Fredagsmiddag

YUMYUMYUM 😀

Dagens middagsanbefaling er løvbiff med hjemmelaget potetmos kombinert med stekt løk, paprika og mais. Og noe grønne greier jeg tror dere har sett før, jepp, supergrønnsaken brokkoli 😉

Også er jeg stor fan av sennep så en dæsj av den gule gugga er alltid OK! 😀 

Ja, forresten, har noen av dere lest dette blogginnlegg fra pappahjerte.blogg.no? 

15 tegn på at dere ikke er nyforelsket lenger

Når tekstmeldingene går fra å være søte og klissete til dette:


De små tingene

«Alle de små tingene som var så sjarmerende, søte og nusselige i starten begynner å irritere vettet av deg. Som måten han sutter på pistasjenøttskallet på eller det at han tar av seg sokkene sine overalt. Det kan være måten hun kremter på når hun ser på tv, eller at hun aldri finner nøklene sine i den altfor store veska si. Hvordan kunne noe så irriterende noensinne ha vært søtt og nusselig?!»

Det er bare så utrolig bra skrevet med masse humor og selvironi. Jeg lo høyt flere ganger da jeg leste innlegget tidligere på jobb i dag. Side2 intervjuet mannen bak bloggen og lagde en artikkel om blogginnlegget også: Les mer her

Også et skikkelig glise-selfie-bilde med ønske om en god helg til alle dere herlige folk som stikker innom bloggen min hver dag. TAKK! 

Jeg er på vei til bursdagsfeiring sammen med en hel haug andre venninner. Det blir en koselig og deilig fredagskveld <3

– Silje Bjørnstad – 

 

Hjemmelaget fiskegrateng alá Hellstrøm og Bjørnstad

Denne fiskegratengen var virkelig YUMMY!  😀  Den tar litt tid å lage, men det er jo litt av matkosen også. Og når resultatet blir såpass bra er det i alle fall verdt det 😉

Utgangspunktet til oppskriften er hentet fra mesterkokken selv, nemlig Eyvind Hellstrøm, men jeg har skiftet på noen ingredienser. For eksempel byttet jeg ut poteter med en blanding av grønnsaker, parmesanost ble byttet ut med revet Norvegia&Jarlsberg og hvetemel ble byttet ut med johannesbrødkjernemel. 

Til to porsjoner: 
400 gram fiskefilet (opptint)
1 ,5 løk
3 dl melk
Ca 2 ss johannesbrødkjernemel (kan bruke vanlig hvetemel)
20 gram smør
Ønskede grønnsaker (Jeg brukte 2 gulrøtter, 1/2 liten kålrot og 1 søtpotet. Kan erstattes med 3-4 poteter)
3 egg
Ca 75 gram revet ost
Salt
1 fint rundstykke til brødkrum (Evnt 2 skiver loff)
(I den opprinnelige oppskriften var det også brukt 2 fedd hvitløk, 1-2 sjalottløk og kajennepepper)

Skrell grønnsaker/poteter og kok dette mørt i lettsaltet vann. Kok opp melken og trekk fisken i melken i cirka fem minutter. Sil av fisken og ta vare på melken til senere. Smelt smør i en kjele og fres finhakket løk (eventuelt hvitløk og sjalottløk). Tilsett litt av den oppvarmede melken i samme kjele sammen med melet og spe videre mens du visper slik at sausen ikke klumper seg.

La sausen småkoke et par minutter. Skill eggeplommene fra eggehvittene og tilsett 3 eggeplommer og revet ost i sausen. Smak til med salt/pepper/kajennepepper. Bland inn fisken og grønnsakene/poteter. Stivpisk de 3 eggehvittene og bland forsiktig inn i sausen.

Hell alt over i smurt ildfast form og strø over brødsmuler.

Stekes i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter. 

Her får du masse forskjellige gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler fra blant annet fisk, egg, grønnsaker, melk og ost. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Film: Treningsmoro med benkpress – frontbøy – muscleup med strikk

Hei!
I går hadde jeg treningsfri (med unntak av litt hjemmetrening med chins i dørkarmen da klokken22-energikicket kom seilendes;) ), og da er både hode og kropp så fyra opp for en skikkelig treningsøkt dagen etter.
Så i dag ble det blant annet 3x3x40 kg på benkpress med stopp @53 kg (deload-phase før maksløft-test om noen uker):
video:benk40kgx3

(Må forresten bare nevne min herlige kjæreste Fredriks kommentar i går: “Nei, du har jo ikke akkurat benkpress-kropp!”. Med andre ord, frontpartiet som skal treffe stanga er ikke mye å skryte av så løfteveien blir lang!!!! :p *selvironi*

En annen kommentar den tosken klarte å lire ut av seg i går da jeg spurte hva jeg bør utvikle når det gjelder meg selv: “Biceps!”

