Helg og dessert? Jatakk, begge deler.

Endelig helg igjen!! 😀 Og for min del enda en helg med litt jobbing, litt skolearbeid, litt vindus-shopping, kosemat, soving, og gullrekke-TV.

Er det noen som har forslag til hva de kunne tenke seg hadde vært interessant tema/case/reportasje i for eks. Aftenposten LEVE, VGHelg, eller KK (eller andre magasiner) so bring it!! 🙂 Driver bare med litt research og inspirasjonstips til litt journalist-work. 😉
Ellers ble det lagd karamellpudding i min leilighet for første gang på torsdag: Prosjekt-alá-JoakimskaramellpuddingmedmammaKarinsoppskrift.
Begynte vel sånn ved ni-ti-tiden på kvelden med å smelte sukker om til karamell, vispe melk og fløte og det hele. Det i seg selv tar jo egentlig ikke så lang tid, men karamellpudding skal visstnok stekes i to timer, noe som er greit å huske på til neste gang. For det endte med at kokken måtte sette på klokka 01.15 da vi tok kvelden, for å stå opp å ta den ut av ovnen. Den smakte uansett himmelsk dagen etter!! 🙂
getattachmentaspx
Eggekunstverk.
getattachment1aspx
Melk+fløte+vaniljestang+sukker=kaloribombe-av-en-karamellpudding+NAM!!! 🙂
Innen november SKAL jeg lage sjokolademoussen til Nikis fra 4stjernersmiddag på TVNorge. Det er viktig med betydningsfulle og gode ambisjoner ;p Det er sjokolademousse med både hvit og mørk sjokolade!! 
Her er oppskrifen hentet fra TVNorges nettsider:

Dessert: Sjokolademousse. Lag på lag med mørk og hvit sjokolademousse, med hint av hasselnøtter.

12 porsjoner

100 g meget mørk kokesjokolade (70% kakao)
300 g mørk kokesjokolade
300 g hvit kokesjokolade
3 stk egg
6 stk eggeplommer
6 stk eggehviter
9 dl kremfløte
salt
hasselnøtter, skrellede

Denne desserten må lages i to runder. Begynn med den mørke.

Rydd plass i kjøleskapet. Hakk nøttene og sett dem til side. Hakk sjokoladen i småbiter og legg den i en liten bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør om av og til. Når sjokoladen har smeltet og blitt ordentlig varm blander du inn to egg i den mørke sjokoladen (senere ett egg i den hvite). Deretter blander du inn fire eggeplommer i den mørke sjokoladen (senere to i den hvite). I den mørke sjokoladen tar du så i en klype salt eller to.

Stivpisk så fire eggehviter til den mørke sjokoladen (senere to til den hvite). Visp seks dl av fløten til den mørke sjokoladen (senere tre til den hvite). Bland sjokoladerøren forsiktig med eggehviten, og bland så forsiktig i fløtekremen. Hell moussen over i dessertskåler eller i én stor bolle og sett den i kjøleskapet.

Når du har laget den mørke moussen settes den i kjøleskapet. Alt utstyret vaskes og tørkes, så følger du samme prosedyre med den hvite sjokolademoussen. Når den hvite sjokolademoussen er ferdig heller du den over den mørke, drysser på nøttene og setter det hele tilbake i kjøleskapet. La moussen kjøles i minst fire timer før servering. 

Enjoy! 🙂
2 kommentarer
    1. Hihi!! Du, jeg synes vi skal lage en avtale på det her!! Jeg stiller leilighet og ingredienser til disposisjon! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg