonen oppe gjennom vinteren? 😉 Å ha noe å se frem til er i hvertfall noe som gir meg en skikkelig boost på energinivået de dagene hvor jeg lurer på om vinteren noensinne kommer til å ta slutt, eller i den perioden mellom mars og juni hvor det kan virke som at sommerferien aldri kommer.


 

7.-14.mai 2019 arrangerer jeg og kollega Sandra nemlig treningstur til Mallorca i samarbeid med JomfruReiser – og DU kan bli med!

Her kan vi garantere at du får en uke hvor du setter DEG SELV i fokus. Det blir en inspirerende uke fylt med treningsglede, strandliv, godt samhold, sosiale måltider, avslapping, egentid og velvære. Du kan reise alene, eller sammen med en venninne, søster, mamma eller partner.

Turen inkluderer følgende:
– Flyreise tur/retur
– Transfer til/fra hotellet
– 7 netter på hotell inkludert halvpensjon
– Shuttlebus til sentrum 1 gang i timen
– Daglige treningsøkter med variert trening
– Foredrag og mulighet til å stille spørsmål til instruktørene om det du måtte lure på innen trening og kosthold.

Treningsøktene til meg og Sandra består blant annet av sirkeltrening med både styrke- og kondisjonsøvelser, minibands-strikker, HIIT, core, crossfit-inspirert trening, boot camps og felles morgentur med gange/jogging.

Eksempel på hvordan en dag kan se ut:
07:30-08:10 Felles morgentur
08:00-10:00 Frokost
10:00-11:00 Rumpe-trening med minibands
11:00-17:00 Egentid 
17.00-17.45 Core-trening
17.45-19.30 Egentid
19.30 Felles middag og deretter herlig underhonding  og dans på hotellet 

Eksempel på hvordan en annen dag kan se ut:
07:30-08:00 Morgenmobilitet
08:00-10:00 Frokost
10:00-11:00 Sirkeløkt med kondisjon og styrke
11:00-17:00 Egentid 
17.00-18.00 Foredrag
18.00-19.30 Egentid
19.30 Felles middag og deretter underholdning på hotellet

For mer informasjon og påmelding – KLIKK HER.

God helg 🙂

– Silje Bjørnstad –

 

Sukkerfri julekake

Hei!
I går var jeg på “julebord” med min supervenninne Susanne og vi tok turen til Kingdom Escape Room i Oslo sentrum – og det ga så mersmak! Jeg digger sånne utfordringer, hvor det også er tidspress (hallo stress-nivå 1000 på frøken Bjørnstad), men vi kom oss ut i tide og hadde det bare kjempegøy.

Både jeg og Susanne er jo selvstendig næringsdrivende, så da er det fint å kunne møtes å ha julebord sammen siden vi ikke har noe svært arbeidslokale og sosialt arbeidsmiljø med mange kollegaer rundt oss. Vi to har jo også skrevet boken “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold”, boken finner du her. En perfekt julegave for deg som er gira på å trene effektiv styrketrening og å spise bra med helt vanlig mat for å nå dine mål om en kropp du trives med samtidig som du får en god helse.

Men tilbake til overskriften, her får du en oppskrift fra nettopp Susanne hvis du ønsker å nyte førjulstiden med en deilig, sukkerfri julekake:

Ingredienser:
4 egg
240 gram havregryn
4 ss yoghurt naturell
100 gram smør, smeltet
4 ts Sukrin gold
2 ts kanel
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
½ ts salt
1 dl hakkete nøtter (for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller mandler)
2 dl tørket aprikos skjært i små biter
2 dl dadler skjært i små biter

Slik gjør du:
Rør sammen egg, yoghurt og smeltet smør. Tilsett havregryn, Sukrin gold og krydder og bland godt. Rør inn hakkete nøtter og tørket frukt. Spre røren ut over et bakebrett på bakepapir. Stek på 200 grader i 10 minutter. La kaken avkjøle seg før du skjærer opp i biter. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.

Oppskriften er også publisert på BedreTrent.no.

– Silje Bjørnstad –

 

Superenkel og digg pølsegrateng

I løpet av uken som gikk lagde jeg pølsegrateng til middag og fikk skikkelig nostalgi-følelse. Og pølsegrateng smaker like godt nå som det gjorde da jeg var barn!

Utgangspunktet til denne pølsegratengen er denne oppskriften fra Tine.no, men med noen små justeringer.

Ingredienser til 3-4 porsjoner:
300 gram pastaskruer, tørrvare
250 gram brokkolibuketter
4 egg
3,5 dl lettmelk
4 stk grillpølser
Osteskiver til å dekke toppen av gratengformen
Pepper
 

Slik gjør du:
Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av vannet. Kok brokkolibuketter i cirka 1 minutt og hell av vannet. Ha de kokte pastaskruene og brokkolibukettene over i en ildfast form. Skjær pølsene i biter og fordel dette i formen. Visp sammen melk og egg, og hell over. Topp med osteskiver til du dekker formen og strø over litt pepper.

La det stekes til osten har fått en gylden farge, cirka 25-30 minutter på 215 grader midt i ovnen.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Den derre mestringsfølelsen… JA TAKK!

Tjohei lørdag!
I dag skal julebordssesongen settes i gang, for i kveld blir det “venninnegjengens julebord” hjemme hos meg og det vet jeg kommer til å bli en bra kveld. Ellers startet lørdagen ganske bra med en fin treningsøkt på hjemmegymmet. Jeg har de siste ukene testet 100 kg i knebøy (high bar) hvert fall 2 ganger med fail, men i dag satt den endelig. Faktisk så ble det to single reps på 100 kg, noe som er tangering av pers med high bar, og 2,5 kg under pers med lowbar-knebøy. Dette ga med så adrenalinkick og endorfinrus at hodet mitt bestemte seg for å teste ut 20 pullups i samme økt. Det ble seigt, men jammen fikk jeg ikke dratt meg opp 20 ganger i ett sett, og sist gang det skjedde så var jeg hvert fall 4-5 kg lettere enn det jeg er nå, og jeg jobbet hardt for å øke pullups-antallet i konkurransesammenheng. Så ja, det er godt trøkk på trening for tiden! Tidligere i uken ble det blant annet 35 dips, 3×3 på 127,5 kg i markløft og 3×8 på 85 kg i knebøy – noe som er bra tall for min del 😉 

Hellå treningsglede og mestringsfølelse! 😀

Hvis noen lurer på hvordan jeg legger opp treningen min for tiden så er svaret veldig kjedelig, og veldig enkelt: Jeg lytter til kroppen, sørger for nok søvn og nok mat, og vet best hva jeg bør trene den og den dagen basert på energinivå, hva jeg faktisk har lyst til og hva jeg synes er gøy. Og jeg forsøker fra uke til uke på en eller annen måte å øke volumet i treningen. Enten ved å løfte tyngre, ta en repetisjon mer eller ett ekstra sett. Ellers så kan jeg også leke meg med nye varianter av en bestemt øvelse, eller korte ned på pauser. Så simpelt, men samtidig så vanskelig for noen. Jeg trives jo best med å være min egen coach, rett og slett fordi jeg best vet hvordan kroppen responderer på ulike aktiviteter, og fordi jeg slipper å ha et press på meg med å skulle trene “det og det”, den og den dagen. Når det er sagt så er jeg ekstremt heldig fordi jeg jobber jo på et treningssenter hvor jeg har kolleger som gjerne hiver seg på øktene mine, hvis det passer seg, og det bidrar til bare enda mer motivasjon og treningsglede. I tillegg plukker man gjerne opp noen tips her og der for hvordan man kan bli enda bedre teknisk og lignende. Er det en ting jeg alltid vil være veldig klar over så er det at man aldri blir utlært i treningsfaget, noe som virkelig holder meg gående, kunnskapstørst og nysgjerrig. Det er så viktig med input, ny inspirasjon og det å hele tiden kunne få økt kompetanse på en eller annen måte. 

Jo mer man vet, dess mer vet man at man ikke vet.

Hvis du skulle være interessert i oppfølging og samarbeid med meg (begrenset antall plasser!) , så husk  tilbudene jeg har på ulike helse- og coachingtjenester denne uken:
Online oppfølging med treningsprogram, 1000 kroner rabatt – les mer HER
Online oppfølging med kostholdsmeny, 500 kroner rabatt – les mer HER
“Sunn Start med Silje” – hefte som vil være ditt verktøy til en sunnere livsstil, 40% rabatt – les mer HER

Send meg en mail for påmelding og/eller hvis du har noen spørsmål, ønsker referanser etc: [email protected]

(egenreklame)

GOD HELG!

BqjuRKLgyjD

– Silje Bjørnstad – 

 

Black Week Tilbud: 40 prosent på “Sunn Start”

God torsdag!

Denne uken kjører jeg Black Week-tilbud på flere av mine produkter og tjenester, og tidligere har jeg skrevet om tilbud på online coaching innen trening og kosthold (begrenset antall plasser!), mens fra og med i dag tilbyr jeg heftet “Sunn Start med Silje” til hele 40 prosent.

Dette heftet er perfekt til å kickstarte en sunnere livsstil hvor du får både kostholdsråd og tips til økt aktivitetsnivå i hverdagen. Her vil du få en rekke grunnleggende prinsipper som hjelper deg til å oppnå en sunnere kropp og bedre helse. Ett viktig mål med programmet er at du skal bli mer bevisst på dine vaner og valg.

Kan Sunn Start være en liten førjulsgave til deg selv? Så er du klar for en ny, sunn og sprek start på det nye året når den tid kommer 😉

«Sunn start med Silje» – er et verktøy for en sunnere livsstil. 
Dette er et kickstart-program for deg som ønsker å bli en sunnere utgave av deg selv. Her vil du få en rekke grunnleggende prinsipper som hjelper deg til å oppnå en sunnere kropp og bedre helse. Ett viktig mål med programmet er at du skal bli mer bevisst på dine vaner og valg.
Programmet er delt opp i 4 moduler. I de ulike modulene vil du få tips og råd for hvordan du kan gjøre små, enkle grep med stor betydning for din livsstil. Ved å ta med deg dette inn i din egen verktøykasse kan du selv tilpasse det deg og din hverdag – og da vil du allerede være godt i gang mot en sunnere livsstil. Programmet kan brukes av alle, nettopp fordi det er du selv som må ta ansvar for å gjøre de endringene DU ønsker. Her er det ingen dietter eller oppsatte treningsøkter.
Med Sunn Start vil du oppleve at det å ha et næringsrikt kosthold og en litt mer aktiv hverdag ikke trenger å være så komplisert som det ofte kan fremstå som. I tillegg til et eget kapittel om ernæring og kosthold så inneholder heftet en egen oppskriftsdel med 8 frokost- og lunsjmåltider, 8 middagsretter og 8 oppskrifter med digg kosemat som er sunt og søtt. Kan det friste med blant annet grønnsaksomelett, frokostsmoothie, bananlapper, hjemmelaget fiskegrateng, baconsurret kyllingfilet med blomkålmos, ovnsbakte epler og sunnere gelé?
Skaff deg «Sunn start» og opplev at det å ha et næringsrikt kosthold og en litt mer aktiv hverdag ikke trenger å være så komplisert som det ofte kan fremstå som.

Ordinær pris: 249,-
Black Week tilbud: 149,-

Alle tilbudene varer frem til søndag 25.november – alt du trenger å gjøre er å sende meg en mail på [email protected] – skriv hva du ønsker å bestille i emnefeltet på mailen.

En liten sneak peak fra heftet:

– Silje Bjørnstad –

(Egenreklame)

Supertilbud på treningsprogram med oppfølging

Hei tirsdag!

Jeg fortsetter med BlackWeek-tilbudsuke er på bloggen og i dag er det styrketrening som er i fokus.

Ønsker du å få en sterk og sporty start på det nye året? Kanskje du drømmer om å mestre din første pullups eller løfte tyngre i knebøy? Har du stagnert eller ønsker ny motivasjon innen for styrkeøvelser? Da bør du lese videre!


I januar 2019 starter jeg opp igjen med online coaching – og i den forbindelse har jeg denne uken et lanseringstilbud for 8 ukers styrketreningsprogram med ukentlig oppfølging, tilpasset deg og ditt utgangspunkt og dine mål, med hele 1000 kroner i rabatt!

Du får:
⭐️ Skreddersydd treningsprogram med individuelle tilpasninger basert på dine mål og ditt utgangspunkt
⭐️ Ukentlig oppfølging i 8 uker.
⭐️ Økt motivasjon og kontinuitet i treningen.
⭐️ Du blir en sterkere utgave av deg selv.
⭐️ Mulighet til å få en større forståelse for hvordan du skal nå de målene du har satt deg.
Først og fremst ønsker jeg å hjelpe deg med å øke styrke i baseøvelser som for eksempel knebøy, markløft, benkpress, skulderpress, chins/pullups, dips, pushups (velg deg ut 2-5).

Forutsetninger for påmelding:
– Du er kjent med styrketrening (du har minst 6 måneder erfaring med å trene styrke på egen hånd) og du har tilgang til et gym med frivekter.
– Du har mulighet til å trene 3 ganger i uken hvor du setter av 45-60 minutter til hver økt.
– Du følger programmet du får og sender ukentlig treningslogg. – Du er frisk, skadefri og 100 prosent dopingfri. Og du forstår viktigheten av god restitusjon mellom øktene gjennom å spise nok, næringsrik mat og å sørge for nok søvn.

Originalpris: 2900,-
Ved påmelding i tidsrommet 19.-25.november: 1900,-

For påmelding og/eller mer info send meg en uforplitende Mail til [email protected]

– Silje Bjørnstad –


(Egenreklame)

Bildet er fra boken Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold og er tatt av Ann Kristin Engebakken

20 kalorivennlige matbytter

Lurer du på hvordan du enkelt kan redusere på kaloriinntaket uten at det går utover matkosen? Da bør du lese denne artikkelen som jeg har skrevet for VG Vektklubb.

Her er et utdrag fra artikkelen:
Ved å gjøre enkle, smarte matbytter i hverdagskostholdet kan du spare mange kalorier i løpet av en dag og det helt uten at du trenger å kutte ut favorittmiddagene eller søte desserter!

Har du et mål om å redusere kroppsvekten så må du over lengre tid være i energiunderskudd. Dette vil si at du må innta færre kalorier enn det du bruker. For å oppnå vektreduksjon er det mange som tyr til såkalte «quick fix»-løsninger med dietter som ofte har strenge restriksjoner på hva og hvor mye du skal innta i løpet av de neste ukene. Med en slik type «slankekur» kan man oppleve å gå ned i vekt, men ofte er det mest muskelmasse og vann man mister, og ikke fettet som man gjerne vil bli kvitt. I tillegg er det mange som går tilbake til gamle kostholdsvaner etter en diett-periode og da er det ikke uvanlig å gå fort opp igjen de kiloene du nettopp har mistet. For å få endringer som varer er det derfor viktig å se hvor du kan gjøre forandringer i det kostholdet du allerede har. 

Dropp «alt-eller-ingenting»-tankegangen. Da er det også større sjanse for at du slipper unna jojoslankingen som egentlig aldri gir deg de endelige resultatene du drømmer om. 

Noen kalorier her og noen kalorier der vil til sammen utgjøre store forskjeller. For eksempel kan du spare mange kalorier ved å velge magert kjøttpålegg fremfor fete påleggspølser, og ved å erstatte rømmebegeret med mager kesam. Og må du egentlig spise hele hvitløksbagetten? Holder det kanskje med to-tre skiver? Eller hvis du opplever at søtsuget kommer snikende så vil en kopp kakao være et bedre alternativ fremfor en sjokoladeplate. Da har du fort spart flere hundrevis av kalorier, men samtidig fått den deilige sjokoladesmaken.

Du trenger altså ikke å kutte ut enkelte matvaregrupper eller produkter, men erstatte disse med en mer kalorivennlig matvare. Slik kan du fortsatt kose deg med den maten du liker og likevel gå ned i vekt. For å hjelpe deg i gang har vi satt opp 20 forslag med matbytter slik at du selv kan se kaloriforskjellene på produktene. 

Valg A utgjør de mest kaloririke valgene med totalt 4372 kcal, mens valg B utgjør alternativer med færre kalorier på totalt 2111 kcal. Totalforskjellen mellom de to alternativene er til sammen 2261 kcal!

A) 4 skiver salami: 144 kcal
B) 4 skiver kokt skinke: 52 kcal

A) 1 lite glass helmelk, 2 dl: 124 kcal
B) 1 lite glass skummet melk, 2 dl: 66 kcal

Flere eksempler finner du i originalsaken ved å klikke HER.

Og folkens – i dag er startstkuddet for tidenes shoppinguke, nemlig BLACK WEEK (som jo er en utvidet versjon av Black Friday), og jeg skal selvfølgelig henge meg på.

Hele denne uken tilbyr jeg 4 ukers online kostholdsoppfølging med hele 500 kroner rabatt! Originalpris for 4 ukers online oppfølging med individuell tilpasset kostholdsplan er 1999,-. Nå får du dette tilbudet til 1499,- og det forutsetter at du kan starte med oppfølging i løpet av januar 2019.

Jeg skal skrive mer detaljert om tilbudet i løpet av uke, men kort oppsummert vil du få kostholdplan basert på dine mål og utgangspunkt som innebærer ukentlig oppfølging fra meg. Hvis du vil lese mer om hvordan jeg setter opp kostholdsmeny og min filosofi bak kostholdsoppfølging kan du sjekke ut dette tidligere innlegget.

Høres dette interessant, og du vil melde deg på tilbudet og/eller bare få mer informasjon så send meg en uforpliktende mail til [email protected]

Ellers så er det bare å følge med videre i løpet av uken – flere tilbud vil dukke opp! 😉

– Silje Bjørnstad –

(innlegget inneholder egenreklame)

Kortstokk-trening på hyttetur

Den helgen her har vært helt nydelig på alle mulige måter. På fredag bar det til Norefjell på en av de fineste hyttene jeg har vært på sammen med venninne Hanne.

Vi har storkosa oss i et fantastisk landskap i upåklagelig høstvær med gåturer, pizza og smågodt, yatzy, frokost med nystekte rundstykker, og ikke minst gode samtaler og masse latter i sofaen foran TV-en.

En liten pullups-foto-session i solnedgangen fikk vi også til 😉

Men det var utvilsomt kortstokk-økta som ble helgens svettefest. Kortstokk-trening er genialt for å bevege på kroppen når du ikke vil tenke på antall sett/reps eller “hva skal jeg gjøre nå”. Her bruker du enkelt og greit en kortstokk og dens symboler og tall til å bestemme hva du skal gjøre. Bestem en øvelse for hvert symbol og du får da totalt 4 ulike øvelser du skal gjøre.

Skriv dette ned på et ark – for eksempel: spar = knebøy. Tallet på kortet symboliserer antall repetisjoner. Trekker du spar 8 utføres åtte repetisjoner med knebøy. Knekt representerer 11 repetisjoner, dame 12, konge 13, og ess 14. Fordel bunken utover med bildesiden ned. Trekk et kort og utfør den øvelsen symbolet sier, samt antall repetisjoner som tallet sier. Når man har trukket et kort og utført øvelsen, så går man rett på neste kort, og gjennomfører neste øvelse og antall repetisjoner. Fortsett til du/dere har vært igjennom alle de 52 kortene. Man kan også dele kortstokken i to og gjennomføre 26 kort.

PERFEKT på hyttetur, hjemmetrening eller på hotellrommet når du er ute på reise.

– Silje Bjørnstad –

 

Sunnere helgekos: energikuler

Denne oppskriften er hentet fra min og Susannes bok “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold”, og er en av våre favorittoppskrifter!

Energikuler (cirka 15 stk):
Du trenger
4 ss kokosolje
2 ss kakaopulver
1 banan, godt moden
1 ts vaniljepulver
1 dl havregryn
2 ss sterk kaffe (kan sløyfes)
Kokosmasse

Smelt kokosolje i en kjele og avkjøl. Mos bananen i en bolle. Tilsett kokosolje og kakaopulver, og bland dette sammen. Ha oppi vaniljepulver og havregryn, og rør inn kaffe. Massen skal være litt klissete. Sett den i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Form kuler med hendene og rull dem i kokosmasse. Oppbevares kjølig

ENJOY!

(Foto: Ann Kristin Engebakken)

GOD HELG! 

– Silje Bjørnstad – 

Å trene seg syk

Hei!

Jeg har publisert en ny episode av BedreTrent Podcast hvor Tonje Melheim Næss denne gangen er gjest. Hun forteller sin sterke og ærlige historie om hvordan jaget etter å stadig bli bedre førte til at hun istedenfor ble skadet og syk. Tonje hadde en enorm treningsmengde, ble redd for karbohydrater og mistet menstruasjonen. Hva ble vendtepunktet til Tonje, og hvordan går det med henne i dag?

Hør episoden her eller finn BedreTrent Podcast på iTunes.

– Silje Bjørnstad –