Ha ha, jeg trodde jeg skulle dø av latter.  Greit, jeg har ikke den største bicepsen, men det går heeeeelt fint 😉 Så lenge man selv kjenner sin egen styrke og fremgang og ikke minst når sine egne mål, så er det i seg selv en helt ubeskrivelig følelse man må ta vare på. 😀 )

Lett frontbøy med 8repx3settx40 kg:

video:frontboy40x8

Og ikke minst muscle-up-trening på stang med hjelp av strikk:

video:muscleupstrikk

(Han som filmer hjelper meg også med teknikk og treningstips i forhold til muscle-up-prosjektet).

Selv om strikken hjelper mye, så får jeg i alle fall inn teknikken mer og mer. Jeg er jo ute og “svømmer” med armene mine når den viktige vendingen skal skje, noe jeg må få orden på. He he. Men gøy å kjenne at det går fremover i alle fall! 

“Just sending out a small smile whoever may need one today”

Så da sitter jeg her da, blid og fornøyd og mett etter å laget tidenes beste hjemmelagde fiskegrateng. Oppskrift kommer i morgen! GLED DERE! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Nye matprodukter i butikken

Hei!

Sjekk hva jeg jobbet med (blant annet) i går:

Jeg lagde en sak om produktnyheter som kommer i butikken i februar. ;D

LES HELE SAKEN: Her er årets matnyheter

Jeg synes det alltid er spennende å se og prøve nye ting, men det er ikke alltid alt som frister 😉

Noen av årets matnyheter er påleggssalater med yoghurt fra Mills, Grandiosa Helmax med ostebunn, ketchup søtet med stevia, perleost fra Synnøve Finden og Fun Light med kiwi/jordbær. 

Jeg kommer ikke til å prøve alle disse nyhetene, men gresk yoghurt med vanilje og Fun Light-safta kommer jeg nok til å prøve. Den nye mellommåltidsserien “14” fra TINE har jeg jo allerede smakt på, og ble positivt overrasket av enkelte varianter derfra.

Så blir det sikkert noe produktsmak-testing i forbindelse med jobb også 😉 Men ett av produktene jeg bare måtte stusse litt på er “Fjordland Havregrøt”. He he he, really? Havregrøt som du enkelt lager selv med havregryn og vann som blir til grøt på 2-3 minutter? Mulig det er et marked for ferdiglaget havregrøt, men jeg tilhører i alle fall ikke den gruppa 😉


Men nå må jeg starte dagen og løpe avgårde til en viktig avtale før det blir trening! 😀

Ha en sprek onsdag!!

– Silje Bjørnstad – 

Instagram: Treningsglad matvrak

Her er en liten Instagram-oppdatering fra meg. Ehm, det er trening og mat det går i da for å si det sånn…. 😉

1) Silje ringer og bestiller pizza hvor pizzamannen spør om jeg er sikker på at jeg skal ha en STOR pizza for to personer. Ha ha ha! For Silje og Fredrik var det null problem å spise opp denne jumbopizzaen. 😉

2) Fått tilsendt nye bøker i forbindelse med jobb. 😀

3) TINE hadde prelanseringen av sin nye produktserie «14» med 7 ulike mellommåltider.  

4) Potetmos- og karbonadedeigform med ost <3

5) “If no one will play with you, just play with yourself”. So I went for some squat-fun then! 😉

6) Markløft-trening med trap-bar og sumo-markløft.

7) Handlevogna til meg og Fredrik i Sverige…… ;D

8) “Sett deg – reis deg – sett deg igjen”. Knebøy <3

Alle disse bildene fortjener samme bildetekst: Koooooser seg på trening med blant annet knebøy, sumomarkløft, chins og hipthrust. <3

Min Instagram-konto er siljebjornstad87 😉

Ha en herlig tirsdag! 😀

– Silje Bjørnstad –

Kjøttfri mandag: ovnsbakt paprika

God mandag, og god kjøttfri mandag til de som er på den! 😉

Dagens middag er selvfølgelig vegetarisk og her er det som står på menyen min denne mandagen:

Fylt paprika med quorn

Quorn har jeg jo nevnt en del ganger tidligere, men jeg gjentar meg gjerne. Hovedingrediensen i quorn er sopp-protein og det har (naturligvis) et høyt innhold av protein og lavt fettinnhold. Quorn kan man få i forskjellige varianter, blant annet som quorn-deig, quorn-filéter og quorn-biter.

