OK, denne herligheten her MÅ bare prøver. I tillegg er den superenkel å lage. Nemlig min julevariant av “Tilslørte bondepiker”, som da selvfølgelig blir “Tilslørte julepiker”.
Her er kremen byttet ut med vaniljekesam mens kavring er byttet ut med ristede og karamelliserte havregryn og hakkede mandler. Eplemos er byttet ut med lun sukkerfri eplekompott.
Jeg brukte cirka følgende til 1 porsjon:
0,8 dl havregryn
1/3 boks vaniljekesam
1 lite eple i båter
Sukrin Gold
7-8 hakkede mandler
Skrell eplet og del det opp i terninger. Kok sammen med litt vann og Sukrin Gold (tilsett en og en spiseskje om gangen til ønsket konsistens). Mos eplebitene etter hvert som de blir møre og bland de godt sammen med vann og Sukrin Gold. Rist havregryn i stekepannen til de får en gylden farge. Tilsett 1-2 spiseskjeer Sukrin Gold slik at grynene blir karamelliserte. Avkjøl eplekompott og havregryn. Når det er blitt avkjølt legger du eplekompott, vaniljekesam og ristede havregryn lagvis i et høyt glass eller lignende. Topp med hakkede mandler.
Nyt tilslørte julepiker som for eksempel en dessert, kveldsmat eller som et lite mellommåltid.
ENJOY!!! 😀 Denne kombinasjonen er så YUM!
– Silje Bjørnstad –
Hi! I know this is kind of off-topic but I had to
ask. Does building a well-established website such as yours require a lot of work?
I’m brand new to writing a blog but I do write in my diary on a daily basis.
I’d like to start a blog so I will be able to share my experience and thoughts
online. Please let me know if you have any kind of ideas
or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!