Bjørnebær blir kanskje mest brukt til desserter, men da i en kombinasjon med vaniljesaus eller iskrem. Jeg bruker den helst i smoothie`n og da sammen med bringebær og jordbær. Omnomnomnom! Sleng bærene oppi en blender sammen med cirka 1 dl melk (jeg bruker H-melk) og litt søtningsmiddel (jeg bruker natreen) så har du et skikkelig smakfull og næringsrikt mellommåltid eller dessert.
Her snakker vi en herlig blanding av antioksidanter, vitamin C og kostfiber fra de ulike bærtypene, og fra melka får du blant annet kalsium, riboflavin (vitamin B2) og proteiner.
DIGGER FARGEN!!! 🙂
Husk at et sunt, variert kosthold vil gi større variasjon av antioksidanter som tilsammen vil gi en bedre effekt på kroppen og immunforsvaret, så spis både ulike frukter, forskjellige fargerike grønnsaker, bær, hvitløk/løk, kål, nøtter og frø og så videre.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –