Grefsenkollen

Hei!

Aaaah, det nydelige været fortsetter denne lørdagen her i Oslo, og det virker som at både energinivå og humør bare stiger til nye høyder for hver dag som går. 😀

I går kveld var jeg og ei venninne på Grefsenkollen der vi spiste en helt sinnsyk god pizza (faktisk en av de bedre jeg har spist i byen her noensinne) til en fantastisk utsikt og herlige temperaturer.

Så tok vi skogsveien ned igjen og stanset noen minutter på det obligatoriske stoppet på et utsiktspunkt:

 

En tur til Grefsenkollen anbefales på det sterkeste, enten om det er for å nyte god mat og drikke på uterestauranten eller bare å nyte utsikten fra det fantastiske flotte stedet. 

Også er det så utrolig digg å trippe på skogsstiene og bare nyte naturen. 

– Silje Bjørnstad – 

Endelig fredag!

Hei og hopp!

Da var det endelig fredag og helg! Jeg for min del har helga pakket opp med planer og ærender allerede, men det er faktisk mer enn bare jobb og leilighet-ordninger altså. 🙂

Jeg har nettopp hatt en liten økt der det ble markløft, benkpress, rygghev, chins, biceps-øvelse, triceps-øvelse og bulgarsk utfall.

I kveld skal jeg og ei venninne opp på Grefsenkollen for å teste uterestauranten der oppe. Det blir digg! Satser på å få med oss en fargerik og nydelig solnedgang også.

Ellers så har jeg jo dilla på is nå i varmen, og særlig disse to fra Dream-serien med jordbær og sitronsmak. Jeg bare elsker is og kan spise ganske så store mengder av det uten å gå lei eller bli kvalm. He he. 

Så har du ikke testa ut disse så kan jeg absolutt anbefale dem. 

Næringsinnholdet er heller ikke “like ille” som tradisjonell fløteis for de som måtte tenke på det. Det er ikke såå store forskjeller, men i større mengder kan det jo bli litt 🙂

Enjoy! 

– Silje Bjørnstad – 

Hjemmelaget og sunnere is

 

Vår og sommer er helt klart høysesong for isspising. Selv er jeg generelt svak for iskrem, gjerne fløteis og softis. Men det finnes jo mange is-varianter som man kan lage selv også, og som i tillegg er mye sunnere.

Tradisjonell fløteis inneholder en god del sukker og usunt fett. 

Så husk at ulike typer frukt og bær, samt kesam og yoghurt er for eksempel to geniale ingredienser som kan brukes når man lager is.

Hjemmelaget yoghurt-is med bær

400-500 gram fryste bringebær og blåbær
1-2 ss melis/sukrinmelis
2 dl vaniljeyoghurt

Mos bærene i en blender og ha over i en bolle. Vend inn yoghurten og melis. Sett yoghurtkremen inn i fryseren i 2-3 timer og rør i isen en gang i timen. 

Kiwi- og melonsorbet

200 gram galiamelon
200 gram kiwi i biter, fryst
2 dl vaniljekesam
1 eggehvite stivpisket

Kjør melon, melis og vaniljekesam i blender til en jevn sorbet, og bland inn en stivpisket eggehvite og fryste kiwibiter. Serveres den straks. Sorbeten kan også oppbevares i fryseboksen i inntil 30 minutter før den skal serveres.

Hjemmelaget og sunn lollipop

Her kan du bruke hva slags frukt og bær du selv vil. For å få den klassiske lollipop-fargen er det her brukt ingredienser som gir en gul og en rød blanding. For å få best mulig konsistens på isen er trikset å lage en så tykk smoothie som mulig. Blir det for mye væske, så tilsetter du bare litt mer bær og/eller frukt.

Rød isblanding:
1 dl jordbær
1 dl bringebær
1 ss limesaft
2 ts melis/sukrinmelis

Gul isblanding:
2 skive frisk ananas
1 dl appelsinjuice

Bland alle ingrediensene til den rød isblandingen i en blender og hell over i egnede isformer. Fyll formene halvfulle og sett i fryseren.

Når den røde isblandingen har frosset til is begynner du på den gule. Rens og skjær ananas i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først  og deretter ananas. Kjør blandingen til du får en glatt, tykk smoothie. Hell den over i isformene du har i fryseren. Sett i en trepinne, en teskje eller lignende og sett i fryseren. Ta lollipopene ut av fryseren 10-15 minutter før de skal serveres.

(Frukt.no)

«Bananis»

Del bananer på midten og stikk en ispinne i bunnen (Ønsker du mindre «is» deler du bananen i flere biter).

Legg bananene i fryseren. Etter to-tre timer tar du ut bananene og pynt de med for eksempel smeltet sukkerfri sjokolade og valnøttkjerner eller flytende honning og kokosmasse, Husk å ta ut bananene ut av fryseren en liten stund før de skal spises slik at de «mykner» litt.

 

 

(Copyright: Frukt.no)

 

Smoothie-is

Bland sammen ulike frukter og bær i en blender. Tilsett yoghurt til ønsket iskremkonsistens og smak til med sukrinmelis eller annen søtning hvis du ønsker søtere smak.

 

Smoothie-slush

Bland sammen favorittbærene dine og tilsett yoghurt eller banan og smak til med søtning (for eksempel sukrinmelis). Serveres straks i høye glass.

 

ENJOY!

– Silje Bjørnstad –

Torsdag

Hei!!

Håper alle nyter en herlig fridag i dag og at dere kan nyte litt solskinn for meg også. Jeg sitter nemlig på jobb for Side2 i dag, noen må jo faktisk jobbe på disse helligdagene også. :p

Men snart er det jo helg uansett så da satser jeg på å være litt mer utendørs.Aporopos utendørs, i går var jeg sammen med en gjeng fra Side2 ute på restaurant SydØst her i Oslo og der ble vi vel sittende i nærmere 3,5 timer. 🙂 Såååå kos og så deilig! 🙂

Maten var også digg og jeg hadde en kyllingrett med spicy saus og ris.

Siden det er så fint solvær ute så tenkte jeg at det kanskje er mange som blir is-sultne i varmen. Og nå skal jeg derfor i gang med en artikkel om hvordan man selv kan lage enkel og sunn is. Jeg skal linke til saken senere når den er publisert. ! 🙂

 

Enn så lenge, ha en fantastisk torsdag!

– Silje Bjørnstad –

Gresk eller tyrkisk yoghurt?

Hei!

Denne uka er veldig travel så det blir litt korte blogginnlegg enkelte dager. Men jeg håper likevel informasjonen og inspirasjonen kommer frem like vel! 🙂

For noen uker tilbake så lagde jeg en sak om forskjell på gresk, tyrkisk og vanlig yoghurt for Side2.no.

Jeg personlig er veldig glad i yoghurt, særlig gresk, og har alltid lurt på hva som er hovedforskjellene på de ulike yoghurttypene.

Så her er et utdrag fra artikkelen:

 

Tradisjonell gresk og tyrkisk yoghurt er begge matyoghurter som inneholder mer fett enn tradisjonell naturell yoghurt, samtidig som ingen av disse inneholder tilsatt sukker.

tradisjonell gresk og tyrkisk yoghurt er nokså like i næringsinnhold, men at gresk yoghurt har et litt høyere innhold av protein og blir derfor naturlig tykkere i konsistensen og får en litt syrligere smak enn den tyrkiske.

Vær også oppmerksom på at de fettrike variantene også inneholder flere kalorier.

Yoghurt bidrar med proteiner, kalsium, jod, B-vitaminer og fosfor.

Lindahls er en av de produsentene som tilbyr tyrkisk yoghurt og på deres nettside skriver de at denne yoghurtvarianten er mild, med en behagelig syre og kremet konsistens. De anbefaler blant annet å spise yoghurten som frokost eller som et mellommåltid, enten slik som den er eller sammen med frukt og bær.

Meierigiganten TINE tilbyr flere ulike typer av gresk yoghurt. En av variantene er «Tine  MatYoghurt Gresk Type». Denne skal være rik på proteiner og ha en fyldig konsistens og en frisk smak.

Meieriprodusent Synnøve Finden kan også tilby ulike smaksvarianter av gresk yoghurt. De markedsfører sine yoghurter med at produktet har en fyldig konsistens, lite fett og er rik på proteiner

 

Sammenlign næringsinnholdet her:

Næringsinnhold Lindahls Tyrkisk Yoghurt per 100 gram:
129 kcal
4,2 gram protein
5,1 gram karbohydrat
10 gram fett

Næringsinnhold Tine MatYoghurt Gresk Type per 100 gram:
128 kcal
7 gram protein
7,1 gram karbohydrat
8 gram fett

Næringsinnhold Synnøve Finden Gresk Yoghurt Naturell per 100 gram:
64 kcal
6,7 gram protein
4,9 gram karbohydrat
2 gram fett

 

 MANGE YOGHURTVARIANTER: Hvilken er din favoritt?

 

Ha en strålende onsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Tips til treningslåter? Her er 10 forslag

Hei og god tirsdag!

Tenkte jeg kunne komme meg mine forslag til treningslåter denne formiddagen, er en stund siden sist. 

Det er som vanlig godt og blandet, men her er noen av sangene som blir spilt ganske ofte om dagen:

♪ Bad – David Guetta
♪ Dark Horse – Katy Perry
♪ Waves – Mr. Probz
♪ Olé- Adelen
♪ Shot Me Down – David Guetta 
♪ Put Your Hands Up for Detroit – Fedde Le Grand
♪ Vill ha dig – Drömhus
♪ Pretty Fly For a White Guy – The Offspring
♪ Walk the Line- Laurent Wolf
♪ Give Me Everything – Pitbull 

– Silje Bjørnstad – 

Kjøttfri mandag: Mozzarella-salat

 

Hei!

Ny uke, ny mandag og ny kjøttfri mandag for de som er med på den 😉

Jeg er et “ostevrak” og elsker blant annet mozzarellaost i både fersk og fast form og ikke minst tradisjonell gulost som for eksempel Jarlsberg og Norvegia. Denne gangen er det mozzarella som er i hovedfokus i en deilig, vegetarisk lunsj/middagssalat laget på 1-2-3. 

Kutt opp valgfrie grønnsaker og bland sammen med en herlig proteinrik salatingrediens. Jeg har brukt linser, men disse kan du fint bytte ut med for eksempel bønner, kikerter eller kokt egg. Skjær opp fersk mozzrellaost i skiver som du legger over “linsesalaten” og NYT!

Så kjapt, enkelt og ikke minst sunt og godt! 😀

Og ganske så perfekt “varme-temperaturer-snart-sommer-“-mat 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Kjapp hjemmetrening

Tja, dagens “trening” ble en rask 20-minutters kveldsrunde i sin egen stue som bestod av dingling i dørkarm og påkledning med ekstra kilo.

Men andre ord:  

Dette er altså første fase av “Back Lever”, nærmere bestemt “Tucked Back Lever”. Og enda nærmere bestemt veldig i første fase av en “Tucked Back Lever”… ;p Her er det MYE å jobbe med for å si det sånn. Første mål: Bli sterk nok til at i det minste ryggen er i en rett, mer horisontal linje.

I en “Back Lever” skal man nemlig fra en oppned-posisjon havne slik: 

Jeg er ikke helt der da for å si det sånn! Haha, men det er en ny øvelse for min del til å trene kjernemuskulatur, så da får man se hvordan det utvikler seg i tiden fremover. 🙂

Men ellers så ble det en ny “pers” i dag, med trening påkledd vektvest på 10 kilo. Strengt tatt ble hver repetisjon en ny pers, siden jeg aldri har trent chins med vektvest tidligere (kun vektskiver som ekstra vekt), og uten oppvarming tok jeg til sammen 4 stk. Så da har man et utgangspunkt i alle fall 😉

Ellers så ble det noen pushups og utfall på stuegulvet. Fortsettelsen følger i morgen, men da på treningssenteret ;D

Husk forresten kjøttfri mandag – jeg skal legge ut et nytt vegetarisk mattips! 

– Silje Bjørnstad – 

Sunne og sukkerfrie proteinkarameller

Hei!

Jeg prøvde meg på noe karamell-lignende sunt godis i går og resultatet ble bare så utrolig godt! Jeg spiste opp alt med en gang…. ;D

Prøv ut disse sunne proteinbitene med karamell-peanøtt smak:

1 scoop proteinpølver med peanøttsmak (Jeg bruker Myoprotein med peanøtt-og-sjokolade-smak. Kan virkelig anbefales hvis du tenker på å kjøpe proteinpulver. Nei, jeg er ikke sponsa eller får betalt for å skrive dette. Jeg bare liker å informere om produkter jeg er fornøyd med og som jeg synes smaker godt 😉 )

2 plater gelatin
0,25 dl varmt vann 
1 ss sukrin gold
4 dråper stevia karamell
0,75 dl melk

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Når de har blitt myke så klemmer du av vannet og smelter platene i en liten kjele med 0,25 dl varmt vann og rør godt. Bland sammen proteinpulver, sukrin gold, stevia karamell-dråper og melk i en bolle. Tilsett deretter gelatinvannet. 
Legg plastfolie i en liten boks og hell røren oppi denne.

La blandingen stå kaldt i minst 3 timer før du skjærer opp i biter.

Enjoy! 

Disse fikk en sånn en karamell-lignende konsistens og ble så digg! Og samtidig så var det mettende 😉

 

Tips: Ved å bruke 1 ekstra gelatinplate og en litt mindre boks som gir “høyere” karameller får du mer fugde-lignende biter. 😉

– Silje Bjørnstad – 

Trening, matprat og kjeks

Hallå hallå.

Min lørdag startet helt perfekt siden jeg var i drømmeland helt frem til kvart på ti. Kan ikke huske sist gang det har skjedd. Så med uthvilt kropp og med en god frokost i magen så tilbrakte jeg noen timer på treningssenteret. 

“Som jeg har nevnt tidligere, jeg er ikke sint eller sur, bare veldig fokusert og i dyp konsentrasjon…” ;p

I dag ble det (som vanlig) knebøy med stopp, benkpress med stopp, markløft fra kloss, rygghev, mageøvelse, triceps-øvelse og biceps-øvelse.

Denne gode blandingen tok 2,5 time (med lange pauser og diverse treningssamtaler med kjentsfolk) så plutselig var det blitt ettermiddag gitt og bittelitt lenge siden man hadde spist frokost. Så da ble det lunsj, middag og dessert fortært på kun et par timer. (Vi snakker havregrøt til forrett/lunsj, overfylte lompepizzaer til hovedrett/middag, og hjemmelaget jordbær-is-smoothie til dessert). 

Superenkelt jordbær-is-smoothie: 100 gram fryste jordbær, 1-2 dl lettmelk, 1-2 ts natreen søtningsmiddel eller lignende. Blandes i en blender og voilá.

Deilig når matlysten er på plass da for å si det sånn. Og nå er jeg god og mett også. ;p

Ellers så kan jeg anbefale å lese litt om ulike kjeksvarianter i denne artikkelen: – Styr unna!

Jeg har vurdert ulike kjekstyper og hvilke som er “verstinger” og hvilke som er et “bedre valg” sammenlignet med lignende kjeksvarianter.

Kanskje ikke så passende lesestoff på en lørdag kveld, men da har man informasjonen og forskjellene hvis man er opptatt av det. 😉

 

Ha en herlig kveld!

– Silje Bjørnstad –