Wok er genialt – man kan variere i det uendelige med grønnsaker, kjøtt og woksaus, og ikke minst så er det sunt, godt og kjapt å lage.
Prøvde meg på teriyaki-wok i helgen, da med ferdig teriyakisaus (fra blue dragon) og den kan anbefales!
3 porsjoner
300 gram kyllingfilet
1/2 paprika
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1 boks minimais
1 boks vannkastanjer
2 gulrøtter
1/2 brokkoli
Teriyakisaus
(Fryste grønnsaker er (nesten) like bra som ferske, men jeg synes helt klart at ferske råvarer smaker mye mer enn fryste, og ferske grønnsaker blir mer “crispy”.)
Skjær opp rødløk i strimler og stek dette i ca 1 minutt sammen med knust hvitløk (bruk hvitløkspresse). Del opp kyllingfileten i biter og ha oppi stekepannen/wokpannen. La kjøttet bli gjennomstekt før du har oppi resten av grønnsakene og teriyakisaus. La dette varmes i cira 7-8 minutter slik at sausen får satt smak i ingrediensene.
Server med kokt ris.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –