Brente mandler er typisk julesnacks for mange og siden det er 1 måned igjen til julaften i dag tyvstarter jeg julesesongen med å by på en sukkerfri og sunnere variant av disse digge mandlene.
Jeg brukte:
300 gram mandler
2 ss fibersirup
2-3 ss vann
1 ss smør (kan sløyfes, men gir en fin og blank overflate)
Cirka 0,8 dl sukrin gold
Eventuelt krydder om du ønsker, for eksempel kanel/vanilje/nellik krydder
Legg mandlene på et stekebrett ikledd bakepapir og rist de i ovnen i cirka 5 minutter på 190 grader.
Smelt sukrin gold, fibersirup og vann i en stekepanne eller kjele til væsken har blitt karamellaktig. Ha i mandlene og bland godt. Tilsett smøret, og eventuelt krydder, og la dette smelte sammen med de andre ingrediensene. Når mandlene har blitt godt vendt i “karamell-blandingen” tar du de opp fra kjelen og avkjøler på et bakepapir. Skill mandlene fra hverandre før de avkjøles helt. Oppbevar i lufttett boks. Perfekt som sunnere julesnacks, som toppinger på juledesserter og lignende, eller som smakfull julegave!
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Det må jeg prøve ut, ønsker de helst sukkerfri så:D
Såå bra. Skal prøves ut!