Pappa har lekt bakemester de siste dagene her hjemme, og her kommer en av oppskriftene.
Vaniljekremtopper – ca 30 stk:
2 plater gelatin
2 eggeplommer
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljesukker
1 dl fløte
50 g smør
Smeltet sjokolade til å dyppe i
Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Kok opp eggeplommer, sukrin, vanilje og fløte. La det koke til det tykner, dette tar noen minutter. Ta kjelen bort fra platen og rør inn smøret.
Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og rør de inn i vaniljekremen. Avkjøl blandingen.
Lag små topper av vaniljekremen, toppene bør være små – omtrent som en konfektbit. Sett vaniljekremtoppene kaldt. Etterpå dypper du de i smeltet sjokolade og lar dette igjen avkjøles.
Skal også legge ut oppskriften til troikakonfekt. 🙂
– Silje Bjørnstad –