God mandag! Jeg starter like så gjerne uken med en dessert/snacks-variant og da i form av hjemmelaget kokospannacotta.
Jeg elsker smaken av kokos og denne pannacottaen er superenkel å lage i tillegg til at den smaker himmelsk!
Til 2 porsjoner trenger du:
1 gelatinplate
1 dl kokosmelk (ekte, ikke lettversjon)
1 dl yoghurt med vaniljesmak (eller yoghurt naturell)
1 vaniljestang
1 ts honning (kan sløyfes)
Biter av fersk frukt eller bær
Legg gelatinplaten i litt kaldt vann og la det stå i fem minutter til gelatinen har blitt myk. Klem av vannet og ha den løse gelatinplaten i en kjele sammen med kokosmelken. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både vaniljestangen og frøene oppi kjelen. Varm opp blandingen til gelatinen har løst seg opp, men det skal ikke koke. Avkjøl blandingen og fjern vaniljestangen før du tilsetter yoghurt og honning. Fordel i to glass og sett kaldt i minst 3-4 timer. Topp med fersk frukt eller bær like før servering.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
wow dette var jo en kjempegod ide! Tusen takk for tips 😀
Ida Øverland: Bare hyggelig – og nam!! 😀