Hvordan vet du om frukten/grønnsaken du har lyst på er moden? Her er noen tips:
Ananas: Kjøper du en grønn ananas kjøper du en umoden ananas. For en søt og moden ananas skal skallet være nesten brunt, hvertfall gulbrunt, og et triks er å trekke ut en av "bladene" på toppen. Rykker dette bladet lett ut er ananasen moden, men må du bruke mye makt er det lurt å la frukten stå å modne noen ekstra dager på kjøkkenbenken. En moden ananas bør du derimot oppbevare kjølig. En ananas som er litt "skitten" i bladene er ofte søtere og bedre enn helt grønne ananas med små harde blader.
Melon: Når du kjøper en melon så skal frukten ikke være steinhard, men heller ikke så myk at du kan klemme den i stykker. Melon skal være litt myk i skallet, men samtidig tåle litt. Et godt tips er å LUKTE på frukten, og ikke minst se på den. Har den mange mørke flekker eller mørke "hull" så bør du se etter en annen.
Nektarin: Nektariner skal være myke, men også tåle et lett trykk. Lukt på frukten for å kjenne om den er moden. Nektariner får lett skader ved trykk og støt, pass derfor på at frukten er hel og uten sprekker eller mørke flekker.
Avokado: Når skallet gir etter for et lett trykk er avokadoen moden. Kjøper du en umoden avokado modnes den ved å ligge på kjøkkenbenken 2-3 dager. En moden avokado bør oppbevares i kjøleskapet.
Mango: Mango kan ha forskjellige farger i skallet uten at det nødvendigvis betyr om den er moden eller ikke. Moden mango skal gi lett etter for trykk og lukter sterkere enn umoden og hard mango. Moden mango kan ofte ha små sorte prikker i skallet som indikerer høyt sukkerinnhold, og som er et tegn på at den er spisemoden. Skallet skal være fast og glatt uten tegn til mørke flekker eller råte.
Så, nesa er uansett et viktig redskap når du skal kjøpe frukt og grønt!
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
1 kommentar
Amoxicillin Clavulanic Acid Pregnancy [url=http://cialibuy.com]cialis price[/url] Prix Du Levitra Generique Preis Viagra Levitra