Yoghurt

Hei og god lørdag. 

Min lørdag frem til nå har gått slag i slag med:
08:30 – frokost
09:30 – 11:00 – trening
12:00 lunsj
12:30 – 14:00 – Husarbeid (les: vasking og støvsuging av leilighet, klesvask x 2, skifte på seng og oppvaskmaskinsdate.)
14:00 – til cirka nå: Hjemmekontor med mail-svar, sortering av bilag og faktura til regnskapsfører.

16:30: Zzzzzzzzzz….. 

Neida…

Joda.

NEIDA! Så lenge jeg ikke camper i sofaen så skal jeg klare å holde meg våken litt til før jeg tar kvelden. Haha! 

Anywaaaaay, det er sikkert mange av dere som har fått med dere “yoghurtdebatten” i barnehagene de siste ukene. Vel, jeg skal ikke si mye om den, bortsett fra at når det gjelder smak så kan jeg virkelig anbefale disse:

Alpro Vanilje og Yoplait Double 0% Protein Plus med sitronsmak. Altså, yuuuuum <3 Den sitronyoghurten er som å spise fromasj og fikk flere terningkast 6 i Side2-redaksjonen da vi smakstestet i forrige uke. 

Så bare tar jeg med noen enkle punkter som kan være greit å se etter når du skal sammenligne yoghurter, bare fordi jeg er “ernæringsnerd”:
Mye protein og kalsium trekker opp. Ekte fruktbiter og kostfiber er også positivt.
Mye tilsatt sukker trekker ned. For de som også er opptatt av kcal, så kan det også være store forskjeller i kcal-innhold i de ulike yoghurtene, og ikke minst begerstørrelse. Og yoghurt med “topping” vil da gi flere kcal enn lignende yoghurtvarianter uten topping. 

God lørdag 😉

– Silje Bjørnstad – 

 

Ah, jobbglede

AH, FREDAG! Og min fredag startet med en veldig hyggelig beskjed på det tradisjonelle fredagsmøtet på jobb:

Jeg fikk sjokoladekake for å være “Årets mest leste journalist i Nettavisen 2015” .
(hittil i år altså 😉 DET er stas det ;p ) 

Så da blir det garantert sjokoladekake til kvelds og forhåpentligvis skikkelig kaketrykk på trening i morgen 😉

Vel, så var jeg jo i Molde fra onsdag til torsdag der det også var utrolig hyggelige jobbnyheter, men mer om det i løpet av våren. Uansett så blir det i alle fall nok å gjøre på meg fremover og det setter jeg selvfølgelig enorm stor pris på og synes det er kjempegøy. 

Innimellom jobbmøte og venting på fly fikk jeg tid til en liten (men tung…) treningsøkt også:

3x3x75 kg i knebøy

og 3x3x101kg i markløft

Det tok sin tid det. He he.

Noen bilder fra nydelige Molde:

 

Og selvfølgelig noen bilder fra hotellfrokosten (det er jo obligatorisk).

Nå venter en helg der jeg skal SOVE og TRENE…. ….og med litt hjemmekontor da. 😉 Det må til det også – og i tillegg er det slutten av måneden, noe som betyr sortering av bilag og regnskapspapirer. Bah.

Men helg er helg, og nå blir det først hjemmelaget pizza og sjokoladekake <3

– Silje Bjørnstad – 

Inspirasjon og motivasjon til treningsglede og sunn helse: DetNye ShapeUp <3

 

Hei! 

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere så frilanser jeg for bladet DetNye Shape Up – et treningsblad med stoff som fokuserer på treningsglede, helse, kosthold og velvære. Vi snakker alt i fra treningsprogram og inspirasjonssaker til ukesmenyer og mattester. Treningsmote og skjønnhet er også med i bladet.

Det som jeg nok liker aller mest er ærligheten som skinner igjennom og det at bladet ønsker å fremme et sunt og positivt selvbilde. Det skal ikke handle om utseendet og vekt, det handler om balanse og inspirasjon. Så uavhengig av form og «sporty-ness» så er det deilig å synke ned med et blad i handa som motiverer deg, både psykisk og fysisk. Jeg forsvinner i alle fall i en helt annen verden når et nytt Shape Up blad dumper ned i postkassa mi og en ekstra god følelse er det jo når mine egne artikler er med i utgaven 😉 Jeg har lest Shape Up i maaaaange år og å få kunne bidra med artikler bladet er faktisk en liten jobbdrøm som har gått i oppfyllelse.

Så er du interessert i Shape Up så kan jeg anbefale å sjekke ut disse tilbudene. Prisen for Shape Up i butikk er 69 kroner, mens her kan du få både 5 og 12 utgaver MED GAVE til en sterkt redusert pris, vi snakker både 66 og 70 prosent 😉

Så jeg sier bare ENJOY! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Film: pullups med ekstra vekt og energikick

God onsdag (eller LilleLørdag som noen kaller det).
Jeg starter ikke jobbdagen min før i ettermiddag da jeg faktisk skal ut å fly – jeg skal en tur til Molde i forbindelse med jobb der jeg blir til i morgen ettermiddag. Høsten 2014 var jeg jo prosjektleder for “Kantinesatsing i videregående skoler i Møre og Romsdal” der sluttproduktet skulle leveres til jul – noe det selvfølgelig også ble 🙂 Men nå er det altså litt mer som skjer videre på det prosjektet, og det er så gøy!! Så da blir det nok noen måneder til med “min lille jobb-baby” – noe som jeg er så utrolig glad og takknemlig for. 
Så i dag kunne jeg egentlig sove lenge, men kroppen min våknet halv åtte og var lys våken og klokka 9 var jeg på trening. Det ble en digg økt der jeg blant annet prøvde pullups med ekstra vekt for første gang (Chins med ekstra vekt har jeg jo trent litt på før, men pullups er overhåndsgrep, chins/chinups er underhåndsgrep og er en litt lettere kroppshev-versjon 🙂 )
Dagens økt ble:
3settx5reps med 5 kg ekstra i pullups:
video:5pullups5kg
Så måtte jeg bare teste om jeg klarte 10 kg, det gjorde jeg. Det var seigt, men det gikk så vidt. Og dette var altså etter de tre første settene med pullups med 5x5kg ekstra… ;p (Så tok jeg 2settx5reps uten ekstra vekt etter dette igjen).
video:3pullups10kg
Ellers så ble det 3settx5repsx27,5 kg + 10repsx20kg i skulderpress:
2×12 pushups + 2×8 pushups med 5 kg ekstra:


Og så ble det litt roing, dumbell flies og biceps curl. 

 

 

Det fortjener en fornøyd speilfie og happy-face:

Endorfinruuuuuus <3

Etter to timer med overkroppstrening ble det lompepizza til lunsj:

YUM! Blir aldri lei dette her 😉

Nå må jeg pakke og komme meg til Gardermoen – Molde next! 😀

Ha en herlig onsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Film: Pers i dips og chins med 17,5kg ekstra

Tjohei!!!
I går hadde jeg en helt fantastisk treningsøkt. Er helt utrolig hva en helg med to hviledager, sjokolade og Grandiosa kan ha å si gitt :p 
Neida, det ikke bare blitt ferdigmat og godteri, men restitusjon kombinert med riktig og ikke minst NOK energipåfyll er viktig. Og ikke minst så er er det deilig å få bekreftelse på at vektoppgangen de siste årene faktisk også er muskelmasse – for i går tok jeg ny pers med chins med ekstra vekt. Det ble 2repsx15kg og 1rep med 17,5kg ekstra. Målet er å klare 20 kg ekstra i løpet av våren 🙂
Jeg har nok gått opp 5-6 kg siden jeg klarte min første chins, og har jevnt og trutt økt både i forhold til styrken og kvaliteten på repetisjoner (mer kontroll og stødigere reps) selv om jeg nå altså har noen kilo til som skal også skal dras oppover. Ikke at kiloantallet på badevekta har noe å si, men jeg vet at mange jenter henger seg opp i det og er redd for å spise nok mat, særlig i forhold til fremgang i styrketreningen. Jeg er jo av den typen av at jeg tenker “yes, nå blir det ekstra “trøkk” på trening i morgen” hvis jeg spiser noe som mange klassifiserer som “usunt” (les: iskrem, sjokolade, pizza, etc), fremfor å bruke energi på å få “dårlig samvittighet”. Grøss, For som jeg har sagt så uendelig mange ganger før: Det er ikke ett produkt eller ett måltid som er med på å avgjøre om du har et sunt og variert kosthold. Det er helheten og det totale matinntaket over tid som har noe å si. Så det så.
Anyway, tilbake til min endorfin-rus i går.
Her er 17,5 kg ekstra: 
video:175kgekstrachins

Og ny pers med 20 dips – 3 mer enn forrige gang jeg testet. 

video:img2213

Dette er forøvrig et bevis på at mye også sitter i hodet. Faktisk så skulle jeg her bare sjekke teknikk og kjenne på dipsstyrken etter at skulderen min de siste månedene ikke har vært helt samarbeidsvillig, men nå begynner ting å kjenne ut som før igjen. Så jeg tenkte at jeg i i alle fall kunne prøve over 10 dips. Da jeg klarte de første 10 så tenkte jeg at dette kjentes jo bra ut, så nå skal jeg jaggu prøve å sette ny pers. Så kom jeg til 14, og det var tungt. Men så kom jeg til 16, og så 18, og da var jeg så innstilt på å klare 20 at det ikke var snakk om å gi seg da jeg først var så nære. Så ble det 19. Og akkurat 20 der jeg så vidt klarte å presse meg opp, men jeg klarte det! Og denne dips-persen var i tillegg etter benkpress og chins-ene. Med andre ord, så ble det en passe digg syrefest i armene mine etterpå, og det ble ikke noe arm- og skuldertrening på meg i dag for å si det sånn ;p

Men poenget er at det er så JÆVLA digg og ikke minst gøy hver gang man blir litt sterkere, litt bedre teknisk, litt flere repetisjoner og så lignende. Det er bare så innmari ubeskrivelig. Jeg “konkurrerer” jo bare mot meg selv og målet er å stadig slå meg selv, noe som gjør at jeg ikke trenger å “stresse” med å rekke det ene eller det andre. Det er min trening, mine mål, mine personlige rekorder og min endorfinrus som står i sentrum og det er det som betyr noe for meg og som gir meg så uendelig mye. 

Ha en sporty uke! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Kjøttfri mandag: Grønnsaksgrateng med cottage cheese

Hei!

Ny uke og ny mandag betyr ny kjøttfri mandag.

Dagens kjøttfrie rett er grønnsaksgrateng med cottage cheese – en smakfull rett rik på grønnsaker som egentlig lager seg selv i ovnen! 🙂

Jeg brukte i tillegg fryste grønnsaker så da slapp jeg å bruke tid på å skjære opp disse (bortsett fra rødløk), selv om jeg egentlig synes ferske grønnsaker smaker bedre enn fryste, men noen ganger er det jo så lettvint å gjøre det på denne måten! 🙂

Til en stor ildfast form:
1 pose wokblanding
1-2 ss smør
1 rødløk
1 liten pose brokkoli- og blomkåltopper
ca 1,5 dl matfløte
1 boks cottage cheese
Ca 2 dl revet ost
Salt og pepper
 

Fordel grønnsaker i bunnen av den ildfaste formen (legg gjerne noen smørklatter sammen grønnsakene). Fordel cottage cheesen over grønnsakene før du har over noen ekstra brokkoli- og blomkåltopper.

La dette varmes i stekeovnen på 220 grader i cirka 15 minutter. Ta ut formen og ha over fløte, krydder og løk.

La dette varmes ytterligere 10 minutter før du har over revet ost og lar det steke til osten har smeltet (ca 15 minutter). 

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Meg akkurat nå:

Hei!

Her er jeg da, på en søndag:

Kontor, databriller. kaffe og Side2! 😀

Det er helgejobbing på meg – det betyr kontortid og treningsfrie dager, men fri og en skikkelig god-treningsøkt i morgen mandag!

Men da får det bli litt Instagram-oppdatering i stedet:

1) Sol i trynet og skikkelig påskestemning opp til Grefsenkollen
2) Kulinaris – aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah <3
3) Bøy på mandagsmorgen KLOKKA ÅTTE!
4) Finnskogen <3

5) Soloppgang på Finnskogen en februarmorgen
6) Ut på tur med verdens beste Lexie og herlig skiføre!
7) Jeg bidrar med to saker i den nyeste utgaven av Shape Up! 🙂
8) Lexie feirer bursdag <3

9) Rusa på egen jobb: nettopp holdt kostholdsforelesning på Politihøgskolen 
10) Markløft 😀
11) Greit å jobbe under produktlanseringer – vareprøvene strømmer på til Side2-kontoret og jeg digger det!
12) Pullups-pers på Condiz med 13 stk.

Ha en herlig søndag videre! 🙂

– Silje Bjørnstad –  

Løp og kjøp Shape Up

Hei!

Da var jeg tilbake til Oslo og da jeg hentet posten i går så hadde den nyeste utgaven av DetNye ShapeUp kommet i postkassa. Jeg bidrar med 2 artikler i denne utgaven, “and they both even made the front page”. 😉

Første sak handler om selvtillit der 10 kjente sporty kjente jenter forklarer litt om hva god selvtillit betyr for dem og hvordan de bygger selvtillit. De som er intervjuet er Inger In Dubai (Inger Houghton), Funkygine (Jørgine Vasstrand Haagensen), Lene Alexandra Øien, Nora Mørk, Camilla Herrem, Kari Traa, Alexandra Joner, Kristine Weber, Anne Marte Sneve og Nadya Khamitskaya. En herlig gjeng med andre ord! 😀

Den andre saken handler om baseløft; Knebøy, benkpress og markløft. Her er det styrkeløfter, personlig trener og AFPT-foreleser Erle Engmark som er eksperten, mens styrkeløfter Kristin Bakkeli er modell. TippTopp-folk det også og fotoshooten vi gjorde i desember var så gøy!

Jeg abonnerer på bladet og får derfor utgaven litt tidligere i postkassa, men det er i salg fra 23.februar i kiosker og butikker, så løp og kjøp! Alltid masse herlig inspirasjon og tips i DetNye ShapeUp og det er så gøy å kunne frilanse for de! 😀

I dag har jeg derimot vært på Side2, noe som også er “drømmejobben”. ;D I dag har jeg blant annet satt i gang test av nye godteri- og snacksprodukter slik at hele redaksjonen måtte prøvesmake og bedømme blant annet nye sjokoladeplater, potetgull, proteinbarer og saft. Hihi. 

Og så møtte jeg og kollega Guro personlig trener Martin Norum for å lage et par treningssaker – mer om det da artiklene er publisert, men stikkord er “dynamisk oppvarming” og “hardgainers (mange opplever at det er vanskelig å gå opp i vekt – hva slags tips og råd finnes?)

 

– Silje Bjørnstad – 

Dette…

… er sånn heeeelt OK å våkne opp til!

Klokka 8:30 i dag tidlig våknet jeg til solskinn og perfekt skitur-vær. Så da prøvde jeg å finne Lexie for å sjekke om hu var like gira som meg på å komme seg ut:

“Stå opp nå?”

“Neia”…

“Seriøst…” 

Men da vi kom hit så tror jeg at hun var ganske så fornøyd likevel! ;D

Alt bare stemte i dag, temperatur, skiføre og ved 10-tiden var vi helt alene bortover de snødekte jordene.

Så prøvde vi oss på noen selfies:

Det funka sånn passelig. ;p

Senere i dag reiser jeg tilbake til Oslo der det i kveld blir middag og kino med to venninner. YES; vi skal se “Fifty shades of grey”. Det er jo en må-se-film til tross for lunke anmeldelser og mindre interessante trailere. He he.

Ah, må bare dele denne godbiten av en fiskemiddag også: 

Sitron&kryddermarinert salmalaks med potet&gulrotstappe, stekt søtpotet og stekt løk.

Aaaaaw, så digg!

Vel, Oslo, here I come. Finnskogen – takk for nå. <3

– Silje Bjørnstad –  

Sunne, sukkerfrie og saftige eplevafler

Slik begynte dagen min: Våknet kl 9 av en overentusiastisk hund klar for skitur. Så da ble det skitur da.  

Det blåste helt sinnsykt i dag og med motvind den første halvdelen føltes det nesten ut som jeg var langt oppå fjellet. Tilbake ble det derimot mer aking i skisporet enn skigåing – helt greit det også 😉  Uansett var det veldig deilig med en formiddagstur ute i frisk luft, noe jeg er sikker på at denne klumpen også syntes. 

Her er forresten et par bilder fra gårsdagens bursdagsfeiring til Lexie som ble 4 år, hehe.

Litt sløyfepynt og pakke måtte det jo bli. 

Etter skitur ble det vafler til lunsj – eplevafler for å være mer eksakt, og de ble så saftige, søte og gode!

Så er det meg og denne slumpingen da, men sånn cirka så ble det omtrent følgende til 4 plater:

0,5 dl skrödmjöl (Fant det i skapet her, og det er tydeligvis noe svensk mel laget av ristede havrekjerner, men du kan fint havremel eller en annen meltype)
0,5 dl lettkokte havregryn
1 egg
Cirka 1 – 1,2 dl melk (kan bruke kefir)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 eple
Et lite dryss med søtningsstoff cirka 1/2 ss, men denne kan sløyfes, eventuelt bruke sukrin/sukrinmelis/sukrin Gold eller lignende. 

Bland alle ingrediensene sammen bortsett fra eple. La røren svelle i 10-15 minutter og tilsett revet eple. Stek vaffelplater og server med ønsket tilbehør.

Disse ble så søte, saftige og gode at de fint kunne spises alene, men så fant jeg brunost i kjøleskapet så da ble det eplevafler med brunost.

Yum!

Enjoy!

Det er forresten “Pannekakedagen” i dag, noe jeg fikk vite etter at vaflene var fortært. Men men, det er jo neeesten det samme da. 

Uansett så kan jeg anbefale søtpotetpannekaker eller disse proteinpannekakene hvis du ble gira på pannekaker!

– Silje Bjørnstad –