Romjulen, og tiden fremover

Jepp, det går noen dager mellom hvert innlegg her på bloggen – men jeg oppdaterer når jeg har tid, lyst og mulighet, samt at jeg har noe å skrive om 😉
Jeg har den siste uken vært hjemme og feiret jul med familien (både to- og firbeinte), jeg og Fredrik har startet flytteprosessen til ny bolig på ordentlig, jeg har jobbet (både som PT og med hjemmekontor-jobbings), og ikke minst så har jeg begynt å glede meg så innmari til boklansering nå i begynnelsen av januar!!! 😀 Jeg og Susanne skal ha lanseringseventer både i Oslo (24.januar), Asker (mer info og dato kommer) og på Flisa (29.januar), og i den forbindelse er det en del som skal forberedes, planlegges og organiseres. Dere finner forresten de ulike boklanserings-eventene og mer info om disse på Facebook ved å søke opp “Boklansering Slik former du kroppen”. 

I dag ble det forresten publisert en kjempefin artikkel på isolor.no om nettopp boka og dens målgruppe. Her er et lite utdrag fra saken:

Personlig trener, ernæringsfysiolog, rådgiver, foredragsholder, blogger, journalist og nå forfatter. Silje har mange jern i ilden, men fellesnevneren er ønsket om å lage godt og informert innhold for andre. Både hun og medforfatter Susanne har jobba med og veileda unge jenter innen trening og kosthold i flere år, og Slik former du kroppen med styrketrening og kosthold svarer til mange av spørsmålene de ofte får i forbindelse med arbeidet sitt. 

– Mange jenter vet ikke alltid hva som skal til for å nå målet sitt, og det er lett å la seg påvirke av alle de “nye og revolusjonerende” metodene man blir eksponert for gjennom medier og markedskrefter. Det finnes utallige dietter og treningsprogrammer som påstås å være fasiten på hvordan du former og strammer opp kroppen. Med denne boken ønsker vi å vise at trening og kosthold ikke trenger å være så komplisert som det ofte kan framstå som. 

EN SUNN KROPP

For trening kan være morsomt, og det er viktig å finne noe man sjøl trives med. Tren øvelser du synes er gøy, og som du føler du mestrer, og spis næringsrik mat som du faktisk liker, lyder noen av tipsene fra forfatterne. Boka består av et utvalg styrkeøvelser, flere oppskrifter og gode tips og triks til en sunn hverdag med styrketrening og næringsrik mat. Kjernemålgruppa er jenter mellom 18 og 40 år, og Silje og Susanne ønsker å fremme et sunt sjølbilde gjennom å vise hvordan styrketrening har en positiv effekt på kvinnekroppen – inni og utapå.

LES HELE ARTIKKELEN HER

Foto: Ann Kristin Engebakken

Så i tiden fremover er det naturligvis boka og alt det innebærer som er mitt hovedfokus når det gjelder jobb, kombinert med PT-timer. Men det er bare begynnelsen 😉 Ellers så blir det selvfølgelig huset og innredning etc der som jeg kommer til å bruke en del tid på. Jeg er så klar for å sette i gang med 2018!!! 😀

– Silje Bjørnstad – 

 

 

Treningsøkt du bør teste ut: “7th Heaven”

Etter en ukes ferie på Tenerife er jeg tilbake i Norge, og ikke minst hverdagen. Men det er ikke mange dager og jobbtimer igjen til det blir en mini-juleferie sammen med familien på Finnskogen, så jeg klager ikke! 😀 Ferieuken i varmere strøk var akkurat det jeg trengte nå (jeg er avhengig av en slik Syden-tur i løpet av mørketiden i Norge :p ), og jeg har virkelig slappet av, kost meg masse med mye digg mat og godterier, spilt masse spill, besøkt badeland Siam Park, og generelt bare kost meg i sol og varme. Noe trening har det også blitt, men det har faktisk blitt færre økter enn jeg hadde trodd selv. Hehe. Ikke misforstå, vi hadde en bra utstyrt hotellgym og jeg fikk trent et par skikkelig godøkter, men her hjemme trener jeg kanskje 5-7 ganger i uken, og i løpet av ferieuken (når man egentlig først har god tid til å trene “ordentlig”), så har det “bare” blitt 2 økter med skikkelig treningslyst og masse energi. Ellers har jeg bare hatt null motivasjon og lite lyst til å gjennomføre noe trening, og da har jeg heller ikke gjort det. Hehe. “Lytte til kroppen” for the win. Med tanke på at jeg uansett har god kontinuitet og gode treningsrutiner ellers i året, så tenker jeg heller at 1 uke med litt mindre treningsvolum bare er bra. En gang var jeg faktisk med på gymmet sammen med Fredrik og bare så på han trene liksom, haha!!! Så ja, der har dere meg.

MEN nå er jeg tilbake på STERK Trening og jeg har fortsatt litt sånn “eh-følelse” til å sette i gang med noe skikkelig tung trening. Så da er det “ikke tenke, bare gjøre”-prinsippet som gjelder for min del. LES: Styrkesirkel. Jeg velger ut x antall øvelser, x antall reps og x antall sett og kjører det samme i x antall runder. I går var det tallet “7” som datt ned i hodet på meg og det betydde 7 øvelser, 7 reps på hver øvelse og 7 runder totalt.


Økta så slik ut:
A1) Frontbøy
A2) Chins
A3) Vendinger
A4) Pushups
A5) Renegade row (7+7)
A6) Markløft (jeg brukte trapbar)
A7) Burpees

Du gjør altså 7 repetisjoner før du går rett over på ny øvelse, fortsett til alle øvelsene er gjennomført før du tar en pause på 1-3 minutter. Dette er 1 runde. Gjenta til du har utført 7 runder totalt. Navnet på økta måtte selvfølgelig bli “7th Heaven”. Selv om den for min del var alt annet enn himmelsk! Og økta kjennes godt i skrotten i dag – digg!

Bc7Oky3Av2K

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold

Hei!

Det er blitt lørdag og det første jeg tenkte på når jeg våknet opp i dag var: “om 3 dager reiser vi til Tenerife!”. Jeg er nemlig SÅ klar for ferie og før den tid er det MYE som skal ordnes.

En av de tingene som jeg jobber med for tiden er forberedelse til boklansering-arrangementer på nyåret, naturligvis da i forbindelse med utgivelse av boken “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold”. Jeg og Susanne skal holde eventer i blant annet både Oslo, på Flisa og i Asker, og allerede nå kan du melde din interesse for Oslo-eventet på Facebook her.

Datoen er 24.januar og arrangementet starter klokken 18, og holdes på Sterk Helse & Trening.

Her vil vi fortelle mer om bakgrunnen for tittelen “Slik former du kroppen” og bokens innhold, samt svare på eventuelle spørsmål tilknyttet styrketrening og kosthold. Arrangementet er selvfølgelig gratis og åpent for alle.

(Foto: Ann Kristin Engebakken)

– Silje Bjørnstad –

Ny podcast-episode er publisert :)

Jeg og Susanne er ute med en ny podcast-episode hvor Marte Elverum er gjest. Hun er norgeshistoriens beste kvinnelige styrkeløfter ? uansett alder og vektklasse! Marte er RÅSTERK og det blir snakk om både mesterskapstitler, kosthold og kosttilskudd, markløft og knebøy, men også yoga og gruppetrening. Ikke minst forteller den 27 år gamle styrkeløfteren om hvordan hun har blitt et av verdens beste sterkeste damer.

Ellers svarer jeg og Susanne på lytterspørsmål om blant annet ulike markløftvarianter, øvelser for fremside lår og hva avgjør hva slags vekter vi velger å trene med på ulike økter.

Hør episoden på iTunes eller på Soundcloud her.

Og apropos markløft… 😉 Forrige uke tok jeg 3x3x135 kg – jeg er så gira på å ta 150 kg før nyttår!!! For en milepæl…:) Time will show.

BcMrbH5BIQB

– Silje Bjørnstad –

Hjemmetrening med ullsokker

Hei!
I søndagsutgaven til VG hadde jeg en artikkel om “Hjemmetrening med ullsokker” hvor du får tips til 5 øvelser som virkelig får utfordret kroppen på stuegulvet – perfekt nå i førjulstiden hvor dagene ofte kan være hektiske og det er mye som skal gjøres.

I denne økten bruker du din egen kroppsvekt som motstand, og i tillegg bruker du et par ullsokker som dine egne «sklimatter». Du kan også bruke vaskekluter eller grytekluter til å skli på. Dette er en treningsform som passer alle uansett utgangspunkt og nivå. Etter hvert som du blir tryggere på øvelsene, og ikke minst blir sterkere, kan du utfordre deg selv til å skli lengre og lengre ut. Med disse fem ulike øvelsene får du trent styrke samtidig som du vil kjenne at pulsen stiger. Du vil garantert merke at du jobber mye med kjernen og at du aktiverer store muskelgrupper. I tillegg trener du mye støtte- og stabiliseringsmuskulatur.

Øvelsene er utfall bakover, pushups-flyes, supermann, mountain climber, og benopptrekk med splitt, og hele programmet leser du her. 

Denne økten kan være tyngre enn det kan se ut som på papir 😉 Hehe! Men den tar ikke lang tid, så kjør igjennom og du har fått unna en effektiv økt på under 25 minutter! 

Og husk at det er mange fordeler med hjemmetrening: 
– Du trenger ikke noe fancy og dyrt treningsutstyr.
– Det er helt gratis.
– Det er tidseffektivt og lett å legge inn i timeplanen.
– Du slipper å forholde deg til bestemte åpningstider, du bestemmer når det passer å trene!
– Det er lett tilgjengelig og du slipper å bruke tid på å reise til og fra treningsstudio. I tillegg kan du bare gå rett inn i din egen dusj etter økten.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Julegaven til den som har alt (Eventuelt julegave til dæ sjæl ;) )

Hallo desember! Da var julemåneden i gang og det betyr førjulstid, kakebaking, julebord og ikke minst julegave-shopping, for å nevne noe. På STERK Helse & Trening, hvor jeg jobber, har du denne måneden muligheten til å sikre deg et ekstra godt tilbud på PT-pakke på 3 klippx55 minutter til kun 1650,- (ordinær pris 2430,- og maks 1 pakke per pers). Dette er en super mulighet til å komme skikkelig i gang og å få gode rutiner på treningen, og ikke minst et fint julegavetips – enten til deg selv eller andre. Så har man tatt et steg i riktig retning allerede FØR nyttårsforsettene og januar som jo er høytid for å “komme i gang med et nytt og bedre liv”. 😉 Send meg en mail på [email protected] hvis du er gira på å teste ut meg som din personlige trener.

+

(Foto: Ann Kristin Engebakken)

Her kan du lese noen setninger fra tidligere og nåværende PT-kunder:
Miranda: Fy flate, så motivert jeg blir av å trene med deg! Og ikke minst; resultatene hos meg har kommet så utrolig fort, takket være deg!

Anne Marie: Anbefaler Silje Bjørnstad! Vil du få motivasjonsboost, god oppfølging og bra treningsopplegg benytt deg av tilbudet hennes.

Morten Endre:
Vel gjennomført Torvikbukt rundt 2017 med 13,5km på Asfalt, Grus, Utmark og Skogsvei med mye tøffe bakker som bl.a opp hoppbakken. Veldig fornøyd med tiden 1t05m11sek og 5.plass i min gr. Idag fungerte kroppen veldig bra. Dette takket være utrolig god oppfølging fra PT Silje Bjørnstad, hun har virkelig hevet formen min mange hakk på få uker.

Linda: Jeg begynte å trene med PT av mange grunner; jeg ønsket å bli sterkere, bedre teknikken, få mer definerte muskler og mer overskudd i hverdagen. Alt dette har jeg oppnådd, og i tillegg har jeg fått enormt mye motivasjon og treningsglede. Silje er en fantastisk inspirator og får meg til å strekke meg lenger enn jeg trodde var mulig.

Sophus:
I had an amazing PT from Sterk who pushed me through and straightened out my technique for my compound lifts. highly recommended.

Og på tampen slenger jeg ut enda et julegavetips; husk også at boken til meg og Susanne Soydan, Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold, kan forhåndsbestilles hos ulike bokhandlere på nett, for eksempel på tanum.no

GOD HELG!
– Silje Bjørnstad –