Når det gjelder dagens vegetarmiddag så kan du selvfølgelig erstatte quorn med for eksempel bønner, linser, fullkornsris eller nudler. Og for de som ikke har “kjøttfri mandag” eller ønsker fylt paprika med noe kjøttfyll kan man selvfølgelig bruke karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller lignende. 

Fylt vegetar-paprika
Quorn 
Boks med tomater (jeg brukte hermetiserte tomater med oregano og basilikum denne gangen)
Rødløk
Ananas (Jeg ELSKER ananas, kan ha ananas i omtrent alt 😉 )
Ketchup (kan sløyfes)
Revet ost
Paprika 

Stek oppskjært løk i litt smør/olje og la dette bli mykt.  Ha oppi quorndeigen (eller bønner, kokt ris, hva du nå enn bruker) sammen med tomatboksen og en “dæsj” ketchup og sammen med ønskede grønnsaker (for eksempel ananas, gulrot, mais, squash, etc). 

La blandingen småputre i 3-4 minutter. Skjær av toppen og bunnen av paprikaen og fjern det som er inni. Sett paprikaen i en ildfast form og fyll med quorn-tomatsaus-blanding.

Topp det hele med revet ost. Stekes på cirka 200 grader i 16-18 minutter (Følg med så osten ikke blir svidd).

Server med hvitløksbrød, salat, hva du nå selv ønsker. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Nøkkelhullsmerking eller trafikklys-merking?

GOD SØNDAGSKVELD! 🙂

Etter 8 timers jobbing og 2 timers trening er det nå sofasliting som gjelder resten av kvelden for min del. 

Skal si det har vært relative varierende temaer i artiklene jeg har skrevet for Side2 i dag, men en av det jeg personlig syntes var noe av den mer interessante og samfunnsnyttige “nyheten” er dette:

Velger sunnere med trafikklys-merking

Trafikklys-merkingen går ut på at de ulike produktene får et rødt merke om det klassifiseres som usunt, gult merke indikerer midt på treet og grønt merke betyr at dette er et sunt produkt.

Ifølge Thorndike og hennes forskergruppe viser deres resultater at trafikklys-merking fører til klare endringer i kjøpsmønstre hos forbrukeren.

– Disse siste funnene viser at merking og produktplassering kan fremme sunne valg som holder seg på lang sikt, sier Anne Thorndike.

Hun mener at man nå må videreføre effektive måter å fremme sunne valg på til andre arbeidsplasser, kantiner, institusjoner og i dagligvarebutikker.

Thorndike sier resultatene viser at det er mulig å få folk flest til å spise sunnere uten at man trenger å tape penger.

– Mange næringsdrivende er redde for at de røde etikettene vil redusere det samlede salget. Men i virkeligheten så vi bare en forskyvning i typen valg, mens totalsalget holdt seg stabilt, forklarer forskeren.

Thorndike påpeker samtidig at hun er i tvil om den norske nøkkelhullsmerkingen virker like godt. Hun tror at trafikklysmerkingen er spesielt effektiv forde de fargekodede symbolene forstås av alle.

– Mange merkeordninger peker bare ut de sunne valgene, og derfor vil kundene fortsette å kjøpe usunne valg uten det lille dyttet som påvirker dem til ikke å velge det produktet, mener hun.


HELE ARTIKKELEN KAN DU LESE HER

Dette var en amerikansk studie, men jeg tror helt klart at trafikklys-merking kunne bidratt til at norske forbrukere også ville fått det enklere med å velge de sunneste mat- og drikkevarene. Ikke minst ville det kanskje blitt lettere for barn og unge å velge de sunnere valgene ved en slik fargeguide. I dag har vi jo Nøkkelhulls-merkingen, og matmerking i seg selv er veldig bra. Men samtidig tror jeg mange blir forvirret over at for eksempel enkelte pizzatyper og lignende blir merket med Nøkkelhullet hvis man ikke har større forståelse for hva denne merkingen egentlig betyr. Nøkkelhullsmerkede varer inneholder mindre fett, salt, sukker og mer fiber sammenlignet med matvarer innenfor samme gruppe. Med andre ord så vil for eksempel en Nøkkelhullsmerket pizza være et sunnere valg sammenlignet med en annen pizza i frysedisken, men det betyr likevel ikke nødvendigvis at det er så innmari sunt og næringsrikt sammenlignet med maaaange andre matvarer i andre kategorier. 

Nå er det imidlertidig sendt ut nye forslag til revidert nøkkelhullforskrift ut på høring (ble gjort på fredag denne uken). Forslaget omfatter blant annet innstramming av krav til innhold av salt, mettet fett, sukker og fullkorn i nøkkelhullprodukter. Det er også forslag om nye matvaregrupper i merkeordningen. De nye reglene skal i så fall gjelde fra 1.januar 2016.  Så dette ser jeg på som en positiv utvikling i alle fall. I tillegg håper jeg at dette bidrar til at matvareprodusentene vil jobbe mer for å tilby sunnere varianter og produkter til forbrukerne og får å få Nøkkelhullsmerket på sine varer. 

Vel, det var bare noen tanker og opplysninger fra dette “matvraket”. 😉

Ha en herlig kveld 😀

– Silje Bjørnstad – 

 

Thailandsk currygryte og sukkerfri, hjemmelaget kokos-is

I går ble det tydeligvis thailandskinspirert lørdagsmiddag på denne fronten. 

Det ble både rød og gul currygryte med grønnsaker og kylling.

(Øverst er gul, nederst er rød. Ikke så lett å se forskjell, men smaksløkene mine merket i alle fall forskjell! 😉 Den røde currygryten er noe sterkere enn den gule)

Det er så lettvint å lage sine egne gryter med curry paste og kokosmelk 🙂

Og ikke minst hjemmelaget, sukkerfri KOKOS-IS.

Den var så god!

Først la jeg en boks med kokosmelk (vanlig, lettversjonen funker ikke i denne oppskriften. Da vil isen bare skille seg) i fryseren i 1-2 timer. Deretter skraper man ut den stivnede kokosmelken og har i en bolle sammen med 2 ss sukrinmelis, 1/2 ts vaniljepulver og 6-7 ss kokosmasse (avhengig av hvor mye kokossmak du ønsker). Bland godt sammen før du har oppi søtningsmiddel (jeg bruker Natreen). Smak deg frem med 1-2 ss først og tilsett mer hvis du ønsker at det skal være søtere. Jeg brukte sikkert 4-5 ss 😉 

Rør godt sammen og sett blandingen i fryseren i 1,5 – 2 timer. Da har den fått perfekt “myk-is-konsistens”. Husk å røre i isen hvert 30.minutt mens den står i fryseren. 

Denne er veldig mektig, men veldig god 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Indisk vegetaroppskrift: Chana masala

Denne indiske gryteretten fikk jeg servert på venninnemiddag i går. Her er det masse deilig krydder og kokosmelk som gir en herlig indisk smak! Kikertene kan selvfølgelig byttes ut med for eksempel kyllingkjøtt hvis du ønsker en kjøtt-versjon. 😉

Chana masala – til 2-3 pers:

ca 1/4 dl rapsolje
1 rød løk
4 hvitløksfedd
ca 1 ts fersk rød chili
1 ss garam masala
1 ts tandoori masala
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts hele korianderfrø
1 boks hele tomater  
1 boks kikerter
Litt under 1 dl kokosmelk (smak deg frem)

 

Finhakk rødløk og chili og knus hvitløksfedd med en hvitløkspresse. Ha rapsoljen oppi en kjele og la dette bli varmt før du tilsetter løk, hvitløk og chili. La alt putre i 4-5 minutter under omrøring. Skru ned varmen og ta kjelen av plata. Tilsett alt krydder, ha kjelen tilbake på platen og fres det hele kjapt samtidig som du rører rundt. Pass på at det ikke svir seg. Tilsett boksen med tomater og del de opp med sleiva. Ha oppi kikerter og kokosmelk.

La alt koke i cirka 5 minutter. 

Server med ris, nanbrød og yoghurtdressing. (Og gjerne noe mer grønt ved siden av 😉 )

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Fredagstrening og energifreak med happyface

Hei og god fredag!

Jeg sitter her knallfornøyd med dagens treningsøkt som totalt ble på 3 timer… (inkludert oppvarming, pauser, etc). Det er så deilig med fridager der man har god tid og virkelig bare være 100 prosent tilstede der man er og i det man gjør. I tillegg hadde jeg så mye energi i kroppen at jeg tok et spontant forsøk på ny chins-pers igjen, og jeg fikk KJEMPA meg til 13 stk:

video:13chins

Ja, den siste repetisjonen der er vinglete, men haka er over!! ;D

Ellers så ble det blant annet hipthrust med 3settx6repx105kg + 2settx8repx95kg. 
Her er sett nummer 2 med 105kg: 

video:hipthrust105kgx6

Og så ble det knebøy med 3x3x63,5kg (kjører kun 2 knebøy-sett i uka med 3×3 for tiden —> “Deload-phase”. 😉 )

Sumomarkløft med 75kgx5x5:

Og litt benkpress som det ikke er noe bilde av. 

Men med ny pers så er det selvfølgelig happyface-armene-opp-i-været-juble-bilde i alle fall:

Ønsker alle en god helg! Selv skal jeg jobbe, men i kveld skal jeg på venninnemiddag sammen med tre andre jenter. <3

– Silje Bjørnstad –