Her om dagen lagde mamma lagde asparges med spekeskinke og pinjekjerner – lett og kjempegod sommermat.
SLIK GJØR DU:
Ha asparges i en kjele med kokende vann – kok i ca 1 minutt. Hell av vannet – skyll aspargesen i kaldt vann. Rull en skive med spekeskinke rundt hver asparges og stek i stekepanne i ca 2-3 minutter på middels varme. Rist pinjekjerner i stekepannen og server sammen med aspargasen. Server gjerne noen honningmelonbiter ved siden av som "dessert".
TIPS 1: Denne retten kan også tilberedes på grillen!
TIPS 2: Dryss over litt revet parmesan for mer smak.
TIPS 3: Denne retten fungerer også perfekt som en forrett, eller en del av et tapasbord.
ENJOY!
FAKTA OM ASPARGES (Hentet fra frukt.no)
Asparges er meget kalorifattig. Den inneholder noe kalsium, jern og fosfor samt A- og C-vitaminer. Grønn asparges har dessuten større næringsverdi enn hvit. Asparges virker vanndrivende.
– Silje Bjørnstad –
3 kommentarer
SV: Takk takk 🙂 Akkurat nå er jeg satisfied – men får se hva tiden bringer 😉
Og det var en helt annerlede følelse enn jeg inbilte meg. Det var litt ubehagelig inni mellom, men ikke vondt.. hehe
sv: Takk for kommentar.
Så kjempegodt ut 🙂
Hei Silje 🙂
fin blogg!
Dette så kjempe enkelt,og godt ut 🙂
mvh
Camilla 😉