“Lefserull”, “rullekake”, “proteinrull” og så videre

Etter inspirasjon fra disse populære “lefserullene” til Kristine Weber, som visstnok kan brukes til alt (burriots, tacolefser, rullekake, crêpes, loffskive etc), så prøvde jeg meg på min egen vri i går kveld. I Weber sin oppskrift brukes det fifty-fifty med kokosmel og bakepro, men siden jeg kun hadde kokosmel tilgjengelig så ble det med det, og det fungerte også veldig bra!

Herligheten består av:
2 eggehvitter
1 egg
2 ss sukrin (kan sløyfes)
Cirka 2-3 ss kokosmel
2 ss melk
Litt vann 

Stipisk eggehvitter sammen med sukrin i en bolle. I bolle nummer to mikser du sammen resten av ingrediensene til en litt seig masse, men som likevel holder godt sammen. (Tilsett bare litt og litt av væsken om gangen). 

Deretter vender du forsiktig inn denne blandingen inn i de stivpiskede eggehvittene og blander det hele sammen. Smør røra utover et stekebrett ikledd bakepapir. Stekes på cirka 180-200 i 10-12 minutter. 

Fyllet velger du selv, for eksempel syltetøy eller litt sjokoladekrem hvis du har lyst på rullekake (da ruller du sammen rullen med en gang du tar den ut av ovnen og legg over et kjøkkenhåndkle), lag deg lefserull med sukrin og kanel, loffskive med favorittpålegget eller bruk det som tilbehør til middagen.  Her har du MANGE muligheter! 🙂

Næringsinnhold for hele oppskriften:

Cirka 190 kcal
2 gram karbohydrat
8,2 gram fett
19,7 gram protein 

Jeg for min del lagde en slags rullekake med sukkerfritt jordbærsyltetøy og nøt et glass iskaldt melk ved siden av.

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Film: dagens trening

Trening gir meg bare så utrolig mye og noe av det beste jeg vet er å kunne ta en skikkelig lang økt med gode pauser mellom tunge sett uten å stresse fordi man må rekke ett eller annet. Og en slik økt hadde jeg i dag og da blir man såååå glad:

 

Jeg trente blant annet knebøy, markløft, dips, hipthrust, rygghev og mageøvelser i redcore.

Filmet noen sett i dag også for å se på teknikk og utførelse. (og ikke minst alle de flotte ansiktsuttrykkene man har! :p) 

Her er noe av det som ble gjort:
Hipthrust med 8repx3settx70 kg (som forøvrig kjentes latterlig lett ut. Begynte å trene denne øvelsen for cirka 5-6 uker siden, og da begynte jeg på 55 kilo. Nå trener jeg hipthurst cirka en gang i uka og for hver gang øker jeg med en mer repetisjon eller 2,5 kilo, så blir det spennende å se hvor det eventuelt stopper opp).

video:hipthrust70kgx8x3
Dips med sett på 10 rep – 9 rep – 8 rep:
video:img1693
Markløft 5x5x70 kg:
video:img1708

 

I tillegg skinner sola som bare det på fridagen min og energinivået er bare på topp!

Som en jobbkollega av meg ALLTID sier: “Livet er herlig”. 

– Silje Bjørnstad – 

 

 

Tips: kino til halv pris


God tirsdag 🙂

Jeg tenkte jeg bare skulle tipse om “Den store kinodagen 2013” som er nå på førstkommende lørdag 2.november. 

Denne dagen arrangeres hvert år og da er det halv pris på kinobilletter, utvidet filmprogram, konkurranser og diverse aktiviteter for små og store. Nå må jeg løpe til kveldsvakt på Side2 🙂

Ha en herlig høstdag!

– Silje Bjørnstad – 

Hjemmelaget lasagne – proteinrik, lavkarboversjon

Dette er en slags lasagneform med karbonadedeig, cottage cheese og squash, med revet ost på toppen.

Til en liten form (2-3 porsjoner) trenger du følgende: 
200 gram cottage cheese
400 gram karbonadedeig
1/4 boks hermetiserte, knuste tomater eller en eller annen tomatsaus 
1 ss tomatpure (eller 1 ss ketchup)
2 fedd hvitløk
1/2 løk
150 gram revet ost
1/2 squash
1-2 gulrøtter 

Stek karbonadedeig og ha oppi løk og hvitløk (bruk gjernehvitløkspresse) når karbonadedeigen har blitt brun. Tilsett tomatsausen og tomatpure og rør rundt. Blandingen skal ikke være “sausete” men koke godt inn i kjøttet.

Skjær opp squashen på langs i strimler og skjær opp gulrøtter. Legg karbonadedeigblandingen nederst i den ildfaste formen og legg på lag på lag med squash, gulrøtter og cottage cheese.

Dryss over revet ost og stek i ovnen i cirka 30-35 minutter. 

Et tips er å steke squashskivene et par minutter før du legger dem i formen (inneholder en del vann) eller fordele squashstrimler utover kjøkkenpapir, dryss over litt salt og la det ligge i cirka 15 minutter. 

Server med en salat eller der du måtte ønske.

Enjoy!
 

Næringsinnhold for hele lasagne-formen:

1386 kcal
28,1 karbohydrat
151 gram protein
74,1 gram fett 

Snakk om muskelmat! Jeg garanterer at en porsjon av denne metter! 😀

Ønsker du å bruke en større form er det bare å doble ingrediensene 😉

– Silje Bjørnstad – 

Film: Fredrik tar chins med ekstra vekt, tilsvarende sin egen kroppsvekt

Det var ikke bare jeg som tok pers i går. Sjekk ut den sykesyke mannen her (som tilfeldigvis er MIN kjæreste, skryteskryte):

Jada, knebøy på 170 kilo UTEN å holde i stanga samt chins med ekstra vekt tilsvarende sin egen kroppsvekt er faktisk helt rått. Og det er bare fakta. Prøv for eksempel selv å ta chins med noen ekstra vektskiver, og deretter kan du jo forestille deg hvordan det vil være å trekke seg selv opp med “en versjon ekstra av deg selv”. 

Nemlig. MEN det er mulig! Fredrik hadde testet fire ganger tidligere og hadde egentlig ingen planer om å teste chins-formen i går, men tipper han er glad for at han gjorde det. 😉

Så, håper dette inspirerer til en aktiv og herlig uke!

Ha en god mandag. 

– Silje Bjørnstad – 

Film: Ny pers i knebøy

I dag ble det ganske så spontantbestemt å teste ut styrken på øvelsen knebøy. Siden jeg hadde mulighet til å trene sammen med Fredrik i kveld, og dermed ha noen til å sikre løftene mine, så ønsket jeg å teste ut knebøyformen og det ble ny pers med 5 kg. . OG DET ER ALLTID SÅ SABLA DEILIG Å SLÅ SINE EGNE PERSER! 
Prøvde først 70 kg:
video:by70
Og deretter 72,5 kg:
video:by725
“That løftetryne” 😀 (men mest for å se at det er GODKJENT DYBDE! ;p )
Og da blir man så glad:
Veldig allright følelse å få en bekreftelse på at både teknikk og styrken stadig bli bedre, og også gøy at man ligger på det samme tallet når det gjelder kroppsvekt. 
Med andre ord, en sprek og herlig søndag for min del! 😀
Ønsker alle en fin kveld videre og ikke minst en god start på en ny uke i morgen!
– Silje Bjørnstad – 

Hjemmelaget og proteinrik “smoothieyoghurt”

Det som begynte med at det var en boks med cottage cheese i kjøleskapet som hadde kort holdbarhetsdato endte opp med å bli en skikkelig mettende drikkeyoghurt-lignende-smoothie-ish-blanding. Nemlig. 

Og det er Fredrik som skal ha æren for denne godbiten!

Det som havnet oppi blenderen var:
1 boks cottage cheese (450 gram)
cirka 3 dl ekstra lettmelk
200-250 gram fryste bringebær
Søtningsmiddel (smak deg frem)

Resultatet ble utrolig digg, smakte nesten som iskrem. 😀 (Sett den i fryseren og om en times tid har du faktisk proteinrik og sukkerfri iskrem 😉 Også kan man jo selvfølgelig variere med ulike bær/frukter)

Hele oppskriften inneholder 
71,2 gram protein
28,7 gram karbohydrat
21,7 gram fett
608 kcal

Deler man dette på for eksempel 8 glass/porsjoner vil hver porsjon inneholde:

8,9 gram protein
3,6 gram karbohydrat
2,7 gram fett
76 kcal

Med andre ord, et perfekt mellommåltid eller dessert! 😀 

Haha, en som er fornøyd 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Noen tips til sunnere Halloween-godis

God lørdag! Siden det er “Halloween-feber” og sikkert en god del som feirer Halloween for tiden så tenkte jeg å dele noen sunnere tips for dekorasjons-snacks. 

Sjekk for eksempel ut disse morsomme eplesmilene:


(frukt.no)

Del epler i 8 båter og smør en av snittflatene til hver eplebåt med peanøttsmør (kan også bruke honning eller lignende) som skal fungere som “lim” til “tennene” som består av marschmallows. Del marshmallows i fire deler og legg dem på den ene smørte eplebåten. Legg så en eplebåt med peanøttsmørsiden ned mot “tennene”, og vips så har man epleglis så det holder! 😀

Eplechips:

1 eple
1 ts olje
1 ts malt kanel 

Skyll eplet og fjern kjernehuset. Skjær eplene i syltynne skiver, bruk for eksempel en ostehøvel. Pensle oljen utover på et bakepapirkledd stekebrett og fordel epleskivene utover. Strø over kanel. Bakes i ovnen på 120 grader i cirka 15 minutter. (Følg med underveis slik at chipsene ikke blir brent) Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir og avkjøl slik at de stivner og blir sprø. 

Det går fint an å lage chips med samme fremgangsmåte av andre frukter og grønnsaker.

(frukt.no)

Verdens enkleste bananis
Del bananer på midten og stikk en ispinne i bunnen (Ønsker du mindre “is” deler du bananen i flere biter).

Legg bananene i fryseren. Etter to-tre timer tar du ut bananene og pynt de med for eksempel smeltet sjokolade og valnøttkjerner, flytende honning og kokosmasse, litt revet sjokolade eller lignende. Husk å ta ut bananene ut av fryseren en liten stund før de skal spises slik at de “mykner” litt.  


(matprat.no)
Oppskriftene er lånt fra frukt.no – flere tips og oppskrifter finner du på deres hjemmeside her: OPPLYNINGSKONTORET FOR FRUKT OG GRØNT
Forresten, har du ikke fått tak i gresskar kan man fint bruke appelsiner til å “skumle ansikter” også! 🙂

God helg!

– Silje Bjørnstad – 

Eggedosis uten sukker og høstenergi

God fredag!

I det høstværet vi har i Oslo i dag så MÅ jeg bare ut å løpe, så nå har jeg nettopp tatt meg en runde langs Akerselva før jeg straks skal videre på jobb.

Jeg vet at høsten kan være kjip og tung for mange, men nettopp derfor er det så viktig å nyte de flotte høstdagene med alle de nydelige fargene når man kan!

Det gir i hvertfall meg tonnevis med energi og overskudd. 

Men tilbake til overskriften og eggedosis.

Til en person blander du sammen 2 egg og 1 ss sukrin, og smak til med litt søtningsstoff. Visp sammen til det blir en luftig og “fluffy” blanding. Hell eggedosisen i en skål du har latt stått noen minutter i fryseren og la gjerne eggedosisen kjøle seg ned enda noen ekstra minutter (ikke mer enn 8-10 min for da kan eggedosisen begynne å miste luftigheten)  i fryseren før du nyter herligheten. 

Denne smakte akkurat slik som “vanlig” eggedosis jeg fikk da jeg var liten. Yum! 🙂

Så enkelt og så godt, samtidig er dette en dessertvariant som kan skryte av å være rik på proteiner og gode næringsstoffer. 

God helg!

– Silje Bjørnstad – 

Quorn

Silje før trening: 

Litt sånn halvsløv i blikket…

Silje etter trening: 

Ikke lenger så halvsløv i blikket og med endorfinrus i hele skrotten. 😀

Forresten, dette Quorn-produktet jeg nevnte før i dag kan virkelig anbefales! Godt og mettende! 🙂 Jeg kjøpte quorn-biter i Sverige sist gang jeg var der, men du får tak i det her i Norge også, blant annet så har jeg sett det på Meny. Produktene kommer i “farse”, “biter” og “fileter”. 

Dagens middag ble en gjentakelse av vegetarretten jeg lagde sammen to venninner som står beskrevet i det forrige innlegget. Her kan man variere i det uendelige med ulike grønnsaker og kylling/fisk/vegetar, også kan du selv velge hvor sterkt du vil ha det ved å justere opp/ned bruken av chilikrydder og eventuelle andre krydderier i marianden. 

Namnamnam!

– Silje Bjørnstad –