I går var det nok en vegetarmiddag-venninnekveld og på menyen stod vegetarisk couscoussalat med kikertsnacks. Virkelig superenkel, smakfull og sunn middag – samtidig som det også er en mettende og billig rett.
Couscoussalat – cirka 3 porsjoner
1/2 slangeagurk
ca 2 dl couscous
1/2 rød paprika
1 eple
1 boks ananasbiter
1/3 grønn squash
Litt sitronsaft
Litt salt
Kok couscous etter anvisnings på pakken og bland oppi litt salt og sitronsaft når den er ferdigkokt. Skjær opp grønnsaker og frukten – bland alt sammen i en bolle.
Så var det kikertsnacks, og dette MÅ dere bare prøve – YUMMY!!!
Det er kjempeenkelt og kjempedigg:
Spicy kikertsnacks
1-2 bokser kikerter
Krydderblanding (vi brukte ca 1-2 ts spisskummin, 1-2 ts paprikapulver og 1 ts chilipulver – anbefales!;) )
1 ts nøytral olje (for eksempel rapsolje)
Sil av vannet til kikertene før du heller de over i en bolle.
Bland de godt sammen med krydder og litt olje før du heller alt oppi en stekepanne.
Stek i cirka 6-7 minutter på middels varme. Du kan også steke kikertene i ovnen på et brett ikledd med bakepapir – cirka 200 grader i 20-25 minutter.
Vi hadde kikertene ved siden av couscoussalaten, men dette er fint noe man kan nyte alene også! 🙂
NAM! 😀
Desserten bestod av vannmelon, jordbær og vaniljekesam. ENJOY!
Og vann med sitronskiver som drikke:
Kikerter er jammen noe jeg skal begynne å bruke mer av i matlagingen. Det er en god vegetarisk proteinkilde samtidig som belgfrukten inneholder masse viktige vitaminer og mineraler som for eksempel b-vitamin, jern, kalsium, sink, magnesium og fosfor. Også er det jo så billig og godt.
Quote fra ene venninnen min i går: En pakke med kyllingfilet koster kanskje 50-60 kroner. En boks med kikerter koster rundt 10 kroner..
– SIlje Bjørnstad –
nam 😉
Åh, nam 😀 Tusen takk for oppskrift, du er flink!