Tøff influensa-nøff? Eller influensa-bløff?

Aaah, ord-rim, det er lett underholdning det.
Men ja. har du hørt om den derre svineinfluensaen..? Jeeez, er det mulig å få flere oppslag og ulik informasjon om denne peste/ufarlige/megafarlige/ikkefarligereennvanliginfluensa-viruset? For er den farlig? Er den kun farlig om du enten er blitt smelt på tjukka, har diabetes, kroniske hjerte/karsykdommer,  eller bare er smellfeit? Og hjelper det i det hele tatt å ta vaksine? Hva er eventuelle bivirkninger av vaksinen?
Og hva med de som ikke "tåler" vaksinen? I følge VG er det flere familier som nå kan få både litt ekstra ferie og ekstra penger for de som ønsker å holde barna sine hjemme ved større utbrudd eller vedvarende smitt ved barnehage eller skole. Bare les følgende utdrag fra en VG-artikkel:
Slik som regelverket er i dag, har foreldre ingen rett til noen form for sykepenger eller dagpenger fra NAV hvis friske barn holdes hjemme av frykt for smitte.
Nå mener Helsedirektoratet og NAV at regelverket må diskuteres for at Helsedirektoratets anbefalinger ikke skal få uheldige utslag for familier som rammes.
– Det kan bli aktuelt at foreldre enten kan få rett til sykemelding eller omsorgspenger. Regelverket må praktiseres på en fornuftig måte. Helsedirektoratet diskuterer nå med NAV for å sikre oss at det er mulig for foreldre å gjøre det som for barnet er helsemessig klokt å gjøre, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til VG Nett.
Seksjonssjef Kristian Heyerdahl i NAV understreker at denne endringen eventuelt vil gjelde for foreldre med barn i risikogrupper som ikke kan vaksineres.
Per i dag gjelder dette barn som ikke tåler egg.

LOL! Så om du har barn som ikke tåler egg kan du antakeligvis nyte godt av dette de kommende månedene. 

Men det er jo ikke bare disse tilfellene som får seg ferie. For man anbefaler jo at de som TROR de har influensa, eller har noen symptomer på influensa, å holde seg hjemme i minst syv dager for å unngå smittespredning. Dette kommer til å bli en sosial og billig vinter i Norge…
Halve Norge kommer jo antakeligvis til å ta juleferien litt på forskudd, og julas festhøytid kommer til å bestå soya-ribbe, antibac og doble lag med kondomer i håpet om å unngå denne "pesten." 

Skal du ta vaksinen, eller har du kanskje allerede gjort det? 

Vel, lev som normalt og nyt de siste oktober-dagene 2009:)
-Silje-
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg