Lunsj/middagstips – Min risotto

Ah, risotto – superenkelt og supergodt.


(Dette er ca halve porsjonen av oppskriften)
Jeg bruker som regel kun ris, hvitløk, gulrot og mais, men man kan bruke hva slags grønnsaker man ønsker. Hemmeligheten er hvitløken! 😉
1-2 porsjoner
1 kopp ris (ca 0.75 dl. Jeg bruker forresten vanlig jasminris, har aldri prøvd ordentlig risottoris da jeg synes dette fungerer utmerket)
1-2 hvitløksfedd
1 grønnsaksbuljong
2 gulrøtter
1/2 – 1 boks mais ( Jeg elsker mais så jeg bruker hele)
Vann (Vanskelig å si eksakt, men det ser du)
Gjør klar grønnsakene du skal bruke. Jeg skreller gulrøttene og deler de slik at det blir gulrot-ringer.
Sett på kokeplaten på maks. Bruk en kjele og ha i ca 1-2 ss olje. Bruk hvitløkspresse til å knuse hvitløksfeddene og surr dette ca 30 sek i oljen. (Du MÅ bruke hvitløkspresse, finhakket hvitløk gir ikke i nærheten så rund og god hvitløkssmak. I tillegg til hvitløk kan du også bruke løk, rødløk, purreløk osv) Tilsett risen og bland med hvitløk og oljen. La surre i ca 15 sekunder. Tilsett 2-3 dl vann og halve grønnsaksbuljongen. (Knus buljongen på forhånd slik at det ikke blir liggende som en klump i risen)
La dette koke i ca 5 minutter før du tilsetter gulrot. (Eventuelle andre grønnsaker) Rør rundt slik at alle ingrediensene blander seg. La koke i ca 10 minutter.
Husk å tilsette mer vann når du ser at det begynner å bli lite igjen, men bare litt og litt om gangen eller så kan det fort bli suppe og ikke en risotto.
Så tilsetter du mais (og evnt paprika om du bruker det), og resten av grønnsaksbuljongen. La blandingen fortsatt koke på sterk varme. Rør rundt og nå vil du etter hvert at når vannet fordamper får blandingen er mer kremete risottokonsistens. Finito! (Jeg bruker ca 25 minutter totalt fra start til risottoen er ferdig)

Andre grønnsaker som egner seg godt i risotto: Squash, paprika, brokkolibuketter, ertebukker, bambusskudd, hermetiske tomater, sopp.

TIPS: Bruk en olje som ikke gir så mye smak, for eks rapsole eller solsikkeolje. Personlig er jeg ikke fan av olivenolje da den avgir mye smak i selve retten.
Jeg spiser risottoen som et eget hovedmåltid, men det kan fint også brukes som tilbehør til for biff og renskåret svin eller kylling. Husk at denne risottoen gir mye smak.
For de som er glad i parmesan kan man drysse litt revet parmesanost like før servering.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg