Hei og god søndag!
For mange er søndager eller mandag en typisk planleggingsdag når det gjelder den kommende uken, og matinnkjøp og matlaging er det mange som liker å få en oversikt over før en ny uke starter.
Da passer det kanskje bra å lese denne artikkelen som nylig ble publisert på VG Vektklubb hvor jeg gir tips til 12 sunne og smarte basisvarer:
“I en travel hverdag er det ikke alltid like lett å vite hva du skal spise. Med næringsrike basisvarer i hjemmet blir det enklere å ta sunne matvalg samtidig som du sparer tid og penger. Et godt basislager består av ingredienser som kan brukes til å lage flere ulike retter og som har relativ lang holdbarhet.”
I artikkelen får du tips til 4 sunne ingredienser og matvarer som du har i kjøleskapet, 4 sunne ingredienser og matvarer du oppbevarer i fryseren og 4 sunne ingredienser og matvarer du har i kjøkkenskapet.
Basisvarer jeg alltid har på plass på mitt kjøkken er blant annet egg, ost, cottage cheese, lomper, fryste grønnsaker, gulrøtter og løk, noe frukt, havregryn, nøtter, hermetikk-bokser med belgfrukter og ketchup/sennep (perfekt til lompepizza og ostesmørbrød sammen med noe kjøttpålegg og selvfølgeliglig ost).
Håper dere finner noe digg og sunn mat-inspo dere kan bruke i hverdagskostholdet.
– Silje Bjørnstad.