Til 2-3 porsjoner:
200-300 gram fiskefilet
+
Appelsinsaus:
1 appelsin
1/2 ss smør
1 ss hvetemel (jeg bruker johannesbrødkjernemel)
1,25 dl melk
1/2 dl ferskpresset appelsinjuice
Salt og hvit pepper
1/2 buljongterning (enten fisk- eller grønnsaksbuljong)
Stek fisken et par minutter på hver side før du legger den i en ildfast form. Lag sausen ved å smelte smør, spe med melk (blandet sammen med 1 ts johannebrødkjernemel eller hvetemel) og appelsinjuice og rør ut buljongen. Smak til med salt og pepper og la sausen småkoke i cirka 10 minutter.
Hell sausen over fisken og legg over et par appelsinskiver (fjern skallet rundt). Stekes i cirka 20 minutter ved 175 grader. Server med ønsket tilbehør. Jeg hadde blomkålpure og kokte brokkolibuketter som tilbehør, det kan absolutt anbefales! Blomkålpure lager du enkelt ved å koke opp blomkål i en kjele med vann, hell av vannet og tilsett 1,5 ss smør + 0,5 dl dl melk (eller fløte). Bruk en stavmikser til å få en jevn og glatt blanding.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
nam
fisk med appelsinsaus hørtes faktisk godt ut 
Digger Bloggen din
Appelsinsausen var overraskende god og kan nok brukes både til svinekjøtt og kyllingfilet i tillegg til fisk!