Dette ble lørdagsmiddagen her i går: Indisk kyllinggryte med raita, papadam (tynne, sprø indiske “lefseflak” laget av linsemel), ris og agurk/paprika (og noen brokkolibuketter da dette er en veldig næringsrik og god grønnsak;) )
Jeg brukte ingredienser som coriander paste, kefir, yoghurt naturell og raitamiks:
Kyllingen skal først ligge i marinade (coriander paste + yoghurt naturell) i minst en time. Deretter stekes dette i en ildfast form i cirka 15 minutter.
(Fargen er kanskje ikke den mest tiltalende, men yummy ble det! 😉 )
Man bestemmer selv også hvor sterkt man ønsker å ha det ved å tilsette mer/mindre yoghurt naturell. Jeg brukte 4,5 dl yoghurt og 1/2 glass coriander paste, det ble mer enn sterkt nok for min del 😉
Så var det raita: Raitamiks + kefir og la dette stå å svelle i 15-20 minutter:
Papadam: Stekes på en rist på 250 grader i cirka 30-40 sekunder.
Hjemmelaget smaker så mye bedre enn ferdigvarianter 😉
Serveres med ris og papadam skal dyppes i raitamiksen ved siden av – enjoy!
– Silje Bjørnstad –
FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.