Mobilblogg: oppå fjellet med perfekte påskeforhold

Well helloooo påskeferie! Sånn så det ut da jeg kom opp til Trysil kl sju i går kveld – ganske så perfekt! <3

Altså, kom igjen a – det kan jo ikke bli bedre!:D Det har selvfølgelig blitt skitur oppover fjellet med strålende påskesol, knallblå himmel og helt vindstille hele turen, til og med på toppen. Aaaah!

Vi snakker 14 km fordelt på oppover og nedover fjellsiden i preparerte skiløyper og puddersnø utenfor løypene. Definitivt en av de fineste skiturene jeg har hatt. Med andre ord; påskeferien starter helt perfekt!!!:)

Fortsatt god påske:) Silje

Det er påskeferie. Endelig.

Hei!!!
Det er PÅSKEFERIE for min del og den starter med intensivt hjemmekontor (ja, jeg har ferie, men noen ting måtte fikses før jeg kunne reise fra byen – hehe) og en liten treningsøkt før jeg nå skal ta bussen til Trysil og opp til hytta <3
I går ble det en deilig kvalitetsøkt med kjæresten (som forøvrig tok ny raw-pers i knebøy  med 212,5 kg @78-79 kg!), og det var så sykt gøy! 😀 Jeg blir så imponert OG inspirert 😀
For min del ble det blant annet knebøy 6x5x62,5kg + benkpress 6x6x40 kg + skulderpress 5x5x25 kg + markløft 3x5x80 kg, mens det i dag blant annet ble dips 3×10, 3x10enarmsroing, 4x6x40 kg knebøy til boks (fy så slitsomt!! hehe) og rygghev.

 

video:dipspske

NU er denne blidfisen klar for skiturer i påskefjellet. Der er det solcellepanel og ustabilt internett-dekning som gjelder. Jeg blir på fjellet til torsdag.

Enn så lenge, GOD PÅSKE!!!! 😀

– Silje Bjørnstad –

Squaterday

Saturday=squaterday?
Vel, til vanlig ja, men ikke i dag siden min lørdag har bestått av jobb og bursdagsmiddag <3
Men i går ble det litt bøytrening – har ikke noe spesielt program akkurat nå, så da kjører jeg bare på med det som kjennes greit ut med tanke på hvordan kropp og hodet kjennes ut 🙂
Ett av gårsdagens toppsett:
2x70kg uten belte
video:2x70kgby
Og 7x60kg:

video:7x60kgboy
Men i morgen satser jeg på at det blir en deilig treningsøkt – for i morgen klokken 17 har jeg endelig påskeferie og det finnes jo ingen bedre start på ferien!

Nå er jeg pent nødt til å ta kvelden – klokka skal jo stilles, noe som betyr en time mindre søvn (selvfølgelig har jeg DEN ene helgevakta i året hvor klokka stilles frem liksom… ;p Men som en jobbkollega sa: “Men da kan vi jo gå en time tidligere”.) Snakk om “Always look on  the bright side of life” a ;D

Natta 😉

– Silje Bjørnstad –

Side2 Spring Fling og SUP yoga

God morgen! Denne uka her er kanskje den mest hektiske jeg har hatt hittil i år. Nå er det straks avgårde for et jobbmøte før ny jobb kl 15 med kveldsvakt for SIde2. Apropos Side2!!!! Vi feirer 10 år i år og i går var det klart for 10-års-jubileumsfest. Alle Side2-jentene fikk hjelp med hår og sminke, og vi begynte festen allerede ved 15-16-tiden 😉

Jeg FIKK (!!!!!) en kjole av designer Kathrine Nørgård (hun har SÅ sykt mye fint) og koste meg ganske glugg ihjel med verdens beste kollegaer og andre kjente. 

Side2-dronninga sjøl og verdens beste sjef: Ingeborg Heldal

 

De fineste og flinkeste Side2-jentene <3

Ikke minst digga jeg fotoboksen (kunne vært der hele kvelden jeg… ;p )

Goodiebag(s):

Her er forresten artikkelen om SUP Yoga: – En utfordring for balansen


God fredag og god helg! 🙂 Jeg gleder meg helt sykt til søndag klokken 17 – da har jeg påskeferie <3

– Silje Bjørnstad – 

Trening ass

Om en uke sitter jeg på hytta i Trysil eller er ute og går på ski i (forhåpentligvis) nydelig påskevær. Før den tid er det 3 hverdagsjobbvakter+helgevakt+Side2fest+bursdagsmiddag&bursdagsfest+jobbmøte som tar opp så godt som all tiden min denne uka. Jeg kom nettopp hjem fra en formiddagtreningsøkt og min første tanke da jeg gikk ut av treningssenteret var “F***, nå får jeg ikke trent før søndag kveld?!?!?!”

Og nei, jeg blir ikke stressa av den tanken, men det er bare det at jeg er så innmari glad og avhengig av den egentiden jeg har på trening. Det er jo ikke det at jeg gir ALT på hver eneste økt eller faktisk trener konstant når jeg er på trening (det er ikke uvanlig for meg å ha pauser på 4-6 minutter, og da tar ett arbeidssett med 5×5 + oppvarming fort litt tid…), men det er noe med den  bekymringsløse egentiden som bare gir meg så utrolig mye. Kombinasjonen av musikk i ørene og kroppen som jobber sammen med hodet og tankene som pusher meg mentalt er bare ubeskrivelig. Og selvfølgelig endorfinrusen etterpå. Jeg tror de kaller det treningsglede 😉

Dagens økt bestod blant annet av knebøy opp til 5reps på 70 kg + markløft 5x5x85kg + dips + good morning + hip thrust 5x5x100kg.

På fredag skal jeg i et møte som begynner kl 10 før jeg skal begynne på kveldsvakt for Side2 klokken 14. Kvelden før er det Side2-fest, men allerede nå så vurderer jeg å ha på klokka litt ekstra tidlig den dagen, bare for å få den lille egentiden som betyr så mye for meg. Og da JEG vurderer å ha på klokka tidlig for en treningsøkt, DA snakker vi stabeist. Jeg HATER å trene tidlig (alt før 9:30 er tidlig og kroppen min er bare ikke våken, mens mellom 9:30 og 13:00 er det tidspunktet jeg liker best å trene), og samtidig så ELSKER jeg å sove lenge, og jeg er avhengig av nok søvn for å fungere. He he. 

Så vi får da se da, hva det blir til på fredag 😉

Nå er det ny kveldsvakt for Side2 og den vakta begynner med test av årets påskegodt (det er TJUE påskegodtprodukter som skal smakes på og vurderes :-O) og etter det så blir det ny episode med Paradise Hotel. (I love my job 😀  <3 )

Ha en nydelig onsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Film: 20 kg ekstra i chins og 130kg trapbar

God formiddag!
Jeg er tydeligvis inne i en “vil-teste-maks-vil-perse-periode” så i dag ble det ny pers med trapbar (130 kg) og jeg klarte målet med å ta 20 ekstra i chins før påske. Det er så deilig når man når de målene man har satt seg og ikke minst kjenner at man blir sterkere og at det man gjør funker. Så det så 😀
video:trapbar130kg

Her flyr 130 kg opp fra bakken, det gikk så mye lettere enn det jeg hadde trodd å håpe på, slik at jeg rett og slett måtte le litt på toppen av løftet. Mihi.

Og her er 20 kg ekstra i chins. Det er vel egentlig det jeg har jobbet mest mot de siste ukene, siden Fredrik (sambo) en dag tidligere i år sa at jeg burde klare 20 kg ekstra før påske. Ja, så ble det sånn da 😀

video:20kgekstrachins
Ellers så ble det litt benkpress 8settx4repsx42,5kg med stopp, skulderpress 3settx5repsx30kg og litt frontbøy med testing på hvordan styrken der ligger an.
Her er 70 kg som også gikk lettere enn forventet (maksløft er 72,5 kg fra fjor høst).
video:frontboy70kgmars
Nu er det Side2-jobbings der vi blant annet skal teste påskegodt i løpet av uka. (LES: Enda mer ekstrakalorier til treningstrøkk ;p )
Ha en herlig tirsdag! 🙂
– Silje Bjørnstad –

Kjøttfrimandag: Schnitzeltallerken

Hei mandag!

Ny uke og ny kjøttfri mandag for min del. Dagens vegetarmattips er vegetarschnitzel (laget av soyaprotein) sammen med blomkål&brokkolimos og revet gulrot. 

Stek vegetarschnitzel i smør eller olje i en stekepanne mens du koker blomkål- og brokkolibuketter til de er møre. Hell deretter av vannet og tilsett en liten klump med smør og litt melk/fløte (ikke vær redd for fettet fra smør og melk/fløta – vi mennesker trenger fett og det bidrar også til mer smak samt en bedre og mer langvarig metthetsfølelse). Og revet gulrot sier vel seg selv 😉 Ha gjerne over litt ferskpresset sitron over den revne gulroten.

Sånn, dett var dett! Jeg hadde over litt ketchup også – yum!

En enkel og deilig vegetarrett med tre forskjellige grønnsaker som metter. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Film: helgetrening med nye perser

Tjoheeeeei!!!
Wow, for en digg helg det har vært! Fredagskvelden bestod av taco og spill- og skravlekveld med et vennepar, mens på lørdag ble det blant annet gåtur i solskinnet, litt hjemmekontor og ikke minst noen deilige treningstimer helt alene med kjæresten på Oslo Styrkeløftklubb (jeg vil ha en sånn kjeller!!!!! <3)
Og der satte jeg ny pers i knebøy (90 kg) og spontan pers i klassisk markløft (jeg har jo trent kun sumo det siste året, så gøy å kjenne at man også blir sterkere i klassisk markløft til tross for at man ikke trener det… 😉 )

Og her er gårsdagens 107,5kg-markløft-løft:
video:marklft1075kg

(Legg merke til “perse-dansen” i slutten av klippet! Ha ha ha! 😀 )

Men, eh, kremt, så var jeg liksom ikke helt happy likevel, for jeg kjente jeg hadde så mye mer inne. Så derfor måtte jeg ta 110 kg i klassisk markløft i dag. Ha ha ha….

video:110kgklassiskmarklft

Og nå angrer jeg på at jeg ikke tok 112,5 eller 115 kg…. He he, neida. Joda. Neida. Man skal være stolt og glad uansett prestasjon og ikke minst er det viktig, i alle fall for min del, å ha et realistisk mål å jobbe mot – så da tar jeg enda flere kilo neste gang! 😉 Er jo fint å opprettholde en fin teknikk ved maksløft også, så jeg er fornøyd altså! 😀

Også litt frontbøy-moro, lenge siden jeg har trent frontbøy nå, så det blir det nok litt mer av nå fremover:

video:frontboy50kgx5
Tok blant annet 50kgx5reps på dagens leketrening. 🙂
Resten av kvelden skal jeg bruke til å kosemose med denne her:

<3
– Silje Bjørnstad –

Saftige og proteinrike havregrynrundstykker

Hei lørdag! 

Ah, det er noe med helgefrokost og nystekte rundstykker. Og i dag ble det saftige og digge havregrynrundstykker til både frokost og lunsj. Disse er kjempeenkle å lage og naturlig rike på både langsomme karbohydrater og protein. 

Til ca fire rundstykker (gjerne doble oppskriften da du først er i gang):
1 egg
cirka 110 gram cottage cheese
cirka 110 gram havregryn
cirka 0,5 – 1 ts bakepulver
En liten skvett melk (kan sløyfes)

Denne deigen blir veldig seig og klissete, men resultatet blir supersaftige, nydelige rundstykker som metter!

Bruk en stavmikser eller rett og slett rå kraft og en gaffel eller lignende redskap til å blande sammen deigen. Unngå å bruke for mye væske da dette vil gjøre av rundstykkene ikke opprettholder formen, men i stedet blir litt flate (men de smaker like godt altså). 

Etter du har blandet deigen godt sammen legger du 3-4 klumper på et stekebrett ikledd bakepapir. Stekes på cirka 190-200 grader i 20-25 minutter (avhengig av størrelsen på rundtstykkene).

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Dipsy-Silje

God fredag!!! TGIF  <3
Jeg har hjemmekontor i dag, det vil si at dagen starter med en formiddagsøkt der jeg bare kan vandre rundt i min egen verden på treningssenteret – and I love it! 😀
I dag ble det chins med 7,5kgx5xrepsx3sett+5kgx5repsx3sett, skulderpress med blant annet 32,5 kg 2repsx5sett, sidehev, biceps curl med stang og ikke minst 10repsx5sett med dips bare for å runde av med litt ekstra syre i skulderne liksom… 
Her er ett av dips-settene:
video:10dipsmars

Og en liten fredags-happyface-selfie:

I kveld blir det vennepar&spillkveld med tilhørende taco og fredagssnacks, mens på søndag reiser jeg en hjemover en liten snartur og jeg gleder meg sånn til å se vovsen Lexie! Altfor lenge siden sist, he he. 

– Silje Bjørnstad –