Ovnsbakt fiskefilet med appelsinsaus

Til 2-3 porsjoner:

200-300 gram fiskefilet 

+

Appelsinsaus:
1 appelsin
1/2 ss smør
1 ss hvetemel (jeg bruker johannesbrødkjernemel)
1,25 dl melk
1/2 dl ferskpresset appelsinjuice
Salt og hvit pepper
1/2 buljongterning (enten fisk- eller grønnsaksbuljong)

Stek fisken et par minutter på hver side før du legger den i en ildfast form. Lag sausen ved å smelte smør,  spe med melk (blandet sammen med 1 ts johannebrødkjernemel eller hvetemel) og appelsinjuice og rør ut buljongen. Smak til med salt og pepper og la sausen småkoke i cirka 10 minutter. 

Hell sausen over fisken og legg over et par appelsinskiver (fjern skallet rundt). Stekes i cirka 20 minutter ved 175 grader. Server med ønsket tilbehør. Jeg hadde blomkålpure og kokte brokkolibuketter som tilbehør, det kan absolutt anbefales! Blomkålpure lager du enkelt ved å koke opp blomkål i en kjele med vann, hell av vannet og tilsett 1,5 ss smør + 0,5 dl dl melk (eller fløte). Bruk en stavmikser til å få en jevn og glatt blanding. 

Enjoy! 

– Silje Bjørnstad – 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg