Ukas helgekos: Hjemmelaget pizza, italian style

Pizza er ikke det verste du kan spise bare du tenker på hva fyllet består av. Bytt ut  kjøttfyllet som har  høyt fett- og saltinnhold (salami, pepperonipølser, bacon, kjøttdeig) med for eksempel mager kjøttpølse, kyllingpølse, kokt skinke eller karbonadedeig.Fyll på med grønnsaker som for eksempel paprika, mais, champingong, ananas, løk, purre og så videre. Hjemmelaget tomatsaus smaker også best og er det sunneste, men da jeg lagde denne pizzaen brukte jeg Dolmio pizzasaus og den kan anbefales! Bare ikke bruk ketchup som tomatsaus, det gir lite smak og er lite næringsrikt. Når det gjelder pizzafyll valgte jeg kokt skinke, paprika, løk og fersk mozzarellaost. Det finnes også lettvarianter av ost, men på en italiensk pizza er fersk mozzarella et must. 😉 (Også er det jo den beste osten)

Verdens enkleste italienske pizzabunn:

Denne oppskriften er til 2 deiger:

  • 8 dl Hvetemel
  • 3 dl lunktet vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 knivspiss salt
  • (Om du ønsker kan til tilsette 1-2 ss olje, men det er ikke nødvendig)
  • FYLL TIL 2 PIZZAER: 200 gram kokt skinke, 3 pakker fersk mozzarella, 1 glass pizzasaus, 1 rød paprika og 1 gul paprika, 1 rød løk.

Bland og kna deigen godt. Deigkonsistensen skal være fast og fin. Sett den til heving på et lunt sted ca en halv time.


Før heving.

Forvarm ovnen din til maks temperatur. Kjevle de 2 deigene så flate du får dem til og legg dem på ei plate med stekepapir. Stek nederst i ovnen i 5-10 minutter. (Et tips er å forsteke bunnene 3-4 minutter før du legger på fyll) Legg på pizzasaus kokt skinke, og oppskjært paprika og løk, og mozzarellaost i skiver. Desto tynnere pizzaen er og jo høyere temperatur ovnen har jo mindre tid trenger den.


På disse pizzaene brukte jeg både strimlet skiver med kokt skinke, og kokt skinke fra påleggspakke.


TIPS: En salat ved siden av, revet gulrot eller ruccolasalat oppå pizzaen gir mer smak og et sunnere pizzamåltid.

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Resultat – Subhelse

Les hele saken om test av Subhelse-maskin på Side2: Klikk her!

Nesten som å være på et meget behagelig diskotek! 😉

Eieren av Metriceklinikken, Sunny, er en av de hyggeligste og tryggeste personene jeg har møtt. Han er bare helt topp. Metriceklinikken tilbyr masse fancy stuff som hverken er smertefulle eller farlige. Sjekk ut siden her: METRICEKLINIKKEN. Subhelsemaskin som jeg testet i forbindelse med jobb kan brukes til å hjelpe deg med blant annet stress, depresjon, tretthet og gi deg mer energi. Lysspillet og varmen fra de ulike lampene gjør at maskinen kan stilles inn på flere program, og Sunny forklarte at denne type maskin brukes på flere sykehus rundt om i verden. Det er også et godt alternativ til mange som ønsker å bli kvitt cellulitter eller å slanke seg.

Her blir jeg forklart hvordan maskinen funker og hva den kan gjøre for meg.

Skal bli flinkere til å blogge nå forresten, har hatt litt ferie og blir mye jobbing og skriving om dagene. Så oppfordrer alle også til å stikke innom Side2 og Nettavisen. 😉

– Silje Bjørnstad –

I morgen skal vi være prøvekaniner!

I morgen skal jeg og en til fra Side2 til Metrice-klinikken og teste ut 3-in-1-behandling og Subhelse-maskin.
Ja OK, tenker sikkert du. Det samme gjør jeg.
INFORMASJON OM DENNE BEHANDLINGEN HENTET FRA HJEMMESIDEN:
Dette er en 'maskin' du legger deg i som har flere funksjoner, som bl.a å redusere stress, forbedre metabolismen, strekke og reformere hudvev, gjenoppretting av fortetting og elastisitet i huden – samt at den gir deg en avslappende effekt resten av dagen. Det kommer ann på hvilket lys du bruker på apparatet.

Rødt Lys er varmt, stimulerende og energisk; fornyer cellene, bedrer hjerte bank, respirasjon og hjerne aktivitet.

Gult Lys stimulerer, øker blodtrykk, øker spenning og bedrer immuneforsvarssystem samt fordøyelssystemet.

Blått Lys har en frisk og kjølende effekt; kjøler ned trykk, reduserer blodtrykk, gir balanse og fokus i sinn.

Grønt Lys fremmer ro og har healing effekter ved angst og depresjon; du føler deg avslappet og lett.

(Bildene er hentet fra www.metrice.no)

For å si det sånn, les mer om Metrice-klinikken og deres tilbud her.
Så skal jeg forklare mer da jeg vet hva vi gjorde etter test-timene våres i morgen!;)
Jeg gleder meg hvertfall!
Etter jeg er ferdig på jobb i morgen har jeg en ukes ferie sammen med kjæresten. Og på den uka skal vi blant annet til Tusenfryd, hjem til meg i Solør, telttur, hjem til han i Grimstad, Dyreparken i Kristiansand, spise MonaLisa-pizza på Flisa, hjelpe til med å pynte til bryllup, samt være gjester i bryllup. Oh Yes! Det er det man kaller en effektiv og bra ferieuke det.
– Silje Bjørnstad –

Sånn gjør du gryteretten perfekt!:)

Pose-rettene til Toro var en stor hit på åttitallet, men de er jo ganske geniale å bruke til middagen en gang i blant. (Selv om du helt klart bør lage alt fra bunnen av hvis du har tid med tanke på saltinnhold og ulike tilsetningsstoffer de bruker i slike ting)

Uansett, denne dagen ble det en sånn Toro-pose, nærmere bestemt Risottogryte. (Orientalsk gryterett i samme serie er forøvrig min personlige favoritt og anbefales på det sterkeste:))
Men det er jo ikke vanskeligere enn å steke en pakke kjøttdeig og hele oppi posen og vann? Wrong, for det er noen triks som gjør sånne middager til det bedre.
For eksempel så anbefaler jeg å bruke karbonadedeig fremfor kjøttdeig. Spar fett og saltinnhold, samt noen kalorier.
Og hold alltid tilbake minst 1 – 1,5 dl væske enn det som står på pakningen. (Er svært sjeldent man trenger å bruke all væsken for å få en tykk og god gryterettkonsistens 😉 ) 
Derfor bruk mindre væske enn det som står, og hell eventuelt i mer om du ser konsistensen blir for tykk. (Dette gjelder for sauser og supper også – hell ikke all væsken i samtidig, hold noe tilbake og se om det er nødvendig å bruke alt som står på pakken)
Husk å røre rundt i gryten en gang i blant mens den står og småkoker, pass på at det ikke brenner seg.
Bruk for all del ikke smør eller olje når du steker kjøttdeig eller karbonadedeig. Det er så totalt unødvendig og gjør deigen bare enda mer fettete og ekkel.
Sjekk ut dette, jeg brukte karbonadedeig uten noe form for stekefett, og se hvordan kjøttet allikevel bare "bader" i sitt eget fett.

Så derfor bruker jeg å ta ut så mye fett jeg kan ved å helle stekepannen litt på skrå og ut i vasken! Hehe, man får jo uansett ikke bort alt det overflødige fettet for da er det stor sjanse for at all maten detter ut også :p
Men litt er bedre enn ingenting, og tro meg, det SMAKER MER av kjøttdeigen/karbonadedeigen også, ikke bare som et glatt fettlag.
Til Risottogryterett er jeg mest glad i å ha salat ved siden av. Men du kan selvfølgelig ha loff, baguett eller mer ris for den som liker det. 
Enjoy!
– Silje Bjørnstad – 

Norsk “tapastallerken”

Her er min variant av norsk “tapas”, rettere sagt koldtbord for èn. 🙂

Herligheten består av masse eggerøre (4 egg) med gressløk, 1 pakke kokt skinke (100 gram), vannmelon skjært opp i terninger, agurksalat og søt paprika.
En perfekt og lett middag i sommervarmen! 🙂
Tar ikke mer enn 5-10 minutter å lage.
Enjoy!
Silje Bjørnstad

Ukas helgekos: Varme bær med vaniljeis

Kan jo ikke slutte å blogge helt da, så “Ukas helgekos” skal jeg hvertfall fortsette med 😉

Varme bær med vaniljeis er ypperlig som dessert, både på vinteren og sommeren.
Det som er så enkelt med denne desserten er at man bare kan ha ingrediensene i fryseren hvis man en dag skulle trenge noe en dag man ikke har tid til å gå til butikken, butikken er stengt eller hva det enn nå skulle være.
Også synes jeg det personlig smaker bedre med bær til vaniljeis fremfor sjokoladepulver-tull, sjokoladesaus eller den ekle karamell-sausen kjøpt på flaske. (Jeg generelt hater flytende karamell)  (Og selvfølgelig er det mye sunnere enn de sukkerlake-sausene;))
Du trenger:
Fryste bær (for eks jordbær, skogsbær, bringebær, bjørnebær)
Vanilje-is (Jeg anbefaler virkelig Diplom Is, og First-Price-vanilje-isen er også overraskende god!)
Slik gjør du:
Ha bærene i en kjele sammen med 2-3 ss vann slik at de ikke brenner seg. Når det begynner å koke skrur du ned varmen og “kok” bærene på lav varme i ca 5 minutter. (pass på så de ikke blir “blaute”) Prøvesmak et bær for å sjekke om de er ferdige. Ta ønsket mengde vanilje-is oppi en skål, sil ut bærene fra kjelen og dander oppå isen. Ta på litt ekstra av den varme bærsausen om du ønsker.


Jeg selv gomler i meg en halvkilo ferske norske jordbær hver dag, og jeg synes jo selvfølgelig man helst skal velge ferske norske jordbær da man kan, så bærene i i desserten kan godt byttes ut med disse da man kan.
Og hvem liker vel ikke søte, gode og norske jordbær sammen med en kule vaniljeis nå på sommeren?
Enjoy!
-Silje Bjørnstad –

Blogg-pause. :)

Blir lite blogging om dagen, rett og slett fordi jeg jobber på side2 og tilbringer 8 timer forann datamaskinen der. Og ikke er det så mye å blogge om for tiden heller. :p

Det går i jobb, sol, sommer-nytelse, jordbær og Oslo-livet.
Sjekk min herlighet av en salatmiddag i går:
Salat med krydderskinke, agurk, mais, isbergsalat og en diger klump med fersk mozzarella. Oh yes! 😀
Så da sier jeg istedet:
Bli underholdt av www.side2.no ;)
God sommer!! 🙂
– Silje Bjørnstad –

Spania it is then.

🙂

Da blir det Spania (Malaga/Fuengirola) på meg til høsten. Første studieår på bachelorgrad som ernæringsfysiolog. 🙂 Skulle jo egentlig til Thailand, men det tilbudet ble avlyst da det var altfor få studenter som hadde meldt seg på.
Men jeg SKULLE til utlandet og jeg SKULLE begynne på studiet som ernæringsfysiolog, så tror uansatt at dette blir veldig bra.  😀
I tillegg kommer jeg hjem i desember, (før jeg drar tilbake igjen i januar) så da har jeg jo muligheten til å jobbe litt og muligens feire jul hjemme i år. (Hvis jeg ikke får samme jobbtilbud som jeg fikk i fjor, nemlig personlig assistent 1 uke i Tenerife i jula) Får jeg samme tilbudet i år så takker jeg utvilsomt ja.
Så har kjæresten min kommet tilbake til Oslo, ENDELIG! Jeg er jo helt avhengig av fyren. 😀 "Tnååh, kozogklemzognuzz – lissom". Men det er helt seriøst, han er bare best. Ellers er det sol og varmt ute, jeg jobber kveldsvakt på Side2 denne uka og livet er egentlig bare nydelig om dagen. 
Ønsker alle en fantastisk sommeruke! 
– Silje Bjørnstad – 

Ukas helgekos: Grove, sunne vafler.


Vafler er perfekt til å ta med seg ut i parken eller på stranda om du skal ut å nyte sola i helgen. Det er også bedre alternativ til kjeks og chips som mange småspiser på nå i sommer. Disse vaflene er litt grovere enn vanlige vafler og gir dermed en bedre metthetsfølelse, samt at blodsukkeret ditt holder seg stabilt når kroppen får “mat”, og ikke bare snacks. 🙂 

Grove, sunne vafler –  kalorier per plate: 145


1-2 porsjoner:

2 stk egg
1 ss sukker
6 dl skummet melk
70 g sammalt hvete, grov
260 g hvetemel siktet
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk, mel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt om. La røren svelle i ca 1 time før steking.
Du kan erstatte sammalt hvete med lettkokte havregryn om du vil. Ha på hjemmelaget syltetøy eller lettsyltetøy, erstatt eventuell rømme med mager kesam. 

TIPS: Vaflene smaker ekstra godt med en kurv ferske jordbær. Mmmm!
Vaflene kan selvfølgelig også serveres om du får besøk. Server sammen med oppskåret frukt.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Dagens middag med dessert

Kyllinggryte med kikerter, linser, spinat og ris i en smakfull tikkamasala-saus med revet gulrot, agurk og søtpaprika.

Skiver av melon til dessert.

Jeg ELSKER vannmelon. <3
Jeg var ekstremt sulten da jeg omsider var hjemme i dag så måtte ty til "hurtigmiddag" fra Findus i dag.
Men denne er ekstremt god og kan absolutt anbefales:

I kveld skal jeg til Silje Aa og teste ut hennes nye Nintendo Wii! 😀
God helg!
– Silje Bjørnstad –